Uutiset 2008

27.12.2008 Onnellista ja Hyvää Boston-vuotta 2009

Miniblack's Boston harjoittelee Agilityä Vanhan vuoden viimeisiä päiviä elellään ja odotetaan vuoden vaihtumista. Yksi iloinen yllätys vielä loppuvuoteen saatiin. Nuori herra Iikkoo on vielä Joulun alla vahvistettu KV-kennelliitossa eli FCI:ssä kansainväliseksi muotovalioksi. Kun vahvistus FCI:stä tulee, niin INT CH-titteliä saa ruveta käyttämään eli nyt Iikkookin on 'tamperelaisittain' virallisesti kaunis. Onnea Päntäneelle kotikaartille ! Iikkoosta tuli siten meidän yhdeksäs muotovalio-koira tänä vuonna. Aivan mahtavaa, kiitos! Toivotamme vielä kaikille ystävillemme oikein ihanaa vuoden vaihdetta ja palaamme kuvioihin tammikuussa 2009 uusin kujein ja uusin voimin.

16.12.2008 Ilmoitusasioita !

→ Komea Kirkkonummelainen herra Hotsi on saanut syyskokouksessa "Parhaan harrastusbostoni" -palkinnon vuodelta 2007. Onnea koko sylin täydeltä Hotsille ja porukoille.
→ Tiedoksi oheinen tärkeä tiedote Nuoruusiän Kaihista eli JC'stä.

1.12.2008 Suuria suunnitelmia ja Joulua ilmassa ...

 Miniblack's
Tämä vuosi on ollut kerrassaan loistava ja kaikilta osin hyvin aktiivinen ja tapahtumarikas. Erittäin monet eri kasvatttimme ovat tänä vuonna valioituneet. Onnittelut kaikille omistajille myös! Näin monen eri bostonin valioituminen vuoden aikana on ainakin Miniblack's ennätys. Voipi olla jopa koko Suomen bostoneissa ennätys. Lisäksi eräät koiramme ovat mm. Agilityssä kunnostautuneet. Tuhannet kiitokset kaikille ihanille kasvattiemme omistajille bostoneineen, jotka ovat nämä mahtavat ilonhetket meille tarjonneet.

 • Suunnitelmat bostonpentujen osalta on siinä vaiheessa, että pentuja on toiveissa alkuvuonna -09 sekä kesällä. Seuraa tiiviisti sivujamme, tiedotamme tätä kautta yksityiskohtia toivottavasti jo tammikuussa. Ihan päivän tilannetta pentujen osalta voit kysyä myös Annelilta suoraan.
 • Nettisivuille tulee jokunen hauska uudistus, heti kun ehdin asiaan syventyä. (Viimeistään kuitenkin 01/2009 mennessä)
 • Ensi vuodesta sen verran, että jos joku haluaa lähteä kanssani jonnekin ulkomaille näyttelyyn, on aika avata suunsa. Haluaisin kerran lähteä jonnekin "pitkälle" näyttelyyn, ja tarvitsen varmaan kaveria sinne. Oletko se mahdollisesti Sinä?
 • Järjestän "Bostontreffi-reenejä" edelleen osallistujien mielenkiinnon mukaan. Ilmoittele, mitä haluaisit treenata tällä kertaa. Viimeiset treenit ovat olleet lähinnä arkista tottelevaisuutta. Ohjelma muotoutuu koirien mukaan kuten ennenkin.
 • Jos haluat, että esitän koiraasi näyttelyissä ensi vuonna, ilmoitatko siitä minulle ennen näyttelykauden alkua. Näin osaan järjestää lapsen hoitoa.

22.11.2008 Joulun odotusta ...

Miniblack's Oh Sweet Alfred
Pian alamme valmistautumaan Joulun rauhoittumiseen. Meidän perinteiseen joulun odotukseen kuuluu Helsingin messukeskuksen näyttely. Aikataulun mukaan framilla on jopa 46 bostonia, mikä on huima määrä. Bostonit arvostellaan kehässä 26 lauantaina 13.12. Arvostelu alkaa jo aamulla ja jatkuu puoleen päivään. Jos haluat nähdä bostoneitamme, niin meidät koirinemme tapaa ainakin tuolloin bostoni-kehän laidalla. Nähdään messarissa joulukuussa!
Oheisessa kuvassa syksyterveisensä lähettää suvun vanhin edustaja 14-vuotias Arri. And still going strong !

11.11.2008 Syksy tullut on ...

 Miniblack's Beauty Of Mine tutkii uutta kotiseutuaan
Jo jonkin aikaa sitten lähteneet "Sixpack"-pennut ovat kotiutuneet uusiin koteihinsa ja viihtyvät hyvin. Tälläkin kertaa osa heistä lähti toiseksi bostoniksi tai bokserin kaveriksi. Osalla on jopa hevosia kavereinaan. Oheisessa kuvassa eräs heistä - Aada -nimeltään tutkiskelee syksyn lehtiä.
Iikkoo on kunnostautunut tällä kertaa agi-puolella. Kotikisan näyttelymenestyksen jälkeen pikku-sähikäinen on kilpaillut Pohjanmaan lakeuksilla Agilitya kaksi kertaa. Molemmat radat olivat hienosti ns. O-ratoja ja toisen Iikkoo vielä voitti. Onnea vaan lakeuksille!

2.11.2008 Iloja ja Suruja

 Miniblack's
Viikonloppuna korviimme kantautui sekä iloisia että surullisia uutisia. Ensin iloiset: Martti esiintyi Espoon pentunäyttelyssä Tuula Plathanilla ja sijoittui VSP:ksi. Onnea söpö Martti ja Anulle joukkoineen!
Mopo on torstaina 30.10.2008 siirtynyt koirien taivaaseen lähes 13,5 vuoden iässä. Mopo oli oikea Bostoni isolla B:llä. Tämä pikkuinen vilpertti oli rakas perheenjäsen ja reipas, väsymätön pallopoika jolle ruoka-aikojen noudattaminen oli kellontarkkaa. Juha Lehden kauniilla sanoilla lähetämme lämpimiä ajatuksia koko Mopon laajennetulle koiraperheelle ja voimia jaksaa surun keskellä.

26.10.2008 Kaksoisvoitto Miniblack'sille ja kaksoisvalioituminen Ninnille Seinäjoen INT-näyttelyssä

 Miniblack's
Seinäjoen syysmyrskyisessä INT-näyttelyssä me voitimme kaksoisvoiton hollantilaisella tuomarilla nimeltään Hans v.d. Berg. Nuori Ninni vei rodussamme koko potin kotiin ollen nartuista paras sekä ROP. Pohjanmaan vahvistuksemme, siis Ninnin isoveli Iikkoo valittiin urosten parhaaksi eli VSP:ksi. Molemmat tietenkin saivat omat Cacibinsa. Monen maan valio Iikkoo ei sertiä enää saa, mutta Ninni valioitui tämän KV-näyttelyn sertifikaatilla. Parasta - sekä myös suhteellisen harvinaista - herkkua tarjosi siis nuori Ninni. Hän valioitui samanaikaisesti sekä Suomen että Ruotsin muotovalioksi. Onnea kaikille osallisille! Sanoisin, että aivan mahtava syntymäpäivä!

18.10.2008 Hämeenlinnan ryhmänäyttely

 Miniblack's
Syksy ja vuoden viimeisimmät näyttelyt ovat käsillä. Hämeenlinnan näyttelyssä suomalainen tuomari Markku Kipinä piti pikkuherroista Agosta ja Martti. Molemmat pennut esiintyivät omistajiensa "händläyksessä" erinomaisesti ja rauhallisesti. He olivat 1. ja 2. luokassaan ja vaativa tuomari palkitsi heidät kunniapalkinnoilla. Kipinä valitsi Agostan vielä Rotunsa Parhaaksi pennuksi. Onnea pikkumiehille perheineen.

31.8.2008 Kesän viimeisiä näyttelyviikonloppuja..

Monen vuoden näyttelytauon pitänyt jo vanhempi Milo on palannut näyttelykehiin tänä kesänä. Lauantaina 30.8. tämä herrasmies oli Tampereella arvosteltavana Latvialaisella Inese Pablakalla. Tuomari piti Milosta kovin ja valitsi koiran VSP:ksi. Milo voitti samalla Suomen muotovalioon oikeutttavan viimeisen sertin. Nyt voimme esitellä upouuden Miniblack's valion FIN CH Miniblack's Zoom Zodiac ! Onnea paljon omistaja Inkalle tukijoukkoineen.

 Miniblack's
Sunnuntaina SKKY:n päänäyttelyssä tuli paljon hyviä sijoituksia. Parhaasta tuloksesta vastasi kuitenkin 6 kuukautta vanha pentu nimeltä Agosta. Legendaarinen suomalainen koiratuomari Hans Lehtinen valitsi Agostan päivän parhaaksi bostonpennuksi (ROP-pentu) yhdeksän pennun joukosta. Molemmat pennut - Agosta velipoikineen - pärjäsivät 'Hassella' erittäin hyvin eli hyvään suuntaan ollaan menossa kun nuoriso pärjää. Onnea vielä kerran ROP-pennun omistajalle Jaanalle joukkoineen !

Pentujen uusimmat kuvat (5 vkoa) ovat jälleen kerran nähtävissä Sixpackin esittelyssä.

24.8.2008 KV-Hämeenlinnan ja Valkeakosken näyttelyt

 Miniblack's
 Miniblack's Viikonloppu oli tiukkojen tuomarien viikonloppu. Lauantaina meidän Veeti oli ensimmäistä kertaa kilpailemassa veteraaniluokassa Hämeenlinnan kansainvälisessä näyttelyssä. Tuomarina toimi Leni Finne. Veeti nautti monen vuoden tauon jälkeen näyttelystä sydämensä kyllyydestä ja kehässä tämä pirteä veteraani oli upeasti VSP ja ROP-veteraani. Erityisesti "Heartbreaker" nautti kuitenkin kaikista rapsutteluista, jota se sai osakseen runsaasti. Sunnuntaina jatkui tiukkojen tuomareiden viikonloppu Valkeakoskella. Liettualainen Natalja Nekrosiene ei tuhlannut ERI'iä. Meidän pikku-Ninni oli hienosti PN1 sertifikaatilla. Se tarkoitti samalla ROP:ia.

21.8.2008 Pentukuvat, Iikkoo agilityssä

 Miniblack's
Iikkoo kävi lauantaina Seinäjoella Agi-kisoissa ja Iiikkoo-niminen pikkusähikäinen avasi hienosti nollaputken voittaen luokkansa ja saaden nollatuloksen. Go Iikkoo ja Anu Go !
Pikkupennut ne vaan kasvaa ja komistuu. Söpöysvaroitus, pennut ovat juuri ylisöpössä vaiheessa. Neliviikkoiset kuvat pennuista on löydettävissä Sixpackin esittelystä.

9.8.2008 Helsinki 9.8. ja Lahden pentunäyttely 10.8. sekä kaksiviikkoiset pennut

 Miniblack's Miniblack's
Lauantaina Topi jatkoi junioriluokassa voittokulkuaan. Pikkunen oli taas Helsingin näyttelyn VSP ja sai jo toisen sertifikaattinsa. Enempää sertejä Topi ei junnuluokassa sitten tarvitsekaan. Tuomarina oli suomalainen Paula Heikkinen-Lehkonen. Sunnuntaina Lahden pentunäyttelyssä kilpaili ensimmäistä kertaa Agosta. Pentujen näyttelyssä tuomarina toimi Marja Kosonen ja Agosta esiintyi kauniin kiltisti. Tulos pikkumiehelle oli ROP-pentu.
Onnea sekä Minnalle että Jaanalle perheineen. Katso myös uusimmat kuvat (2vko) Sixpackin esittelyssä.

3.8.2008 Kuopion SawoShow ja Helsingin näyttelyt samana viikonloppuna

 Miniblack's
Lauantaina 2.8. Ninni tutustui kauniin helteiseen Kuopioon ja sai norjalaiselta Lisbeth Campbell-nimiseltä tuomarilta Suomen sertin ollen PN2 valion jälkeen. Samaa sertiä himoitsi kasa muitakin narttuja, mutta tiukka Campbell piti Ninnistä sertin verran. Sunnuntaina Helsingin näyttelyssä Topi aloitti junioriluokasta sertifikaattien keräilyn. Ruotsalainen Siv Jernhake piti koirasta ja antoi sertin lisäksi vielä VSP-tittelinkin kuulemma kauniisti esiintyneelle Topille. Onnea Minna ja pikku-topsu !

29.07.2008 Kirsin päivän yllätys: Ihana Sixpack

 Miniblack's
Meille syntyi 24.7.2008 söpöjä bostonpentuja peräti kuusi kappaletta - kaksi urosta ja neljä narttua.
Pentujen isä on komia ulkomaan eläjä ja äiti on oman linjan narttu. Sekä uros että narttu on todettu silmiltään puhtaiksi (ei osoita HC-, PRA- tai RD-ta) ja molempien polvet ovat terveet (0-0). JC-testi on todettu Englannissa molemmilta puhtaiksi eli jälkeläiset ovat automaattisesti vapaita perinnöllisestä nuorena sokeuttavasta JC:stä. Lisäksi narttu on Baer-testattu normaalikuuloiseksi. Pentukuvia ilmestyy perinteisesti viikottain sixpack'n esittelyyn. Samaan paikkaan tulee myös 5-sukupolven sukutaulu kuvineen. Esittelysivu ei ole vielä valmis.

13.07.2008 Uusin Suomen muotovalio: Miniblack's Ghost of a Rose

Miniblack's
Tänään Rantasalmen näyttelyssä on Ruusu pärjännyt erinomaisesti. Keski-Suomen vahvistuksemme oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsan arvosteltavana ja tuomari päätti valita koiran Rotunsa Parhaaksi. ROP - ja erityisesti sertifikaatti - sinetöi lopuksi vielä Ruusun FIN MVA-arvon. Valiotitteli tuli ensimmäisessä näyttelyssä pari vuotiaana eli kun se ylipäätään oli mahdollista saavuttaa. Loistava homma ! Onnea myös Ruusun kotijoukoille, erityisesti Sannalle Ruusun erinomaisesta esittämisestä.

08.07.2008 Tukholman Maailmannäyttely -08 ja muuta infoa

 Miniblack's Miniblack's * Tukholman maailmannäyttelyssä teimme historiaa. Saimme Bostoneiden kasvattajaluokan voiton maailmannäyttelyssä - ensimmäisenä suomalaisena kasvattajana. Oli mahtavaa saada esittää tämä upea kasvattajaryhmä. Voitokkaassa luokassamme edustivat seuraavat kauniit koirat: kuvan koirat vasemmalta Ninni, Sissi, Selma ja Wallu (Wallusta uusi kuva esittelyssä), oikealla tuomari Karl-Erik Johansson. Pyrkimyksemme tasaiseen ja laadukkaseen kasvatustyöhön on onnistunut, mistä olemme erityisen onnellisia. Koiramme pärjäsivät omissa sarjoissaankin erinomaisesti. Monet kasvateistamme sijoittuivat neljän parhaan joukkoon kovatasoisissa luokissa. Bostoneita oli peräti kymmenestä eri maasta ja kaukaisimmat kilpailijat olivat Italiasta, Espanjasta ja Englannista saakka. Kaikki näyttelyn tulokset löytyvät SKK:n tulossivulta World Dog Show.

 Miniblack's * Aikaisemmin kesällä Ninni kävi nappaamassa Ruotsin sertifikaatin Gällivaresta. Kun Ninni saavuttaa Suomen muotovalio-tittelin, tulee koirasta samalla myös Ruotsin muotovalio. Marjukka, ette te ihan turhaan skumppapulloa avanneet. Paljon Onnea koko poppoolle!

 Miniblack's * Maailmanvoittajanäyttelyn kanssa samaan aikaan Suomessa Ylöjärvellä oli Agilityporukoiden oma tapahtuma eli Agirotu-08. Siellä oli ihan kunnon agilitykisojen lisäksi pukukisakin. Ohessa Hotsin tyylinäyte Agirodusta "Boston Brothers" tyyliin. Hode ja Pirjo saivat yhden nollatuloksen ja sijoittuivat sijalle 31. Osallistujia kilpailussa oli 151. Näistä 25 parasta pääsi avoimeen SM-loppufinaaliin. Kaikki tulokset löydät Agirotu-08 omalta sivulta. Ei siis hullummin kisannut Hotsi sielläkään.

 Miniblack's * Ilouutisia odotetaan penturintamalle: Kovasti toiveissa on saada vipinää ja vilskettä taloon. Siis saada pieniä, suloisia bostonpentusia kesän loppupuolella. Pitäkää rutkasti peukkuja sille !

17.06.2008 Webmaster kesälomalla 18.6. - 8.7.

 Miniblack's Webmaster on ansaitulla kesälomalla 18.6. - 9.7. Tällä ajalla ei tule uusia päivityksiä sivuille. Toivottavasti saisimme lomien jälkeen lisää kivoja uutisia iloksenne eli tule silloin taas pistäytymään täällä. Jos tulee jotain kiireellistä kysyttävää, ota yhteys Anneliin sähköisesti tai puhelimitse. Hauskaa Juhannusta ja kauniita kesäpäiviä toivottaen Anneli ja Anne tukijoukkoineen.

14.06.2008 Forssan INT-näyttely lauantaina 14.6.

 Miniblack's Ihanan kesäisen lauantain vietimme Forssassa muutaman nuoremman kasvattimme seurassa. Uudet tuontimmekin olivat näytillä ja kivastihan meillä meni. Melody ja Musti saivat molemmat ensimmäiset sertifikaattinsa. Melody oli lisäksi paras narttu ja Musti oli upeasti PU2 kehittyneen valioluokassa kilpailleen uroksen jälkeen. Kasvattajaluokkamme oli myös ROP-kasvattajaluokka. Tuomari Juha Putkonen oli hyvin tarkka ja tiukka. Hän valitsi Melodyn vielä Rotunsa Parhaaksi, mistä tottakai olimme tyytyväisiä ja iloisia. Onhan pikku-Mellu vasta vuoden. Koska Melody on niin nuori, voitti PN2:ksi sijoittunut Lyyli ensimmäisen Cacib'nsa. Päivän paras anti oli kuitenkin se, että kokemattomimmatkin koiramme käyttäytyivät hyvin ja esiintyivät mallikkaasti.
Ps. Hauska yksityiskohta tässä näyttelyssä; ikinä ennen 20-vuotisen bostonkasvatushistoriamme aikana ei ole autossamme matkannut kotiin molempien sukupuolten sertit. Kasvattimmehan ovat kyllä voittaneet sukupuoltensa sertit, mutta itsellämme ei koskaan ennen ole ollut kahta näin nuorta koiraa samaan aikaan eli potentiaalista sertin ottajaa.

8.06.2008 Hotsin Agi-menestystä

Hotsi on edustanut bostoneitamme agilitykisoissa ja vielä erinomaisesti menestyen. Tämä pikkuinen tuulen nopea viuhahtaja on saanut ensimmäiset 0-tuloksensa 3.luokassa sekä KKK:n torstai-kisoissa että sunnuntaina Purinan kisoissa. Torstaina sijoitus oli neljäs ja sunnuntaina toinen. Nämä molemmat 0-tulokset siirtyvät jo ensi vuoden SM-kilpailujen "nolliksi" (siis ei virhepisteitä). Hoden tavoitteethan eivät olleet ihan näin korkealle asetettu, mutta koira päätti toisin. Hotsihan siirtyi 3.luokkaan vasta maaliskuussa -08. Hotsi on edelleen todistanut, että bostonimme voivat harrastaa aktiivisesti sekä agilityä että näyttelyitä. Bostonihan on siis silläkin tavalla todella monipuolinen rotu.

27.05.2008 Lisää viikonlopun saldoa: Ruotsin valio, Rotunsa paras ja Cacibeja

Ruotsissa meidän pikku Selma on saavuttanut 2-vuoden iän ja hän oli ensimmäisessä avoimen luokan näyttelyssään Österbybrukissa viikonloppuna. Tuomarina toimi tanskalainen Lillian Lleton. Hän piti erittäin paljon Selmasta ja valitsi tämän Rotunsa Parhaaksi. Upealla voitolla sinetöitiin myös Ruotsin muotovalion titteli, joka oli ylipäätään vasta nyt ensimmäisen kerran mahdollista voittaa. Upeaa Selma, Grattis till hela familjen!
 Miniblack's Miniblack's Helsingin näyttelyssä saivat jo monet valiotittelit saavuttanut Iikkoo sekä nuortenluokassa kilpaillut lihaksikas ja vankistunut Siiri INT CH-titteliin oikeuttavat cacibit. Jälkimmäinen sai tosin vara-cacibin, joka tulee vaihtumaan oikeaksi cacibiksi. Iikkoohan ei cacibeilla enää mitään teekään, kunhan vaan ylimääräisen pokkasi kuin sinetiksi saavutuksilleen.

24.05.2008 Hamina INT-näyttely ja uusin kansainvälinen muotovaliomme

 Miniblack's Haminan ihanassa Bastionissa 24.5. järjestetyssä kansainvälisessä koiranäyttelyssä Iikkoo esiintyi tavoilleen uskollisena eli tyylikkään kauniisti. Latvialainen tuomari Vila Klucnience piti koirasta ja valitsi uroksen Rotunsa Parhaaksi. Tällä hienolla voitolla koira kruunasi itselleen myös Kansainvälisen muotovalion tittelin. Haminan INT-näyttely oli ensimmäinen mahdollinen näyttely, josta INT-titteliin tarvittava Cacib voitiin saada. Innokkaan vilkas uros voitti sen vielä komeasti. Alla on Iikkoon uusin tittelirivi, siis tämän hetken tilanne:
INT CH & FIN CH & EST CH & S CH & LTU CH , NORDJW-05, NORDW-05 Miniblack's Hot Topic (FCI vahvistaa INT CH:n)

19.05.2008 Joensuun näyttelyt ja muita terveisiä

Joensuun näyttelyviikonlopun ra'an kylmästä ilmasta huolimatta menestystäkin tuli. Ainoastaan lauantaina kisannut pikkupentu Topi valittiin Rotunsa Parhaaksi Pennuksi ja sukulaistyttö Lissu arvioitiin Rotunsa Parhaaksi. Tuomarina toimi israelilainen Zeev Trainin. Sunnuntaina KV-näyttelyssä samainen pikku-Lissu sai vielä Cacibin. Enää puuttuu pari ulkomaista Cacibia, ja *INT CH* olisi siinä. Aikaa söpöliinillä on, koska Lissu on vain 2-vuotias.
Samaan aikaan Ruotsin Bostoneiden erikoisnäyttelyssä meitä edustivat Selma ja Seppo. Ohessa Selman poseeraus, joka oikeutti luokan toiseen tilaan erinomaisin arvosteluin. Kuten "pikkuveli" Seppokin. Lopuksi haukahdustervehdys Martti-Maralta. 'Olen yhä kova poika syömään -ihan mitä vaan. Mieluiten söisin Urhon kupista, toisillahan on aina parempaa. Yksi loiseläinkin (punkki) poistettiin minusta. Meidän yhteiselo on, jos voisi sanoa saumatonta. Urho hoitaa ja huolehtii minusta eikä hermostu vaikka kuinka yritän ärsyttää. Ulkona kävelyllä hän vähän ärsyyntyy, kun tartun pantaan enkä hellitä vaikka raahautuisin selälläni maassa. Kauheaa on meidän riehunta ja melske, mutta lystiä on. En tykkää mennä ulos sateella tai viileällä ilmalla, muutoin vipellän kyllä lujaa. Jokainen vastaantulijakin on pakko tervehtiä.'

Miniblack's1 Miniblack's1 Miniblack's1

12.05.2008 Geni kisaamassa Turengissa 11.5.

 Miniblack's Kauniina äitienpäivänä oli Geni ainoana Miniblack's koirana Turengin näyttelyssä edustamassa meitä. Tuomarina toimi suomalainen Juha Putkonen. Ainakin arvostelun perusteella hän piti Genistä, viimeinen lause oli jopa "... Lupaava komea kokonaisuus." Nuori uros voitti ensin paras uros-tittelin ja oli jatkossa VSP. Koira sai myös 1. sertifikaattinsa. Kuvassa Geni sekä onnellinen ja koirastaan ylpeä omistaja Satu.

10.05.2008 Hyvää äitienpäivää 11.5.2008!

 Miniblack's Toivotamme erittäin Lämpöistä Äitienpäivää erityisesti kaikille pikkuboston-äideillemme. Olette kaiki tehneet upeita ja ihania lapsia! Lähetämme lisäksi parhaat äitienpäivätoivotukset Tapanilan mummin suuntaan. Olet aarre meille molemmille! JJ & äiti. Ohessa on yksi kauneimmista odotuskuvista, mitä tiedän. Siinä poseeraa kuvankaunis Disa mahoineen. Hänellä on menossa viimeiset odotusviikot. Katsokaa miten hyväkuntoinen ja jämäkkä pikkuruinen äiti on, vaikka peräti viisi pentua möyryää mahassa ja olo on varmasti raskas.

04.05.2008 Vapputerveiset

 Miniblack's Myöhästyneet vapputervehdykset kaikille. Olemme olleet niin kiireisiä muiden asioiden kanssa, että jopa sivujen päivitys on jäänyt. Olimme nuorisomme Melodyn ja Mustin kanssa hieman treenailemassa vapun aikaan näyttelykäyttäytymistä paikallisen koirakerhon järjestämässä mätsärissä. Osa kuvan koirista hoitivat ns. turistin virkaa, mutta parhaiten leikkikisassa pärjäsi Melody. Mellusta tuli koko kisan 4. kaunein koiraa. Mätsärit ovat vain silkkaa leikkiä eikä tuloksillakaan ole mitään merkitystä, mutta silti on kiva tietää että koirat esiintyvät kunnolla ;-))
Kuulin huhua, että Hotsikin olisi tahollaan treenannut kesää varten Agilitya. Ja kivasti oli mennyt, vaikka ohjaajalle yksi virhe oli tullutkin. Oikein hauskaa kesän odotusta teille kaikille, ja nähdään kesän koiratapahtumissa ympäri Suomea.

27.04.2008 Vaasan INT-näyttely

 Miniblack's Peppi aloitti kesän näyttelyt Vaasan KV-näyttelystä ja täräytti suoraan ensimmäisen sertifikaatin itselleen. Koira sai erinomaisen arvostelun Tsekkiläiseltä Olga Dolejsovalta ja oli PN-kilpailussa vanhan kehäkonkarin jälkeen toinen. Ohessa omistajan lähettämän kunniakuva Pepistä. Pentueen pienin narttu avasi siskoksista serti-tilin ensimmäisenä, kukakohan on seuraava?

23.04.2008 Nekun uusi blogi ja näyttelyt

Nekku -nimisen bostonin uusi blogi on avattu tässä osoitteessa. Nekku kirjoittelee suosittua blogiaan jo kolmatta vuotta. Kannattaa käydä katsastamassa - uudet ja vanhat fanit. Lähitulevaisuuden näyttelyareenoita löytyy mm. Turengista, Joensuusta ja Helsingistä. Näiltä paikkakunnilta voi meidän koiria seuraavien viikkojen aikana löytää.

13.04.2008 Viikonlopun näyttelysaldo, mm. uusin Suomen valiomme !

Olen uusin Suomen Muotovalio Miniblack'siltä !

 • Lissu tarjosi Kiihtelysvaarassa 13.4. yleisölle koko kauniin olemuksensa ja ruotsalainen tuomari Hans Almgren piti koiraa Rotunsa Parhaan arvoisena. Lisäksi tästä pikku prinsessasta leivottiin uusin muotovaliomme. Siis uusin FIN MVA. Onnea rutkasti Joensuuhun Satulle ja Sipelle !
 • Samaisessa Kiihtelysvaaran näyttelyssä Almgrenin arvioitavana oli myös nuorikko Topi (Miniblack's Just You Wish), joka kilpaili ensimmäistä kertaa pentuluokassa. Hän esiintyi kuulemani mukaan ennakko-odotuksia paremmin ja sehän palkittiin sitten ROP-pentu palkinnolla. Eli onnea vaan esittäjä-omistajallekin.
 • Vanhempi herrasmies Wallu oli kisaamassa Kankaanpäässä 13.4. ja sieltä tuli ruotsalaiselta Kerstin Nilsson -nimiseltä tuomarilta VSP.
Lisäksi löydät viimeisimmät pentuajan kuvat Helmin pentueen esittelysivuilta.

30.03.2008 & 04.04.2008 "Lilla Seppo" sekä uusimmat jutut pennuista (6 & 7 vk)

ROP-pentu ! Seppo (Miniblack's Just Wait 'n' See) on aloittanut Ruotsissa näyttelyuransa ensimmäisellä pentunäyttelyllään. Tuomarina toimi ruotsalainen tuomari ja arvostelu oli loistava paikalliseen tyyliin : En lovande valp med fin silhuett, härlig temperament.. Seposta tuli siis näyttelyn ROP-bostonpentu. Grattis !!
Lisäksi Söpöliini pennuista - Martista ja Agostasta - on päivitetty viimeisimmät jutut 4.4..

20.03.2008 Pennut 5 viikkoa & Hauskaa Pääsiäistä !

Hyvää Pääsiäistä ! Kasvavista ja aina vaan suloisemmista pennuista 5-viikkoiskuvat pentujen esittelysivulla. Pentukuvien lisäksi toivotamme kaikille ystävillemme lämpimän kevään odotusta ja erinomaista pääsiäistä.
ps. Söpöysvaroitus ! Nauttikaa vauvakuvista - omalla vastuulla.

15.03.2008 Pennut 4 viikkoa sekä näyttelyodotusta...

Pulleron ja Palleron pentuesivulta löytyy uusimmat kuvat pennuista. Neljä viikkoiset pennut alkavat jo pikkuhiljaa löytämään itseään ja toisiaan. Nyt ne alkavat olla suloisessa iässä. Itse puolestani odottelen jo kuumeisesti vuoden ensimmäistä (oikeaa) näyttelyä. Se tapahtuu tänä vuonna harvinaisen myöhään - siis vasta pääsiäisenä.

08.03.2008 Erinomaista Naistenpäivää kaikille

Naisten päivän kunniaksi saimme vihdoin lunta, mitä erityisesti narttumme kuumasta Alabamasta on odottanut. Hän nimittäin rakastaa vettä ja lunta. On hauska katsoa, kuinka Melody telmii upouudessa lumessa märkien isojen lumihiutaleiden tarttuessa turkkiin. Ohessa pari otosta nuorisostamme Naistenpäivän lumisateesta.

Miniblack's Miniblack's Miniblack's

07.03.2008 Pentueen sukutaulu ja uusia kuvia

Olen vihdoin saanut valmiiksi koko viiden sukupolven sukutaulun kuvineen. Se löytyy Pulleron ja Palleron pentuesivulta. Sinne on myös laitettu muutama kuva kolmeviikkoisista pennuista maistelemassa kiinteää ruokaa ihka-ensimmäistä kertaa. Kannattaa käydä katsomassa suosittua söpöläisten pentuesivua.

Några rader på svenska: Tusen tack för våra svenska vänner, som har hjälpt mig så mycket med de bilderna. Ni har varit så otroligt vänliga. Kära Stina och Ulla och alla andra som har hjälpt oss, tack för allt ni har gjort!

03.03.2008 Agility- ja näyttelymenestystä !

Olimme kolmen pennun kanssa Kaapelitehtaan ennätyssuuressa pentunäyttelyssä 2.3.2008. Tuomarina toimi suomalainen terrierikasvattaja V-M Kumpumäki. Vaikka pennut olivat kaikki ensimmäistä kertaa "framilla", kaikki esiintyivät mainiosti. Pojat kilpailivat ensin yksin ja yhdessä. Sekä Sulo että Musti voittivat luokkansa kunniapalkintojen kera. Musti oli lopulta paras uros. Candy oli paras narttu ja pesi loppupelissä Mustin. Candy oli Rotunsa paras eli ROP-pentu ja Musti VSP-pentu. Candy ja Sulo ovat sisarukset "Just" - pentueesta.

Hotsi kävi puolestaan nappaamassa taattuun tyyliinsä Agility-menestystä. Hänen hyvin menneet kilpailut Hämeenkyrössä ja Porvoossa siirsivät Hotsin loistavilla tuloksilla kolmosluokkaan. Tässä vaativassa luokassa alkaakin olla jo ihan eri meininki esim. SM:n kilpailujen karsintapisteiden metsästys. Lisäksi 3.luokasta voi valioitua jopa Agility-valioksi asti. Linkit tulossivuille tulevat perässä.

28.02.2008 Admiraali Nelson on nukkunut pois !  * 17.3.1995   † 24.02.2008

Komea kasvattimme Niilo on nukkunut - täysin yllättäen mutta rauhallisesti - ikuiseen uneen lähes 13-vuotiaana. Niilon lähtö tapahtui liian äkkiä, vaikka ikää jo paljon olikin.

Tämä vanhempi iki-nuori, pieni suurimies jätti monen koiran mentävän aukon meidän kaikkien sydämiimme herrasmiesmäisellä käytöksellään ja bostonimaisella ylpeydellään. Arvonsa tuntevaa lauman johtajaa jäivät kaipaamaan perheen ihmiset sekä lauman muut bostonit Leevi (ehkä eniten) sekä nuoremmat Alpo ja Niilon-poika Immu. Poika-Immun ensimmäinen 'todellinen syntymäpäivä' eli huominen karkauspäivä jäi isältä valitettavasti kokematta. Koska sanat eivät näissä asioissa koskaan riitä, lähetämme perheelle monia lämpöisiä ajatuksia. Muistelkaamme niitä ihania muistoja, jotka Niilo meille hyvän elämänsä aikana antoi.

28.02.2008 Bongataanko Bostoni?

Kolme vuotias Hotsi on viimeisimmässä Silmäaseman kampanjassa maskottina mm. Yhteishyvä-lehden välissä jaettavassa silmälasimainoksessa. Voit nähdä tätä bostoni-komistusta kevään aikana muissakin paikoissa. Seurailemme mainoksia silmä kovana. Pistetäänkö "Bongaa Bostoni-Hode" -kilpailu pystyyn?

22.02.2008 Loistava Ystävänpäivä 14.2. ! I love boston terriers !

bostoninterrierin pentuja Meille syntyi ihana pentue 14.2. sopivasti ystävänpäivän kunniaksi. Pentuja on tosin vain kaksi, mutta sitäkin komeampia uroksia molemmat. Olemme hyvin iloisia tästä perhetapahtumasta. Pentujen emo on oma kasvattimme ja isä on komea vanhempi herrasmies. Isä on monen maan valio sekä upealuonteinen yksilö. Koko viiden sukupolven sukutaulu kuvineen tulee pentuesivulle.

Pennut ovat automaattisesti vapaita nuorena sokeuttavasta JC-nimisestä perinnöllisestä kaihista, koska molemmat vanhemmat on vapaaehtoisesti testattu Englannissa JC-geenimutaatiosta vapaaksi. Lisäksi molemmille vanhemmille on tehty pakolliset tarkastukset: Emä ei osoita HC-, PRA- tai RD-ta ja patellat 0/0, myöskään isä ei osoita HC-, PRA- tai RD-ta sekä patellat ovat 0/1.

Kuvia päivitetty 28.2.
Seuraa sivujamme, päivitämme lisää kuvia pentujen kasvusta ja kehityksestä viikoittain esittelysivulle.

6.02.2008 Uusin virallisesti kaunis - Sissi

Sissi INT CH Miniblack's koirat ovat taas saavuttaneet uusia titteleitä - jo toinen tänä vuonna vaikka eletään vasta helmikuun alkua. FCI eli kansainvälinen kennelliitto on vahvistanut Sissille uusimman tittelin. Sissi on nyt muiden arvojensa lisäksi Kansainvälinen valio eli siis virallisesti kaunis, kuten ystävämme Tampereella tapaavat sanoa INT-valioista! Mitä vanhemmat edellä sitä nuoriso perässä, niinhän se menee. Onnea koiran ylpeille omistajille Hennalle ja Jussille! Nuoren tytön koko komea tittelirivi löytyy Sissin sivulta.

HUOM ! päivämäärä muutos
ps. Seuraavan kerran olemme koirinemme Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä 2.3. (muuttunut päivämäärä) Kennelliiton sivujen kautta löytyy tarkempi aikataulu n. viikkoa ennen näyttelyä. Sinne voi tulla tutustumaan bostoneihin ja kysymään rotuun liittyviä kysymyksiä. Pentunäyttelyn kotisivulta lisää tietoa mm. arvosteluajoista.

4.02.2008 Hotsi Agi-kisoissa eilen sunnuntaina

Hotsi oli Helsingissä Purina-hallissa Agility-kisoissa sunnuntaina 3.2. Paikalla oli ennätysmäärä koiria, jopa 35 ekalla radalla. Hotsi oli tosi hyvä, mutta sen verran lujaa meni keinulle, että hyppäsi keinulta alas ennenkuin keinun lauta ehti maahan. Siitä harmittavat 5 virhepistettä. Muuten loistorata ja paras aika medi-luokassa. Hotsin sijoitus oli 2. Radalla oli monta vaikeaa paikkaa, joissa lähes kaikki mokailivat mutta Hodelle tuli vain harmittava keinu-virhe. Koira oli kuitenkin mitä parhain ja jatkoa seurasi hyppyradalla. Siitä tuli nollatulos ja sijoitus 7. Kaikki tulokset tulossivulta.
ps. Tänään 3 v. syntymäpäiväonnittelut koko Hot-pentueelle: Hotsille, Iikkoolle ja Sissille.

01.02.2008 Kuukauden kysymys: Miten bostoninterrierit tulevat lasten kanssa toimeen?

Meiltä usein kysytään kaikenlaista bostoninterrieri rodusta. Yksi ehkä eniten kysytty kysymys on " Miten bostonit tulevat toimeen lasten kanssa? " Vastaamme lähinnä omasta kokemuksesta ja ainakin meidän Miniblack's bostonit ovat erinomaisesti lasten kanssa tulleet toimeen. Meidän bostoneitamme on myös hyvin monissa lapsi- ja koiraperheissä. Esimerkiksi Hotsi on omistajansa 12 v. tyttären Riinan paras kaveri sekä uskollinen ystävä. Tämä pikkuhurmuri harrastaa jopa karaoken laulua tytön kanssa - siis todella. Agility-harrastuskin näillä kahdella on yhteinen.

Miniblack'sAnnen Geri on maan mainioin lasten kanssa. Geri ymmärtää ihanasti 10 kuukauden ikäisen poikani olevan vauva, eikä Geri vahingossakaan hermostu lapseen. Voisi luulla, että Geri välttelisi poikaa mutta päinvastoin - se hakeutuu pikkumiehen kylkeen välittämättä ikävistä sormista. Saman olen kuullut Nasunkin lapsiperheellisen omistajan suusta. Geri rakastaa koko sydämellään "pikkujätkää". Nykyisin kun poikani on isompi ja kieltosanat menevät toisinaan perille, saa Gerikin olla jo rauhassa pikkumiehen käsillä tutustumiselta. Vanhempi Saga puolestaan ei välitä pojan tutustumisesta, tosin aina silloin tällöin on annettava vauvalle nopeita pikkulipaisuja. Siis ihan välinpitämätön ei Sagakaan ole. Klikkaa kuvia ja löydät Riinan tekemän laulun Hotsista (silhuetti) sekä pari kuvaa lapsista bostoneidemme kanssa.

Miniblack's Miniblack's

21.01.2008 Väliaikatietoja !

Kirjoitan pari väliaikatietoa odotellessa tulevia koitoksia. Näyttelyputkemme alkaa tänä vuonna tavanomaista myöhemmin, koska haluamme nuorimpien tulokkaiden kasvavan ensin kunnolliseen 'serti-ikään'. Ensimmäisen kerran vuosiin jopa Turun tamminäyttely jää meiltä väliin, koska meillä ei sinne sopivaa koiraa ole. Vanhat koiramme ovat jo INT-valioita, nuoret liian nuoria eikä veteraani-ikäistäkään vielä ole. Kun lähdemme 'näyttelyturneelle' olemmekin sitten varmasti joka näyttelyssä ja monilla paikkakunnilla.

Penturintamalla on ns. status quo. Seuraavan pentueen vanhemmat ovat kuitenkin selvillä. Pentueen isäksi on valittu komea, hienoluonteinen ja monen maan valiouros. Molemmat vanhemmat ovat silmä- ja polvitestattuja. Kummankaan silmät eivät osoita HC-, PRA- tai RD-ta ja patellat ovat ok. Lisäksi molemmat koirat on vapaaehtoisesti Englannissa testattu jo nuorena sokeuttavan JC:n ehkäisemiseksi. Molemmat koirat ovat vapaita JC:n aiheuttamista geenimutaatioista eli kaikki syntyvät pennut ovat automaattisesti vapaita perinnöllisestä JC:stä. Muuten siis ei ihan vielä ilmoitettavaa penturintamalla. ;-)

Koska koira-asioista ei juuri nyt ole suurempaa kerrottavaa, voisin valottaa hieman kävijätilastoja. Olen iloinen, että nettisivut on otettu hyvin vastaan ja joitakin henkilökohtaisia viestejäkin on tullut. Kiitos kaikille ! Kahden viikon sisällä näyttökertoja on ollut yli 16.000 ja kävijöitä on ollut peräti 18 eri maasta kolmelta eri mantereelta - Euroopasta ja Amerikasta sekä Aasiasta. Uniikkeja absoluuttisia kävijöitäkin on yli 500. Ystävät ja kasvattiemme omistajat pitävät sivuja ilmeisen tärkeinä. Kävijäluvuista ja -maista on poistettu KV-hakurobottien käynnit.

03.01.2008 Uusin Miniblack's Kansainvälinen Muotovalio vahvistettu !

Geristä INT CH FCI vahvisti Gerille ennätysnopeasti kansainvälisen muotovalion arvon. Tästä lähtien Geri saa käyttää INT CH-titteliä muiden arvojensa kanssa. Kaikki bostonit, joilla on Geri sukutaulussaan, voivat tästä lähtien käyttää Gerillä tätä rivistöä. "Tamperelaisia lainatakseni" Geri on nyt siis virallisestikin kaunis:
INT CH & FIN CH & DK CH & RUS CH, RKFW-06 MINIBLACK´S DREAM ON DOLL.

ps. Uudet sivumme ovat olleet aktiivisessa käytössä. Jo parin päivän aikana sivuilla on käyty satoja kertoja. Ystävämme ovat siis löytäneet uuteen osoitteeseen. Yllättävintä suosiossa on kuitenkin se, että kävijät eivät ole olleet vain Suomesta vaan yli kymmenestä muustakin maasta (luku ei kuitenkaan sisällä kansainvälisten hakukoneiden hakuja). Kiva on ollut huomata, että Miniblack's bostoneiden elämää halutaan seurata.

01.01.2008 Loistavaa uutta bostonivuotta

Olet tutustumassa uusittuihin Miniblack's kotisivuihin upouudessa osoitteessa. Sivujen rakentelu on aloitettu jo hyvän matkaa vuoden 2007 puolella ja nyt alkavat sivut olla lähes valmiit. Koskaanhan ei sivut voi olla täysin valmiita, mutta paketti alkaa osapuilleen olla tässä. Toivottavasti pidät uudistuksistani. Yritän päivittää ainakin uutisia mahdollisuuksien mukaan viikottain. Joskus ei ole ilmoitusluonteisia asioita, tällöin päivitys tapahtuu harvemmin.

Halutessasi voit kommentoida nettisivu-uudistusta blogini vieraskirjaan (myös nimettömänä). Olen kiitollinen kaikista kommenteista, erityisesti jos on huomautettavaa tai parannettavaa.

Muistathan muuttaa omiin kirjanmerkkeihisi uusien sivujen uudistunut nettiosoite. Vanhat sivut häviävät käytöstä pikkuhiljaa. Uusi osoitehan on: www.miniblacks.fi !

Pennut leikkivät nurmella talvea odotellessa !
Talvea odotellessa

Kuva otettu joulun alla 20.12.07