Miniblack's Hot Stuff
"HOTSI"
* 4.2.2005
(Miniblack's Admiral Nelson - Miniblack's Dream On Doll)

Hotsi on intohimoinen agilityn harrastaja ohjaajana toimivan omistajan Pirjo Riekkolan mukaan. Perheen 11-vuotias Riina harrastaa myös agilitya Hotsin kanssa Kirkkonummen kennelkerhon nuorisotoiminnassa. Agilityn Hotsi aloitti jo puolen vuoden ikäisenä penturyhmässä. Laji oli lähinnä kokeilu, mutta Hotsi osoittautuikin pian varsin lupaavaksi koiraksi tässä lajissa. Pirjo oli lajiin jo täysin "koukussa".

Miniblack's Hot Stuff
Koira muistuttaa emäntää vai toisinpäin?
Penturyhmän jälkeen Hotsi ja Pirjo pääsivät jatkoryhmään ja treenit jatkuivat kerran viikossa. Ensimmäinen virallinen kilpailu MEDI1 -luokassa oli loppuvuodesta 2006. Vajaa vuosi kisailtiin 1-luokassa, välillä kilpaillen harvemmin välillä tiheämmin. Pikkuhiljaa koirakko (agisanastoa ja tarkoittaa koiraa ja ohjaajaa) oppi tuntemaan toisensa paremmin, ja yhteinen sävel alkoi löytyä. Parille tuli lisää varmuutta kilpailutilanteisiin sekä ohjaukseen. Kakkosluokkaan Hotsi ja Pirjo nousivat syyskuussa 2007.

"Hotsin kanssa treenaaminen ja kilpaileminen on hauskaa ja palkitsevaa, koska Hotsi antaa aina kaikkensa joka tilanteessa" kertoo Pirjo. Hotsi on kompaktin kokoinen lihaskimppu, joka pääsee tarvittaessa lujaa, mutta pystyy tarpeen tullen kääntämään itsensä täysin toiseen suuntaan jo estettä hypätessään. Hotsi on tyypillinen bostoni siis energinen ja itsepäinen, mutta kun tuon itsepäisyyden kääntää itsevarmuudeksi ja kovuudeksi, saa Hotsista todella mainion agikoiran.

Seuraava tavoite Pirjolla on nousta kolmosluokkaan Hotsin kanssa. Kiirettä parilla ei ole, ovathan sekä ohjaaja että koira vielä suht' vihreitä tällä alalla. Pirjo on harrastanut agilitya vasta reilun kolme vuotta, ensin Hotsin "isoveljen" Waltsun kanssa. Rodultaan Waltsu on schipperke ja kisaa MINI3 -luokassa. Tulevaisuuden haave Pirjolla on saada Hotsista agilityvalio. Tällä hetkellä vain yksi suomalainen bostoni on Agi-valiotittelin saanut. "Vaikka Hotsista ei koskaan Agi-valiota tulisikaan, on agility harrastuksena meille niin rakas, että olen onnellinen kun saan sitä harrastaa näin upean koiran kanssa" kertoo Hotsin ylpeä omistaja Pirjo.

On aina mahtavaa, kun saa esitellä ihmisille kisoissa tai agitapahtumissa persoonallisemman "vaihtoehdon" agikoiraksi. Bostoni on mukava piristys perinteisimpien agirotujen esim. shelttien tai bordercollieitten joukossa. Usein olenkin Hotsin kanssa tavannut ihmisiä, jotka ovat ensin vähän naureskellen katselleet Hotsia. He ovat muuttaneet heti mielipiteensä Hotsista, kun ovat nähneet miten vauhdikkaasti ja täydellä iskulla Hotsi radalla pinkoo.

Kotona Hotsi onkin välillä tosi sohvaperuna, mutta kun se pääsee treeneihin sen silmiin syttyy tietty palo. Hotsi lähteekin radalle melkein kenen kanssa tahansa. Esimerkkinä tästä oli Messukeskuksen Voittaja-07 näyttelyn yhteydessä järjestetty Agility-Idols kilpailu. Kuvia kilpailusta on tässä alla. Kilpailussa Hotsia ohjasi yhteensä neljä nuorta, joita Hotsi ei ollut koskaan ennen tavannut. Kaikkein suurin palkkio Hotsille onkin yhdessä ohjaajan kanssa treenaaminen ja leikkiminen vaikkapa narupallolla. Päivän päätteksi tämän yli-innokkaan agilitykoiran saa yleensä raahata puoliväkisin autoon kisojen tai treenien loputtua.

Hotsi on siis erinomainen esimerkki bostoniemme monikäyttöisyydestä. Kotona Hotsi on sopiva sängyn lämmittäjä kaikkien rakastama kainaloinen sekä molempien perheen lasten kanssa viihtyvä kääpiökoira. Agilityradoilla Hotsi on puolestaan todellinen stara ja miljoonaa viilettävä raketti. Jos vielä aikaa jää Hotsin voi nähdä vaikka näyttelykehässä. Tästä pikkuhurmurista on siis todella moneksi.

 

Helsingin Messukeskuksessa Agility Idols -07 kilpailun tyylinäyte Hotsilta
HodestaHotsi pujottelee kepit vikkelästi ...
Hodesta ... Hode jatkaa kiitoaan ...
Hodesta... ja yli maalilinjan !