Uutiset 2018

4.2.2018Kaunasin kansainväliset koiranäyttelyt

Miniblack's Uusi näyttelyvuosi aloitettiin tammikuun lopussa Liettuan Kaunas-nimisessä kaupungissa. Meille uusi kaupunki toi meille taas uusia kokemuksia ja mielenkiintoisia käänteitä. Mukana liettussa oli Mellu ja Ande. Lue hauskoista ja pelottavistakin matkankäänteistä matkaraportistamme täältä.

Uutiset 2017

15.10.2017"Ilman lapsia" -viikonloppumatka Riikan koiranäyttelyssä 1.10.2017

Miniblack's Kävimme mieheni kanssa pari viikkoa sitten Riikan matkalla. Meidän mummo Melody teki taas mummojen "taikatemppuja" ja Andekin alkaa onneksi tasaantua. Nuoruuden pöljäilyt - lue: liika vauhti - alkaa olla vanhemmiten tiessään. Lue matkaraporttimme tai lähes flunssakertomus täältä.

14.9.2017Baltian matkailua Riikan keväässä

Miniblack's Olimme Annelin kanssa rentoilumatkalla Riikassa maaliskuussa. Meidän mummo-Melody oli oikein huippu ja voitti kehässä nuorempiaan. ROP-veteraani Mellu oli tietenkin molempina päivinä, mutta sunnuntaina mummeli oli myös VSP. So happy! Lue matkaraporttimme tarkemmin täältä .

13.9.2017Ihania terveisiä Ulpukalta ja Nasulta

Miniblack's Kaksi ihanaa kasvattiamme on lähettänyt terveisiä kaikille tutuilleen. Nuorehko neiti Ulpukka Pohjanmaalta ja pikkuinen teräsmummo Nasu Salon seudulta. Ulpukan omistaja Anu kirjoittaa että "Ulpukkalla pyyhkii hyvin. Nauttii "pikkusiskon" seurasta ja kainalosta. Terve ku pukki ja kaunis ku mikä."

Nasun omistaja Maria puolestaan kommentoi seuraavasti: Nasulla on kuulemma jo lenkit lyhentyneet ja päiväunet pidentyneet. Nasu on pirteä kohta 12 v. nuori bostoni. Tämä mummoikäinen mussukka on kuulemma "ihana karvainen kaveri että tällaista ei toista olekaan". Näin kasvattajan näkökulmasta molemmilla pyyhkii siis hyvin. Hieno juttu ja toivotetaan monia ihania vuosia yhdessä molemmille karvakorville. Miniblack's

12.9.2017Meidän ihana Musti in Memoriam

Miniblack's Meidän perheen ihana isähahmo Musti on nukkunut pois yllättäen lyhyen mutta hyvin ärhäkän sairauden vuoksi ~ 10-vuotiaana. Tämä Iso-Pieni mies ilostutti elämäämme viimeiseen asti. Nykyään Musti tarkkailee ja vahtii meitä pilvenreunalla. Lepää rauhassa suuri persoona Musti.

23.2.2017In Memoriam Nekku ja Kata

Miniblack's Olemme menettäneet kaksi vanhaa kasvattiamme vanhuuden vaivoihin 11-vuotiaana. Toinen oli vielä viime vuonna näilläkin sivuilla seikkaillut Nekku ja toinen pieni suloinen Kata. Katso omistajien kirjoittamat koskettavat kuolinilmoitukset klikkaamalla näitä ilmoituksia: supermetsästäjä Nekku tai pikkuruinen Kata.

1.2.2017Milloin uusia Miniblack's pentuja syntyy?

Miniblack's Jonkun verran on tullut kysymyksiä onko Miniblack's pentuja myynnissä tai tuleeko meille pentueita lähiaikoina ja milloin tämä voisi tapahtua. Kaikille tiedoksi että viimeinen Miniblack's pentue on syntynyt noin 5,5 vuotta sitten emmekä ole näillä näkymin palaamassa kasvattamaan rotua ainakaan lähivuosina. Jos näin joskus tapahtuu ilmoitan ilosanoman kaikille hyvissä ajoin.

29.1.2017Dollyn voittoputki senkun jatkuu, tällä kerralla Liettuassa

Miniblack's Meidän Dolly kävi vähän kääntymässä Kaunasissa Liettuassa ja todella hienostihan "vanha Lady" aloitti tämänkin vuoden. Lauantaina Dolly voitti kaikki muut bostonit kehässä - liettualaiset ja suomalaiset koirat. Dolly täräytti suoraan Rotunsa parhaaksi ja oli tietenkin luonnollisesti myös Rotunsa Paras Veteraanikin. Sunnuntaina Dolly kuittasi kehästä vielä ROP veteraani-voiton. Tämä reissu toi Dollylle lisätittelit : Lithuanian Veteran Champion (LT VCH) ja Baltic Veteran Champion (BALT VCH).

Uutiset 2016

2.12.2016Valko-Venäjällä ihkaensimmäistä kertaa ja oli mahtava reissu

Miniblack's Marraskuun lopussa (24.-28.11.) kävimme Annelin kanssa elämämme ensimmäistä kertaa Valko-Venäjällä. Ohessa matkaraporttimme monivivahteiselta ja hauskalta matkaltamme. Koiramme Ande ja Lumi ovat nyt siis Valko-Venäjänkin valioita eli "BY CH".

13.11.2016Dolly Rigassa Baltic Winner 2016 -näyttelyssä

Miniblack's Meidän "grand old lady" Dolly oli Rigassa Latviassa tänään. Tässä "Baltic Winner 2016" -näyttelyssä Dolly meni ja voitti veteraanit. Voimme nyt onnitella ja "proudly present" uuden "Latvian Veteran Champion" ja "Baltic Veteran Winner 2016" koiran - ihanan Dollyn.

21.8.2016Tallinan kansainvälinen koiranäyttely - sunnuntai

Miniblack's Dolly kävi tänään Viron Tallinnassa voittamassa Rotunsa Paras Veteraani-tittelin ja myös PN2. Oli minun ilonpäivä kun sain esittää tämän hienon nartun. Arvostelussakin luki muuten "beautiful presentative of the breed" ja "moves so well". Näistä sanoista ei voi muuten olla kuin ylpeä.

20.8.2016Tallinan kansainvälinen koiranäyttely - lauantai

Miniblack's Tallinnan kansainvälisessä koiranäyttelyssä olimme meidän Anden kanssa. Aurinko paistoi ja Ande oli niin komea. Andesta tuli Paras Uros 2 vara-cacibnin kanssa. Voitto meni yhdelle voitokkaimmista venäläiskoirista Venäjälle. Ei hävettänyt jäädä toiseksi tällaisen koiran jälkeen. Samaan aikaan meidän Dolly-Dolce oli Tallinnassa ensimmäisessä veteraaniluokan kilpailussaan. Dollysta tuli heti Viron Veteraanivalio eli "Estonian Veteran Champion eli EE VCH".
Anden esiintyminen on myös Youtubessa katsottavissa Miniblack's sivuilla.

18.8.2016Lumista virallisesti kaunis - jo yhdeksäs omistamamme C.I.B

Miniblack's Nyt meidän Lumi on virallisesti kaunis! Tämä oli yhdeksäs C.I.B meidän omistamille koirille. Luku ei sisällä muita kasvattejamme. Ensimmäinen näistä yhdeksästä C.I.B:stä tuli Maggiellelle vuonna 1994. Sitä ennen ei Suomeen ollut tullut rodussamme kansainvälisiä muotovalioita yli 17 vuoteen. Lumin koko tittelirivi on nyt C.I.B, FI CH, LT CH, LV CH, EE CH, BALT CH, RU CH Miniblack's Irresistible Angel.

5.8.2016Igor menestyi loistavasti "Sawo Show" -koiranäyttelyissä Kuopiossa

Miniblack's Meidän Igor oli "Sawo Show" kansainvälisissä koiranäyttelyissä Kuopiossa. Lauantaina koira oli VSP (vastakkaisen sukupuolen paras) saaden myös CACIB:in. Sunnuntaina tämä koira oli ainokainen bostoni, joka tuomarin mielestä ansaitsi SA:n ja näin tämä tyylikäs herrasmies olikin ainoana jatkossa ja Rotunsa Paras (ROP).
Olen superylpeä tästä ihanasta gentlemannista ja onnittelut Kaisalle ja Jussille!

4.8.2016Baltia Tour by Anneli ja some

Miniblack's Anneli ja Pekka kävivät Baltian Tourilla... Näyttelytulokset olivat upeat. Melody sai reissulta neljä titteliä lisää: Latvian muotovalio, Baltian muotovalio, Liettuan veteraanivalio sekä Baltian veteraanivalio. Matkan jälkeen Melody jäi hyvin ansaitulle eläkkeelle näyttelyistä, vaikka itse Mellu varmasti kehään haluaisikin. Anneli on kirjoittanut erittäin yksityiskohtaisen matkakertomuksen "Annelin Baltian matkakertomus". Se sisältää näyttelytulosten lisäksi paljon nähtävyyksiä, kokemuksia ja ruokatipsejä. Enjoy!

Miniblack's Perustimme jo toistakymmentä vuotta sitten ensimmäisinä suomalaisina bostoninterrieri-kasvattajina Miniblack's-nettisivut. Somessa olemme olleet huomattavasti hitaampia. Nyt olemme avanneet oman yhteisön Miniblack's Bostons Facebookissa. Käy tykkäämässä ko. sivua niin saat ajantasaista tietoa koiristamme heti kun olen yhteisöä päivittänyt. Sivusto on tarkoitettu kaikille bostoninterriereistä kiinnostuneille, eikä tarvitse omistaa Miniblack's bostonia :-)

4.8.2016Ihana supertyttö Sissi on kuollut

Miniblack's Meidän kaunis, hyväsydäminen ja ihanan jääräpäinenkin pikkuinen Sissi on siirtynyt koirataivaaseen 12-vuotiaana. Vaikka Sissi oli aluksi vanhempien koira, ottivat sittemmin syntyneet lapsetkin Sissin "omakseen". Sissi oli sekä hyvä äiti omille pennuilleen että perheen ihmislapsille upea opettaja. Pikkuinen Sissi oli koko perheelle hyvin rakas. Nyt perheen ihmistyttökin käy jopa silittämässä Sissin tuhkauurnaa ja sanomassa Sissille "ei mitään hätää". Voimia Sissin omistajaperheelle ja lepää rauhassa rakkaamme!

Näin kauniisti Sissin omistaja Henna kirjoittaa kultaisesta koirastaan. "Elämäni koira, haaveeni ja vuosien unelmien täyttymys, vuosikymmenen yhteinen matka täynnä iloa ja onnea. Ikimuistoisia kokemuksia ja ystäviä joita en ilman sinua olisi saanut. Yhteisen matkamme päätyttyä ikävä ja suru on suunnatonta. Yhteiset muistot jäävät ja lämmittävät sydäntä. Matkamme on ollut arvokas, miten onnekas ollenkaan saanut olla kun olit meidän. Hyvää matkaa rakas! ♥ "

4.8.2016Keski-Suomen metsästäjä-bostoni Nekku lähettää terveisiä

Miniblack's Keski-Suomen "oma poika" ja metsästyskoira Nekku lähetti pienen viestin ja kuvia maaliskuussa. Nyt te saatte nauttia tämän hienon 11 v. aktiivibostonin elämästä kuvin. Kuvissa esiintyy myös Nekun kaveri "karva-bassetti" jota Nekku kutsuu leikkisästi "Tollo". Pieni videonpätkäkin oli Nekun viestissä mukana. Olkaa hyvä -> Nekku -the boston!

Heippaaa Anne,
Minä, Nekku laitan Sinulle muutaman kuvan ja laitan sitten lisää,kun tuo Iskä vaan saisi aikaiseksi kuvata Minua,niin ja Tolloa kans. Iskä sanoi,että koneesta meni paljon Minun kuviani,kun tämä kone oli huollossa ja tuhosivat vahingossa paljon tietoja ja kuvia.Iskä koettaa yhden pienen videonpätkänkin Minusta laittaa.
Terkkuja kaikille Minulta, siis Nekulta tietysti.
-Minä GGG Nekku-
Miniblack's

Toinen surullisempi uutinen on että Nekun sisko Lempi on nukkunut pois hieman yli 11-vuotiaana äitienpäivänä 2016.

4.8.2016Näyttelytuloksia alkuvuodesta

Miniblack's Alkuvuodesta 2016 Melody oli Valmierassa Latviassa Kaisan mukana. Kaisa kehui Mellua mukavaksi matkaseuraksi ja hyväksi reissulaiseksi. Kaisa toi kotiin Latvian Veteraanimuotovalion tittelin.

Miniblack's Valmiera 20.2.2016 tuomari Inessa Rodina Venäjä
Melody ERI KP VCAC ROPVET Veteranwinner
Valmiera 21.2.2016 tuomari Regina Vaitkunskiene Liettua
Melody ERI KP ROPVET

Miniblack's Helmikuun loppupuolella kävimme Pietarissa Lumin ja Anden kanssa. En kirjoittanut pitkää matkaraporttia näyttelyistä, mutta saimme kuitenkin aika paljon. Lumi sai Cacibin, Venäjän sertin ja Lumista tuli Venäjän muotovalio sekä RKFV. Lumista tuli Pietarissa myös Kansainvälinen muotovalio C.I.B. Andelle saimme Venäjän muotovalion sekä Vara-cacibin jonka FCI myöhemmin vaihtaa Cacibiksi. Nämä tuli Valko-Venäläiseltä tuomarilta Svetlana Radjuk'lta.