Matkakertomus: Venäjä, Pietari, 6.-8.12.2013

Näytelmäkerholaiset Pietarissa 6.-8.12.2013

Miniblack's Perjantaiaamuna klo 6 aikaan näytelmäkerholaiset valmistautuivat itsenäisyyspäivän kunniaksi Venäjän valloitukseen. Tällä kertaa Pietarin joulunäyttelyyn lähtivät onneaan koettamaan Capri, Hemmo ja Igor . Pienten ruhtinaiden ja ruhtinattaren palvelusväkenä tällä kertaa oli Anna ja Kaisa.

Määränpäänä Pietari

Matka starttasi kuten tavallista Tikkurilan Shelliltä ja matka taittui mukavan ripeästi. Aamu valkeni matkan aikana ja paljasti kauniin lumisen talvimaiseman. ''Lunta tulvillaan on raikas talvi sää'' alkoi soida päässä matkan edetessä. Väliltä poimimme lisää porukkaa Utin ja Viipurinportin ABC:ltä. Viipurinportissa pidimme koirien ulkoilutus­ ja ruokatauon ennen rajanylitystä.

Tänä vuonna rajanylitykset sujuivat yllättävän ripeästi, emmekä joutuneet seisoskelemaan rekkajonoissa. Pääsimme jatkamaan matkaa jo yhden aikaan paikallista aikaa. Matka Pietariin sujui mallikkaasti ilman kommelluksia ja bussi pysyi ehjänä eikä eksytty, kuten edellisellä kerralla. Pietarissa oli tavallliseen tapaan kova ruuhka ja ruuhkan vuoksi olimmekin hotellilla vasta seitsemän aikaan. Hotellissa tarjoillun illallisen ja koirien ulkoilutuksen jälkeen kerholaiset painuivatkin nukkumaan odottelemaan seuraavan päivän koitoksia.

Rähinää ja vaarallisia tilanteita näyttelyjonossa

Tänä vuonna näyttelynjärjestäjät olivat keksineet, että eläinlääkäri tarkistaa jokaisen koiran passin ja mikrosirun. Piakalle oli varattu peräti kolme lääkäriä yli tuhatta koiraa kohti. Näyttelyhallin aulassa olikin aikamoinen sekasorto ja tungos, kun Venäläiset eivät oikein osanneet jonottaa omaa vuoroaan. Monilla heistä oli varmaan jo kiire kehään. Me veimme koirat häkissä aulaan odottamaan vapautuvaa lekuria, vaikka meitä neuvottiinkin viemään koirat narussa. Häkissä meidän koirat kuitenkin pysyivät suhteellisen rauhalllisina, vaikka toiset koirat ja ihmiset olivatkin todella hermostuneita. Monien koirien ja omistajien tunteet olivat jo välillä niin kiihdyksissä, että pelkäsimme jo näyttelypaikan muuttuvan taistelutantereeksi.

Kun olimme selvinneet alkuhämmingistä ja saaneet raahattua taisteluvaunumme kehän viereen, saimme rauhassa odottaa omaa vuoroamme näyttelyareenalla. Sisääntulossa kesti kuitenkin sen verran kauan, ettemme kerenneet seuraamaan bostoneiden erikoisnäyttelyä. Tänä vuonna emme itse ilmoittautuneet mukaan. Näyttelyissä kehät oli jaettu kahteen halliin, lauantaina olimme väljemmällä puolella, jossa oli muavasti tilaa perustaa leiri ihan kehän viereen. Väljemmässä hallissa oli ihan tyhjiäkin kehiä ja joissakin kehissä arvostelut loppuivat jo todella aikaisin. Toinen puoli, missä oli myös isot kehät ja lähes kaikki myyntikojut, oli todella ahdas. Sunnuntaina meidän kehä oli ihan isojen kehien vieressä ahtaassa messuhallissa. Olimme kuitenkin ajoissa paikalla ja tänään meidän ei tarvinnut enää jonottaa eläinlääkärijonossa ja numerolappu jonossa. Saimme onneksi sunnuntainkin numerot jo lauantaina.

Venäjän valloitus ­ mainetta ja mammonaa

Miniblack's Lauantaina bostonit arvosteli Natalia Bulelik Valko­Venäjältä. Aikaisemmat kokemukset valko­venäläisistä tuomareista eivät välttämättä olleet parhaat mahdolliset, vaikka koirat ovatkin valkkareilla ennen pärjänneet. Jo ennen kehää katsoimme, että tuomari rakastaa koiria. Tuomari käsitteli koiria sievästi ja hänellä oli muukanaan pieni vinkulelu, millä hän houkutteli koiria ottamaan kontaktia.

Meidän nuoret koirat Capri ja Igor esiintyivät upeasti avoimessa luokassa ja innostuivat leikkiin tuomarin kanssa. Ilmeisesti tuomari tykkäsi, koska valitsi molemmat luokkansa voittajaksi. Tästä molemmat saivat siis luokkasertit ja samalla sinetöivät uudet tittelit RU CH. Hemmo ei oikein innostunut esiintymään ja sai tänään vain EH:n ja jäi valioluokan kakkoseksi. Nuoret jatkoivat vielä upeaa menoaan PU­ ja PN­kehässä ja nappasivat niissäkin voitot Venäläiisten valiokoirien edestä. Molemmat saivat arvokkaat cacibit ja näin ollen molemmat teinit pokkasivat itselleen myös kansainväliset kauneustittelit C.I.B ja Venäjän kennelliiton voittajatittelin RKFV. Rotunsa paras kehässä pieni pentu Piippa eli Igor veti pidemmän korren ja oli ROP ja Capri oli VSP. Illalla ryhmäkehissä voittoputki kuitenkin katkesi ja siellä venäläiset koirat vetivät voitot.

Sunnuntaina meillä oli tuomarina ranskalainen Jean Blangino, joka oli 9 ryhmän tuomarina ryhmäkehässä. Tänään esiintyi ensimmäisenä avoimessa luokassa Hemmo, joka liikkui paremmin kuin eilen. Hemmoa ei oikein huvittanut pöydällä arvostelu ja se nuuskutteli ja kiemurteli minkä kerkesi. Tuomari pyysi minua (ei niin ystävällisesti) ranskaksi esittämään koirani paremmin. Siitähän tämä tempperamenttinen metsäperäläinen veti rokat nenään, mutta yritti hillitä tunteensa loppuun asti. Hemmolle erinomainen ja avoimenluokan toinen sija.

Igor esiintyi tasaiseen hyvään tyyliinsä hiiltynestä handlerista huolimatta ja oli valioluokan ykkönen sertillä. PU­kehässä Igorin kanssa kilpaili cacibista yksi nuori uros ja yksi avoimen luokan uros. Tuomari siirsi ensin Igorin toiseksi ja sen jälkeen nuoren uroksen Igorin perään. Ilmeisesti tämä oli tuomarilta pientä kiusaa tulistunutta handleria kohtaan. Capri esiinty valioluokssa taas upeasti, kuten missin kuuluukin. Valionarttujen lisäksi ei esitetty muita narttuja, joten tuomari valitsi Caprin facebookistakin tutuksi tulleella peukutuksella luokan sekä rodun parhaaksi nartuksi. Roppi-kehässä pikkuveli Igor pisteli taas niin komeasti Annan handlaamana, että pokkasi siskon nenän edestä toistamiseen ROPin.

Väsyneet valloittajat

Miniblack's Tällä reissulla kerholaiset olivat molempien päivien jälkeen niin väsyneitä, että koirien kunniaksi nostettiin maljat vesilasillisilla. Kuoharitarjoilut päätettiin jättää koti­suomeen, missä mukaan kilistelemään saadaan muutkin koirien ihanat taustajoukot. Tästä reissusta toipumiseen menee taas muutama viikko, mutta joulun jälkeen kaivamme jo kalenterit esiin ja uusien seikkailuiden ja valloitusretkien suunnittelu alkakoon!

Kansainvälisten näyttelyiden tulokset

Lauantai 7.12. Nevskiy Winner 2013, Tuomari Natalia Bulelik, Valko­Venäjä
Miniblack's Final Conquest ERI AVK1 SERT PU1 CACIB ROP ­> RU CH, C.I.B & RKFV
Miniblack's Incredible Carol ERI AVK1 SERT PN1 CACIB VSP ­> RU CH, C.I.B & RKFV
Miniblack's Dixieland Dandy EH VAK2

Sunnuntai 8.12. Cup Of President RKF 2013, Tuomari Jean Blangino, Ranska
Miniblack's Final Conquest ERI VAK1 SERT PU1 CACIB ROP ­> RKFV ­13
Miniblack's Incredible Carol ERI VAK1 SERT PN1 CACIB VSP ­> RKFV ­13
Miniblack's Dixieland Dandy ERI AVK2

Paljon kiitoksia näytelmäkerholaisille (erityisesti tapahtumien kirjaajalle Kaisalle) matkaraportista!
Anne