Harkitsetko itsellesi bostoninterrierin pentua?

Miniblack'sSeuraavassa muutamia asioita mitä mielestämme tulisi ottaa huomioon, kun harkitset bostoninterrierin hankintaa. Nämä ovat tärkeitä asioita, joita Miniblack's bostoneiden kasvatuksessa arvostamme.

Luovutamme pennut 7-8 viikon iässä ja kaikki kasvattimme ovat luonnollisesti rekisteröity Kennelliiton puhdasrotuisten koirien rekisteriin. Käytämme mahdollisuuksien mukaan riittävää ulkosiitosta, ja haluamme pitää sukusiitosprosentin mahdollisimman alhaalla. Pentujen mukaan annamme ainakin kattavat, kirjalliset (noin 15-sivuiset) ruokinta- ja hoito-ohjeet sekä näiden lisäksi kattavat näyttelyohjeet, lempilelun, oman peitteen ym.

Odotamme pentujen haluajilta maalaisjärjellä varustettua aktiivista otetta elämään. Sillä ei ole merkitystä asutko maalla vai kaupungissa, onko sinulla lapsia tai ei, oletko mies vai nainen, sinkku vai pariskunta. Asenteesi ratkaisee. Energinen ja aktiivinen bostoni on parhaillaan silloin kun sen kanssa toimitaan jollain tavalla esim. lenkkeillään tai touhutaan, tokikaan unohtamatta löhöilyä sohvalla vierekkäin vällyjen alla. Näin bostonin hieno luonne pääsee oikeuksiinsa. Alla olevassa kuvassa näet kotioloissa meidän omaa narttulinjaamme. Kuvan kaikki koirat ovat suoraan alenevassa polvessa meidän kasvattejamme.

Haluamme aina kuulla kaikista pennuistamme luovutuksen jälkeenkin, joten kaikki kysymykset ja ihmettelyt voi aina kysyä meiltä suoraan. Siispä, jos olet innokas touhuamaan ja haluat nauttia yhteisestä ajasta bostonisi kanssa, ota yhteyttä!

Annen ja Annelin Miniblack's bostoninterriereitä
(vasemmalta) Ninni 3kk & Geri 3v & Saga 7v & Lola 9v sekä Ani 14v

Onko bostoninterrieri sinulle oikea rotu?

  • haluan kompaktin, seurallisen, kauniin, pienen ja sitkeän koiran
  • koirani tulee olla vilkas ja aktiivinen
  • minulla on hyvin aikaa seurustella koirani kanssa
  • koirani rakastaa ihmiskontakteja - aikuisia ja lapsia - sekä sen tulee pitää myös muista eläimistä
  • sitoudun koiraani vähintään kymmeneksi vuodeksi

Vastasin kaikkiin yllä oleviin väitteisiin myhäillen positiivisesti, joten bostoni lienee minulle hyvinkin sopiva rotu.

Kun Bostoninterrieri on sinulle oikea rotu, miten sitten edetä?

Kun olet selvittänyt rodun historian, rotumääritelmän ja soveltuvuuden Teidän perheen tilanteeseen, on varmasti aika tutustua luonnossa tähän valloittavaan ja vilkkaaseen rotuun. Suosittelemme kuitenkin tutustumista aikuisiin koiriin, eikä ensin rynnätä tutustumaan hellyyttävän sympaattisiin pentuihin.

Näillä paikkakunnilla asuu jo tällä hetkellä Miniblack's koiria Parhaiten meidän Miniblack's bostoneita tapaa paikkakunnallasi vaikka koiranäyttelyssä tai muutamilta paikkakunnilta koiriamme löytyy myös Toko-kentiltä. Itse matkustamme paljon koiriemme kanssa ympäri Suomea koiranäyttelyissä. Näyttelyistä löytyy tietoa www.kennelliitto.fi-osoitteesta. Oheiseen kuvaan on merkitty tassunkuvin Miniblack's koirien tämän hetkisiä asuinpaikkoja. Näiden paikkakuntien kaduillakin voit siis koiriimme törmätä.

Meidän kasvatustyömme esittely ja kasvatuksemme tavoitteet on perinpohjaisesti selvitetty näillä nettisivuillamme. Työmme pohjana on ikioma, hieno narttulinjamme ja jalostuspohjan haluamme pitää mahdollisimman laajana. Se usein tarkoittaa mm. ulkomaisten koirien käyttöä, koska Suomen parhaat urokset ovat erittäin usein liian läheistä sukua omille nartuillemme.

Vasta viime vuosina olemme päässeet linjaamaan omiin linjoihimme vaikka olemme kasvattaneet 80-luvulta alkaen. Näin pitkällistä ja maltillista kasvatustyön pitää olla, ei siis mitään 'kaikki mulle heti'-toimintaa.

Lue kasvattajahaastattelumme vanhoista Bostoni-lehdistä bostoni-lehdet-osiosta. Siellä on koottu meille yleisiä kysymyksiä ja sieltä saa lisätietoa arvoistamme ja laajemmista linjoista. Artikkelit-osiosta voit lukea monista kasvateistamme eri lehdissä ja foorumeilla. Rodun historia ja rotumääritelmä määrittelevät rodun ulkomuodon sekä luonteen. Meille kaikkein tärkein on iloinen ja ystävällinen luonne sekä terveys, johon rotumääritelmä antaa ulkomuodolliset raamit. Terveyttä vaalimme tarkistuttamalla jalostukseen käyttämämme koirat, sekä silmien että polvien osalta. Näin olemme toimineet vapaaehtoisesti jo vuosikausia. Testit tulivat pakollisiksi kaikille boston-kasvattajille vasta vuoden 2008 alussa. Miniblack's bostoneiden taipaleelta 25:n vuoden ajalta voit lukea merkkipäivä-artikkelista.

Kun olet tutustunut nettisivuihimme, erityisesti "Useimmin Kysytyt Kysymykset" eli UKK-osioon, mutta joku mieltäsi askarruttava kysymys jää vastaamatta, kysy meiltä. Kerromme mielellämme lisää bostoneistamme, kasvateistamme ja tavoitteistamme.

Muista aina, että koiranpennun ottaminen ei saa milloinkaan olla pelkkä päähänpisto, koska bostoniin sitoudutaan vähintään kymmeneksi vuodeksi eteenpäin. Bostoninterrierin pentuja ei ole myöskään koko ajan tarjolla, siksi joudut varautumaan jonkinlaiseen odotus- ja rotuun tutustumisaikaan. Tämä aika kannattaa käyttää hyödyksi ja tutustua rotuun perinpohjaisesti, näin pennun opetus ja kasvatus on helpompaa. Rotumääritelmän ja bostoninterrierin esittelyn löydät bostoni rotuna-osiosta.

Koska meillä on vain harvoin pentuja suunnitteilla, toivomme pentujemme pääsevän hyviin, aktiivisiin ja tavallisiin koteihin. Ihmisten on otettava huomioon vilkkaan rodun ominaisuudet sekä hyvinvointi ja tarjottava sopivaa toimintaa koiralleen muodossa tai toisessa. Jos olet innokas touhuamaan koirasi kanssa ja haluat nauttia myös yhteisistä "lököhetkistä" bostonisi kanssa, ota meihin yhteyttä!

Yhteystiedot näet ota yhteyttä-osiosta www.miniblacks.fi osoitteen alla.
Älä osta mitään eläintä pentutehtaasta

Pentutehtailijat tuottavat koiria eläinten hyvinvoinnista piittaamatta. Sekä Suomesta että ulkomailta löytyy pentutehtaan kriteerit täyttäviä tuotantolaitoksia. Kennelliiton rekisteröintiehtojen mukaan narttuja ei saa pennuttaa koko ajan tai tietyt terveystestit on suoritettava ennen rekisteröintiä mm. bostoneilla oltava silmät ja polvet tarkistettu. "Aito" rotukoira siis bostoninterrieri myydään aina rekisteröitynä.

Tehtailijat saattavat pennuttaa nartut liian usein ns. pimeän pentueen tai pennutettavan nartun terveystestit saattavat puuttua kokonaan. Näitä pentuja ei voi 'rekisteröidä' eli pennulla ei ole papereita todistuksena oikeasta rodusta. Älä osta tällaista pentua edes säälistä, koska se ei auta. Jos 'pelastat' yhden pennun, tuet näin toiminnan jatkumista. Paras keino lopettaa epäilyttävä pentutehtailu on olla tukematta sitä millään tavoin.

Lisää aiheesta Suomen eläinsuojeluyhdistyksen sivuilta sekä Suomen kääpiökoirayhdistyksen pennunosto-oppaasta.