Uutiset 2011

23.12.2011Rauhallista Joulua ja Railakasta Uutta Vuotta 2012!

Miniblack's Vetäydymme hetkeksi joulu- ja uuden vuoden tauolle mutta palaamme koira-asioihin heti tammikuun koittaessa. Huomioinette, että sähköpostit ja muutkin kommentoinnit saattavat kestää juhla-aikaan hieman kauemmin.

13.12.2011ROPeja ROPeja ropisee... tili-tili-tom eli kuulumiset Venäjältä

Miniblack's Pietarin reissulaiset ovat palanneet Venäjän mellakoiden keskeltä koto-Suomeen. Linjakas Dolly kruunattiin viikonloppuna (10.-11.12.2011) peräti kaksi kertaa Rotunsa parhaaksi Pietarin kansainvälisissä koiranäyttelyissä. Muutkin viikonlopun menestykset on lueteltu Pietarin näyttelyreissun matkaraportissa. Onnea kaikille matkalaisille, handlereille ja väsyneille omistajille!
Btw: Meidän Melodyn kansainvälinen muotovalio on viimein vahvistettu FCI:ssä. Kaikki Mellun lapset voivat nyt käyttää Mellun virallista titteliä, joka on C.I.B, FI CH, RU CH, SE CH RKFV-10 T-Bo's Singing In The Rain.

6.12.2011Jouluinen messukeskuksen näyttely 4.12.2011

Miniblack's Sunnuntaina 4.12. olimme Suomen viimeisessä tämän vuoden koiranäyttelyssä Helsingin messukeskuksessa. Tuomarina toimi irlantilainen Margaret O'Gorman. Kaikki kehässä olleet yhdeksän Miniblack's koiraa saivat erinomainen-laatuarvostelun ja koiristamme parhaiten sijoittui yllättäen Capri. (btw: Saikohan Capri muuten uuden handlerin?) Pikkutytöt Ulpukka, Capri ja Ruuti olivat näyttelyn ehkä villeimmät riiviöt, mutta nekin esiintyivät loppuviimein kohtuullisesti. Olen kyllä sanonut aina, että bostonilla täytyy olla luonnetta ja näistä tytöistä luonnetta löytyy. Hienoa tytöt! Joulu-messarissa on perinteisesti hyvä tunnelma ja aika lentää kuin siivillä, niin nytkin! Kiitos kaikille erinomaisesta seurasta ja hyvää joulun odotusta kaikille.
Lauantaina Helsinki-Winner näyttelyyn emme osallistuneet, mutta Sisun norjalainen isä (Mtn View's Casino Royale eli meidän kesken "Drew") pokkasi VSP:n ja siihen liittyvien tilberhörien lisäksi näyttelystä uusia virallisia titteleitä. Taitaa tulla myös C.I.B vahvistettavaksi? Nyt tiedossa olevat tittelit on lisätty pikku-Sisun sukutauluun. Kävimme illalla Sisun kanssa iskän hotellilla ja toivotaan että treffataan pian uudestaan. Onnea iskälle Norjaan! Ja Hyvää Itsenäisyyspäivää 6.12.2011 meille kaikille!

27.11.2011Sisun ROP-putki jatkui Kaapelitehtaalla

Miniblack's Pikkuinen herrasmiehemme Sisu jatkoi eilen lauantaina Kaapelitehtaalla voittoputkeaan Kirsti Louhen tuomaroitsemana. Bostonpentuja kehässä oli peräti 8 kappaletta ja kaava oli sama kuin edellisessäkin pentunäyttelyssä. Ensin tuli voitto nuorimpien urosten sarjassa (5-7kk), sitten voitettiin kaikki urokset ja lopuksi Sisu valittiin vielä kaikista bostonpennuista Rotunsa parhaaksi. Upea homma Sisu. Well Done!
Final-pennut eivät vielä pääse pentunäyttelyihin, mutta heidän kuviaan on päivitetty koirien esittelysivuille. Lisäksi sivustomme englanninkielinen puoli on vihdoin ajantasaistettu.

12.11.2011Sisun ensimmäinen pentunäyttely

Miniblack's Ruotsin tuontimme Sisu oli ensimmäisessä pentunäyttelyssään - ei enempää eikä vähempää kuin - Helsingin messukeskuksen Lemmikkimessuilla. Ja hyvinhän Sisu meni. Tuomarina rotukehässä oli Tuula Plathan, joka kehän jälkeen paljastui suureksi bostoneiden ystäväksi. Sisu sai roppakaupalla kehuja tuomarilta, josta olin tietenkin iloinen. Ei siis ole ihme, että Sisu valittiin ensin Baby-luokan parhaaksi, parhaaksi urokseksi ja lopulta vielä Rotunsa Parhaaksi. Finaali-kilpailussakin Sisu jaksoi esiintyä edukseen, vaikka väsymys jo painoi. Illalla kotona Sisu veteli sikeitä muiden leikeistä välittämättä. Niin koville koitos otti. ps. Hyvää Isänpäivää (13.11.) kaikille Bostoneidemme isille!

5.11.2011 Lämmin marraskuu

Miniblack's Lämmin boston-marraskuu on alkanut; mittarissamme oli aamulla peräti +13 astetta. Upean hieno "alku-talvi", minä ja bostonit kiitämme. Meidän elämämme rullaa radallaan tasaisesti ja bostoneiden kanssa lenkkeillessä metsässä. Siis vielä kun voi metsälenkkeillä ennen kylmyyttä.
Olen saanut huolestuneita kommentteja, että olenko kadonnut maan päältä. En ole, mutta kiireinen syksyni on heitellyt elämäämme. Näistä syistä en pääse usein tietokoneelle, joten päivitykset tehdään hyvin epäsäännöllisesti mutta kuitenkin tehdään. Lisäksi kun ei ole esim. pentu-uutisia kerrottavana, niin kerrottavaakin on vähemmän. Olen muuten saanut ihania kuvia Final-pennuista omissa kodeissaan. Yksi kuvista koristaa tätäkin juttua.

29.10.2011 Lokakuista ankeutta

Syksyinen lokakuu on jatkunut surullisissa merkeissä. Meidän supermiehemme Mansesta Wallu on siirtynyt koirien taivaaseen. Lisäksi toinenkin kasvattimme Helsingissä asuva Ninni on muuttanut sateenkaarisillalle. Monien koirien kanssa kun on tekemisissä, niin saa kokea monia ilon hetkiä mutta myös ne surut. Näin se elämä heittelee.. Toivottavasti marraskuussa saisimme parempia uutisia.
By the way, Pikku-Sisu pääsee ensimmäiseen pentunäyttelyynsä Helsingissä 12.11.2011. Sitä odotellessa...

2.10.2011 Hieno näyttelykesän päätös: Peräti kolmen maan valioituminen ja Rotunsa Paras samalle koiralle!

Miniblack's Tältä erää viimeinen näyttelymme (2.10.) sujui kauniissa säässä Tuuloksessa. Nuorikkomme Wanda valioitui eestiläisen Anne Sumen arvostelemana sertillään peräti kolmen maan valioksi ja kuin päivän kruunuksi pokkasi itselleen vielä Rotunsa Parhaan palkinnon. Wandan tittelirivistö muodostui kertaheitolla tällaiseksi FI CH & EE CH & RU CH Miniblack's Glimmer Of Choctaw. Upea päätös upealle vuodelle! Kiitos!

25.9.2011 Syksyisiä terveisiä

Miniblack's Kaunis kesä alkaa kääntyä syksypuolelle ja Annen perheen elämäkin on tasoittunut uomiinsa. Kiirettä pitää edelleen, mutta eri asioiden parissa. Perheemme muutto on takanapäin, joten parhaiten meihin saa yhteyden sähköpostilla. Muuttohässäkän jälkeen lähes 12-vuotias mummelimme Saga siirtyi sateenkaarisillalle yllättäen mutta rauhallisesti.
* Pikkupennut Final-pentueesta asustelevat kodeissaan ja kaikilla menee loistavasti. He ovat hyvin sopeutuneet uusiin rytmeihinsä. Ohessa yksi kuva esimaistiaisiksi sopeutumisesta. Ensin mietteet olivat tyyliin "jääks toi kirppu tänne oikeesti" ja vähän ajan päästä oltiin jo erottamattomat kaverukset.
* Suloinen pikkutirriäisemme kasvaa ja komistuu. Sisun esittelysivulla on pari uutta otosta sisupussistamme.

17.9.2011 Tampereelta tänään mainetta ja kunniaa Vantaan Kingeille

Miniblack's Vantaalaistunut Melodyn ja Mustin pentunen Noppa oli venäläisen tuomarin Lyudmila Tchistiakovan arvosteltavana Tampereella. Hän kehui Nopan maasta taivaaseen ja valitsi koiran Rotunsa Parhaaksi Pennuksi. Saman perheen "velipuolen" eli Hemmon tuomari valitsi Rotunsa Parhaaksi. Hemmon putki on ollut syksyllä erinomaisen hyvä koska n. kuukauden sisällä Hemmo on bongannut itselleen - yhden VSP:n sekä peräti kolme ROP:ia Suomessa ja Ruotsissa. Hienoa työtä Emma ja porukat! Erityismaininta vielä ensimmäistä kertaa junioriluokassa kilpailevalle Hemmon tytölle Ruutille. Nuori tyttö ja niin upea esiintyjä (PN2, vara-sert). Hienoa, tästä on hyvä jatkaa.

14.9.2011 Pentujen seitsemän viikon etappi täyteen ja pieni ilmoitusasia

Miniblack's

Tämän kerran kuvituskuvana on viikolla vietettyjen kaksoisvalioitumis-juhlien super-herkullisen kakun kuva. Ihana herrasmieskoira Hemmo valioitui kesällä yhtäaikaa sekä Suomen että Ruotsin muotovalioksi ja tästä syystä juhlimme shampanja-kahveilla!
Varsinainen uutinen on kuitenkin se, että pennut ovat täyttäneet seitsemän viikkoa ja tämän viikon kuvat naperoiden kehityksestä löytyvät Final-pentueen esittelysivulta. Pikkukaverit muuttavat pian omiin koteihinsa, joten seuraavia kuvia pennuista otetaan uusien omistajien toimesta. Pieni ilmoitusluonteinen asia tulevaisuudestakin. Heinäkuussa 2011 syntyneet pennut ovat viimeiset Miniblack's pennut. Lopetamme Annelin kanssa bostoneiden kasvatuksen näihin pentuihin.

10.9.2011 Tuomarinkartanossa Tulosta jälleen ROP:n ja VSP:n muodossa

Miniblack's Viimeisiä syksyn näyttelyitä käydään vaihtelevissa säissä. Niin tänäänkin Helsingissä! Reipas Dolly jatkoi voittokulkuaan Tuomarinkartanossa tälläkin kertaa Rotunsa Paras-sijoituksella. Ruotsalaisen Nils Molin katsoi Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi Hemmon. Onnittelut molemmille koirien omistajille!
Meidän pienet pentusetkin ovat kasvaneet isoiksi ja ohessa heistä muutamia 6-viikkoiskuvia. Varokaa kun katsotte kuvia; pikkuset muuttuvat koko ajan söpömmiksi!

04.09.2011Bostoneita 4 kehissä viikonloppuna; tulos 3 ROP- ja 1 VSP-sijoitusta

Miniblack's Harvoin Suomessa esiintyvä Melody ja poikansa Boris olivat lauantaina 3.9. Sastamalan näyttelyssä. Venäläinen tuomari Nikolay Sedyh piti molemmista ja tuloskin oli täydellinen. Boris oli Paras uros sertillä ja VSP, Mellu puolestaan valittiin Rotunsa Parhaaksi. Onnea Borikselle, joka voi nyt vaan odotella 2-vuoden valioitumisiän sertiä vaadittavat sertit 'taskussaan'.

Miniblack's Anna puolestaan urakoi sunnuntaina 4.9. Vantaan Let's Go-näyttelyssä Dollyn ja Caprin kanssa suomalaisen Markku Kipinän arvosteltavana. Hienosti hän urakasta suoriutuikin kahmiessaan molemmille koirilleen Rotunsa paras-pystit sekä aikuisissa että pennuissa. Hienoa Anna! Keep up the good work!

01.09.2011Mahtavia kasvatinomistajia!

Kasvattajana on hienoa, että omat koirat on upeiden ihmisten kanssa. Tämän kertaiset Sinin pentujen kuvat on ottanut erään kasvattimme omistaja. Hän lupautui auttamaan valokuvaamalla pennut oman haasteellisen aikatauluni vuoksi. SUPERkiitos! Eli nyt on aika loistavia kuvia liikenteessä ladattuna pentueen esittelysivulle. Söpöysvaroitus!

28.8.2011Kääpiökoirien erikoisnäyttely Helsingin Kaivopuistossa

Miniblack's Kokoonnuimme tänään kauniiseen Helsingin Kaivopuistoon perinteiseen Suomen Kääpiökoirayhdistyksen picnic-näyttelyyn. Miniblack's kasvateista näyttelyyn osallistui pieni mutta pippurinen joukko. Joulu ja Tonttu-pentueista oli pentuja runsain mitoin treenaamassa. Kehän laidalla koirat menivät rynttärällää, mutta kehässä osattiin käyttäytyä. Hyvä juttu!
Sää suosi tämän vuoden Kaivopuiston näyttelyä ja minä sain juosta hikeen asti kuuman kosteassa säässä. Eipä se haitannut kun koirat menivät hyvin. Peräti ennätysmäisen 70:n bostonin joukosta meidän parasta antia tarjosi ennenkin Kaivarissa menestynyt Wanda Paras Narttu 4-sijallaan. Kokonaisuudessan hauska päivä taas kerran. Hienoa SKKY, we'll be back!

24.8.2011Viikko on jälleen vierähtänyt, nyt pennut ovat 4-viikkoisia

Miniblack's Vilkas pentueemme on saavuttanut neljän viikon iän. Jalat ovat löytyneet alle ja kavereiden kanssa on kiva painia.
Uusimmat kuvat pentueen esittely-sivulla. Muista, että söpöysvaroitus on vieläkin voimassa.

20.8.2011Kaksoisvalioituminen Hemmolle Kouvolan näyttelyssä

Miniblack's Pikkuherra Hemmo valioitui tänään viimeisellä Suomen Sertillään samanaikaisesti jopa kahden maan valioksi (Suomi ja Ruotsi). Pirjo Aaltosen tuomitsemassa kehässä ei paljon SA:ta jaettu ja pääsin Hemmon kanssa heti Paras uros-luokan ensimmäiseksi, kun muut kilpailijat eivät sinne yltäneet. Loppupeleissä Hemmo palkittiin vielä Rotunsa paras-pystillä. Onnea Hemppa! Suomen kääpiökoirayhdistyksen Bostoneiden erikoisnäyttelyyn Helsingin Kaivopuistossa sunnuntaina 28.8. siirrymme valioluokkaan!
Huomio Arvi, Hideki, Tabani, Bono, Ruuti ja Retro! Isän tittelinä voi käyttää FI CH & SE CH Miniblack's Dixieland Dandy.

16.8.2011Uutiset viikon varrelta

Miniblack's Tämän viikon sivupäivityksiä on ehditty kysellä ja niitä on odotettu. En ole päässyt reaaliajassa tekemään päivityksiä reissuni vuoksi, mutta nyt päivitystä...
* Olemme olleet pienellä (~ 1700 km) kiertoajalulla länsinaapurissamme Ruotsissa. Tapailimme rakkaita ystäviämme ja kävimme parissa näyttelyssäkin. Mukavaa oli ja menestystä tuli. Mutta mikä ihme on "suomalainen sisu"? Matkamme yksityiskohdat voit lukea matka- ja näyttelyraportistani.
* Kotona Sinin bostonpennut ovat olleet erinomaisessa hoidossa (MEGAsuuri kiitos kotijoukoille!). Pentuset ovat kasvaneet ja kehittyneet huimasti viikon sisällä. Ohessa muutama kuva 3-viikkoisista pennuista.
* Rakastettu persoona, pikkumies Hotsi on nukkunut iki-uneen. Suuret miehet ovat pienieleisiä, tässä todellakin yksi heistä! Osanottoni ja jaksamista perheelle!

10.8.2011Helteisiä kesäkuvia

Ohessa ihania hellekuvia vuoden 2011 kesältä!
Katsokaa ja nauttikaa, kaikissa kuvissa esiintyy Miniblack's bostoneita kesäisissä touhuissaan.
Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7 Miniblack's7
Lisäksi suurkiitos kaikille uros-bostonille nimiehdotuksia lähettäneille!
Kaikki ehdotetut nimet olivat hyviä ja täyttivät kriteeristön.
Pian saatte tietää mikä nimistä on - pitkän pohdinnan jälkeen - tullut valituksi.

9.8.2011Sinin pennut kaksi viikkoa

Pennut ovat ihanassa pallerovaiheessa ja äidin maito maistuu paremmin kuin hyvin. Uusimpia kuvia pentueen esittelyssä.

5.8.2011Sukumme vanhimmat edustajat tänään 15 vuotta

Miniblack's Sukumme vanhimmat edustajat Naantalin oma poika Pontus ja Venäjällä asuva Rofe ovat tänään täyttäneet kunnioitettavat 15 vuotta ! Mahtavaa, että saamme pitää näitä ihania 15 vuotta täyttäneitä vaareja keskuudessamme. Sylintäydeltä onnea sankareille ja hatun nosto!
"Nuorempaa" syntymäpäiviään viettävää herraosastoa edustaa pari viikkoa sitten 14 vuotta täyttänyt Onni sekä huomenna 11 v. syntymäpäiviään juhliva Veeti. Onnea ja monia onnellisia eläke-päiviä heillekin.

2.8.2011Ensimmäiset kuvat pennuista

Miniblack's Pikkuiselle Sinille on syntynyt suuri pentue 26.7.2011. Lapsia on peräti kuusi ja niistä kolme on narttua ja kolme urosta. Odotuspainoa kertyi Sinille reippaasti ja hellekin on tuonut omat epämukavuutensa koiran oloon. Normaalisti Sini painaa n. 7,5 kg ja viimeinen odotuspunnitus näytti reilua 10 kiloa. Ihana Sini on kuitenkin ollut todella reipas ja hyvä äiti pennuilleen. Lapset menevät aina Sinin ajatuksissa edelle! Ensimmäiset kuvat pikkupalleroista löytyvät jo pentueen esittelyssä. Muista, että söpöysvaroitus on voimassa!

28.7.2011Odottava äiti on kaunis

Miniblack's Vai mitä mieltä olette? Odottava koira voi olla kaunis näky, eikö? Tämä narttu on lisäksi timmissä kunnossa, sen terve karva kiiltää, selkälinja ei anna yhtään periksi eikä raajat liiemmälti rasitu. Sanoisin, että upeassa kunnossa oleva mamma-koira hieman ennen laskettua aikaa. Perinteiseen tapaan dokumentoimme sivuillemme viikoittain tämänkin suloisen äidin 26.07.2011 syntyneiden pentujen kehitystä.

24.7.2011Lapin oma poika Tornion kansainvälisessä näyttelyssä ja pennut treenaamassa Helsingissä

Miniblack's Kansainvälisessä näyttelyssä Torniossa 23.7. kilpaili meiltä ainoastaan Boris. Sveitsiläinen Elsbeth Clerc tykkäsi Boriksesta ja tulossaldo oli sen mukainen. Boris tuo lomareissultaan elämänsä ensimmäisen sertin ja ensimmäisen cacibn samasta näyttelystä. Clerc valitsi Boriksen lopulta VSPksi. Ensimmäisen Cacibin myötä alkaa vähintään vuoden pakollinen cacib-keräysaika. Boriksella on näin mahdollisuus valioitua kansainväliseksi valioksi ( C.I.B ) jo 2,5 vuotiaana 24.7.2012. Tähän ainakin pyrimme ;-)) Onnea Bortsun kotijoukoille.
Tänään sunnuntaina treenasivat tonttu ja joulu-pentueiden kasvattejamme Helsingin kansainvälisessä koiranäyttelyssä Tuomarinkartanossa. Ruotsalainen Dan Eriksson piti eniten sulavalinjaisesta Noppa-uroksesta, jonka hän valitsi VSP-pennuksi. Kuulemma kaikki pennut olivat esiintyneet ensimmäisessä näyttelyssään reippaasti ja hyvin, joten tästä on hyvä jatkaa.

20.7.2011Lomailua ja lepäilyä

Miniblack's Anne perheineen (myös pikkubostonimme Saga ja Veeti) lomailee ja lepäilee seuraavien viikkojen aikana. Sähköposti-vastaukset tulevat selkeästi verkkaammin ja sivujakin päivitetään harvennetussa tahdissa. Jos sinulla on suuri hätä saada joku kiinni tai muuten erittäin kiireellistä asiaa, niin voit soittaa tai mailata Annelille.

18.7.2011Wandalle ja Hemmolle sertit Pöytyän näyttelystä 16.7.

Miniblack's Lähdimme lauantaina 16.7. Pöytyän näyttelyyn fiiliksellä "katsotaan miten menee" kuitenkin toivoen parasta. Aamun valjetessa rajujen sadekuurojen siivittämänä, eivät fiilikset ainakaan kattoon kolahtaneet. Sadetta oli kuitenkin uhmattava, ja mitä siitä sitten seurasikaan. Koiramme esiintyivät läpimärässä nurmikossa sadekuurojen piiskaamina asiallisesti ja hienosti. Tuomari Paula Heikkinen-Lehkonen piti molemmista näyttelyyn ilmoitetuista koiristamme. Loppupeleissä saimme kaiken: tyylikäs Wanda vei kaikista pisimmän korren ollen Rotunsa paras ja sai narttujen sertin. Urosten serti ja vastakkaisen sukupuolen paras tuli upealle Hemmolle. Kehän jälkeen aurinkokin astui esiin ja sateet väistyivät. Onnittelut vielä kerran kaikille osallisille! (Valitan huonoa kuvaa vaikka tunnelma oli erinomainen)

9.7.2011Nimiarvuuttelu käyntiin

Miniblack's Ensimmäistä kertaa koko Miniblack's historian aikana julistan lempinimen etsimisen julkiseksi nettiin. Pyydänkin kaikkia näitä sivuja lukevia ilmoittamaan minulle hyviä ehdotuksia napakasta lempinimestä urokselle. Nimessä voisi mielellään esiintyä kirjaimet i,o,s tai jokin näistä kirjaimista.

Pakko kertoa pieni incidentti kotipihaltamme. Eräänä kauniina kesäkuisena iltana nuori pentumme Lumi saalisti päättäväväisesti pikkuisen linnun ja toi saaliin kaikille ihailtavaksi kauniisti kuin lintukoira. Hän päätti linnun päivät ihan itse ja oli vielä ylpeä toimistaan. Kuka vielä väittää, että kääpiökoirat olisivat vain koristekoiria tai että näyttelykoirat eivät osaisi muuta kuin olla kauniita? Meidän näyttelybostonissamme ainakin asuu pieni saalistaja.

4.7.2011Helteinen heinäkuu

Miniblack's Toimme Melodyn Jenkeistä Alabaman paahtavan auringon alta (~ +30 c) kesällä 2007. Pikkuinen bostonimme sai nimensä "T-Bo's Singing In The Rain" koska Melody rakastaa vettä ja sateessa oleilemista. Suomessakin narttu on jatkanut vedessä lutraamista ja rännien alla vilvoittelua. Nyt Mellun toisen pentueen molemmat jälkeläisetkin ovat kunnostautuneet vesileikeissä. Viereisessä kuvassa loikoilee Sini keski-Suomen vesissä ja alla olevassa uutisessa veljensä Boris köllöttelee Helsingin seudulla. Äidin opit menevät perille vaikka äiti ei ole lähelläkään. Ikään kuin veren perintönä ;-)

1.7.2011Kasa Miniblack's sivuja on päivitetty

Miniblack's Olen saanut monen monituista sivua vihdoin päivitettyä mm. uusimpien pentueiden (tonttu ja joulu) kaikkien koirien omat esittelysivut on perustettu. Päivitetyt esittelysivut ovat listattuna oikealla olevassa listassa. Olen lisäksi päivittänyt narttumme ja uroksemme taulukot sekä muutamia yksittäisiä ja vähemmän työläitä päivitettäviä mm. valioituneet, sertejä saaneet, JC-taulukko, kasvattimme-yhteenvedon jne.

Alla vielä yksi hauska kuva, jossa on "ihan vaan pari" Miniblack's bostonia. Kuva on ikuistettu erään kauniin keväisen illan koiratreeneistä Helsingistä. Tämä on todella harvinaista herkkua. Ensinnäkin jo saada hyvin monta Miniblack's-bostonia samalle kentälle, samaan kuvaan sekä vielä "kutakuinkin" paikoilleen poseeraamaan.

Miniblack's6

22.6.2011Viron Pärnussa reissussa

Miniblack's Viikonlopun aikana (18.-19.6.) olimme kahdessa eri näyttelyssä Viron Pärnussa. Sunnuntaina oli kansainvälinen näyttely, jossa tuomarina toimi venäläinen Anna Tits. Kisoissa oli yllättäen ainoastaan suomalaisia bostoneita ja niitäkin jopa 8 yksilöä. Ihana matkakaverini Wanda voitti sunnuntaina kaikki nartut ja oli Vastakkaisen sukupuolen paras. Kotimatkalle Suomeen lähti kanssamme vielä Eestin serti ja kansainvälinen Cacibkin. Hauskan reissun matka- ja näyttelyraportti löytyy myös netistä.

20.6.2011Kotkan kansainvälinen koiranäyttely 18.6.2011

Miniblack's Kotkan ruusu -nimisessä kansainvälisessä näyttelyssä olivat koiriamme kilpailemassa. Sateisessa näyttelyssä parasta antia tarjosi Hemmo. Rankkasateesta huolimatta oli tämä pikkuherra esiintynyt hienosti ja italialainen tuomari Francesco Cochetti oli tykännyt uroksesta. Kotkasta Hemmo tulos oli mm. PU2, vara-sert. Tästä näyttelystä tuli Hemmolle myös "ykkösjuttu" eli toinen Suomesta saatava Cacib. Hemmo tarvitsee enää vain ulkomaiset Cacibit ja kansainvälinen muotovalio olisi plakkarissa. Onnea Hemmon tukijoukoille.

14.6.2011Wallu tänään 10-vuotta

Miniblack's Suuri päivä on nyt koittanut. Mansen vahvistuksemme Wallu on tänään täyttänyt maagiset 10 vuotta!
Go 'Pappa' Go !

5.6.2011Eestin Voittajanäyttelystä Wallulle taas uusi titteli

Miniblack's Oops ... he did it again. Multimatkaaja Wallu on tänään taas esiintynyt ulkomaisessa näyttelyssä, Eestin Voittajanäyttelyssä. Virolaisen tuomarin Anne Sumen kehässä Wallu nappasi itselleen uuden tittelin. Tämä reissun tärkein saalis oli virallinen titteli "Eestin Veteraani Voittaja 2011" tai lyhenteenä EE VW-11. Tästä herrasta voi oikeasti sanoa, että "10 years and still going strong". Nimittäin 10 päivän päästä Waldemier täyttää sen maagisen 10 vuotta. Kasvattajan toiveiden täyttymys on kun koira pidetään kunnossa ja sitä hoidetaan hyvin, näin saamme pitää upeat koiramme mahdollisimman pitkään sekä hyväkuntoisina. Sylintäydeltä onnea Manseen koko Wallun porukalle. Tämän voittajanäyttelyn jälkeen Wallun virallinen tittelirivistö näyttää tältä: C.I.B & FI CH & EE CH & LV CH & LT CH & BALT CH & RU CH, LTUW-06, EE VCH, LV VCH, EE VW-11 Miniblack's Wee Willie Winkie

29.5.2011Seppo har blivit champion i dag

Miniblack's Meidän pikkuherramme Ruotsissa Seppo on tänään valioitunut Ruotsin muotovalioksi. Seppo on saanut viimeisen Ruotsin sertinsä ja nyt voimme käyttää Sepon nimen edessä titteliä SE CH. Hauska saada tällaiset terveiset keskelle koiratreenejä, sukulointeja sekä muuta pikku-härdelliä. Suuronnittelut Lise-Lott'n porukoille Tukholman kupeeseen.

22.5.2011Excelenttien päivä Helsingin jäähallissa

Miniblack's Tänään sunnuntaina kävimme Aptus Show'ssa talvitauon jälkeen starttaamassa näyttelyt. Oli erittäin ihanaa olla taas pitkästä aikaa kehässä ja koiratkin nauttivat. Tuomarina toimi hollantilainen Ilona Onstenk-Schenk. Kehässä oli vain neljä koiraamme ja kaikki saivat excellentit. Näistä parhaat sijoitukset saivat Dolly PN2 ja Hemmo PU4 asiaankuuuluvine lisukkeineen. Tiukkalinjaisesta tuomarista johtuen Miniblack's oli ainoa kennelnimi, joka sai tulostensa perusteella esittää ilmoitetun kasvattajaluokkansa. Luokkamme valittiin ROP-kasvattajaksi ja siinä esiintyivät kaikki koiramme eli valioluokan Dolly, avoin Wanda, juniori Boris sekä avoimesta luokasta Hemmo.

14.5.2011Ihania uutisia Latviasta - Wallulle ROP ja uusi titteli

Miniblack's Muun muassa alla mainittu Vilho-bostonmallin iskä Wallu jatkaa upeaa uraansa näyttelyissä - vaikka ikää on kohta kunnioittettavat 10 vuotta. Tällä kertaa Wallu on reissussa Latviassa ja sieltä kuului tänään hyviä uutisia. Wallu on voittanut Rotunsa paras ja rotunsa paras veteraani arvot sekä pokannut uuden virallisen tittelinkin Latvian veteraanivalio. Tuomarina piti olla tanskalainen, mutta paikan päällä tuomari oli muuttunut puolalaiseksi. Tuomarinmuutokset eivät Wallun menoa haittaa. Entisissä ns. itäblokin maissa ei voi olla koskaan varma kenen tuomarin arvosteltavaksi koiransa vie. Wallun mamma Saga sakkeineen lähettää paljon onnitteluja Wallun kotijoukoille. Wallun pennuille tiedoksi isänne uusi tittelirivi:
C.I.B & FI CH & EE CH & LV CH & LT CH & BALT CH & RU CH, LTUW-06, EE VCH, LV VCH Miniblack's Wee Willie Winkie

5.5.2011Stockmann'in koiramalli Vilho

Miniblack's Stockmannin uusimmassa toukokuun (05/2011) Premiere-kuvastossa on bostonin mallina Vilho. Meidän Viltzu on päässyt poseeraamaan lehteen timangeissaan komeana ja ylpeän ryhdikkäänä kuten arvata saattaa. Vilhon kuvat löytyvät Premiere-esitteen sivuilta 22. ja 23.

28.4.2011Hyvää Vapun odotusta 2011!

Miniblack's Ohessa muutamia kivoja poimintoja saamistani valokuvista. Koulutusviikot pennuille alkavat viikolla 20. Mikäli haluat tulla katsomaan treenaustamme, niin ota yhteys Anneen. Näyttelyistä on tänä vuonna Aptus Show 22.5.2011 kevään ensimmäiseni. Ihanaa päästä välillä koiranäyttelyynkin tauon jälkeen.
Oma ihana Saga-rouvani lähettää lämpimiä kevätterveisiä kaikille ystävilleen. Sagalla virtaa riittää vaikka plakkarissa on jo muutamakin vuosi! Sagaan on tosin ilmestynyt jo muutamia harmaitakin.

Miniblack's6 Miniblack's6 Miniblack's6 Miniblack's6 Miniblack's6

23.4.2011Hemmo Lahden KV-näyttelyssä pääsiäisenä

Miniblack's Tänään oli Lahdessa kansainvälinen koiranäyttely, jossa tuomarina toimi muutoksen jälkeen Rajic Branislav. Miniblack's koirista ainoana n. 20:n muun bostonin sakissa esiintyi vain Hemmo. Koiran omistaja oli vasta toisen kerran esittämässä näyttelyssä ja silti he nappasivat erinomaisen tuloksen. Hemmo oli PU2, vara-sertillä ja -cacibilla. Hemmo jatkaa vahvaa menoaan, jonka aloitti jo viime vuonna.
Ps. Hauskaa pääsiäistä kaikille!

16.4.2011Upea näyttelyvuoden aloitus Ruotsissa: Seppo valittiin Rotunsa parhaaksi

Miniblack's Herrasmiehemme Ruotsissa, Seppo on aloittanut lauantaina 16.4. tämän vuoden näyttelyputken erittäin vahvasti. Vantteraksi bostoniksi kehittynyt Seppo oli suomalaisen bokseriharrastajan Kirsi Laamasen arvosteltava Västeråsissa ja tuloskin oli hieno. Seppo oli Rotunsa paras ja sai Ruotsin sertin. Onnittelut karvakorvalle ja omistajallekin Lise-Lott'lle!!

1.4.2011Aurinko paistaa ja bostonit nauttii

Miniblack's Kaunis kevät antaa odotuttaa itseään, mutta onneksi aurinko paistaa silloin tällöin. Pikku-bostonimme tykkäävät köllötellä juuri niissä ensimmäisissä auringon säteissä. Vanha Saga-rouvakin alkaa taas "kukoistaa" pakkastalven jälkeen. Odottelemme Sagan kanssa revanssia poika-Wallun kanssa jossain sopivassa veteraaniluokassa, Miisa ;-)

  • Joulukuussa syntyneille pikkusille kuuluu pelkkää hyvää. Näidenkin pentujen perheet osaavat kasvattaa/kouluttaa vauvojamme hyvin vaikka ensikertalaisiakin on joukossa. Monet pentu-perheistä odottelevat jo innokkaanaa pentutreenejä ja/tai ensimmäisiä näyttelyitä. Pentutreenien päivämäärät lyödään lukkoon myöhemmin ja ilmoitetaan kaikille "tontuille" ja "jouluille". Odottelen ensin lämpimämpiä ilmoja ja että lumet sulaisivat.
  • Uusimmista pennuista kuvia on tipahdellut sähköpostiini kiitettävästi. Alla pari kuvaotetta, katso ja ihastu mm. Bonon ystävään Maija-kilpikonnaan. Ulpukka on lisätty Anun sivuillekin - Rautahauvat.com. Käy katsastamassa!
  • Helmikuussa 2011 syntyneet Mustin "isännöimät" uros ja narttu ovat täyttäneet jo kuusi viikkoa. Ohessa kuva söpöläisistä, jotka ovat päässeet tähän IHQU-ikään. Kyllä ovatkin söpöjä, vaikka itse sanonkin!
  • Päivitän kevään aikana muutamia vanhentuneita sivujamme. Ne ovat valitettavasti jääneet kaiken muun hössäkän jalkoihin. Tärkeimpänä niistä tietenkin koiriemme esittelysivu, joka kaipaisi kipeästi päivitystä.
  • Musti ja jenkkivahvistuksemme Melody lähtevät tänä kesänä hakemaan (ainakin yrittämään) viimeisiä Cacibeja. Kotimaisia Cacibeja ei enää tarvita eli ulkkarireissuja on tehtävä. Toivottavasti meillä olisi syksyllä kaksi uutta kansainvälistä muotovaliota - Meltzu ja Mude. Pitäkää ystävät peukkuja!

Miniblack's5 Miniblack's5 Miniblack's5 Miniblack's5

8.3.2011 Hyvää Naistenpäivää!

Miniblack's Erinomaista Naisten päivää kaikille naisille! Olen viettänyt hieman hiljaiseloa ja keskittynyt lähinnä perheemme asioihin ja tuleviin muutoksiin. Päivitykset ovat hieman myöhässä, mutta tässä sitä nyt tulee. Muutamia koiramaisia asioitakin vaihteeksi...

  1. Vuoden 2010 joulukuussa pidetyssä kansainvälisessä koiranäyttelyssä "Stockholm Hundmässa" Junior Handler-loppukilpailuissa oli ainoastaan bostoninterriereitä ns. "vaihtokoirina". Nuoret esittäjät esittävät kisassa siis muitakin koiriaan kuin omiaan. Finaalissa oli mukana myös Miniblack's -koiriakin siis Tukholman vahvistuksemme narttu Selma sekä uros Seppo. Selmaa esittänyt Junior handler voitti koko Tukholman KV-näyttelyn Junior Handler-finaalin! Sepon esittäjä sijoittui hienosti neljänneksi. Tästä linkissä löytyy vielä kuvia upeista koiristamme. Upeaa, mahtavaa, loistavaa - Selma & Seppo! Junior Handler-kilpailun tuomari kommentoi viittä parasta koirakkoa ja voittajaa seuraavasti: Alla fem placerade var jätteduktiga och det var små detaljer som avgjorde. Vinnaren var konsekvent under hela dagen och hade en mycket bra attityd. Hon fick också ut mycket av sin utbyteshund.
  2. Ruotsista kuuluu muutenkin ennätysuutisia. Kuulin, että jollekin kasvattajalle olisi syntynyt peräti 10 boston-pentua. Vanha ennätyspentue, jonka tiedän, oli huimat 9. Todellinen supermäärä bostonpentuja - peräti 10 pentua !
  3. Noppa (tai oikeammin Nopan läheiset) lähettivät kännykkäkuvan pienestä Supermiehestä. "Oon jo iso jätkä"-kuva on löydettävissä Joulu-pentueen esittelystä.
  4. Joitain näyttelyreissujakin täytynee tälle vuodelle suunnitella, aikatauluista infoan myöhemmin. Sivuja seuraamalla tiedät enemmän!

19.2.2011 Joulu-pentue täytti 8 viikkoa

Miniblack's Huimaa vauhtia kasvanut Joulu-pentue on nyt valmiina astumaan suureen maailmaan ;-) Söpöliinit ovat täyttäneet kahdeksan viikkoa ja viralliset nimetkin on julkistettu. Lempinimet ovatkin olleet jonkin aikaa. Ihastu vihonviimeisiin pentuajan kuviin joulu-pentueesta. Päivitin myös minulle lähetettyjä kuvia Tonttuista.
Hyvää myöhästynyttä ystävänpäivää kaikille ! Marttikin nautti ystävänpäivää Urhon kanssa syntymäpäivän merkeissä. ps. Suurkiitos kaikille pentukuvien lähettämisestä sekä erityiskiitos nuoriso-osastolle (Ines Anthoni) Martin kuvasta!

10.2.2011 Joulu-pennut ovat nyt hyvin söpöjä ja iältään 7-viikkoisia

Miniblack's Jouluisessa pentueessa on nyt neljä hyvin aktiivista söpöläistä. Niiden kuvaaminen tuottaa paljon hikeä, onneksi ei sentään kyyneleitä. Vilkkautta pikkuisilla alkaa olla vaikka muille jakaa. Pentukuvien otoksissa on edelleen voimassa "Söpöysvaroitus". Vanhemmista Tontuista päivitän sivuille uusia kuvia viim. ensi viikolla.

4.2.2011 Kuvia, kuvia ja taas kuvia

Miniblack's Joulun alla syntyneet pennut ovat nyt kuusi viikkoa vanhoja pieniä wilperttejä. Näistä villeistä vauhtiveikoista uusia kuvia heidän omassa esittelyssään. Vanhemmista pennuista viereisessä kuvassa hieman esimakua. Tonttujen esittelyyn päivitän vanhemmista kuvia hieman myöhemmin.

28.1.2011 Lähdön tunnelmaa

Miniblack's Tontut ovat nyt täyttäneet 8 viikkoa ja Joulu-pentue 5 viikkoa. Viimeinen yhteinen viikko on takana ja vauhtia piisannut. Isommat pennut ovat valmiina maailman koitoksiin, nuoremmat sen sijaan harjoittelevat elämää kanssamme. Katsokaa kuvia ja nauttikaa kaikista söpöläisistä!

22.1.2011 Koirat-lehdessä bostonin rotuesittely & Turku KV-näyttely

Miniblack's Turun näyttelyn tärkein asiani oli shopata uusi sänky koirille ja hienon & valtavan sängyn löysimmekin. Vaikka MB-koirat esiintyivät Turussa hyvin, niin näyttelyn iloisinta antia oli Sagan ja Veetin menestys. Veeti on pitänyt näyttelytaukoa, mutta Saga on ehtinyt jo muutamiin veteraani-näytelmiin eli "tuttua kauraa" Sagalle. Vanha rouva (11 v.) veti pidemmän korren Turussa ollen ROP-veteraani ja nuorempi Veeti (10 v.) sijoittui hienosti VSP-veteraaniksi. Tuntui taas niin mukavalta olla kehässä eikä vähiten sen takia, että "vanhuksetkin" nauttivat suunnattomasti. Ihan kuin olisimme vielä saaneet ROP/VSP-kehässä päivän kovimmat aplodit, vai miten?

Uusimmassa (1/2011) valtakunnallisessa Koirat-lehdessä on bostoninterrierin rotuesittely (yht. 4 sivua). Lehdessä oli rodun mallina ja esimerkkikoirana mm. kasvattimme Mino. Hauskasti ja edustavasti tämä nuori mies lehdessä esiintyikin. Molemmat "varamammat" Anneli & Anne ovat ylpeitä ja iloisia Tampereen sydämenvaltaajastaan.

Tiedoksi yksi linkkivinkki: Ensimmäisen tuontinarttumme - 80-luvulla ostetun Maggien - kasvattaja Susan Milton (ennen Susanin kanssa kasvatti myös äitinsä Pat Milton) on avannut ensimmäiset nettisivut Mackendrick's Bostons-nimellä.

19.1.2011 Pennut kasvavat ja vanhat "varttuvat"

Miniblack's Miniblack's suvun vanhimmista toinen - Pontus - lähetti Naantalista terveisiä ja kesäisen muiston. Tähän ihanaan vuodenaikaan ei onneksi ole enää kauaa. Veljekset ja suvun vanhimmat eli Pontus ja Rofe voivat kesällä täyttää huikeat 15-vuotta. Pidetään peukkuja herrasmiehille mahdollisimman korkean iän puolesta!
Pentueiden Tontut ja Joulu uusimmat vauvakuvat on päivitetty. Huomenna torstaina (20.1.) "Tontut" ovat 7-viikkoisia ja nuorempi joukko "Joulu" täyttää 4 viikkoa.

6.1.2011 Hyvää alkanutta vuotta 2011 ja loppiaista

Miniblack's Joulu on vietetty ja railakas uusi vuosi on alkanut lumisissa oloissa sekä kinkun sulattelun merkeissä. Odotan jo innolla tapahtumarikasta tätä vuotta. Oheiseksi kuvaksi oli vielä laitettava yksi kaunis jouluinenkin kuva iloksenne. Pyhien aikaan sovimme myös Annelin kanssa, että Sagan kaveriksi muuttaa toinen veteraani Disa. Hieman yksinäinen Saga ilahtuu varmasti "uudesta" kaveristaan.

Joulukuussa syntyneiden pentujen omat perheet alkavat tulla katsomaan pentujaan. 5-viikkoiset Tontut ovat hyvin energisiä ja vilkkaita pakkauksia. Nuoremman Joulu-pentueen kaverit alkavat näyttää omia piirteitään, tosin vielä hiukan vaatimattomasti. Nuoremmat kun ovat vasta kaksi viikkoisia.

Itsellämme jatkuvat näyttelyt Turun Top Dog Show:ssa. Kotoamme meiltä on Turussa esillä ainoastaan veteraaneja siis vanhimmat koiramme Saga ja Veeti. Muissa perheissä asuvia Miniblack's kasvatteja on normaaliin tapaan Turussakin esillä.

Huom! Pentueiden Tontut ja Joulu uusimmat vauvakuvat on päivitetty 13.1.2011.