Uutiset 2009

13.12.2009 Railakasta Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2010 !

Miniblack's Messukeskuksen näyttelyt ovat ohi ja 25-vuotisjuhla vietetty. Kiitos kaikille, jotka ehtivät tulla käymään. Ja vielä kerran; IHANAA, että olette olemassa. Näyttelystä sen verran että tällä kertaa oli kiva olla lähes "turistina", koska omia koiria emme näyttelyissä esittäneet ensimmäistäkään. Ne pari kasvattiamme, jotka kehässä pyörähtivät esiintyivät kivasti. Nuoriso-osasto (juuri junnuihin päässeet pentuset) menivät hyvin kokeneempien joukossa, kuten Marakin lauantaina. Lisäksi sunnuntain Dollyn esiintyminen oli taattua dolly-laatua. Tasaisen varmaa liitoa!! Tuli ihan vanhat ajat mieleen ja nostalgiahöyryisessä mielessäni lensinkin heti edesmenneen Anin luokse.

Perinteisesti Messarin jälkeen aloitamme rauhoittumisen kauniin talvisen juhlan viettoon ! Koira-asioihin palaamme seuraavan kerran tammikuun puolella hyvin rentoutuneina, riemullisina sekä jouluruoista pulleamasuisina.

ps. Vanhojen hyväkuntoisten teräsvaarien joukkoon (Arri 15 v. & Pontus 13 v.) on ilmoittautunut uusiakin jäseniä; sporttiperheessä asusteleva Sulo (14,5 v.), Venäjällä asuva Pontuksen täysveli Rofe (13 v.) sekä Jyväskylän kupeessa isäntää "komentava" Onni (12v.). Nämä herrat ovat edelleen hyväkuntoisia ja pirteitä. Ihanaa kuulla näistä "iki-nuorista" ja toivotamme koko joukolle vielä pitkää ikää !

05.12.2009 25 vuotta bostoninterriereiden hyväksi - Miniblack's Bostons

90-luvulla kirjoitin aktiivisesti ja paljonkin Bostoni-nimiseen lehteen elämästämme bostoninterriereiden kanssa. Nykyään en enää ko. lehteeen kirjoita. Ajattelin kuitenkin verestää muistoja - vanhojen aikojen kunniaksi - ja kirjoittaa hieman pidemmän kertomuksen ajatuksiani ja suunnitelmiani. Pitkähkö kertomus on luettavissa Miniblack's merkkipäivä -osiossa. Linkki sisältää tietoa suuresta juhlastammekin!

Helsingin pentunäyttelyssä 5.12. Doris voitti vanhemmat nartut saaden KP:n. Tuomarina toimi Raisa Savander.

1.12.2009 Kaksi uutta Suomen muotovaliota Turun kansainvälisessä koiranäyttelyssä

Miniblack's Aloitimme syksyisen lomailuviikonlopun kivoissa tunnelmisssa lauantaina 28.11. Turun kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomarina toimi minulle tuntematon Laurent Heinesche Luxenburg'sta. Tuomari oli tarkka ja hän käytti koko arvosteluskaalaa, siis ei kaikille erinomainen-laatupalkintoa. Kivasti hän lisäksi kertoi ääneen pääpiirteissään, mitä mieltä hän koirasta oli - hyvät ja huonot puolet. Hän mm. ilmoitti haluavansa yhden koiristamme mukaan kotimaahansa.

Meillä oli aivan mielettömän hyvä palkintosaalis. Saimme kaiken mitä lähdimme hakemaan ja vähän ylimääräistäkin. Bostoneita näyttelyssä oli noin parisenkymmentä. Ruotsalaistunut kasvattimme Selma vei paras narttu tittelin lisäksi narttujen Cacibin ja sertinkin. Lisäksi tuomari valitsi Selman Rotunsa Parhaaksi. Meidän oma koiramme Musti puolestaan sijoittui parhaaksi urokseksi. Musti nappasi sekä urosten sertin että Cacibin. Nämä upeat koirat myös valioituivat tässä näyttelyssä eli leivoimme samalla kaksi uutta Suomen Muotovaliota - Selman ja Mustin!! Meidän Musti-mustalaisella on nyt Suomen Cacibitkin koossa!

Näiden upeiden tulosten lisäksi PU3 ja PN3 olivat vielä meidän nuorempaa kaartia eli Hemmo ja Candy. Hemmo sai ensimmäisessä virallisessa (INT-)näyttelyssään vara-sertinkin. Hemmo liikkui tasaisen varmasti ja esiintyi kuin ihmisen mieli. Ei siis todellakaan pöllömpi startti oikealle näyttelyuralle. Candykin parantaa koko ajan esiintymistään ja tällä kertaa "bändäri" oli hyvin tyylikäs sekä esiintyi luontevan kauniisti.

Tällaisen täydellisen näyttelyn (sekä tulosten että koirien esiintymisten) jälkeen ei voi sanoa muuta kuin: Super juttu! Tuhannet kiitokset kaikille näihin tuloksiin vaikuttaneille ja paljon onnea kaikille menestyneille - yhdessä ja erikseen!!!

Vuoden viimeinen kuukauden kuva eli jouluiset bostonit on päivitetty Kuukauden Kuva-sivulle!

30.11.2009 Uusia TOKO-tuulia

Miniblack's Vanha mutta kuitenkin nuori parivaljakko Hotsi esittäjä/ohjaaja Riinan kanssa on kunnostautunut TOKO-puolella. Nuoren tytön ja pippurisen koiran yhteistyö kantaa varmasti hedelmää ensi vuonna kun he aloittavat kunnolla TOKO:n ns. Rally-Tokon!

22.11.2009 Jyväskylän kansainvälinen koiranäyttely

Miniblack's Tänään oli vuorossa eräs viimeisimmistä tämän vuoden näyttelyistä eli kansainvälinen näyttely Jyväskylässä. Tällä kertaa Miniblack's koirista vain Ruusu ja Agosta (Agostan tulos ERI AVO2) osallistuivat tähän KV-kilpailuun. Kaikkiaan bostoneita oli paikalla peräti kolmisenkymmentä ja näistä "kaupungin oma bostoni" Ruusu voitti kaikki nartut saaden himoitun Cacibin. Portugalilainen tuomari Fernando Madeira Rodrigues juoksutti koiria viimeiseen asti. Ruusu alkoi kyllästyä, koira söi lattialta löytämiään makkaroita ja se ratkaisi kisan. Loppukilpailussa Ruusu oli VSP. Paljon onnea Jarmolle ja Sannalle Ruusun menestyksestä; erityisonnittelut Cacibista!

15.11.2009 Kaapelitehdas pentunäyttely

Miniblack's Sunnuntaina 15.11. Kaapelitehtaan näyttely ei mennyt ihan putkeen. Kehä oli kovasti myöhässä ja vielä ikävämpi asia oli, että kameran säädöt jäivät väärin ja kaikki kuvat epäonnistuivat! Se näyttelyn epäonnisista käänteistä ja parempiin asioihin eli itse näyttelyyn... Meidän molemmat pennut Hemmo ja Wanda esiintyivät superhienosti. Hemmon esiintymiskyky tiedettiin jo viime viikonlopulta. Rehellisesti sanoen Wanda yllätti minut jalolla ja iloisella esiintymisellä. Wandastahan kuoriutuu uusi "showkoira". Mahtavaa! Tuomarina toimi uusi tuomari bostoneilla Vellu Kumpumäki. Tässä koirien tulokset: Hemmo VSP-pentu ja Wanda PEK1 KP. Tästä jatkamme oikeisiin näyttelyihin, koska koirat siirtyvät nyt junioriluokkaan.

14.11.2009 Uusia bostoninterrieri - kuvia

Seuraavien koiriemme esittelysivuihin on lisätty kuvia. Jos koirastasi ei ole uutta kuvaa esittelyssä, voit lähettää kuvan Annelle päivitystä varten, lisään kuvia mielelläni. Koirat ovat lempinimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä:
Aada Dolly Doris Hemmo Lissu Martti Mellu Musti Nekku Ninni Pommi Seppo Siiri Topi Vilho Wanda

8.11.2009 Isänpäivänä Helsingin pentunäyttelyn ROP oli meidän Hemppa

Miniblack's Pentuluokissa saa vielä viimeisiä viikkoja kilpailla Mellun ensimmäisen pentueen lapsoset. Heistä Hemmo oli sunnuntaina Helsingin Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä. Tuomarina toimi Tuula Plathan, joka kehui Hemmoa pirteäksi ja iloiseksi tapaukseksi. Tuomari valitsi Hemmon Kaapelitehtaalla rotunsa parhaaksi pennuksi. Onnea Emmalle ja Juhalle! ps. Toivottavasti pokaali sointuu hyvin sisustusväreihin :-)

4.11.2009 Sissi Agilityssä korkeampaan luokkaan

Miniblack's Supermamma, näyttelytähti ja nykyisin myös agility-stara Sissi on sunnuntaina 1.11. noussut Agility-portaikossa yhden pykälän ylöspäin. Sissi nousi Hyvinkään agilitykisoissa ns. kakkosluokkaan. Agilityrata meni nollatuloksella siis virheettä. Ainakin toisen radan (D-rata) Sissi peräti voitti. Pikku-bostonin meno tuntui omistajan mukaan erittäin hyvältä ja Henna on kuulemma "kahden erittäin pätevän bostonin ylpeä omistaja". Kaikki kilpailun tulokset löytyvät Järvenpään Agilityurheilijoiden sivuilta. Kasvattaja-kaksikko onnittelee Hennaa ja Sissiä sekä tietty kotipuolen poikaporukkaakin !!

27.10.2009 Arri täytti 15 vuotta !!

Miniblack's Miniblack's suvun tämän hetken vanhin edustaja Arri täytti tiistaina 27.10. kunnioitettavat 15 vuotta. Herrasmies asuu Naantalissa toisen bostonimme Pontuksen kanssa. 13-vuotias "nuori herra" Pontus on puolestaan tämän hetken suvun seuraavaksi vanhimpia.
Molemmat pojat ovat vielä reippaassa kunnossa vaikka ikää on jo huimat luvut. Toivomme molemmille pojille monia hyviä hetkiä vielä ja onnittelut omistaja-Suville erinomaisesti hoidetuista koirista! Näin vanhaksi ei eletä pelkillä hyvillä geeneillä, vaan hyvällä hoidolla ja rakkaudellakin on merkityksensä!

26.10.2009 Syksyinen näyttelyviikonloppu - roppeja, sertejä, cacibeja yms.

Miniblack's Olimme pitkällä viikonloppureissulla kahdessa eri näyttelyssä 24.-25.10. Lauantaina Hämeenlinnan näyttely oli todellinen menestys. Ruotsalainen tuomari Zorica Salijevic piti kaikista koiristamme. Hänen erityinen suosikkinsa oli 8,5 vuotias Wallu. Tuomari kehui Wallun edelleen upeaksi ilmestykseksi veteraani-iästä huolimatta. Wallu leikki tavanomaiseen tapaansa pallolla, mikä ilahdutti tuomaria erityisesti. Veteraani-ikäinen koira, jolla on vielä paljon pilkettä silmäkulmassa, kuten tuomari asian ilmaisi. Ei ollut sitten enää yllätys, mikä koira valittiin Rotunsa Parhaaksi (ROP). Wallu oli myös ROP-veteraani näyttelyssä. Onnittelut Wallun omistajapariskunnalle koiran hyvässä kunnossa pitämisestä. Tällä kertaa myös Wallun kummitäti ja -setä saavat kiitosta Wallun kunnossapidosta ja sparraamisesta.

Muutkin koiramme (yht. 5) sijoittuivat kaikki kuuden parhaan bostonin joukkoon eli paljon muita joukkoon ei sitten mahtunutkaan. Tässä näyttelyssä Siiri viimeisteli sertillään Suomen muotovalio-arvon (FI CH). Kiitos Siirin nopeasta valioitumisesta kuuluu tuomareille K. Laamanen, J. Haranen sekä Z. Salijevic. Siiri saavutti tämän lisäksi näyttelyn paras narttu-tittelin serteineen ja koira oli vielä vastakkaisen sukupuolen paras (VSP). Kasvattajaluokkammekin oli ROP-kasvattaja erinomaisin arvosteluin.

Kaikkien koiriemme tulokset Hämeenlinnassa
ROP, ROP-vet., PU1 Miniblack's WeeWillieWinkie VSP, sert, FI CH, PN1 Miniblack's Rather Special
PU2 PN2 T-Bo's Singing In The Rain
PU3, vara-sert. Miniblack's Valentine Gift PN3, vara-sert. Miniblack's Blaze Of Glory
ROP-kasvattajaMiniblack's koirat
(Wallu, Agosta, Siiri ja Dolly)
PN4


Miniblack's Sunnuntaina 25.10. olimme Seinäjoen kansainvälisessä näyttelyssäkin menestyksekkäitä - osallistujajoukko oli tosin pienempi ja hieman eri. Meidän oma poikamme Musti oli suomalaisen tuomarin Pirjo Aaltosen arvioitsemana PU2 ja sai ensimmäisen Cacibinsa ! ja tietysti sertin. Mustin Cacib-aika alkoi näin pyöriä. Tämä on tärkeää, koska ensimmäisen ja viimeisen Cacibin välissä on vähimmäisaikaraja. Paras uros oli meidän Ronin veteraani-ikäinen poika siis Pietaristen Toivo. Oli hauska nähdä, että Ronin jälkeläiset ovat edelleen huippuyksilöitä, vaikka mm. Toivo on jo lähes 10-vuotias. Onnea siis Kintauksen porukoille.
Nartuissa parasta antia tarjosi lauantainakin menestystä niittänyt Siiri. Tämä söpöliini oli Seinäjoen kansainvälisen koiranäyttelyn paras narttu ja vielä lopuksi Rotunsa paras. INT-näyttelyn narttujenkin Cacib matkasi kanssamme Helsinkiin.

Mahtava viikonloppu kertakaikkiaan ja minäkin sain monta kivaa syntymäpäivälahjaa ennakkoon koirien menestyksen myötä. Kiitos kaikista niistä! Lisäksi suurkiitos kaikille reissulaisille kivasta matkasta. Mehän tehdään tämä vielä uudestaankin, varsinkin kun viime vuoden INT-Seinäjoen hyvä putki jatkui edelleen. Tämän kirjoituksen väkersi erittäin väsynyt, mutta hyvin onnellinen Anne (autossa matkalla kotiin illan pimeinä tunteina).

11.10.2009 Agimenestystä Riihimäellä

Miniblack's Sissi on jatkanut hienon näyttelyuran ohella Agility-kisaamistakin vahvana. Sissi sai omistajansa Hennan kanssa RimA:n kisoista 3.10. radoista kaksi "nollaa". Nämä olivat koirakon ensimmäiset "nolla virhepistettä" tulokset. Vielä yksi näin onnistunut kisa, niin nousu 2.luokkaan on edessä. Ensimmäisellä nollaradalla he olivat viidensiä ja kolmannella hyppyradalla toisia. Tulokset ovat mahtavia sekä tasaisen varmaa työtä. Luokista tuli lähes puolelle osallistujista "hylättyjäkin". Tulokset löytyvät Riihimäen Agilityseuran sivuilta.

06.10.2009 Onnea Ruotsiin!

Ruotsista kuuluu kivoja uutisia. Sixpack-pentueen isästä on tullut myös Suomen muotovalio Maarianhaminan kansainvälisessä näyttelyssä. Pentueen isän Ruotsin cacibit on jo kerätty, joten Suomen serti ja cacib "Eckeröstä" on hieno jatkumo. Tällä hetkellä isän tittelit ovat SE CH, FI CH Oelandica's Nabucco. Grattis till pappan i Sverige. Huom! Ami, Bertil, Aada, Sussu, Dolly ja Netta voitte käyttää titteleitä isällä mm. näyttelyilmoittautumisissa.

19.09.2009 Siikajoen pentunäyttely

Miniblack's Tänään lauantaina aloitti Inkkari-pentueen Aksu näyttelyuransa Siikajoen pentunäyttelystä. Aksu esiintyi kuulemma kivasti vaikka näyttelykerta oli Aksun ensimmäinen. Tuloskin oli erittäin hyvä eli ROP-pentu. Onnea koko omistajaperheelle ja samalla onnittelen komeaa Wallu pappaakin.

13.09.2009 Serti ja vara-serti viikonloppu

Miniblack's Tänään ihanan kauniissa säässä kilpailtiin Porvoossa. Parhaimmat tulokset ranskalaistuomari Jeannette Larivelta toivat kotiin Agosta sertillään sekä Candy ja Topi vara-serteillään. Eilen lauantaina Tuomarinkylän pikkunäyttelyssä Wallun poika Wanita's-Teppo sai suomalaistuomari Tiina Taulokselta sertin. Onnea kaikille omistajineen.

06.09.2009 Mellu Roppi Vantaan Letskarissa 5.9.

Miniblack's "Let's Go" näyttelyssä Vantaalla meidän oma Melody esiintyi hieman villimmin kuin yleensä. Melodyn iloisuus on joskus ylitsevuotavaa, koska Mellu haluaa rakastaa kaikkia ja paljon. Tällä kertaa pusut sai tuomari ja melkein kehätoimitsijakin. Italialainen Sonia Pagani tykkäsi Mellun tempperamentista ja ulkomuodosta. Tuomari valitsi Melodyn paras narttu-valinnan jälkeen vielä Rotunsa Parhaaksi. Muutkin koiramme esiintyivät kiitettävästi ja näin sijoituksetkin olivat kivoja: (Martti PU2, Musti PU3, Topi PU4 sekä Candy PN4).

01.09.2009 Boston picnic Hesperian puistossa SKKY:n erikoisnäyttelyssä

Miniblack's Meillä oli taas kiva picnic-näyttely SKKY:n erikoisnäyttelyssä, vaikka tänä vuonna ahtaus oli järkyttävää poikkeuksellisen paikan vuoksi. Aika kuitenkin lensi kuin siivillä ja boston-jutustelua tuli harrastettua yllinkyllin. Meidän koiramme menivät ihan kivasti ja erityisesti kaikki pentuikäiset esiintyivät todella hyvin ikänsä huomioonottaen. Meidän menestys ei ollut kovin suurta mutta Miniblack's kasvattien lapset loistivat. Wallun Teppo-poika oli suoraan junioriluokasta PU3 ja sai (ties monennen) sertin. Jo edesmenneen Ronin multivoittaja ja -valio poika Toivo esiintyi upeasti veteraaniluokassa. Ikämies oli PU2 sekä loppukilpailuissa peräti BIS-3 veteraani. Way To Go Guys! Vilpittömät onnittelut Vantaalle ja Kintaukseen.

29.08.2009 Hieno päivä Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä 29.8.

Miniblack's Osallistuimme Tervakosken kansainväliseen koiranäyttelyyn lauantaina 29.8. Saimme viettää aikaa mukavan koiraporukan keskuudessa mm. Suomessa vierailevien ruotsalaisten ysväviemme seurassa. Lisäksi koirien näyttelytulokset olivat erinomaisia, vaikka olikin taas kerran tuomarimuutos.
Narttujen voittajaksi sekä koko rodun parhaaksi eli ROP:ksi valitsi tuomari Juta Haranen Siirin. Päivän paras uros oli nuori mies Martti, joka valittiin loppupeleissä VSP:ksi. Sekä Siiri että Martti veivät molemmat kotiinsa bostoneiden sertit ja cacibitkin. Lisäksi "Kungen Waldemar" eli kotoisesti Wallu pokkasi ROP-veteraani-tittelin ja kasvattajaluokkamme oli lopuksi ROP-kasvattajaluokka. Tämä luokka oli suht' tasainen, vaikka koirat olivat peräti neljästä eri yhdistelmästä.

Tässä taulukossa on kaikki merkittävimmät tuloksemme Tervakosken KV-näyttelystä
ROP, SERTI, CACIBMiniblack's Rather Special VSP, SERTI, CACIB Miniblack's Valentine Mate
PN2, vara-cacibT-Bo's Singing In The Rain PU2
PN3 PU3, ROP-veteraani Miniblack's WeeWillieWinkie
PN4 PU4, vara-serti Cabanterra Zodiac At Miniblacks
ROP-kasvattajaMiniblack's

23.8.2009 Jälleen upea näyttelyviikonloppu ja luonnetesti

Miniblack's Lauantaina 22.8. osallistui Iikkoo kotikonnuillaan kaikkien rotujen luonnetestiin. Pohjanmaalla järjestetyn luonnetestauksen kaikista testatuista koirista päivän parhaan tuloksen toi kotiin Iikkoo. Bostonilaisen mahtava pistemäärä oli 216 / 300. Hienoa Iikkoo sekä onnea Anulle ja Markulle!!

Samaisena lauantaina Kouvolan näyttelyssä kävi komea Agosta Markku Kipinän arvosteltavana. Suomalainen tuomari piti Agostaa Rotunsa Parhaan arvoisena. Siten myös urosten Sertifikaatti matkusti mukavasti Lappeenrantaan. Sunnuntaina Agosta toi lisää menestystä Heinolassa ollen VSP ja tällöinkin vielä Sertillä höystettynä. Upeat suoritukset siis vain jatkuvat hurmuri-Agostalla ... Onnea Jaanan porukoille!

Tukholmassa sunnuntaina oli puolestaan Selma Ann-Mari Haugsten -nimisellä norjalaistuomarilla Rotunsa Paras. Seppo ei ollut mukana näissä kisoissa. Ruotsalaisten ystäviemme päivän kruunasi vielä Selman pentu. Vilja oli PN2 ja voitti ensimmäisen sertinsä.

Mikä on luonnetesti ? Se on Suomen ainoa virallinen koiran käyttäytymistesti. Tämä testi voidaan tehdä koiralle vain kerran sen elämän aikana 2 ja 7 ikävuoden välillä. Kahdenkymmenen vuoden aikana on testattu n. 10.000 eri rotujen edustajaa, joista nykyisellään lähes kolmannes edustaa muita kuin perinteisiä palveluskoirarotuja. Testattavat ominaisuudet ovat tärkeitä kaikille koirille mm. hermorakenne, luoksepäästävyys sekä toimintakyky.

19.08.2009 Joensuun näyttelyt 15.-16.8.

Miniblack's Joensuun vaihtelevissa sääolosuhteissa osallistuimme "Elo-Karelia" näyttelyihin. Lauantaina oli suomalaisen Juha Putkosen kehässä esiintymässä kaksi koiraamme, jotka molemmat toivat menestystä. Ensin nuori uros Martti esiintyi hyvin ja Mara-Marduz voitti kaikki urokset saaden Sertin. Suuremman yllätyksen tarjosi kuitenkin vasta vuoden iässä oleva villikko Dolly. Sain kunnian esittää ko. koiran, vaikka pääsin kokeilemaan sen esittämistä vasta näyttelyaamuna. Yllätys oli mieluinen kun tuomari piti koirasta todella ja kehui sitä upeaksi vaikka tyttönen on vielä nuori. Dollyn mukaan lähti siis VSP ja tietysti Sertikin. Loppupeleissä Rotunsa Paras-tittelin vei nimiinsä paremmin esiintyvä ja kokeneempi Martti. Sunnuntain kilpailusta onnittelemme lämpimästi Wallun poikaa Wanita's kennelin Teppoa, upean junioripojan VSP:stä ja sertistä!

17.08.2009 Huippusaldo: Kolme kasvattia näyttelyissä ja kolme Rotunsa Parasta

Poissaoloni aikana on näyttelyrintamalla tapahtunut todella paljon iloisia asioita. Aloitetaan tulosten purkaminen viikonlopusta 8.-9.8. Tällöin oli ainoastaan kolme kasvattiamme näyttelyissä eri puolilla Suomea ja kaikki valittiin näyttelyissään Rotunsa Parhaaksi.

Lauantaina esiintyi itä-Suomen vahvistuksemme Agosta Mäntyharjun näyttelyssä. Tuomarina toimi pitkän linjan suomalainen koiratuomari Ritva Raita. Raita kehui Agostaa maasta taivaaseen ja hän valitsi komean Agostan kaikista bostoneista Rotunsa Parhaaksi maasuttavin arvosteluin. Agosta sai lisäksi Sertin.
Samaan aikaan läntisen Suomen maisemissa Honkajoen näyttelykehässä esiintyi uutta kaartiamme edustava Aada. Kroatialainen tuomari Tino Pehar valitsi Aadan näyttelyn parhaimmaksi bostoniksi eli Aada oli ROP. Tämä söpö juniorinarttu sai lisäksi ensimmäisen Sertinsä.
Sunnuntaina 9.8. Helsingin pentunäyttelyssä esiintyi ensimmäistä kertaa Doris-niminen pentu. Tuomari Irina Poletaeva piti pennun ulkomuodosta, mallikkaasta käytöksestä sekä handlerin hyvästä esityksestä. Rotutuomari valitsi Doriksen sunnuntain kauneimmaksi boston-pennuksi (ROP-pentu). Ryhmätuomari M. Kurittukin valitsi Doriksen isosta kääpiökoiraryhmästä vielä kahdeksan parhaan joukkoon.

Sanoisin, että aivan mahtava viikonloppu! Onnea kaikille menestyneille omistajineen, esittäjineen ja kotijoukkoineen tasapuolisesti! Tällaista herkkua ei pääse usein nauttimaan - ainakaan näin triplasti saman viikonlopun aikana !!!

01.08.2009 Mamban sanoin vielä on kesää jäljellä ...

Miniblack's ... siispä nauttikaamme siitä. Anne läheisineen lomailee elokuun alusta koulujen alkuun siis 1.8.-17.8. Tämäkin "uutiset"-palstan päivitys keskeytyy hetkeksi, enkä lue lomalla sähköpostiakaan. Kiireelliset tapaukset hoitaa Anneli. Lomamatkailevaan karavaaniimme voi tosin törmätä eteläisessä Suomessa. Boston-asioihin palaan seuraavan kerran vasta syksyn tullen!

25.07.2009 Monsuunisateinen Mikkelin näyttely

Suomalaisen Paavo Mattilan kehässä oli tänään Mikkelin näyttelyssä muutama kasvattimme. Monet koirista olivat PU- ja PN-sijoittuneita. Lisäksi Wallu valittiin ROP-veteraaniksi, ja isä-Wallun tyytyväisyyttä lisäsi se että oma poika Teppo oli VSP. Meidän kasvateistamme koostunut kasvattajaluokka valittiin rotunsa parhaaksi siis ROP-kasv. Kuulemma Mattila oli kehunut luokkaamme ja sen esiintymistä erinomaiseksi kaatosateesta huolimatta. Päivän tummimmat silmätkin löytyivät luokan koirilta; tätä ominaisuutta pidetään bostoneilla erittäin hyvänä. Pikku-Dollykin oli elämänsä ensimmäistä kertaa näyttelyssä ja aloitti heti vara-sertillä. Ei huono alku ollenkaan!

23.07.2009 Oulun kansainvälisissä näyttelyissä kahdelle kasvatillemme menestystä

Miniblack's Oulussa - Iloisen koiran - kansainvälisissä koiranäyttelyissä tuli molempina päivinä kivasti menestystä. Lauantaina 18.7. kilpaili suomalaisen Paula Heikkinen-Lehkosen kehässä meidän koirista ainoastaan Topi. Tulos oli vallan mainio eli VSP, Serti ja kansainvälinen serti eli Cacib. Sunnuntaina 19.7. oli esiintymisvuorossa slovenialaisen Zeljko Gajic'n kehässä Muumi. Pikku-Muumilla meni vähintään yhtä hyvin. Myös Muumin omistajilla oli kotiinviemisenä VSP, Serti ja himoittu Cacib. Paljon paremmin ei viikonloppu olisi voinut mennä. Onnittelemme suuresti sekä Topin Minnaa että Muumin perhettä.

10.07.2009 Pohojanmaan lakeuksilta kuultua ...

Miniblack's Torstai-iltana 9.7. esiintyi Iikkoo tamperelaisissa agilitykisoissa. Iikkoo suoriutui kisoissa hienosti saaden yhdestä radasta jopa oman kolmannen nolla-tuloksensa ja agilitysertin. Näin koira siirtyi ylempään ns. kakkosluokkaan. Upeaa Iikkoo, onnittelemme iloisina ylpeitä omistajia Anua ja Markkua! Viikonloppuna Iikkoo kannustaakin sitten bokseri-velkkuaan VEPE-kokeissa herttaisella "pikku"äänellään.
Aiemmin pidetyssä luonnekuvauksessa Valkeakoskella oli tietääksemme ainakin kaksi Miniblack's bostonia. Molemmat saivat hyvät arvioinnit luonteestaan, mikä ei ollut yllätys meille eikä kummankaan koiran omistajalle. Tuskaisen kuumassa ilmassa suoritettu koe osoitti nämäkin kaverukset viisaiksi, eloisiksi ja sosiaalisiksi tyypeiksi.

05.07.2009 Melodyn ensimmäinen näyttely valioluokassa

Miniblack's Eilen valioitunut Melody aloitti tänä sunnuntaina kilpailemisen valioissa ja "ihan kiva" alkuhan meillä oli. Meltsu palasi ns. kultakantaan eli koira oli tänään italialaisella Francesco Cochetti'lla Rotunsa Paras. "Sukulaispoika", Topin kaveri ja Wallun poika Teppo sijoittui vielä VSP:ksi. Meidän varhainen sunnuntaiaamuherätys ei täten ollut turha. Ilma oli kyllä kamalan kylmä ja kostea etenkin näin pitkän hellejakson päätteeksi.

04.07.2009 Uusi Suomen Muotovalio - Melody

Miniblack's Kotiimme on tänään leivottu uusi Suomen Muotovalio, ja sen nimi on Melody. Koira valioitui tänään Tuusulassa ollen myös VSP. Hiljattain kaksi vuotta täyttänyt Melody sai viimeisen sertifikaattinsa ranskalaistuomari Christian Karcher'lta. Melodyn pojat - Hemmo ja Pommi - voivat siis tästä lähtien käyttää äitinsäkin osalta valiotitteliä esim. näyttelyihin ilmoittautuessaan. Kiitos tuomareille, jotka pitivät Melodya muotovalion arvoisena eli koiratuomarit Juha Putkonen, Kirsi Laamanen sekä Christian Karcher. Go Girl!

2.7.2009 Yksi on joukostamme pois

Miniblack's Pieni sydäntenvaltaaja Leevi on poistunut joukostamme vanhuuden vaivoihin. Tämä huoleton ja touhukas bostoni olisi täyttänyt tässä kuussa 12 vuotta. Nyt hän leikkii parhaan ystävänsä Niilo-herran kanssa vihreämmillä laitumilla siellä jossain. Leevin omistajaperheelle lähetämme sylin täydeltä halauksia ja paljon lämpimiä ajatuksia meiltä kaikilta.

28.6.2009 Hämeenlinnan koiranäyttely

Miniblack's Tänään Hämeenlinnan Kaurialan kentällä meiltä kisasi ainoastaan Mellu. Tuomarina toimi molossirotua itsekin harrastava Kirsi Laamanen. Mellu sai erinomaisen arvostelun ja ainoastaan hieman huomautusta alalinjastaan. Koirallahan oli juuri pennut eli siihen nähden koira on kunnossa. Pienet alalinjan epätäydellisyydet eivät haittanneet menoa ja söpöliinimme sai lopulta VSP:n ja sertifikaatin. Kehässä oli myös harjoitusarvostelija, joka oli opettelemassa bostonien arvostelua. Keskipäivällä arvostelun ajankohtana hellettä oli n. 30 astetta ja Mellu nautti olostaan. Melody on muuttanut Alabaman paahtavan auringon alta ja helteinen ilma on Mellulle ihana asia; vaikka lyttykuonojen kyseessä ollessa muuta halutaan väittää. Me ihmiset olimme kyllä toista mieltä kuumuuden hienoudesta.

16.06.2009 Hyvää Juhannusta!

Miniblack's Toivotamme kaikille ystävillemme erinomaista Juhannusta ja ihanan lämmintä sekä aurinkoista keskiyön juhlaa. Itse vietämme Jussia mielestäni maailman parhaassa Jussin viettopaikassa eli Helsingissä. Tämän kaupungin todellinen hiljaisuus ja keskiyönjuhla on mahtava nautinto! Näiden juhlapäivien aika on vuoden ainoa aika, kun koko kaupunkimme on perinteisesti lähes tyhjä ja kadut autiot.

 • Suurenmoisen Nekku-bostonin blogia ja vähän Vili bassetinkin kuulumisia on kesäpäivitetty.
 • Tiedoksi niille, jotka ovat olleet huolissaan auton yliajamasta bostonista. Näyttäisi siltä, että tyttö ei olisi saanut pahempia henkisiäkään vaurioita kamalasta tapahtumasta; on nimittäin lähes samanlainen hönkä päällä kuin ennenkin. Nähtävästi onnettomuudesta koitui "vain" huomattava taloudellinen menetys ja se, että kaikki keskikesän näyttelyt menevät sivu suun. Näyttelyitä on Suomessa kyllä lähes joka viikonloppu, eli niihin ehtii vielä myöhemminkin. "Helpolla" siis päästiin, jos ajattelee mitä olisi voinut tapahtua.
 • Näyttelytähtemme Sissi on aloittanut 6.6.09 tosissaan kilpailemisen Agilityssä. Meidän bostoneista kun on moneksi! Aloitus oli ihan hyvä vaikka kuulemma jännitys oli melkoinen - ohjaajalla. Ohjaajan hermoilun piikkiin meni ilmeisesti sekin, että Sissi sai "vain" Mini1-radan nopeimman ajan, vaikka koirakko joutui palaamaan esteelle. Kaikki tulokset löytyvät Riihimäen Agility ry:n sivuilta.
 • Kesän aikana järjestän valokuvaussessioita koirillemme sekä etelä-Suomessa että jossain pohjoisemmassa näyttelyssä muun Suomen koirille. Monista koiristamme puuttuu valokuvat esittelyistä. Voit siis ilmoittaa koirasi mukaan ja järjestetään jokin sopiva paikka ja ajankohta. Kuvia kaivataan ainakin "Inkkarit" ja "Jätkät" pentueiden jäsenistä ja monista vanhemmista koiristakin puuttuu hyvät poseerauskuvat. Käytä tilaisuus hyväksesi! Ilmoita oma aikataulusi, niin mietitään sopiva kuvaussessio yhdessä!
 • Esittelyihin lisättty kuvia: Bokserin kaverinakin elänyt Topi on ilmeisesti eläytynyt turhan hyvin Bokseri-maailmaan ja lähes luulee olevansa sellainen. Huom! Tällainen Bokserin poseerausasento ei siis ole kaikkein edustavin poseeraus bostonille.

13.6.2009 Kotkan kansainvälinen koiranäyttely

Miniblack's Suomen kansainvälisten näyttelyiden hyvä menestysputki jatkui Kotka KV:ssa. Tällä kertaa mainetta ja kunniaa toi nuori herra Agosta. Koira oli suomalaisen tarkan Tiina Tauloksen tuomaroitavana, joka muuten itsekin on bostoni-harrastaja. Tuomari piti Agostasta ja palkitsi koiran VSP:llä. ROP-koira ei ollut enempää eikä vähempää kuin Haminan Kerttu. :-) Erinomaisen kirjallisen arvostelun lisäksi Agosta sai ensimmäisen sertifikaatinsa ja ensimmäisen Cacibinsa yhtä aikaa. Onnea Lappeenrantaan - erityisesti Jaanalle!

2.6.2009 Sysimusta Sunnuntai

Aurinkoinen sunnuntai-iltapäivä (31.5) keskeytyi järkyttävästi nuoren bostonin yliajoon. Jouduimme seuraamaan pahaa tragediaa, mikä antoi aihetta pidempäänkin mietintään. Mikä elämässä oikeasti on tärkeää? Kiire - aiheutettu tai oletettu - vai jonkun kallisarvoinen henki?

Remmistä itsensä vapauttanut pikku-bostoni jäi onnellisten sattumien vuoksi henkiin yliajosta, vaikkakin koira joutui olemaan tehohoidossa eläinsairaalassa. Fyysisten vammojen lisäksi henkiset ruhjeet näkynevät ehkä vasta myöhemmin.
Yliajo tapahtui pienellä pihatienomaisella hiekkatiellä, missä on paljon eläimiä (hevosia, koiria ja kissoja) sekä runsaasti eri-ikäisiä lapsia. Tiellä on 30 km/h nopeusrajoitus, mutta sitäkään ei kunnioiteta vaikka eläimet ja lapset ovat satojen metrien matkalla ajoittain tien molemmilla puolilla. Pahimmissa tapauksissa edesvastuuttomat kaahaajat ovat jopa näiden samaisten lasten vanhempia. Kerta kaikkiaan käsittämätöntä ja samalla uskomatonta !!

Toivon, että muistaisitte, että ylinopeus on oikeasti hengenvaarallista, jos ei teille itselle autossa, niin muille tiellä liikkujille. Lisäksi nopeusrajoitukset ovat tehty noudatettaviksi - niin minun kuin sinunkin. Koskaan ei tiedä, milloin se vapaaksi riistäytynyt koira / hevonen / lapsi on juuri sinun tai läheisesi rakas. Pienen vilkkaan pojan äitinä pelkkä ajatuskin kylmää. Anne Vainio

24.5.2009 INT Österbybruk ja info-asioita

Miniblack's Ruotsissa kaverukset Selma ja Seppo ovat menestyneet hyvin - taas kerran. Lauantaina 23.5. Ruotsin Bostoneiden erikoisnäyttelyssä molemmat sijoittuivat omien luokkiensa kärkisijoille englantilaisella kasvattajatuomarilla. Osallistujia erikoisnäyttelyssä oli lähes sata (tarkka määrä tiettävästi 99 bostonia). Kuten tavallista - niin tänäkin vuonna - osallistujat olivat kolmesta eri maasta: Ruotsista, Suomesta ja Norjasta. Vuoden 2009 ROP meni vuonojen maahan ja VSP jäi kolmen kruunun maahan.
Sunnuntaina kansainvälisessä koiranäyttelyssä Österbybruk'ssa Selma voitti - jo toista kertaa peräkkäin INT näyttelyssä - Rotunsa Parhaan. Tietysti asiaan kuului myös "KV-serti" eli Cacib. Tällä Ruotsin cacib'lla Selma ei edelleenkään mitään tee, kun näitä lilla-Selma on matkansa varrella voittanut ylimääräisiäkin. A salute to Lise-Lott & Selma !!

 • Lauantaina 23.5. Helsingin näyttely meni meillä harjoitteluksi. Sekä Topi että Siiri saivat vara-sertit.
 • "Inkkarit" ja "Jätkät" pentueiden pikkuset ovat kivasti viihtyneet uusissa kodeissaan ja suuri elämän muutos uusissa kodeissa todellisuutta. Vilhon äiti jopa tuumasi, että ihan kuin viltsu olisi aina ollut täällä. Aksulta, Minolta, Hemmolta ja Vilholtakin vielä uudet kuvaterveiset esittelysivuilla.
 • Tältä erää viimeinen koulutussessio järjestetään tiistaina 26.5. kello 18. Treenaajat voivat tulla kuten ennenkin, mutta kiinnostuneet sivustaseuraajat voivat kysyä lisäkoordinaatit (mieluiten puhelimitse) Annelta .

08.05.2009 Hyvää äitienpäivää ja info-asioita

 • Miniblack's Kennelliiton sivuilla on KoiraNet-niminen jalostustietojärjestelmä, mistä löytyy lähes kaikki suomalaisille bostoneille tehdyt terveystiedot. Sieltä puuttuu toistaiseksi vielä bostoninterriereiden osalta nuoruusiän kaihin (JC, juveniili katarakti) tulokset.
  Olemme koonneet Miniblack's koirien JC-tulokset linkiksi kasvatusperiaatteidemme alle. Päivitämme listaa säännöllisesti, kunnes Kennelliittokin alkaa hamassa tulevaisuudessa kerätä JC-tuloksia tietokantaansa. Siihen mennessä täydellistä listaa Miniblack's koirien JC-tuloksista ei löydy mistään muusta tietokannasta kuin näiltä omilta nettisivuiltamme.
 • Huom ! Ami, Bertil, Aada, Sussu, Dolly ja Netta isänne Oelandica's Nabucco on saavuttanut Ruotsin muotovalion (S CH) tittelin. Titteliä voi nyt käyttää isällänne Nabuccolla. Grattis också Carita o. familjen och uppfödaren Ulla.
 • Pentujen uusissa kodeissa otettuja valokuvia löytyy Candyn ja Mellun pentujen esittelyissä.
 • Muutamia lisäyksiä/korjauksia sivuille: Binon (Oelandica's Habit Noir) esittelyyn korjattu koiran syntymäaika. Ferron (Chringel's Star Kristoffer), Muumin (Miniblack's Fabulous Indeed), Higginsin (Higgins Von Den Rottannen), Nabuccon (Oelandica's Nabucco) esittelyihin on lisätty uusia kuvia.
 • Erinomaista äitienpäivää maailman parhaalle äidille - siis mammojen mammalle & mummien mummille !!

01.05.2009 Hyvää ja iloista vappua kaikille!

Miniblack's Kevään viimeiset pentukuvat 8-viikkoisista Candyn inkkareista. Mellun pojathan muuttivat uusiin koteihinsa jo viime viikolla. Pentujen kodit ovat taas ympäri Suomea - pohjoisin Oulun seudulla. Mielestämme se on äärimmäisen kiva juttu, koska kasvatteihimme saattaa törmätä missä päin Suomea tahansa. Poika-kaksikon elämä on alkanut luistaa hyvin ja uusien omistajien varpaat maistuvat erittäin maukkailta pienillä "piraija"-hampailla tikatessa. Nyt Candynkin pikkuset ovat alkaneet "lentää pesästä" omien perheidensä hellään huomaan. Lisäksi Toukokuun Kuukauden Bostoni on julkaistu.
Huom! Sivumme ovat olleet tiltissä ylikuormituksen takia. Jo maaliskuussakin oli vaara kaatumisesta kovan innostuksen takia. Kaikesta päättäen pentujen kuvat ovat kiinnostaneet suuressa määrin muitakin, kuin vain pentujen omistajia. Sehän on ainoastaan kivaa, että sivusto kiinnostaa. Sivujen kaatuminen oli ensimmäinen laatuaan, mutta tulevaisuudessa kaatumisia ei pitäisi tapahtua. Jatkakaa vaan samaan malliin ;-))

26.4.2009 Lahden kansainvälinen koiranäyttely: Siiri - Veni, vidi, vici !

Miniblack's Miniblack's Lahden kevään KV-näyttelyssä Siiri pokkasi isoimman pystin. Harvakseltaan näyttelyissä käyvä Siiri haki suomalaiselta bokseriharrastaja-tuomarilta Kirsi Laamaselta ROP:n, sertifikaatin ja Cacibin - siis kaiken. Lisäksi Laamanen kehui Siirin energisyyttä ja eloisuutta, mitä itsekin koirissani arvostan vaikka harvemmin näitä ominaisuuksia kukaan tuomari ääneen kehuu. Nyt se kuitenkin sanottiin ja se tuntui mukavalta! Bostoninterrierinhän pitää olla - jo rotumääritelmänkin mukaan - iloinen ja vilkas koira.
Samaan aikaan Ruotsissa Västeråsin näyttelyssä jo toistamiseen peräkkäin Selma nappasi itselleen paikan kärkikahinoissa. Tällä kertaa VSP tuli tanskalaiselta Gunnar Nymann'lta. Heja Selma! Muutama uusi kuvakin on ladattu pentusista siis Candyn inkkareista ja Mellun jätkistä.

12.4.2009 Pääsiäisajan uutisia! Mm. Ruotsista kuuluu kummia siis JACKPOT i Lilla Stockholm!

Miniblack's Pääsiäisen suuren INT-näyttelyn Tukholmassa eilen on voittanut meidän valiokoiramme Selma eli Selma oli ROP saaden CACIB:n. Meidän toinen kasvattimme Seppo on voittanut samaisessa näyttelyssä VSP:n saaden sertin ja himoitun CACIB:n. Tuomarina toimi K. Butrimova Liettuasta. Jackpot uutiset kruunasi vielä Selman ainokaiset lapset siis sisarukset Riarace Cognac ja Champagne. Ne olivat ROP-pentuja, toinen täällä Suomessa ja toinen tuolla samaisessa INT-näyttelyssä. Heja Lise-Lott o. härliga bostoner! Ett Stort Grattis och Kram till Er alla!
Lappeenrannassa Suomessa 12.4. on taas Siiri aloittanut tämän vuoden näyttelyt kivasti vara-sertillä ja -cacibilla. Ei siis pöllömpi alku Siirilläkään, siitä on mukava jatkaa. Nekku bostonin pääsiäis-blogikin on päivitetty uusilla jutuilla.

9.4.2009 Hyvää Pääsiäistä!

Miniblack's Kevään odotus on jo pitkällä ja bostonitkin rakastavat lämpimän ilman tuomia iloja. Toivotamme kaikille ystävillemme myös hyvää pääsiäisen aikaa. Sunnuntaina näemme ainakin muutaman heistä Lappeenrannan näyttelyssä bostonkehän laidalla. Tuosta näyttelystä aloitamme perinteisesti kevätkauden.
Pennutkin alkavat olla jo mahdottoman söpöjä ja villejä. Pentujen sosiaalistaminen on hyvässä vauhdissa, ja kaikki pennut ovat siis yhdessä. Näin Candynkin linkin alta löytyy Melodyn pentujen kuvia. Mellun voimakaksikko-Jämyt ovat kuusi viikkoa ja Candyn vauhti-Inkkarit viisi viikkoa. Kuten aina, voimassa on söpöysvaroitus.

31.3.2009 Miniblack's juhlavuosi - peräti 25 vuotta bostonelämää!

Miniblack's Täyttääkö Anne vuosia? Ei todellakaan. Huomasin tässä kaiken pentuhässäkän keskellä, että vietämme tänä vuonna juhlaa - 25-v. taiteilijajuhlaa! Olemme Annelin kanssa olleet tämän rodun parissa peräti 25 vuotta. Bostonkasvatustakin on tästä ajasta jo kunnioitettavat 20 vuotta. Ensimmäiset viisi vuotta meni monella tavalla opetteluun ja rotuun tutustumiseen. Kasvatustoiminnan tulisi olla pitkäjänteistä, eli näille lukemille on kaikkien hyvä pyrkiä.

Nämä vuodet ovat tuoneet meille suurta iloa ja lukuisia menestyksen hetkiä, mutta myös surua ja murhetta, jolloin olemme joutuneet miettimään tämän harrastuksen mielekkyyttä. Vuodet ovat vierineet ihan hetkessä ja muistan vieläkin miten alkuaikoina uusi bostonyhdistys aloitti toimintansa ja miten olin ihmeissäni Ladyn menestyksestä. Olihan Lady oma mussukka-kotikoirani, jonka ei pitänyt mikään näyttelytähti olla puhumattakaan mistään näyttelyurasta. Koko "Miniblack's Bostonit" on kuitenkin saanut alkunsa juuri Ladysta. Tänä juhlavuonna meille on myös siunaantunut - menestyksekkään näyttelyuran lisäksi - 30:s bostonpentuekin.

Suuret kiitokset perheystävällemme Eija Koskelinille, että olet tukenut meitä kasvatustyössämme ja olethan sinä auttanut meitä aina ihan kaikessa! Huippumenestyneen kasvattajan antamat neuvot ovat luonnollisesti kultaakin arvokkaampia ja myös meidän kasvatustyömme pohja. Ainoastaan omaan kasvatustyöhön keskittyminen voi tosin vaikuttaa vieraampien ihmisten silmissä jopa etäiseltä. Luotamme kuitenkin omaan kasvatustyöhömme ja haluamme keskittää kaikki voimamme vain siihen. Ilman Eijaa ja tietysti eläinlääkäriämme Timo Talviota sekä "vara-tohtori" Anskua, emme koskaan olisi voineet saavuttaa näin paljon ihania asioita. Suurin kiitos täytyy lausua kuitenkin teille kaikille todellisille ystävillemme siis kasvattiemme omistajille ja muille ihanille koiraihmisille pitkäaikaisesta ystävyydestä ja tuesta. Juuri teidän takia tätä kasvatustyötä sekä haluaa että jaksaa tehdä.

Vuoden -09 aikana pitäisi varmaan jonkinlainen juhla- tai muisteluhetki järjestää? Katsotaan mitä kesä tuo tullessaan. Eräs asia on kuitenkin varmaa, Miniblack's koirien kasvatus jatkuu ja toivottavasti paranee entisestään. Seuraa nettisivujamme tänäkin vuonna, niin 'pysyt kärryillä' Miniblack's toiminnasta.

Pentukuvat päivitty 3.4.2009: Mellun voimakaksikko-jätkät ja Candyn vauhti-viisikko.

20.3.2009 Naantalissa on vanhojen bostoneiden paratiisi!

Miniblack's Meidän sukumme vanhin edustaja on edelleen Naantalissa asuva Arri. Tätä vuonna tämä pikku-herra täyttää mahdollisesti 15 vuotta, mikä olisi mahtava ikä. Herra-Arrin seurana asustelee myös "pikkuvelkku" Pontus, joka tulee täyttämään vuoden aikana 13 v., mikäli se suodaan. Hyvien geenien lisäksi, näitä koiria on todella rakastettu ja hoidettu hyvin, koska ovat molemmat uskomattoman vanhoja. Toivotamme ihanille vanhoille herrasmiehille vielä monia hyviä hetkiä ja iloa elämään.
Pentukuvatkin on päivitetty: Mellun jätkät kolme viikkoa ja Candyn viisikko kaksi viikkoa.

15.3.2009 Tampereen KV-näyttelyssä voitto Ninnille

Miniblack's Lauantaina 14.3. Tampereen KV-näyttelyssä tuli meille taas menestystä. Tuomarina toimi Australiasta asti tullut tuomari nimeltään Wes Stacey. Pentuluokassa kilpailivat sisarukset Sussu ja Bertil. Sussusta tuli VSP-pentu ja Bertil'kin sai KP:n ja oli toinen luokassaan. Vaikka näyttelyyn osallistui ennätysmäiset 38 bostonia, niin Miniblack's bostoneita oli mukana vain muutama. Varsinaisissa aikuisten luokissa Musti voitti luokkansa ERI-palkinnolla. Suurimman potin vei kotiin upeasti esiintyvä Ninni. "Super girl" esiintyi kehässä viimeisenä ja vei koko potin. Rotunsa Paras-titteli siis matkasi Pirkkahallista Helsinkiin. Ninni sai myös himoitun Cacib'n, jota se ei tosin enää Suomesta tarvitse.
Päivitin uusimmat kuvat pennuistakin: Mellun jätkät kaksi viikkoa ja Candyn viisikko viikon vanhoina. Olkaa hyvät!

8.3.2009 Pentukuvia ja hyvää naistenpäivää !

Miniblack's Elämä alkaa tasaantua ja kuvia on taas räpsitty rutkasti. Pentukuvia pukataan nettiin joka viikko, kuten meillä on aina tapana. Söpöläiset rupesivat kasvamaan heti ensi sekunneista eli näyttäisi hyvin elinvoimaiselta porukalta. Linkeistä voi ihailla näitä kahta pentuetta: komistus-jätkät sekä upea viisikko. Sivujemme yhden päivän kävijäennätyskin rikottiin perjantaina oikein reippaasti, kiitos siitä !

5.3.2009 Pentu-asiaa

Miniblack's Meille on syntynyt söpöjä pikkupentusia 5.3.2009. Lisää tarinaa voit lukea pentujen omassa linkissä.

1.3.2009 Pentu-asiaa

Miniblack's Meille on syntynyt söpöjä pikkupentusia 27.2.2009. Lisää tarinaa ja paljon kuvia luvassa pikkupaketeista ensi viikolla pentujen omassa linkissä.

22.2.2009 Ilmoitusasioita

 • Huom! Vuoden 2009 alusta FCI on muuttanut kansainvälisen muotovalion (INT CH) kirjoitusmuodon. Se on nykyisin C.I.B eli ranskalaisittain "Champion International de Beauté". Käytän näillä nettisivuillamme vielä vanhoista KV-muotovalioista INT CH -lyhennettä. Uudet kansainväliset muotovaliot ovat sitten tästä lähtien C.I.B.
 • Valokuva-galleriaan on lisätty kaksi uutta galleriaa Talvikuvat ja Kaverikuvat. Talvikuvissa on lumileikkejä harrastavia bostoneita. Kaverikuvissa on kasvattejamme erilaisten kavereidensa kanssa. Nauttikaa kuvista!
 • Annella on uusi sukunimi, lisäinfoa täältä.

16.2.2009 Pentutilanne-päivitys

  Miniblack's
 • Pentutilanteemme on nyt erittäin hyvässä vaiheessa ja näyttäisi siltä, että meille todellakin olisi syntymässä odotettuja vauvoja. Toivoisimme vielä kärsivällisyyttä ja malttia näihin viimeisiin päiviin, koska nyt ei ole enää pitkästä ajasta kyse. Antakaamme synnytysrauha sekä ensihoitoaika pennuille, tiedotamme heti kaikille kun tiedämme jotain. Anne päivittää nettisivut enintään parin päivän viiveellä.
 • Seuraaviin koirien esittelyihin on lisätty päivitettyjä kuvia viime aikoina:
  Bertil, Candy, Dolly, Iikkoo, Mellu, Musti, Ninni sekä Ruusu.
 • Nekku on taas kirjoittanut hauskoja juttujaan eli myös Nekun Blogi on päivitetty.

14.2.2009 Ystävänpäivä

Miniblack's Ihanaa ystävänpäivää kaikille ystävillemme - erityisesti kaikille kasvateillemme - ympäri maailman. Lisäksi special-terkut tänään 1 vuoden täyttäville Martille ja velipojalleen Agostalle Valentine-pentueesta.

8.2.2009 Pentunäyttely Kaapelitehtaalla 7.2.

Bertil on esiintynyt ensimmäisessä pentunäyttelyssään Kaapelitehtaalla lauantaina. Pikku-B esiintyi nätisti ja sijoituskin oli hyvä eli VSP-pentu. Siskonsa Sussu esiintyi myös upeasti ja sijoittui luokassaan toiseksi. Sussu ei vielä ole ehtinyt harjoitella näyttelykuvioita, mutta silti koira esiintyi kuin unelma. Well Done, sisarukset.

25.1.2009 Näyttelyvuosi -09 on polkaistu käyntiin

Vanhoja perinteitä kunnioittaen avasimme vuoden näyttelykauden kansainvälisessä "Top Dog Show" näyttelyssä Turussa. Tuomarina toimi vakava mutta ystävällinen tuomari Geoff Corish Englannista. Linja oli tiukka ja hyvin useat koirat tulivat pelkillä EH'lla ulos kehästä. Toisin kävi meidän Ninnillä. Ninni esiintyi kehässä vihon viimeisenä mutta pesi koko porukan. Ninni jatkoi hyviä näyttöjään ja tuomari valitsi pikku-Ninnin Turussa Rotunsa parhaaksi. Kuvat näyttelystä eivät valitettavasti olleet laadultaan sitä parasta, mutta jotain tunnelmasta niistä voi havaita. Ihanaa oli taas aloittaa uusi vuosi näyttelyidenkin osalta, ainakin minä nautin. ps. Onnea Marjukka ja Masa !

Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2

11.1.2009 Uusi Vuosi 2009

Miniblack's Joulun yltäkylläinen kinkun syönti ja uuden vuoden raketit ovat jo mennyttä elämää. Juhlat onnistuivat erinomaisesti ja koiramme nauttivat olostaan kuten me ihmisetkin. Myös rakettien paukkuessa. Nyt on kuitenkin aika aloittaa uusi vuosi 2009. Ihanan pitkän laiskottelun ja suklaan syönnin jälkeen on kiva palata tavalliseen koira-arkeen. Ohessa pari informaatio-asiaa.

 • Kuukausittain sivuillemme ilmestyy Kuukauden Bostoni - kalenterityyliin. Linkki kuukauden koiraan on pääsivulla ja se vaihtuu kuun alussa. Miten "kuukauden koiraksi" oikein pääsee? Anne valitsee mielestään hyviä tilanne- tai tunnelmakuvia. Kuvaan ei tarvitse poseerata, riittää kun tunnelma on hyvä ja bostonmainen. Kivoja kuvia voi lähettää Annelle lisää sähköpostilla.

 • Valokuva-albumin osioon "Pentukuvat" on tullut uusia linkkejä. Näistä löytyy runsaasti lisää kuvia pennuistamme. Tähän osioon tulee linkkejä sitä mukaan kun pentueita syntyy. Seuraa tätä siis jatkossakin.

 • Pentutilanteesta sen verran, että muutaman viikon sisällä olemme näistä asioista viisaampia. Pidämme peukkuja ja toivomme, että pentuasiat menevät nappiin ja vauvoja tulisi meillekin. Tilannetta voi kysellä Annelilta suoraankin.

 • Seuraava näyttely, missä bostoneitamme voi tavata ja silitellä, on Turun messukeskuksessa sunnuntaina 25.1.2009. Arvosteluaikataulu tulee nettiin n. viikkoa ennen näyttelyä tähän linkkiin.

 • Kuuluisaan Nekku-bostonin blogiin on ilmestynyt pienen tauon jälkeen uutisia. Nekku ja Vili jatkavat Jyväskylän kupeessa railakasta koiran elämää ja silloin tällöin Nekku kirjoittaa pari nasevaa riviä blogiinsa.

 • Boston-treenit jatkuvat heti, kun ilmat sallivat. Osallistujille ilmoitetaan aika ja paikka erikseen sähköpostilla. Voit kysellä osallistumisesta Annelta.

 • Päivitän vielä uusia kuvia kasvattiemme esittelysivuille. Jos sinulla on hyvä poseeraus- tai pääkuva koirastasi, lähetä kuvat Annelle, niin päivitän myös sinun koirasi sivun. Joitain kuvia minulla jo onkin esim. Ruusu, Selma ym. Nämäkin ovat vielä päivittämättä, mutta tulevat kunhan keritään. Tässä on kuitenkin eräitä suuria asioita tulossa, jotka menevät vielä netti-elämän edelle.