Kansainväliset koiranäyttelyt Pärnu, Viro 18.-19.06.2011
Rahvusvaheline näitus, Pärnu 18.-19.6.2011

Kansainväliset koiranäyttelyt kesäisessä Pärnussa

Miniblack's Lomailimme hieman poikani ja mummin kanssa Virossa viikonlopun 18.-19.6. Matkan aikana osallistuimme kahteen KV-näyttelyyn Pärnussa. Lauantaina saimme koirillemme lähinnä varasijoja sekä PU- ja PN-luokka-sijoituksia. Lauantain tuomari oli suomalainen ja hän oli koko bostonijoukolle tuomarin tyylille uskollinen. Sunnuntain tuomari oli tullut Venäjältä. Molemmissa näyttelyissä olivat samat bostonit ja jokainen niistä (8 yksilöä) oli matkustanut Pärnuun eri puolilta Suomea. Kaukaisimmat boston-kilpailijat olivat lähteneet Pohjois-Karjalasta asti.

Wantsu-Antsu jyrää

Miniblack's Sunnuntaina Wanda eli Wantsu-Antsu voitti kaikki nartut, ja oli Vastakkaisen sukupuolen paras. Eestin sertin ja tietysti narttujen Cacib tuli mukaamme myös. Reissuissa tuo VSP on ehdottomasti paras sija. Saa kaiken mitä tarvitsee, mutta ei täydy jäädä odottamaan ryhmäkilpailuja. Automme nokka oli hetimiten kohti Helsinkiä ja laivaankin pääsimme sutjakkaasti. Wanda esiintyi kosteissakin olosuhteissa ihan hyvin. Bostonit arvosteltiin kutakuinkin sadekuurojen välissä ;-))

Poikani oli julistanut Wandan voittajaksi tarhan tädeille. Pikkumies kantoi näyttelyssä Wandan pokaaliakin kuten voittajat konsanaan. Jouduin sitten selittelemään pikkuselle, että juu kyllä Cacib ja serti voitettiin. Lapset on suloisia ja niin suoria puheissaan! Wanda järjesti kuitenkin ihan "miellyttävän" häälahjan omistajilleen, jotka vihittiin samaisena viikonloppuna. Onnea vielä kerran, Jonas ja Kati! Kun Wanda valioituu Suomen valioksi, siitä tulee samalla Venäjän ja Viron valiot eli FI CH, RU CH, EE CH Miniblack's Glimmer Of Choctaw viimeisen sertin myötä.

Järjestelyjä ja Gourmet-ruokaa

Miniblack's Tallinnan ja Pärnun välisellä tiellä olivat tiekyltit menneet jotenkin sekaisin. Ajoimme tasaseen tahtiin kohti Pärnuuta, mutta välillä auton mittarin mukaan kilometrejä oli mennyt 10 vain 3 kilometrin matkalla ja välillä iloisesti toisin päin. En siis ollenkaan tiennyt miten monta kilometriä Pärnuun oikeasti oli. Pääsimme kuitenkin perille vallan mainiosti. Majapaikkamme aamiaisineen oli hinta-laatu-suhteeltaan erinomainen. Lauantaina söimme keskustan paikallisen tason "Gourmet" -paikassa, ja päivällinen oli suuri pettymys. Annokset olivat ala-arvoisia. Koiramme saivat kuitenkin olla luonamme ruokailun ajan nautiskellen.

Koko matkan koiramme käyttäytyivät mallikkaasti. Väsy-Vake (Melody) oli välillä varsin väsynyt poliisipäällikön tehtäviin. Wantsu-Antsu ei moisesta välittänyt. Wandan nimeen lisäsin matkan aikana upean edesmenneen Anin lisänimen (Antsu). Wanda oli koko ajan lähes yhtä ihana kuin superbostonini Ani. Lisäksi yöt sain nukkua Wanda vieressäni, ja sekin tuntui siltä että Ani olisi nukkunut vieressäni Wandan muodossa! Melkein alkoi itseä itkettämään, kun Ani muistui mieleen niin monta kertaa. Melody taas muistuttaa erehdyttävästi kanadan tuontiamme Maggieta. Yhtä topakka, totinen ja tiukka kuten poliisipäällikön kuuluukin olla.

Kiitokset kavereille

Miniblack's Matka oli kivan rentouttava, ei edes kiire pukannut päälle. En viitsi paljon shoppailla, joten lauantai-ilta alkoi jo mennä kyllästymisen puolelle. Sängyssä olimme kyllä hyvissä ajoin ja saimme kunnolla unta palloon sunnuntain koitosta varten.

Kiitos reissun järjestäjälle Annelille kaikkien käytännön asioiden hoidosta. Kiitos myös hyvälle ja rennolle matkaseuralle Anulle ja Reinolle. Kennelpojat olivat mahtavia, kumpikaan ei valituksen sanaa päästänyt :-) Matkan paras juttu oli pikkuherran (4v.) käytös ja kärsivällisyys. Ei ihan turhaa ole matkoihin totuteltu, mitä poikani on saanut tehdä kaksi kuukautta vanhasta asti. Herran käytös oli jopa niin hyvää, että äidin viimeisetkin rahat luvattiin kantaa suoraan laivan tax free'hin. Upea matkalainen kerrassaan.

Iloisin matkaterveisin,
Anne