Bostontapaamiset ja näyttelyt Ruotsissa elokuussa 2011

Rundresan; Öland, Ronneby, Växjö, Askersund, Bålsta, Stockholm

Miniblack's Olimme pienellä porukalla pidennetyn viikonlopun rundilla Ruotsissa. Mukana oli kaksi koiraa eli vilkas äiti Melody ja piirun verran rauhallisempi poikansa Hemmo. Reissulle tuli pituutta melkein 1700 kilometriä, mutta se ei ollenkaan väsyttänyt. Päinvastoin. Vain Suomen teillä oli raskasta ajaa (Turku-Helsinki välillä), kun ajokulttuuri on täällä niin erilainen. Tietkin ovat Ruotsissa huippuluokkaa ja pystyimme ajamaan reippaasti.

Kyläilimme reissullamme sydämellisten ruotsalaisystäviemme luona ja tietysti matkaan kuului pari näyttelyäkin. Oli todella hauska rupatella rotuasioista pitkälinjan boston-ihmisten ja ystäviemme kanssa. Illat venyivät pitkäksi, mutta jutustelutuokiot oli taas antoisia ja ylettömän hauskoja.

Tuloskimara ja valioitumisia

Miniblack's Lauantaina 13.8. oli Ronnebyn kansaivälinen koiranäyttely Brunnspark -nimisessä paikassa eli suomeksi kaivopuistossa. Olemme olleet tuossa kauniissa paikassa aiemminkin, joten upea ja kaunis näyttelypaikka oli meille hyvinkin tuttu. Perinteet myös velvoittivat, sillä olemme nauttineet Ronnebyssä menestyksestä molempina kertoina siellä ollessamme. Viimeksi vuonna 2005 Veeti valioitui Ruotsin valioksi ja Kansainväliseksi valioksi samaisessa "kaivopuistossa".
Tuomarina tällä kertaa toimi Marie Petersen Tanskasta ja bostoneita oli yhteensä 15. Tiukka tanskalaistuomari antoi näistä koirista vain kolmelle urokselle ja yhdelle nartulle SA:n.

Meidän tulokset Ronnebyn Kansainvälisestä näyttelystä 13.8.
Hemmo: Rotunsa Paras, Ruotsin serti, Cacib, PU1
Melody: Vastakkaisen sukupuolen paras, Ruotsin serti, Cacib, PN1, C.I.B, SE CH

Valioitumiset

Hemmosta tulee Ruotsin valio, sitten kun Suomen valioituminen varmistuu viimeisellä sertillä. Sitten Hemmosta tulee FI CH, SE CH Miniblack's Dixieland Dandy yhdellä kertaa. Äitinsä Melodyn kansainvälistä (ja Ruotsin) valioitumista voimme juhlistaa jo nyt. Melody on tästä lähtien: C.I.B, FI CH, RU CH, SE CH RKFV-10 T-Bo's Singing In The Rain

Ronnebyn kansainvälisessä näyttelyssä tuli meille kaikki tarvittava. Askersundin tavallisen kansallisen näyttelyn osalle sunnuntaille jäi vain nautiskelu kehässä. Tuomarina oli suomalainen Leni Finne. Hemmo oli PU3 varasertillä ja Melody PN2. Voitto meni täällä näyttelyssä Norjaan. Molemmissa näyttelyissä oli bostoneissa kirjava taso. Olin hieman yllättynyt monien koirien huonommasta tasosta kuin olin luullut. Pari nuorta nättiä narttua näin, mutta uroksissa oli usein parantamisen varaa.

Matkan muistoja

Miniblack'sEn tiedä mitä lienen ajatellut matkan aikana kun kutsuin muutaman kerran Hemmoa Romppaseksi (legendaarinen Roni) ja Melodya tulin ainakin kerran kutsuneeksi kehässä Maggieksi (80-luvun Canada-tuontimme Maggie). Mikäköhän nostalgia-aalto kävi, kun alkaa kutsua koiriaan jo edesmenneiden koirien nimillä.

Ruotsalaisten ystävällisyys ja avuliaisuus välillä jopa ylitsevuotavaa. Bensa-asemalla saimme apua paikallaolijoilta ja GatuKökin pitäjäkin olisi varmasti lähtenyt itse näyttämään etsimäämme paikkaa, mikäli olisimme pyytäneet.

Ainoat ongelmat matkalla aiheutti kamera ja valitettavasti juuri kun olisi pitänyt ottaa ROP/VSP-kuva Ronnebyssä. Nyt sellaista kuvaa ei ole, toivon kuitenkin sellaisen saavani muualta. Koiriamme kuvattiin paljon ruotsalaisiin kameroihin. Navigaattorinkin päivitys olisi ollut ehkä paikallaan ennen matkaa, välillä Navin ohjeet olivat ihan muuta kuin piti. Onneksi autossa oli vanha kunnon paperinen Jet-kartta. Se ei petä ikinä.

Yöt sain myös nukkua bostoneiden kanssa, joka yö ne vaihtoivat kyllä paikkoja. Jos Hemmo nukkui tämän yön kanssani, seuraava yö oli Melodyn vuoro peittoni alla. Öölannissa tutustuimme myös paikallisiin nähtävyyksiin ja UNESCOn maailmanperintökohteeseen kalkkikiviylänkö, alvariin. Ruotsissa on todella hienoja paikkoja, kannattaa tutustua vaikka Öölantiin tarkemmin.

"Den Finska Sisun"

Miniblack's Reissun saaliiksi ja tuliaisiksi toimme pienen pienen boston-pojan nimeltään Sisu. Suloisen veikkosen 5-sukupolven sukutaulu löytyy jo nyt Sisun omilta sivuilta. Meidän pienen Sisu-pojan sukutaulu on sitä mitä olemme halunneet ja nyt sitä saimme. Linkissä on paljon kuvia komeista sukulaiskoirista. Sisun matka jatkuu nyt Suomen kamaralla ja hänen elämäänsä voitte seurata tulevat vuodet Miniblack's sivuilla. Välkommen till Finland - lilla Sisu!

Suurkiitokset kaikille hauskan ja syksykiireiden keskellä rentouttavan reissun mahdollistajille mm. Annelille, Ullalle, Stinalle, Lise-Lott'lle, Emmalle sekä muille osallisille perheineen.

Reissuterveisin,
Anne