Matkakertomus: Liettua, Vilnius, 14.-15.12.2013

Joulureissussa Vilnassa

Miniblack's Lähdin Annelin kanssa reissuun 13. päivä perjantaina kohti Liettuan Vilnan Litexpo -messualuetta. Fiilikset olivat aika maissa kun tuomarit olivat viimein tulleet tietoon ja toisen päivän tuomari ei meidän koiria ole koskaan arvostanut. Viimeksi Sisu sai arvion "tämäkin on aivan kamala". Tuomari oli kireä muiden (nuorien) koirien käytöksestä ja päätti haukkua koirani ja minut siinä sivussa. En tunne koko tuomaria mutta ehkä näytin sellaiselta, jolle voi asiaa purkaa.

Kaikesta huolimatta lähdimme matkaan Sisun ja Lumin kanssa. Jo heti laivalle päästyämme itse Joulupukki toivotti tervetulleeksi ja pyysi kanssaan tanssimaan. Olipa hauska alku matkalle vaikka jouduimme matkustamaan kovassa Seija-myrskyssä. (Laivalla oli yllättävän paljon pahoinvoivia ihmisiä, siis muusta kuin viinasta pahoinvoivia.) Laivojen aikataulut olivat muutenkin sekaisin Starin rekkarampin romahdettua ja myöhemmin kuulin, että Amorellakin oli ajanut karille. Ja me vain nautimme Eckeröllä retro-diskosta eli meikäläisen nuoruusajan musiikista mm. A-ha, Modern Talking yms. Kääk! Olen kääkkä, kun nuoruuteni on jo retroa!

Näyttelyt Litexpossa

Miniblack's Itse näyttelyt menivät vanhalla rutiinilla. Tosin lauantaina jouduimme odottelemaan vuoroamme melkein koko päivän. Arvostelun piti olla klo 14.15 mutta pääsimme kehään vasta klo 16. Virolainen Anne Sume yllätti tällä kerralla kehumalla Sisun maasta taivaisiin. Olin tooodella yllättynyt koska lausetta "juuri tällainen bostonin pitää olla" en osannut kaimani suusta odottaa. Narttujen voitto meni Puolaan, mutta yllätyksekseni Sisu oli VSP Cacibin ja sertin kera. Sisu sai siis jo lauantaina Liettuan Muotovalion tittelin. Olin seitsemännessä taivaassa ja puulla päähän lyöty, koska tuomarin suusta tuli jotain niin odottamatonta.

Sunnuntaina venäläinen tuomari Natalia Sedykh piti myöskin Sisusta ja tälläkin kertaa Sisu oli VSP Cacibilla. Sertikin tuli, vaikka sitä ei enää tarvittu. Lumin oli molempina päivänä tyytyminen varasijoihin puolalaisen jäljessä.

Palohälytys ja kennelpolitiikkaa

Miniblack's Näyttelyalue oli siisti, ilmava ja valoisa Litexpon halli. Lauantaina toisessa hallissa oli ollut pieni pullien kärähdys kahvilassa ja kaikkien oli palohälytyksen soidessa poistuttava hallista. Me olimme autuaan tietämättömiä asiasta, koska hälytys ei meidän halliin kuulunut.

Hotellimme oli vanha tuttumme. Viimeksi kun olimme tässä hotellissa, huumeruiskut tulivat tutuksi iltalenkillämme ja itseään myyvät naiset päivystivät "hoodeilla". Tällä kertaa jäljellä oli ainoastaan viimeksi mainitut.

Kun bussimme lähti koti-Suomea kohti, sisällä oli n. 15 koiraa ja yli 90 titteliä (mukaan laskettiin myös esim. vara-cacibit ja luokkasertit). Yhden bussilaisen sanoin meillä oli "klöntit pussin pohjalla" kun esittelin nauraen koirieni voittamia "cacib-mitaleja". En oikein osannut arvostaa "klöntin" näköisiä mitalejamme.

Yksi hauska yksityiskohta näyttelyssä oli nimittäin katalogit oli mainiosti tehty. Katalogi oli painettu lauantain mukaisesti, mutta koiran perässä oli merkitty myös sunnuntain luokat. Näin kahden päivän luettelo saatiin yksiin inhimillisen kokoisiin kansiin. Äärimmäisen järkevää, osattaisiinpa Suomessakin!

Miniblack'sLauantaina iltana olimme syömässä hotellimme ravintolassa ja "jouduin" erään pitkänlinjan koiravaikuttajan ja ulkomuototuomarin viereen. Ensin olin hieman vaivautunut, koska haluan vältellä tuomarien kanssa keskustelua, ettei kukaan voisi sanoa minun "tuntevan tuomareita". Illasta tulikin mielenkiintoinen kennelpolitiinen ilta ja oli upeaa huomata miten minä ja pitkänlinjan "guru" olemme samoilla linjoilla niin monista asioista. Puhuimme jonkin verran bostoninterriereistäkin ja erityisesti rodun tasosta Suomessa. Olimme aika lailla samaa mieltä tämän päivän tilanteesta. Mielenkiintoinen ja koiratietouden osalta antoisa ilta!

Lauantaista oppineena maailma on ihmeitä täynnä, joten uusia matkoja suunnitellessa!
Anne