Uutiset 2013

23.12.2013Suvun ikäkunkku 14 v. ja bussimatkailua Liettuassa

Miniblack's Miniblack's suvun vanhin Alpo (myös Apa, Api) on täyttänyt 18.12.2013 kunnioittavat 14 vuotta. Hän pitää jöötä nuoremmilleen kuten koiramaailman nuoremmalleen Immulle. Alpo on erittäin hyvässä kunnossa vaikka esim. korvat ovat vuosien varrella saanut hieman "iskuja". Toivotamme Annelin kanssa pitkää ikää suvun IkäNestorille! Tällaisia koiria ei tule ainoastaan hyvistä geeneistä, koiraa myös hoidetaan erinomaisesti. Kiitos siitä!

Miniblack's Kävimme Liettuassa ennen Joulua pyörähtämässä. Matkalla olin todella monenlaisilla fiiliksillä, lue tarkempi kertomus Vilna-raportissa. Kotiin tuli cacibeja ja Sisu toi itselleen Liettuan muotovalio-tittelin. Nyt Sisukka odottelee vuoden aikaa "täyttyväksi". Harmi kun tästä lähtien kerätyt Cacibit "menevät ns. hukkaan".

9.12.2013Upeita joululahjoja ennakkoon - lauantaina 2 koiraa Kansainväliseksi Valioksi

Miniblack's Lauantaina kiiri korviini mieletöntä tietoa Pietarista. Siellä Igor ja Capri olivat olleet Rotunsa Paras (Igor) ja Vastakkaisen Sukupuolen Paras (Capri). Koirat sinetöivät heti Venäjän Valiot itselleen ja mikä parasta samalla molemmat valioituivat "Kansainvälisiksi Muotovalioksi eli C.I.B". Kaverukset lähtivät yrittämään viimeisiä Cacibeja C.I.B-arvonimeen ja saivatkin cacibit jo heti lauantaina. Sunnuntaina "Viimeinen Valloittaja" ja "Joululaulu" tekivät vielä saman tempun toistamiseen. Lisäksi koirat toivat kotiin 4 erilaista virallista titteliä (RU CH, RKFV, RKFV-13 ja C.I.B) - molemmat! Loistavaa !! Upeaa !! I'm so Happy !!

Näytelmäkerholaisten kertomus kuvineen on Pietarin raportti-linkissä. Raportti on lisätty 18.12.2013

Lauantaina on meidän Sisun "sukulaislikka" (10 kk) plokannut Rotunsa Parhaan arvostetulta Hans Lehtiseltä "Stockholm Hundmässa 2013"- Ruotsin ykkösnäyttelystä. Bostoneita kisassa oli n. 50 eri pohjoismaista. Well Done! Grattis, Ulla!! Miniblack's
Ennen Joulua on vielä näyttelyitä ja niitä vielä odotellaan. Lähempänä pyhiä vetäydymme Joulurauhaan. Toivotamme iloista tonttuaikaa ja kiireetöntä Joulua kaikille ystävillemme!

30.11.2013Virallisesti kauniita ja muuta mukavaa

Miniblack's Olen ollut valitettavan kiireinen perheasioideni vuoksi. Olen joutunut pitämään pisimmän päivitystauon sitten nettisivujen julkaisun vuonna 2001. Onneksi tähän tulee nyt muutos ja alla on viime kuukausina tapahtuneita asioita:

  • Igor ja Capri kävivät joukkoineen mm. Eestissä näyttelyissä. Kattavan ja hauskan näyttelyraportin kirjoitti tällä kertaa "näytelmäkerhon jäsen" Anna. Tartto-raportti sisältää myös kaikki tulokset näyttelyistä. Igor ja Capri saivat molemmat tittelirivinsä jatkoksi Eestin Muotovalio (EE CH). Lauantaina itävaltalaisella tuomarilla oli harjoitteleva tuomari kehässä. Tuomari oli suitsuttanut koiriamme ja kehunut erityisesti Igorin olevan upea ja tasapainoinen bostoni. Me molemmat kasvattajat olemme erittäin iloisia ja ylpeitä näistäkin koiristamme. Kaunislinjainen Riemu on samaan aikaan Suomessa käynyt plokkaamassa PN3-sijan lähes 30 bostonin joukossa Tuuloksessa.
  • Miniblack's Super-mummo Disa on täyttänyt kaikessa hiljaisuudessa 11 vuotta. Disa kävi eläinlääkärissä kuntotarkistuksessa kun Disalle on alkanut kertyä massaa. Lihominen voi näillä kilometreillä kieliä todella ikävistä asioista.. mutta ei onneksi Disalla. Lääkärin lausunto on että koira on "kuin nuori tyttö". Disa jatkaa varmasti poliisin hommiaan Tapanilan raitilla vielä vuosia. Hyvä juttu!
  • Ainakin Arvi ja Hideki on lähettänyt terkkuja iskä-Hemmolle. On upeaa nähdä miten näistäkin pikkusista on tullut upeita ilmestyksiä. Kunnon koiria, hyvät lihakset, upeat luustot ja kunto sekä oikeat rakenteet. Hienoa jätkät, jatkakaa samaan malliin. Kiitos omistajille koirien hyvästä huolenpidosta!
  • Minulla on vielä todella edustavia kuvia joita toivottavasti ehdin valmistella teille nähtäväksi viimeistään joulunpyhien aikana. Esimerkiksi seuraavat henkilöt ovat lähettäneet joukon upeimpia otoksia: Emma (Hemmo ja Noppa), Kaisa (Boris ja Igor), Rea (Riemu), Susanna (Bertta) sekä Pia (Hideki).
  • Miniblack's Syksyllä Boris on saanut kirjeen FCI:ltä Belgiasta. Kirje sisälsi diplomin Kansainvälisestä Muotovalion-arvosta (C.I.B). Nyt Boriskin on Mansen Miisan sanoin "virallisesti kaunis" ja voi käyttää tätä titteliään virallisesti. Onnea Kaisa ja Jussi!
  • Miniblack's Itselleni viime aikojen iloisin uutinen on ollut Ande-urokseni vanheneminen. Tarkoitan tällä sitä että Anden päähän on vihdoin mahtunut että kaikkialle ei tarvitse höseltää. Näyttelyssäkin voi esiintyä kunnolla eikä vaan laukkailla ympäriinsä. Kesällä vielä yritin uuvuttaa aktiivista koiraani ennen kehään menoa mm. fillarin vierellä 6,8 km täyttä laukkaa näyttelypaikalle +28 c säässä, eikä lyttykuonoinen-koirani ollut moksiskaan. Ande rauhoittui jonkin verran mutta ei tarpeeksi. Tässäkin muuten erinominen esimerkki että hyvä bostoni ei todellakaan kärsi helteestä, jos koira on kunnollinen myös hengityksen osalta.

    Enää tarvitse näitä vippaskonsteja koiran väsyttämiseksi. Nyt Ande esiintyy upean tyylikkäästi ja kuin liitäen pitkällä askeleella. Tätä todellakin kannatti treenata. Tule kesä 2014 jo pian!

Toivottavasti en ole unohtanut mitään oleellista tai tärkeää, ei ole ollut tarkoitus! Mikäli huomaat jotain jääneen huomiotta, lähetä minulle viestiä a.s.a.p.

23.9.2013Johtaja Quattro on nukkunut pois

Miniblack's Suuren koiralaumansa legendaarinen pomo Quattro (6 kg) on nukkunut pois 12,5 vuotiaana. Tätä pikku-pomoa jäi kaipaamaan mm. vielä kovassa iskussa oleva Indi-bostoni. Omistajan sanoin, Quattro oli jotakin käsittämätöntä. Se ei ollut koira vaan jotakin paljon enemmän. Vaikka jaloillaan ei enää tahtonut pysyä, näkökyky oli heikko, niin siitä huolimatta koira sai itsensä kammettua lastenvaunuihin päiväunille ja jokaiset leivänmurun se löysi pöydän alta. Ihan käsittämätön tapaus ;-) Lisäksi kaikki ei-koiraihmisetkin ihastuivat aina Quattroon. Tästä koirasta jäi paljon ihania muistoja!

16.9.2013Porvoon näyttely upeassa syyssäässä

Miniblack's Olimme Porvoon 60-vuotis juhlanäyttelyssä eilen sunnuntaina. Tällä kertaa Porvoossakin oli kaunis sää ja saimme nauttia auringostakin. Meidän pikku-Lumi esiintyi hyvin ja tuomari Anne Klaas Virosta piti Lumia Parhaana narttuna ja loppukilpailussa koira valittiin VSP:ksi. Uroksissa Boris nautti esiintymisestä vaikka nurmikko olikin märkää. Boris oli tiukan kisan jälkeen lopulta PU2.

11.9.2013Näyttelyitä Suomessa ja Liettuassa

Miniblack's Vantaan Hakunilassa oli lauantaina 7.9. Let's Go-näyttely missä tuomarina toimi suoraan bostoneiden alkuperäismaasta David R. Miller. Hän osoittautui hyvinkin tiukaksi tuomariksi. Hän myös käytti koko skaalaa arvosteluissaan. Meidän Igor esiintyi taas edukseen ja tuomari piti näkemästään. Hän valitsi "Iksun" Parhaaksi Urokseksi ja oli vielä VSP. Samaan aikaan Keski-Suomessa meidän parasta antia tarjoili Ruusu, joka sijoittui paras narttu-luokissa molempina päivinä.

Viikonlopun sokerina pohjalla - Capri matkusteli Liettuan Kaunas-kaupungissa keräten sertit sieltä. Sunnuntaina Helsinkiin palasi taas uusi valio LT CH-Capri.

Agi-uutiset: Lauantaina 24.9. on meidän valoakin nopeampi Pommi kisannut Agilityssä. Hyppiksestä tuli 0-voitto, serti ja siirto kakkosiin. Näin sitä pitää! Upeaa Pommi ja Kirsi, suuronnittelut!

24.8.2013Kesäkuulumiset Virosta ja Suomesta

Miniblack'sTänään 24.8.2013 olimme Tervakoskella kansainvälisessä koiranäyttelyssä, jossa tuomarina toimi uusi tuomari (Svein Björnes) Tanskasta. Päivä oli mahtavan aurinkoinen ja koirat esiintyivät hienosti. Yllättävin esiintyjä oli pikku Ruuti-tyttönen. Koirassa on klassista kauneutta ja samalla ylvästä bostonimaisuutta. Aah - I love it. Kehän laidalla Ruutia verrattiin jopa edesmenneeseen legendaan Maggieen (toim. huom. ilman tähden ylimielisyyttä). Meidän koirat menestyivätkin hyvin. Ruuti ja Lumi voittivat molemmat luokkansa - Ruuti jopa ainoana Erinomaisen saaneena - jatkaen paras narttu-kisaan. Ruuti oli lopulta PN-3 ja Lumi PN-2. Uroksissa pikku-pätkä Sisu oli Paras Uros ja VSP. Tietysti tähän kuului Suomen CACIB, jota tulimme hakemaankin. Miniblack's Huomenna lähdemme picnic'lle Kaivariin pitkästä aikaa ilman koiria.

Viime viikonloppuna olimme 16.-18.8.2013 hauskalla näyttelymatkalla Viron Tallinnassa ja Luige/Harjussa. Matkassa oli Miniblack's bostoneita tukijoukkoineen. Meidän reissu oli samalla hauska, väsyttävä ja osin opettavainenkin. Ennakkotietona voin paljastaa sen verran, että pari Viron sertiä tarttui matkaan ja valioituminen myös. Reissun pidempi tarina kuvineen on julkaistu 28.8. Tallinna matkaraportti-osoitteessa.

Kaikki matkaraportit löytyvät artikkelit-osiosta.

13.8.2013Kesä lopuillaan ja syksy aluillaan

Miniblack's Hieno aurinkoinen kesä on lopuillaan. Viime aikoina ei paljon näyttelykäyntejä ole ollut mutta onneksi ihmiset ovat aktivoituneet lähettelemään kasan ihania kuvia. Ohessa niistä kuvista muutamia esimerkkejä. Sain kesällä myös huippuihanan "uiminen on parasta ikinä"-videon Dolcelta. Monet bostonit on huippuja uimaan ja niin tämäkin koira! Onhan näyttelytuloksia edes jonkin verran. "Pihtiputaan mummoa" olivat olleet katselemassa 28.7. nuorikko Igor ja melkein veteraani Ruusu. Pihtiputaan tuomarina toimi uusi boston-tuttavuus Harto Stockmari. Hän oli valinnut Igorin oli VSPksi ja Ruusu PN2si.

Hellekuvia vuoden 2013 kesältä!
Katsokaa ja nauttikaa, kaikissa kuvissa esiintyy Miniblack's bostoneita kesäisissä tunnelmissa.
Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7

27.7.2013Igor valioitui taas tänään Helsingissä

Miniblack's Ihanan helteisesssä Helsingin Eukanuba International Summer Show:ssa oli ilo kilpailla. Oma Lumi-tyttönen oli meidän nartuistamme paras PN2-sijallaan ruotsalaisen nartun jälkeen. Parasta antiamme tarjosi viimeisestä Final-pentueestamme herrasmies nimeltä Igor. Pikku-Iksu oli PU3 varacacibilla (FCI vahvistaa myöhemmin Cacibiksi) ja Suomen sertillä. Tilanne on ollut aika hauskan erikoinen, koska Igor on kisannut jo pitkään valioluokassa ilman FI CH-titteliä. Igor pentuesisaruksineen täyttivät eilen 2 v. ja Suomi-valioituminen oli tänään ensimmäistä kertaa mahdollista, vaikkakin Igorin kaikki sertit ovat olleet jo kauan kasassa. Igorin kaksi uutta titteliä ovat siis ensimmäisenä mahdollisena päivänä saadut FI CH ja SE CH (vilande).

21.7.2013Ruusu Pieksämäellä

Miniblack's Eilen lauantaina on Ruusu valloittanut Pieksämäen näyttelyssä ihmisiä. Vaikka esiintyminen ei ollut ihan niin upeaa luokkaa kuten Tuurin näyttelyssä, silti menestys oli taattua "Ruusu-kamaa". Tuomari Anne Sume piti Ruusua Parhaan nartun arvoisena ja Ruusu valittiiin myös VSP:ksi. Tuomari ei ollut kovin antelias SA:den suhteen, täällä ainoastaan ROP ja VSP saivat SA:t. Onnea Sannalla ja Jarmolle!

19.7.2013 Joukosta on pois yksi hyvä mies - Kuin lähtenyt ois ennen aikojaan (Juha Lehti, S.E.H.V.)

Miniblack's Raskain sormin kirjoitan rintaapuristavan traagista ja surullista uutista yhdestä upeimmista bostoneistamme. "Isäntä ITE" Iikkoo on jäänyt auton alle 7.7.2013 ja menehtynyt välittömästi saamiinsa vammoihin. Iikkoo oli parhaassa bostoni-iässä, keväällä täyttänyt 8 vuotta. Meidän piti nähdä muutaman viikon kuluttua veteraaniluokassa tämä herrasmies - huoh! Lähetämme Annelin kanssa paljon voimia koko Iikkoota suremaan jääneelle perheelle, erityisesti meidän Ulpukka-tytölle paljon rapsutuksia. Elämä tuntuu joskus todella epäoikeudenmukaiselta! Yritän olla onnellinen että todella pitkän bostoni-uramme aikana näitä järkytttäviä onnettomuuksia on vain kaksi, joskin tällä kerralla menetimme koiran.

29.6.2013Peräti 8:s valio tänään Tuusulasta ja vielä Rotunsa Parhaana!

Miniblack's Vuoden ensimmäisen puoliskon aikana olemme saaneet täyteen 8 uutta valiota, vaikka olemme lopettaneet pienimuotoisen kasvatustyömme aikoja sitten. Tänään on taas voitettu uusi valio Tuusulan näyttelyssä, nimittäin Noppa-bostoni valioitui Suomen valioksi (FI CH). Ranskalainen Claudine Metans piti Nopasta erittäin paljon koska arvostelu oli täynnä sanaa "excellente". Muuta ei ranskasta ymmärräkään. Hän valitsi kymmenkunnan bostonin joukosta Nopan Parhaaksi Urokseksi ja lopulta vielä Rotunsa Parhaaksi. Ryhmäkilpailuissakin Noppa valittiin upeasti yhdeksän parhaan joukkoon. Onnea paljon omistajille ja erityiskiitokset Emmalle Nopan hienosta luotsaamisesta valioksi!

Tänään on myöskin Pommi kisannut menestyksekkäästi Tampereella. Toisesta startista tuli 0 ja LUVA, sija 4. Hyvä "boogie" siis jatkuu...

20.6.2013Kotkan kansainvälinen koiranäyttely 16.6.2013

Miniblack's Kävimme viime sunnuntaina Kotkan kansainvälisessä koiranäyttelyssä tuulisessa mutta muuten kauniissa säässä. Kotkassa oli tuomarin muutos ja tuomarina toimi muutoksen johdosta Harri Lehkonen. Huhujen mukaan hän olisi arvostellut bostonit peräti ensimmäistä kertaa virallisesti. Tuomari piti koiristamme, vaikka muuten olikin aika tiukkalinjainen. Meidän parasta esitti Igor, joka oli Paras uros serteineen ja Cacibeineen. Loppukilpailussa Igor oli tyylikkäästi VSP. Oma pikkupätkämme Sisu oli PU2 varacacibilla. Hienosti - ERIn arvoisesti - meni myös kokematon nuorikkomme Arvi, jonka arvostelun ainoa huono puoli oli tottumattomuus mutta onneksi se on helppo korjata. Dolly esiintyi valioluokassa tyylilleen uskollisesti ja ERIn arvoisesti. Meidän oma Lumi oli PN3 varacacibilla. Kasvattajaluokan voitto tuli neljällä koirallamme (Igor, Arvi, Dolly, Lumi) kirkkaasti ja hienoilla arvosteluilla. Miniblack's

Pidämme nyt pienen näyttelytauon ja keskitymme muihin juttuihin. Ennen kesälaitumille siirtymistä toivotan kaikille oikein hyvää, bostonin helteistä ja kuumaa Juhannusta!

10.6.2013WWW eli Wiiden Walion Wiikonloppu ja muuta mukavaa

Miniblack's Viikonloppu (8.-9.6.) oli suurta aihetta juhlaan ja iloon. Viikonloppuumme mahtui peräti viiden eri valiotittelin sinetöityminen, pari Cacibia sekä ROP- ja VSP-tä. Aloitan roppakaupalla ruusujen jakamisen ja hieman risujakin Tuurin Miljoonakoiranäyttelystä (8.6.). Ensinnäkin sää oli todella omituinen, kuuman helteinen tietenkin mutta myös trombeja esiintyi. Trombit ovat sen verran harvinaisia sääilmiöitä Tuurissa, että joku oli ilmoittanut ilmiöt molempiin iltapäivälehtiin ja aamulehteen. Sisu oli ko. näyttelyssä PU2 ja Lumi-tyttömme Kirsi Tevalin valitsi PN1:ksi ja lopuksi VSP:ksi. Näyttelyssä oli lähes 20 bostonia, mutta vain kaksi narttua sai SA:n (PN1 Lumi ja PN2 Ruusu). Narttujen sijoitukset olisi pitänyt ehdottomasti olla toisinpäin. Valioluokan Ruusu esiintyi selkeästi paremmin ja oli muutenkin parempi kuin oma koirani samassa luokassa.

Miniblack's Sunnuntai oli meille täydellinen päivä ja pikkumiehemme valioitui 2 v. ja 1 pv - vanhana Oriveden näyttelyssä Pirjo Aaltosen tuomaroitsemana (bostoneilla taas tuomarinmuutos). Pikkupätkä Sisu oli Rotunsa Paras (AVO-ERI, AVK1, PU1, SA, ROP, SERT, FI MVA) ja Lumi puolestaan Vastakkaisen Sukupuolen Paras (VAL-ERI, VAK1, PN1, SA, VSP) . Muita Miniblack's koiria ei näyttelyssä ollut.

Viikonlopun aikana saimme tasaisin väliajoin päivitystä Latvian kansainvälisistä näyttelyistä missä Miniblack's bostoneillakin oli edustus. Kuulemma lähes kaikki muutkin bostonit olivat matkustaneet Suomesta Latviaan kisaamaan. Lauantaina meidän Boris oli saanut viimeisen Cacibin ja Latvian sertin. Cacib sinetöi upean C.I.B-arvon eli arvostetun Kansainvälinen Muotovalio-tittelin ja serti toi Latvian valio-tittelin koiralle. Sunnuntaina "velipoika" Igor oli VSP Cacibin ja sertin kera. Jälkimmäinen toi Igorille uuden tittelin eli Latvian valio, vaikka koira ei vielä edes ole päässyt valioikään Suomessa. Sunnuntaina oli voittajille jaossa Cruftsin näyttelyyn Englantiin osallistumisoikeus "Crufts Qualification", ja tämä osallistumisoikeus matkusti Igorin matkassa Suomeen.

Tällaista viikonloppua en ole koskaan kokenut, kiitos kokemuksesta! Superhyperonnittelut kaikille upeille koirillemme ja heidän omistajilleen! Lätkätermein - tämä on ihanaa!

WWW eli meidän "Wiiden Walion Wiikonloppu". Alla listattuna kaikki uudet valiotittelit kolmelle bostonillemme.
Kansainvälinen Muotovalio C.I.B Boris
Latvian Muotovalio LV CH Boris
Latvian Muotovalio LV CH Igor *)
Suomen Muotovalio FI CH Sisu
Venäjän Muotovalio RU CH Sisu **)

*) Igor ei ole vielä Suomen valioitumisikäinen ( 2v.), silti jo kahden maan valio. Yksi lepäävä serti vielä valioituu, kun FI CH tulee
**) Lepäävä RU CAC valioituminen RU CH:ksi Suomen valioitumisen jälkeen

Pieni muistutus henkilökohtaiselta puolelta. Lauantaina - 15.6. kl. 21.00 - tulee Yleltä "Naurun tasapaino"-niminen stand up -koomikkojen ohjelma. Siinä saattaa joitain tuttujakin yleisössä vilahdella, koska jouduttiin erinäisten vaiheiden vuoksi lähes eturiviin.

19.5.2013Ruotsin Club Show, Mynämäki ja Agility

Miniblack's Olen ollut reissun päällä viime aikoina joten uusimmat kuulumiset päivittyvät hiukan myöhässä. Valitan viivästystä! Olimme Annelin kanssa 10.-12.5.2013 Ruotsin bostonyhdistyksen (SBTK) Club Show:ssa nauttimassa upeasta bostontunnelmasta peräti sadan bostonin erikoisnäyttelyssä. Tästä erkkarista pidempi näyttelyraportti erikseen. (päivitetty 26.5.2013)

Miniblack's Kotimaan reissailun jälkeen olimme tänään ihanan lämpimässä ja miellyttävässä Mynämäen tavallisessa pikkunäyttelyssä tsekkiläisen Andras Polgar'in kehässä. Kotiintuomisena Mynämäeltä oli ennen vappua valioituneen Lumin paras narttu 1-sija ainoana SA:n saaneena narttuna. ROP-kehässä yleisö aplodeerasi niin innolla, että Lumi pisti parhaan vauhtivaihteensa päälle eikä näyttelyhihnasta jäänyt käteeni kuin loppupätkä. Tuomari olisi toivonut valioluokan koiralta hillitympää esiintymistä kehässä ja sijaksi VSP. Lumi on nuori koira - vaikkakin valioluokassa - ja nuoren tytön kujeet. On vaan lähdettävä uuden näyttelyhihnan ostoon ;-)

Miniblack's Näyttelyasioiden lisäksi korviini kantautui tieto, että Pommi on aloittanut tänään 19.5.2013 kilpailu-uransa Agilityssä. Kahdesta startista tuloksena hyl ja 0-tulos (LUVA). Omistaja ja koira valittiin myös ykkösluokkien positiivisemmaksi pariksi. Hieno startti uralle, suuronnittelut!

1.5.2013Klara och Glada Vappen !

Miniblack's Kevät on jo melko pitkällä ja nurmikko on tullut esiin aika kivasti. Kevään treenimme on taas alkamassa ja mukaan voi ilmoittautua Annelle. Ne pidetään arki-iltaisin ja sovitaan osallistujien kesken. Tule mukaan nauttimaan tunnelmasta, mutta sitä ennen kuitenkin Iloista Vappua kaikille!

29.4.2013Sertejä, Cacib ja valioituminen; näistä oli viikonloppumme tehty

Miniblack's Viikonloppuumme mahtui kaikenlaista kivaa, kun oikein sovitti. Ehdimme käydä lauantaina (27.4.) Lahden kansainvälisessä koiranäyttelyssä ja sunnuntaina (28.4.) Helsingin messukeskuksessa Ladies' Kennel Club'in hyväntekeväisyysnäyttelyssä. Ehdimme myös nauttia lapsimessuilla, rakentaa kotiamme ja ulkoilla sopivasti. Lahden tuomari Olga Kupriyanova-Sinko (SI) piti erityisesti ihanasta pikkumiehestä Sisusta. Sissander oli VSP tietysti Sertin ja Cacibin kera. Sisu jätkä-pätkän ensimmäinen Cacib aloitti vuoden mittaisen Cacib-iän kertymisen, loistohomma! Uljas kasvattajaluokkamme (Noppa, Igor, Lumi, Dolly) oli Rotunsa Paras-kasvattajaluokka. Kotimatka Lahdesta oli lyhyt ja erityisen aurinkoinen.

Miniblack's Sunnuntaina messukeskuksessa arvosteli suuresti arvostamani ruotsalainen tuomari, bokseri-Kallenakin tunnettu, Karl-Erik Johansson. Hän ei pettänyt tälläkään kertaa ja arvosteli suoraselkäisesti sekä tyylilleen uskolliseti kaikki bostonit. Meidän Igorimme voitti VSP:n ja tietysti sertin. Paras uros-luokassa PU2 valiokoiran jälkeen tuli Noppamme kolmanneksi varasertillä.
Sokerina pohjalla oma suloinen Lumimme sijoittui PN2-sijalle sertillä. Tämä serti toi 2-vuotialle Lumille Suomen Muotovalion merkittävän tittelin eli FI CH. Messarissa Lumia tituleerattiin jo Miss Suomeksikin, mistä tittelistä olin varsin otettu. Super-onnellinen olen kuitenkin Lumin valioitumisesta huippuluokan tuomarin arvostelemana! Nöyrä Kiitos Karl-Erik!

22.4.2013Noppa säteili kilpaa auringon kanssa Kankaanpäässä

Miniblack's Sunnuntaina 21.4. olimme ihanassa säässä Kankaanpään koiranäyttelyssä. Aurinko helli koiria ja meitä ihmisiäkin. Lisäksi koiramme esiintyivät ihanan reippaasti ja iloisesti. Suomalainen Pirjo Aaltonen arvosteli mukanamme olleen Noppa-herrasmiehen Parhaaksi Urokseksi ja sitä kautta VSP:ksi . Saman pentueen siskoplikat sijoittuivat sijoille PN2- (Lumi) ja PN4 (Ulpukka). Seuraavaksi on useampikin valioituminen katkolla, katsotaan missä niitä tapahtuu. Pannaanko vetoja pystyyn?

1.4.2013Kevät korkattu Lappeenrannan näyttelyssä

Miniblack's Eilen kävimme kevään ensimmäisessä näyttelyssä - perinteeksi muodostuneessa - Lappeenrannan pääsiäisnäyttelyssä. Mukanammme oli Lumi sekä paikallinen komistus Arvi. Nuorikko Arvi esiintyi erittäin hienosti ja Lumi ... hmmm Lumppu on ihana Lumppu. Artzu-Arvi muistuttaa erehdyttävän paljon edesmennyttä Wallu-Waldemaria sekä esiintymisensä että luonteensa puolesta. Norjalainen Ralf Campbell arvosti molemmat koirat PU2- ja PN2-sijoille varaserteillä. Traditionaalisen rasvamakkaran jälkeen ajoimme kotiin kauniin aurinkoisessa säässä. Tästä se taas alkaa - näyttelykausi nimittäin.

27.2.2013Uusin 'missimme' esittäytyi tänään Helsingin paikallislehdessä

Miniblack's "Annan ja Aaronin koira pesi kaikki muut" sekä "Capri edustaa rotunsa parhaimmistoa" kirjoittaa toimittaja tänään 27.2. ilmestyneessä Koillis-Helsingin Lähitieto-paikallislehdessä. Jyväskylässä valioitunut ja ROP:n voittanut nuorikkomme Capri esiteltiin artikkelissa ja samalla sivuttiin muutakin Miniblack's-kasvatustyötä. Lehtiartikkeli skannataan tähän piakkoin.

17.2.2013Kukonlaulun aikaan herääminen kannatti - vuoden ensimmäinen Miniblack's valio ja vielä Rotunsa Parhaana!

Miniblack's Sisarukset Noppa ja Capri kävivät tänään Jyväskylän Lutakon paviljongissa pidetyssä ulkomuototuomarien (UMT) koulutusnäyttelyssä. Tuomarina toimi englantilainen kasvattajatuomari Ann Wildman, joka kasvattaa maailmankuuluja Wildax kennelin bostoneita. Luultavasti juuri tämän tuomarin takia ns. pikkunäyttelyyn oli ilmoittautunut reippaasti yli 30 bostonia, mikä on todella harvinaista. Meidän molemmat koiramme loistivat joukossa erityisen hyvin. Komea Noppa oli PU3 varasertillä ja tyylikäs Capri puolestaan nappasi koko porukan voiton ollen Rotunsa Paras, siihen kuuluvine kilkkeineen (AVO-ERI, AVK1, SA, PN1, SERT, ROP). Caprin voittama serti sinetöi 2-vuotiaan Suomen muotovalion tittelin FI CH. Onnittelut kaikille osallisille!

21.1.2013Top Dog Show'ssa Turkkusessa 20.1.2013

Miniblack's Näyttelyvuosi on korkattu perinteisin menoin Turussa. "Epävirallinen miitinkimme" eli 8 Miniblack's-bostonia (Noppa, Igor, Iikkoo, Ulpukka, Riemu, Lumi, Capri ja Dolly) kokoontui 'vahingossa' samaan paikkaan aloittamaan vuoden. Kaikki koiramme saivat ERI:n SA:lla ranskalaiselta Jean-Louis Grunheid'ltä. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli, että kirjalliset arvostelut olivat lähes pilkkua myöden samat kaikilla. Kaikki MB-bostonit sijoitettiin luokissaan sijoille 1-3 ja luokkien voitot tulivat Riemulle ja Lumille. Parhaat sijoituksemme tulivat sisarparille Riemu (PN2) sekä Igor (PU2). Igorin vara-cacib vaihtuu FCI:ssä oikeaksi Cacib'ksi. Serti taas on ylimääräinen, kun sitä ei enää tarvita ennen 2-v. syntymäpäivää.

6.1.2013Hyvää loppiaista ja erinomaista alkanutta vuotta 2013

Miniblack's Joulut on vietetty, raketit on paukuteltu ja synttärit on juhlittu. On siis upouuden vuoden aika. Tässä aluksi muutamia tiedotusasioita, joita on tullut mieleeni viime aikoina :
♠ Vuonna 2013 matkustelemme edellisvuosien malliin eri puolille pohjoista Eurooppaa koiranäyttelyihin. Jos haluat liittyä joukkoon tummaan niin rimpauttele/posteile Annelle. Yksi perhe lapsineen ja koirineen on jo ilmaissut halukkuutensa reissailuun...
♠ Alkuvuonna saattaa syntyä kivoja Bostonivauvoja mielenkiintoisesta yhdistelmästä, mikäli kaikki menee hyvin ja luoja suo. Seuraa sivujamme niin kerromme tarkemmin kun aika koittaa.
Älä jätä viestejä Annen GSM:n puhepostiin, ne eivät valitettavasti tule perille. Puhepostiviestien ongelmat tulevat poistumaan tammikuun aikana, joten maltti on valttia. Kiitos!
♠ En ole nokkakirjassa ( = naamakirja), siispä ilmoitan poikkeuksellisesti tätä kautta henkilökohtaisen asian. Pikku-nöppönen saattaa näkyä televisiossa äitinsä kanssa YLE:n Akuutti-ohjelmassa 23.1.2013. Mummi ja muut asiasta kiinnostuneet seurannevat silmät tarkkana, josko tanssimassa vilahtaisi tuttuja ;-)

Uutiset 2012

Klikkaa vuotta 2012 vasemmalla olevasta linkkipalkista. Jatka lukemista, koska sitä varmasti riittää...