Uutiset 2015

22.12.2015Rauhaisaa Joulua!

Miniblack's Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2016!
Merry Christmas and a Happy New Year 2016!
God Jul och ett Gott Nytt År 2016!
Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr 2016!

12.12.2015Siiri on kuollut

Miniblack's Pikkuinen kasvattimme Siiri on kuollut. Sain esittää tätä upeaa daamia näyttelyissä ja hänestä jäi hienot muistot. Tässä Siirin omistaja kertoo kauniisti koirastaan.
"Siiri täytti varmaan kaikki tyypillisen bostonin luonteenpiirteet. Se oli iloinen, vilkas ja itsepäinen. Siiri rakasti ihmisiä - etenkin lapsia. Siiri oli aina valmiina leikkimään ja lähtemään. Eniten Siiri rakasti auringonottoa ja eniten vihasi kylmää tuulta sekä pakkasta. Siiri nautti vene- ja automatkoista.
Kaikki pystyivät kuljettamaan Siiriä remmissä, jopa lapset. Siiri ei vetänyt tippaakaan. Parasta Siirissä oli rauhantuomarina toimiminen. Kun kahden koiran välillä oli kireä tunnelma, Siiri meni niiden väliin poikittain rauhallisesti seisomaan. Tuon rauhoittavan signaalin koira osasi hyvin. Elämänsä aikana se ei koskaan räyhännyt millekään koiralle eikä kellekään ihmiselle.
Siiri oli aurinkoni. Voi sitä ylenmääräistä kieppumista ja onnea kun tulin kotiin – voi sitä vauhtia, millä se juoksi luokseni korvat taaksepäin sojottaen kuullessaan kutsuni ”tänne!” Aamuisin se pyysi sänkyni vieressä lupaa päästä viereen. Tietysti peiton alle ihanaksi lämpöpatteriksi.
Nyt se on poissa. Minulla on ikävä."

12.5.2015Melody ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa Rakveressa

Miniblack's Vappuna pääsin nauttimaan yhteistä viikonloppua Rakveressa mieheni seurassa ilman lapsia. Matkaseurana meillä oli Kaisa. Koiria autossamme oli kaksi - mummo-Melody ensimmäistä kertaa veteraaniluokassa ja nuorempi poikaystävänsä mäyräkoira Into.
Miten matkaamme liittyy jeesusteippi ja sukkahousut tai Curly Strings-bändi? Lue pidemmästä matkakertomuksestani.
Kuten jo tarkkaavaisimmat huomasivat kuvasta, Melody oli taas oma upea itsensä ja sunnuntaina peräti Rotunsa Paras. Melody sai heti ensimmäisessä veteraanikisassaaan uuden tittelinkin "Viron veteraanivalio".

26.4.2015Reissailua Liettuassa ja Latviassa

Miniblack's Kävimme viime viikonloppuna pienellä reissulla Liettuassa ja Latviassa ihanan Anden ja mummukka Melodyn kanssa. Liettuassa tuli kaikki mitä haimmekin. Rotunsa Paras ja Liettuan Valio (LT CH) tuli Melodylle ja Vastakkaisen sukupuolen paras ja Liettua Valio (LT CH) Andelle. Latviassa seuraavana päivänä Ande valioitui Latvian valioksi (LV CH) sekä Baltian Muotovalioksi (BALT CH).

Tarkemmin vaiherikkaasta reissustamme voit lukea matkakertomuksestamme.

29.3.2014Keväisiä tuoksuja ja kesän odotusta

Miniblack's Odottelen into-piukeena tulevaa kesää ja reissuja. On mahtavaa kun olemme vihdoin päässeet lumesta ja koirat saavat taas oleskella ulkona oikein kunnolla. Vaikka monet "prinsessamaiset" bostonit ovat palelleet, samaa vaaraa ei ainakaan Igorilla ole ollut. Hän on käynyt vähän kisaamassa ikään kuin lämpimikseen maaliskuun alussa. Tuloksena UPEA rivi: 99/100 AVOHYV ja luokan toinen. Hienoa Iksu!!

Miniblack's Helmikuun alussa sain ihania kuvia 10 vuotta täyttäneeltä Sissiltä ja hänen pojaltaan Kamulta. Sissi on timmissä kunnossa kuten ihanalta sisupussi-Sissiltä odottaa saattoikin. Toivotan Riihimäen suuntaan paljon ihania vuosia ja menestystä Sissi-mummolle perheen karvattomien lasten kaitsimiseen. Sitä Sissi eittämättä osaa tehdä - äiti kun hän on itsekin!!

Muistatteko vielä Nekku-bostonin (Miniblack's Go-Go Gorgeous)? Tämä aktiivibostoni on täyttänyt juuri 10 vuotta. Sen paras kaveri on Vili (myös Tolloksi kutsuttu) Bretagnenbassetti eli basset fauve de bretagne. Takavuosina tämä bostoni kävi aktiivisesti kalassa sekä jänis- ja hirvimetsällä. Miniblack's Eräässä blogi-postauksessaan Nekku poseerasi ylpeänä jopa 13-sarvisen hirven kanssa. Viime aikoina Nekku-bostoni on tehnyt tuttavuutta kotipihalle tulleen ilveksen kanssa. Nekku oli selviytynyt tästäkin pienillä naarmuilla. Olen hyvin ylpeä että saan olla tämänkin bostonin kasvattaja (sekä Nekun isän kasvattaja). Huippu-rohkea bostoninterrieri, näitä ei ole olemassa useita!

Lue Nekun vanhoja blogeja täältä: Nekun oma blogi Miniblack's ja uusimmat tarinat ovat Miniblack's sivujen vieraskirjassa uusimmat Nekun jutut Nekun vanhemmat ovat Leevi (Miniblack.s For-U J'Ani'Sir) ja Kenna (Classic's Drina's Kenzina). Talon metsästystä harrastava isäntä väittää että bostonia parempaa metsästyskoiraa ei ole olemassakaan. Minä kyllä rohkenen olla hieman eri mieltä. Jos "meidän prinsessat" laitettaisiin metsälle niin enpä tiedä miten huonosti koirille kävisi.

31.1.2015Uusi Vuosi - Uusi muotovalio

Miniblack's Aloitimme tämän vuoden näyttelyputken Parkanon näyttelystä. Aloituksen piti olla ns. kevyt, mutta näyttely osoittautuikin kovatasoiseksi ja suhteellisen laadukkaaksi. Tuomari oli erittäin tiukka ja hän käytti arvosteluasteikon jokaista palkintosijaa (oikeutetusti). Paikalla oli yli 20 bostonia, näistä pentuja lukuunottamatta ainoastaan yksi ei olisi tarvinnut sertiä koiralleen. Pitkästä aikaa (ts. moneen vuoteen) näin suomalaisessa näyttelyssä enemmänkin erinomaisia bostoneita. Ehkä Suomen bostoneiden syöksykierre on saavuttanut pohjansa? Toivottavasti!

Könysimme aamulla sängystä ylös n. klo 5 ja lähdimme ajamaan. Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Ande voitti PU ja PN -kilpailujen jälkeen Rotunsa parhaan sertillä. Ande on nyt FI CH (Suomen muotovalio). Ihana Riemu oli taas erinomainen hieno itsensä mutta hän inhosi onnetonta pressulla päällystettyä lattiaa. Meinasin möykkyihin itsekin monesti kompastella. Upea Riemu tuli luokkansa toiseksi.

Yksi ikävä asia paluumatkalla sattui puhuessani puhelimessa. Kaasujalkani oli liian kova ja luulen että Hämeenkyrön peltipoliisilta on tulossa hyvin todennäköisesti postia. Taidan olla jonkun 40:n villityksen kourissa kun sain jo toisen sakon kuukauden sisällä, aiemmin olin saanut vain yhden parkkisakon.

Miniblack's Sitten ikävämpään asiaan: Meidän Immu-ilmarinen on nukkunut pois. Juuri kun Immulla oli kaikki hyvin ja uusi kaveri matkassa, toisin päätettiin elämän kiertokulussa. Aulikki on nyt menettänyt viimeisen Miniblack's-bostoninsa mutta elämä jatkuu toisessa muodossa. Toivon että koko Sipoon perhe on pystynyt alkamaan toipumisprosessin Immun yllättävästä poismenosta. Immu on nyt Iskä-Niilon ja muiden kavereiden luona ja kaikki on varmasti hyvin!

Vanha kasvattimme Siiri lähetti synttäriterveisensä jo joulukuussa (2.12.). Hänellä menee vielä rautaisesti ja lujaa. Toivotamme Annelin kanssa paljon hyviä hetkiä ja pitkää ikää Siirille. Still Going Strong!