Uutiset 2012

21.12.2012Rauhallista Joulua ja Railakasta Uutta Vuotta 2013

Miniblack's Anneli ja Anne joukkoineen toivottaa kaikille ihanille ystävilleen Kauniin Rauhallista Joulua ja Menestyksekästä Vuotta 2013! Rauhoitumme viettämään Joulun aikaa läheistemme kanssa ja palaamme Bostoni-asioihin ensi vuonna. Kiireelliset viestit voi osoittaa Annelille.

19.12.2012Pipareita Pietarissa ja 'Renikka'-Rohmuaja Ruotsissa

Miniblack's Matkailimme Annelin kanssa viikonloppuna tunnelmallisessa Pietarissa ja tietysti poikkesimme koiranäyttelyihin. Helsingin messukeskuksen venäläinen tuomari ei antanut paljon odottaa Pietarin matkalta, jospa vaikka tuomarinmuutos tulisi. Annen ja Annelin Pietarin matkaraportti reissun tapahtumista.
Ruotsista kuului joulun alla iloisia uutisia. Martti-kasvattimme nuori tytär aloitti näyttelyt vahvasti voittaen ensimmäisessä pentunäyttelyssään hienosti Best in Show 3-sijan. Ei yhtään pöllömmin, onnea Ruotsin maalle!

27.11.2012Bostonimme reissussa Minsk'ssä Valko-Venäjällä

Miniblack's Miniblack's-nelikko - Igor, Boris, Dolly, Capri - "korkkasi" uuden maan koiranäyttely-maista. Upea joukko aloitti todella vahvasti Valko-Venäjän Minskissä järjestetyissä kahdessa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Ihanteellinen matkan tavoite oli: neljä Valko-Venäjän valiota sekä kolme Cacib'a. Näistä kaikista meidän 'koirakot' toivat Suomeen kolme Valko-Venäjän valiota sekä neljä Cacibia (kahden R-Cacib muutos). Hieno suoritus, Onnea kaikille tasapuolisesti!
Urosten omistajan kirjoittama matkaraportti kokonaisuudessaan tai artikkelit-osuudessa.

24.11.2012Väliaikatietoa maailmalta

Miniblack's bostonit ovat taas matkalla koiranäyttelyissä maailmalla ja tekstari kertoo, että menestystäkin on jo tullut. Ainakin valioutumisten ja cacib-muodossa. Ihanaa! Ja huomisen näyttelyssä jatkuu toivottavasti hyvä meno ;-) Tarkempi matkaraportti myöhemmin, kunhan matkalaiset kotiutuvat ja kerkeävät.

20.11.2012Koirien Kuvausta, Kuuluisuuksia Kuin Kulkuvälineitäkin

Miniblack's Tein hieman syksykuvauksia koiristani, tosin kuvausten lopputulos ei ollut kummonen. Esimerkkinä Anden esittelyyn on lisätty matskua. Viime aikoina miestenmiehemme Musti on osoittautunut erinomaiseksi "hoitsuksi". Koira toimii usein apuhoitajana eikä haittaa vaikka vauvan nipistävä napakka sormiote iskisi selkään, ihana symppis! Kaverusten kuva liitteenä - pikkumies 5 kk & isomies 5,5 v.

Eräänä päivänä junamatkalla nuori Ande ihastui ja ystävystyi Kallion kundiin, charmanttiin näyttelijään Juha Veijoseen ja ihastuminen näytti olevan molemminpuolista. Eräs tyttö ihmetteli myös koirani tavallista remmiä. Hän oli lukenut, että bostoneilla tulee olla valjaat, että koirat pystyvät hengittämään (siis mitäh?). Kerroin faktoja omista bostoneistani sekä kokemuksistani ja tyttö oli tyytyväinen kuulemaansa. Muistakaa - hyvät ihmiset - lähdekritiikki netissä pyöriessänne!

Miniblack's Muuten edellisen kerran kun bostonimme ovat hurmanneet näyttelijän, oli vuosi 1997 palatessamme Keski-Euroopasta laivalla. Harrastimme ulkomaista koiranäyttelymatkailua jo ennen kotioloihin yleistynyttä internetiä. Tällöin näyttelymatkailu oli huomattavasti hankalampaa kuin nykyään, ei vähiten siitä syystä että infoa ei ollut tai se tuli liian myöhään. Laivalla 'Pohjanmaan häjy' nuori Jussi Lampi vei jalat alta karismallaan istuessaan seuranamme. Ystäväni, viiden Miniblack's bostonin omistaja Aulikin ja minun raportti (Gruppo Cynofilia Finlandese)-matkasta oli Bostoni-lehdessä nr. 2/1997 s. 30-36. Toimme mukana olleet Anin ja Niilon takaisin - Saksa, Italia ja Belgia - kiertueeltamme kansainvälisinä valioina. Samaisessa linkissä on raportti mm. ensimmäisestä Venäjän näyttelymatkastani ja SBTR:n 40-v. juhlanäyttelystä, missä Kennamme sukulaislikka oli hienosti ROP ja legendamme Roni oli VSP englantilaisella kasvattajatuomarilla.

11.11.2012Miniblack's nettisivut täyttivät peräti 11 vuotta

Miniblack's Suomen ensimmäinen Bostoninterrieri-kasvattajan nettisivusto täytti kunnioitettavat 11 vuotta. Sivut on avattu 8.8.2001 ja ovat vanhimmat vain bostoneita harrastavien keskuudessa. Olen tehnyt Online-päivityksiä ' ainoastaan ' 11 vuotta, mutta vanhempaa bostonterrieri-historiaa on kerätty lehdistä aina 80-luvulta asti. Yhteensä tämä tekee lähes 30 vuotta eli aikamoinen bostoninterrieri-pläjäys !
Sivujemme laskuri kertoo tilastotietona, että viimeisen viiden vuoden aikana sivuillamme on ollut eri osoitteista yli 155 000 kävijää ja vierailulatauksia on kertynyt huimat ~ 565 000 kertaa. Tämä on upea tulos, parempi mitä koskaan osasin kuvitella. Kiitos kaikille aktiivisille lukijoillemme !

Isänpäivän kunniaksi lämpimät ja sydämelliset onnittelut kaikille papoille - erityisesti lähipiirini iskille !

6.11.2012SKKY:n Kirsti Lummelampi on menehtynyt 6.11.2012

Miniblack's Tiistaina 6.11. on Kääpiökoirayhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Kirsti Lummelampi menehtynyt sairauden murtamana. Sanoja ei ole paljon, mutta merkittäviä sanoja nettiin eri palstoille on kirjoittanut monet koiramaailman vaikuttajat. Heistä esimerkkeinä Chic Choix koirien Juha Kares ja Huvikummun griffoneiden kasvattaja Eija Koskelin. Lummelampi oli pyyteetön kääpiökoirien rakastaja, vankkumaton vaikuttaja ja objektiivinen neuvojenantaja koirayhdistysasioissa. Harvojen koiraihmisten poisnukkuminen koskettaa näin paljon, vaikka en aina hänen kanssaan samaa mieltä ollutkaan. 'Riivinrauta' kuten hän itse itseään leikkisästi kutsui oli suorapuheinen eikä kuvia kumarrellut. Rakastakaa lähimmäisiänne tässä ja nyt, koskaan ei tiedä milloin se on liian myöhäistä.

5.11.2012Meidän bostoninterrierimme harrastavat yhtä ja toista

Miniblack's Ohessa uusia esimerkkejä mitä kaikkea meidän bostonimme voivat harrastaa, vaikka ovat ns. näyttelykoiria. Männävuosilta on jopa esimerkki hirven metsästäjä-bostonista. Nekku-bostoni piti omaa blogiaan kolme vuotta. Koira kävi omistajansa kanssa mm. hirvimetsällä ja on Nekku ollut karhun kaadossakin mukana.

Meidän täysin näyttelykoira-sukuiset koiramme Igor, Noppa, Hemmo sekä Boris kävivät viikonloppuna länsi-Helsingissä virikeluolassa. Näin Kaisa kirjoittaa sunnuntaista 4.11. 'Neljän nuoren bostonin virikkeistäminen vaatii mielikuvitusta ja eilen kävimmekin poikien kanssa Pitäjänmäellä virikeluolastossa. Kaikki pojat syöksivät rohkeasti luolan pimentoon nuuskimaan ja tutkiskelemaan. Yleensä koirat käy ensimmäisellä kerralla vain varovasti kurkistelemassa luolaan uskaltautumatta kunnolla sisälle. Toisin on näköjän näiden rohkeiden veljesten kohdalla. Luolastossa pojat pääsivät haistelemaan erilaisten riistaeläinten hajuja ja etsimään erilaisia herkkupaloja hajuaistiaan käyttäen. 25 min. luolailun jälkeen meillä oli kotona neljän väsynyttä ja onnellista bostonipoikaa.'

Lisäksi meidän näyttelyaktiivi ja hieman agility'kin harrastava Boris on käynyt toista kertaa elämässään epävirallisissa TOKO-kisoissa. Pikkumiehen tulos oli ALO1 (pisteet 169,5) ja Boris voitti oman luokkansa niin että pätkähti. Ensi vuonna Kaisa ja Boris uskaltautunevat jo varmaan virallisiinkin luokkiin. Onnea molemmille!

29.10.2012Agilityssä on voimaa - Bertan upea voitto kisoissa

Miniblack's Aktiivinen näyttelykausi on ohi ja hiljaiselo show-rintamalla on alkanut. Kävimme tosin Turussa kääntymässä sukuloimassa ja lokakuun näyttelyssä; tuloksena mm. Sisu PU3 ruotsalaisen uroksen pokatessa ROP:n. Mutta, mutta ...
Kuntavaalihuuman aikana suurimmasta uutisesta vastasi suloinen pikku-Bertta. Narttu osallistui (27.10.) ensimmäistä kertaa epävirallisiin agilitykisoihin. Bertta kilpaili Startti Mini-luokassa Turun seudulla ja viiletti koko luokkansa voittoon saaden palkinnoksi upo-uuden kantokopan ruusukkeineen. Upea tulos heti ensimmäisestä kisasta Bertta, Go Bertta !!

1.10.2012Syksy pimenee ja ilma kylmenee; on aika käpertyä takan eteen

Miniblack's Olen päivittänyt ihanan pikkupätkän Sisun ja vauhtihirmu Berttan kuvia ko. koirien esittelysivuille. Yritän ottaa poseerauksia muistakin koiristamme syksyn aikana. Toivon selkeän hyviä ja kuulaita syysilmoja ilman sateita tai joudun tyytymään sisätilojen poseerauksiin esim. Helsingin Messarissa. Palataan tähän myöhemmin !

9.9.2012Porvoossa Brunberg'illa ja näyttelyssä

Miniblack's Perinteisen sateinen Porvoon näyttely oli tänä vuonna kuiva ja suht' lämmin. Näyttelyn tuomarina toimi suomea puhuva Tuula-Maija Tammelin mutta edusti Tanskaa. Yhteispohjoismainen 'projektimme' Sisu (isä asuu Norjassa ja äiti Ruotsissa) valloitti tuomarin sydämen ja voitti urokset Igorin tullessa toiseksi vara-sertillä Paras Uros-luokassa. Sisu sai toisen sertinsä ja oli Vastakkaisen Sukupuolen Paras. Epävirallisen ja leikkimielisen Royal Canin'n ROP-juniorin voitti Sisu. Omasta mielestäni junnu-ROP:n kilpailu on turhaa mainoshömppää, mutta 5-vuotias poikani hehkutti 'omaa' voittoruusukettaan. Heti arvostelun jälkeen syöksyimme joukolla Brunbergin karkkitehtaan herkkujen pariin.

2.9.2012Mastery syysnäyttely Helsingissä - Lumi valittiin Rotunsa Parhaaksi

Miniblack's Syksyn ensimmäisenä päivänä (1.9.) olimme epävakaisessa säässä Helsingin Tuomarinkartanon Mastery-näyttelyssä. Tuomarina toimi minulle uusi ja täysin tuntematon tuomari Janeiro Francisco Salvador Portugalista. Tuomari osoittautui hyvin vaativaksi, sekä ERI että SA olivat tiukassa. Tällä kertaa meidän nuorisosta vain Lumi oli näyttelytuulella (Ande kyllä voitti luokkansa, Sisu heti toisena). Söpö Lumi voitti nartut ja sai taas Suomen sertin. Koska muut bostonit eivät päässeet ns. viivalle asti oli Rotunsa paras suoraan Lumin.

29.8.2012Tunteiden vuoristorata : Kääpiökoirien erikoisnäyttely Kaivopuistossa, Tervakoski ja surua

Miniblack's Elokuun viimeinen viikonloppu sisälsi ikimuistoisia hetkiä. Sunnuntaina (26.8.) pidettiin perinteinen SKKY:n erikoisnäyttely Helsingin paraatipaikalla Kaivopuistossa. Sää oli helteinen ja kaunis nauttiessani 43:n bostonin seuraamisesta. Tuomarina toimi erittäin tiukka englantilainen Keith Nathan. Suuresta määrästä koiria vain kymmenkunta sai Excellent-arvion (ERI) ja tästä joukosta ERI:n sai valioissa kisannut Dollymme. Koira oli kovatasoisen narttujen valioluokan toinen. Hyvin tasainen kasvattajaluokkamme - Capri, Noppa, Igor, Dolly - oli viidestä ilmoitetusta kasvattajaluokasta toinen kunniapalkinnolla. Tuomari kommentein luokka oli "eye catching group". Kiitos kääpiökoirayhdistys, tulemme vastakin!
SKKY:n sivuilta löytyy hieno video Kaivarista. Löytyykö Tunnelma-paloista tuttuja? Linkki Kaivari-videoon.

Lauantaina (25.8.) kävimme Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä harjoittelemassa "nuorisoporukalla". Ikävä kyllä näyttelyssä oli tuomarinmuotos ja suurin osa koiristakin oli jäänyt kotiin. Ensin vein kehään Anden joka esiintyi paremmin kuin odotin. Ihmetyksekseni tuomari kommentoi heti esiintymistäni kehässä griffoneiden kanssa ja Anden nostettuani pöydälle jatkoi että koirallani on "erittäin tyylikäs remmi". Lopulta sain pari sanasta koirastanikin kuten koiranäyttelyn tarkoitus on. Vauhti-Ande oli PU2 vara-sertillä, Lumi ei ollut esiintymistuulella mutta voitti silti luokkansa ja Tabani nautti tunnelmasta.

Miniblack's Perjantaina (24.8.) olemme joutuneet luopumaan yhdestä sympaattisesta kasvatistamme. Kismi on nukkunut ikiuneen 11,5 vuoden iässä. Tätä ilopilleriä jäi kaipaamaan "pikkusisko" Helmi, joka nyt sopeutuu olemaan ensimmäistä kertaa elämässään perheen ainoana koirana. Kismi oli yksi Miniblack's koirien kantavia voimia, vankka tukemme ja kannattajamme sekä oheisen logomme pentuhahmo. Anne ja Anneli joukkoineen toivottaa paljon voimia perheelle ja muille läheisille suuressa surussa.

20.8.2012Vapaa viikonloppu - Miniblack's sivujen päivitystä

Miniblack's Viikonloppuna ei koiriamme/kasvattejamme ole ollut näyttelyissä tai muissa koirakinkereissä, niin olen tehnyt muuta hyödyllistä. Vuoden sisällä joutuneet luopumaan kahdesta vanhuksesta ja tilalle on tullut kaksi nuorta urheaa urosta, joten olen tehnyt pientä päivitystyötä koiriemme esittelysivuilla. Lisäksi olen päivittänyt mm. englanninkieliset uutiset sekä edustavia kuvia muutaman kasvattimme sivuille. Nauttikaa näkemästänne ja kertokaa edelleen mielipiteitänne/parannusehdotuksia.

11.8.2012Voittoputki jatkui Tuomarinkartanossa - ROP & VSP kotiin

Miniblack's Meidän hieno näyttelyvire jatkui tänään Helsingin kesänäyttelyssä, vaikka koirakirjo olikin hieman eri kuin Virossa. Tatiana Urek Sloveniasta piti eniten Sisusta PU1 ja Rotunsa Paras-sijoituksilla. Heti perässä tuli Noppa PU2 varasertillä. Nartuissa pisimmän korren vei Lumi PN1 ja Vastakkaisen Sukupuolen Paras-sijoituksella. PN2 oli valioluokan Melody ja pikku Capri oli PN4. Sekä Lumi että Sisu saivat elämänsä ensimmäiset sertifikaatit. Esittämämme Miniblack's-kasvattajaluokka (Lumi, Capri, Noppa ja Ande) oli paras. Näyttelyn ryhmän nr. 9 tulokset.
Erinomaisen hyvä päivä taas kerran! Kiitos kaikille avustaville tahoille, myös Mopsi-ihmiselle joka auttoi kun kädet loppuivat.

8.8.2012Matkailua Viron Pärnussa - Näyttelyissä menestystä

Miniblack's Kesäisen elokuun kunniaksi matkustimme näyttelyihin 'etelään' Viron Pärnuun. Kaupungissa pidettiin kolme koiranäyttelyä, joista Miniblack's koirat saivat "kultaa ja kunniaa" kuten laulussa lauletaan. Kotiin kannettiin mm. Viron sertejä. Sertifikaateista valioitui Viron muotovalioksi Boris ja Hemmo, Dolly, sekä Melody. Boriksen vara-Cacib muuttuu FCI:ssä Cacib'ksi koska Cacib-koira oli jo kansainvälinen valio. Dollyn Cacib on mieluisa voitto. Nyt Dolly odottaa vain vuoden aikarajan täyttymistä, jonka ajan (+cacib'n) jälkeen Dollykin on C.I.B. Perjantain näyttelyssä tuli Borikselle VSP ja sunnuntaina Dollylle ROP. Esitetyt Miniblack's-kasvattajaluokat lauantaina ja sunnuntaina olivat parhaat. Lue tarkempi matkakertomus tai artikkelit -osiosta kaikkien näyttelymenestyksistä sekä muita matkajuttuja.

22.7.2012Iloisia kesälomakuulumisia Kemin kansainvälisestä näyttelystä

Miniblack's Kurt Nilsson Ruotsista tuomaroitsi tänään Kemin kansainvälisessä näyttelyssä, missä pohjoisen matkaajamme olivat kiertueella. Näyttelyn ROP meni Ruotsiin, mutta Igor-poika loisti tälläkin kertaa. Igrun saalis oli Paras uros kotimaisella Sertillä ja loppukisoissa vielä Vastakkaisen sukupuolen paras. Miellyttävää oli, että saman perheen Boris sijoittui PU2-sijalle heti Igorin jälkeen. Boris sai tästä sijoituksesta Cacib'in itselleen. Capri sijoittui vielä PN2-sijalle. Onnea kaikille!

15.7.2012Pohjoisesta tuulee - ainakin hyviä näyttelytuloksia

Miniblack's Juniori-ikäinen Igor pärjäsi loistavasti Oulun kansainvälisessä koiranäyttelyssä itävaltalaisen Robert Blüme'n kehässä lauantaina 14.7. Igor oli Paras uros ja sai ensimmäisen sertinsä. Cacibiakin oli tuomari tarjoamassa, mutta Cacib'in Igorin ikä ei vielä riitä. Mukana matkasssa ollut nuorten luokan narttu Capri oli päivän Paras narttu niinikään sertillä. Capri sai myös ensimmäisen Cacibinsa (josta luonnollisesti Caprin Cacib-ikä alkoi juosta). Rotunsa paras-tittelistä kilpailivat nämä Miniblack's koirat. Lopputulos: Igor Rotunsa Paras ja Capri Vastakkaisen sukupuolen paras. Onnistuneesta päivästä oli kuulemma tuomarikin halunnut oman valokuvansa muistoksi.
Tänään Ruotsin Piteån kansainvälisessä koiranäyttelyssä tanskalaisen Birk Carsten'in kehässä samainen Igor oli ollut PU2 ja pikkumies oli napannut Ruotsin sertinkin. Tämä serti jää odottelemaan Igorin FI CH-valioitumista ja silloin seuraa vähintään kaksoisvalioituminen. Onnea kaikille tasapuolisesti!

12.7.2012Ruotsin kennelliiton jäsenlehden artikkeli bostoneista - Miniblack's mukana

Miniblack's Ruotsin kennelliitolla on oma valtakunnallinen julkaisu nimeltään 'Hundsport'. Tämä vastaa Suomen kennelliiton 'Koiramme'-lehteä. Tällä viikolla ilmestyneessä Hundsport'in numerossa oli mielenkiintoista luettavaa Ruotsin bostonyhdistyksen vuoden 2012 erikoisnäyttelystä Jönköpingistä. Artikkelissa oli maininta kasvattajaluokat voittaneesta suomalaisesta kennelistä ja komea kuvammekin edusti lehdessä.

3.7.2012Nopalle ensimmäinen serti sunnuntaina ja päivityksiä

Miniblack's Sunnuntaina 1.7. Rantasalmen näyttelyssä Noppa esiintyi edukseen Zidy Münsterhjelm-Ehnbergin kehässä. Noppa voitti itselleen Parhaan Uroksen tittelillä ensimmäisen Suomen sertinsä ja nappasi vielä VSP:n eli oli vastakkaisen sukupuolen paras. Helteinen kesälomapäivä sai näin kuohuviinisen lopun kesämökin terassilla ja koiruudet reilut makkara-annokset. Onnea kotijoukoille - koiria unohtamatta!

Lisäksi korjaus mokaani! Miniblack's suvun vanhin ei olekaan Leevi vaan saman perheen seuraava MB-koira Alpo eli Apa. Omistaja-Aulikin perheellä on ollut peräti viisi Miniblack's-bostonia - Niilo, Leevi, Alpo, Sampo, Immu (ja Aulikin vanhempien kaksi Miniblack's-koiraa Mini & Mopo). Näistä kaikista seitsemästä koirasta minulla meni sekaisin Leevi ja Alpo. Tästä pahoittelut ! Siispä Alpo on tämän hetken vanhin sukumme edustaja. Apa on vielä 1900-luvun koiria ja ainakin viimeisimmän terveystarkastuksenkin mukaan Apa voi ikäisekseen hyvin. Miniblack's

Kesän kunniaksi Sookien, Igorin, Lumin, Ticon sekä Bertta ja Noppa-bostonien esittelysivujen kuvat on päivitetty.

23.6.2012Juhannusterveisiä !

Miniblack's Olen viime aikoina ollut paljon pois linjoilta, mutta asiat muuttuvat nyt kun tomu laskeutuu... Päivityksiä tulee koko kesän ajan, jotain jo ennen heinäkuuta. Ensin kuitenkin vietetään rentouttava Jussi, koko kesän juhlien kohokohta! Karkelon paras lomanviettopaikka on perinteisesti ollut Helsinki, mahtava kesäkaupunki! Stadi on täysin tyhjentynyt eikä tänne ole jäänyt kuin harva - perheemme heidän joukossaan. Toivotamme kaikille miniblacks.fi-sivujen lukijoille lämmintä kesää ja mukavia hetkiä bostoneiden kanssa. Näkyillään näyttelyissä!

28.5.2012Varsinais-Suomesta suru-uutinen ja iloa sekä Järvenpään kisa

Miniblack's Naantalista tulee tällä kertaa surullisimmat uutiset! Supervanha, kiltti kaikkien kaveri, ikinuori Pontus on nukkunut pois 23.5.2012 ennätysmäisessä iässä bostonille eli 15 vuotta, 9 kuukautta ja 18 päivää vanhana. Itse en ole törmännyt - lähes 30-vuotisen bostoniurani - aikana koskaan yhtä vanhaan bostoniin. Edellinen Suomen ennätysmäisen pitkään elämään ylsi supermummomme Veera Joensuusta. Veera oli kuollessaan 15,5 vuotta vanha. Oman kasvatustyömme hedelmistä 90-luvulta on elossa enää yksi yksilö eli vuonna 1997 syntynyt Leevi. Olen sanonut tämän ennenkin, mutta ei ne pelkät hyvät geenit koiralla ratkaise näin pitkää ikää. Ennätysikään tarvitaan hyvien lähtökohtien lisäksi mm. hyvää hoitoa, erinomaista ruokintaa, säännöllistä liikuntaa, lämpöä ja ennen kaikkea rakkautta. Tätä kaikkea Pontus on saanut hyvässä suhteessa koko elämänsä ajan. Toivomme Suville ja koko muulle lähipiirille paljon jaksamista bostoneista tyhjään kotiin.
Iloa tarjoaa puolestaan Turun Bertta, joka lähettää paljon terveisiä sisaruksilleen ja muille bostoneillemme. Bertta voi hyvin ja on erittäin urheilullinen koira. Bertan ohjelmaan on kuulunut jo TOKO-kursseja sekä Agility-kurssi on alkamassa. Varsinainen aktiivi-bostoni Turun puolessa.

Meidän Sisu kävi eilen sunnuntaina 27.5. Järvenpään pikkunäyttelyssä harjoittelemassa "salaa" minulta ensimmäisessä virallisessa luokassaan Annelin kanssa. Esiintyminen oli mennyt yllättävän hyvin, vaikka kokemusta ei ollut kovinkaan paljon. Israelilaistuomari Barak Yochai kehui Sisua vuolain sanakääntein, mutta Sisun pitää vielä kehittyä "he's just a puppy". Näinhän se onkin ja erittäin hyvä että näyttää vielä ikäiseltään. Näyttelytulos kokemusta hakeneelta parilta oli hyvä: PU2 varasertillä.

21.5.2012Ruotsin bostonyhdistyksen Club Show, bostoneita esillä 84 yksilöä

Miniblack's Haluatko nauttia todellisesta bostonjuhlasta ilman valtameren ylitystä? Osallistu Svenska Boston Terrier Klubben'in järjestämään vuosittaiseen Club Show'hun ja juhlaillalliseen. Riemullista bostonjuhlaa ja rentoa meninkiä on aina takuuvarmasti luvassa sekä näyttelyissä menestyjien palkitsemista. Niin nytkin.
Vuoden 2012 Ruotsin bostonkarkelot pidettiin Jönköping'ssä ja Club Show:n tuomarina toimi saksalainen bostonkasvattaja Milos Caban. Valitettavasti en tänä vuonna voinut matkustaa Ruotsiin henkilökohtaisten syiden takia, mutta edustajia meillä ruotsalaisten special'ssa oli. Tuomari oli ollut hyvin tiukka ja ERI-arvosteluja oli tullut vähäinen määrä. Kovassa kisassa Miniblack's koirillemme oli tullut myös menestystä. Tarkempi selostus menestyksestä matkakertomuksesta, joka on julkaistu 24.5.2012.

19.5.2012Sympaattisen suloinen Nikki on nukkunut pois

Miniblack's Tällä kertaa Turun viestit ovat synkkää luettavaa. Supermummo (14,5 v.) Nikki on nukkunut yllättäen ikiuneen, vaikka vielä n. kuukausi sitten kaikki oli koiralla kunnossa. Tilanne on omistajille nyt hyvin vaikea, mutta Nikki sai elää hyvän ja täyden elämän erinomaisessa hoidossa. Tätä tosiasiaa kannattaa vaalia muistoissakin sekä varsinkin silloin kun on kaikkein vaikeinta. Toivomme Helsingin päästä voimia koko Nikin omistajaperheelle!

17.5.2012Odotetut bostonpennut ovat viimein syntyneet

Miniblack's Ystäväkasvattajallemme on syntynyt kaksi urosta ja kaksi narttua maanantaina 14.5.2012. Yhdistelmässä on isänä Miniblack's uros. Mikäli olet kiinnostunut suloisesta ja perinteisen tasokkaiden sukulinjojen omaavasta pennusta, ota yhteys Anneliin puhelimitse viikosta 21 alkaen.

14.5.2012Vuoden ensimmäinen (tupla)valioituminen jo toukokuisesta KV-näyttelystä

Miniblack's Haminan Bastionissa pidettiin kansainvälinen koiranäyttely, jossa bostonit arvosteli laajasti arvostettu koirakasvattaja Juha Kares. Koiriamme oli esillä ja niistä parasta tulosta antoi vast'ikään 2-vuotta täyttänyt Boris. Tämä herrasmies oli paras uros VSP:llä. Lisäksi tuli jo toinen Cacib Suomesta ja 2-vuotis-sertillä sinetöitiin FI CH-titteli. Koska Boriksella oli Venäjän valioituminen "vilande", lisätään titteliletkaan heti myös RU CH. Upeaa Kaisa & Boris, ja tietty koko perhe! Itse emme päässeet paikalle, mutta kasvattajaluokkamme oli kuulemani mukaan upeasti esitetty ja siitä tuloksena ROP-kasvattaja. Suurkiitos kaikille esittäjille!

29.4.2012Hauskaa Vappua 1.5.2012

Miniblack's Kaikille oikein hyvää ja railakasta Vappua ! Toivotaan, että sää edelleen suosisi juhlijoita.

15.4.2012Bostonpentuja odotettavissa

Miniblack's Odottelemme mielenkiinnolla uusia Boston-pentuja syntyväksi keväällä 2012. Seuraa miniblacks.fi -sivustoa, lisäinfoa seuraa näillä sivuilla.

14.4.2012Yksi on joukostamme pois

Miniblack's Yksi vanhimmista on poissa! Vanha gentlemanni ja kaikkien bostoneiden ystävä Onni on nukkunut ikiuneen kunnioitettavat 14,5 vuotta vanhana. Onni on ollut bostonijoukkonsa hellä mutta jämäkkä leaderi, joka on hyvähermoisena kaverina jaksanut nuorempiensa touhuja. Nyt tämä mahtava Persoona on poissa ja suuri aukko bostonsydämessä koko perheellä. Jaksamista Onnin omistajaperheelle toivottaa Anne ja Anneli

9.4.2012Bostonimme menestyksekkäästi kehässä Lappeenrannassa

Miniblack's Muutama kasvattimme kävi eilen pääsiäissunnuntaina Juha Putkosen arvosteltavana Lappeenrannan jäähallissa. Tuomari oli tykännyt kaikista bostoneistamme, vaikka yksi olikin kärsinyt jäähallin kehämattojen alla hohkaavan jään kylmyydestä. Ensimmäisenä kehässä oli Igor pennuissa ja Putkonen oli kovin ihastunut siihen. Igor nappasi muiden pentujen edestä parhaan urospennun ja Rotunsa Paras Pentu - tittelit. Narttujen puolella kilpaili yllättäen 10 aikuista narttua. Saman huushollin tytöt Dolly ja Capri veivät narttujen 1. ja 2. sijat suvereenisti. Capri sai ensimmäisen sertinsä ja Dolly valittiin parhaana narttuna Vastakkaisen Sukupuolen Parhaaksi. Arvostelun jälkeen saimme kasvattajina iloisen puhelinsoiton etelä-Karjalasta. Onnea osallisille ja omistajille!

Pääsiäisen aikaan olen ottanut myös hieman kuvia. Vaikka ilma oli pikkusen kylmä (mikä näkyy koirien ryhdissä) niin pari kuvaa Sisusta ja Andesta. Pojat olivat kuitenkin kaikki neljä tassua maassa kuvissa, joka tietysti on hyvä alku ;-)

ps. Viimeksi kirjoitin ikävaari-bostoneista, nyt olen hoksannut että Pontus on tehnyt Bostoneiden ikäennätyksen kuin varkain. Vaikka Pontus elää vielä, hän on jo nyt mennyt (ikäennätyksen omistaja) Veeran ohitse. Pontus on tällä hetkellä peräti 15 v. 8 kk. Kannattaa yrittää perässä! Loistavaa Pontus ja onnea omistaja-Suville.

2.4.2012Gallup: Milloin bostoni on parhaimmillaan?

Miniblack's Olen saanut ihania kuvia vanhimmista kasvateistamme mm. Nikki (poseeraa pikkukuvassa). Mieleeni tuli heti Nikin sisko vanha Lola-rouva; niin paljon samaa näköä tytöissä on. Mietinkin milloin bostonit ovat parhaimmillaan? Onko bostoni parhaimmillaan pentuna vai vanhuksena? Mielestäni boston paranee vanhetessaan varsinkin kun ikää on mittarissa 7:stä vuodesta ylöspäin. Omat koirani ovat harmaantuessaan olleet supersuloisia ja ne lähes lukevat ajatuksia. Kerro sinäkin mielipiteesi ! Anneli sanoi eräästä koirastamme, että hän ei ihmettelisi jos koira alkaisi joskus puhua. Koira ei koskaan alkanut puhua vaikka 13 vuotta elikin ;-)

Katselin taas vanhimpien koiriemme ikiä. Vanhin on edelleen superkoira Arrin (elossa 15 v.) "kämppäkaveri" Pontus. Hän on tällä hetkellä hulppeat 15,5 vuotta. Hyvin vanhoja ovat koirat neljän pennun 'Ani'´-pentueesta. Heistä peräti kolme on vielä voimissaan 14,5 vuoden iässä. Nämä sisukkaat ikinuoret ovat Nikki, Onni ja Leevi.

26.2.2012Pentunäyttelytohinaa Lohjalla, Riemu ROP-pentu

Miniblack's Olimme eilen lauantaina harjoittelemassa näyttelykäyttäytymistä pentunäyttelyssä ShowLink-hallissa. Riemukkaimmista uutisista vastasi Riemu, jonka tuomari Maija Mäkinen valitsi Rotunsa Parhaaksi Pennuksi kuuden bostonin joukosta. Ande pilasi KP-mahdollisuutensa käytöksellään, vaikka Ande seisoi kuin patsas ja tuomari oli pitkämielinen. Syyttävä sormi osoittaa ainoastaan tämän tekstin kirjoittajaan. Jos ei treenaa, niin ei voi vaatia. Final-pentueen nuoret (7 kk) honteloikäiset urokset olivat kyllä "pahassa" iässä kehityksessään, mutta Riemu oli tyttömäisen herttaisessa kunnossa. Joka paikkaan on revittävä vielä tämän kevään aikana, mutta kuten terminaattori-Anden sanonta kuuluu "We'll be back".

9.2.2012Paukkupakkasia ja uutisia

Miniblack's Terveisiä pitkästä aikaa perheemme härdellin ja Helsingin jäätävän pakkasen keskeltä. Pitkäaikainen projektimme alkaa olla loppusuoralla ja olemme vielä naimisissa ! Ehkä pääsemme pian normaaliin päiväjärjestykseen ja päivittämään sivujakin säännöllisesti. Lisäksi kesäkuun suuren koitoksen jälkeen aion keskittyä toden teolla bostoneiden kanssa kiertämiseen ja haluan olla joka paikassa mukana ;-)

Näyttelyt aloitimme tänäkin vuonna tammikuussa ensin Lohjan pentunäyttelyssä ja sitten sunnuntaina 22.1. olimme vielä Turun KV-näyttelyssä "Winter Dog Show"-ssa. Hyvinhän sielläkin meni. Pikkuinen herrasmies Sisu esiintyi mallikkaasti vaikka käyttäytyi nimensä veroisesti - omapäisesti. Saksalainen tuomari Torsten Himmrich valitsi Sisun lopulta Rotunsa Parhaaksi Pennuksi. Pikkutyttö Lumi esiintyi myös yllättävän hyvin vaikka tunnetusti suutarin lapsella ei ole kenkiä. Olen ollut niin keskittynyt Final-pentujen kehittymiseen, että oma koirani on jäänyt melkein treenittä. Tällä saralla auttaa varmasti kevään tulo.

Suruakin meidän perheeseen on mahtunut. Olemme joutuneet raskain mielin luopumaan herrasmies Veetistä. Vanhuus alkoi painaa ja ytimiin iskevä kylmyys teki tuhojaan 11,5 vuotiaan vanhuksen kropassa. Tiistaina 7.2. lämmin ja ihana sylikoiramme Veeti nukkui pois ja nauttii nyt tuon puoleisessa vanhan tyttöystävänsä Sagan seurasta.

8.1.2012Näyttelyvuosi 2012 aloitettu: Lohjan Puppy Cup'ssa Igor RYP-3

Miniblack's Vuoden 2012 koiranäyttelyt on korkattu hauskoissa merkeissä Lohjalla loppiaisviikonloppuna (7.1.). Bostoneita harrastava Tiina Taulos tuomaroitsi pennut. Hän piti parhaimpana uroksena ja myöhemmin Rotunsa parhaana pentuna Igoria. Parhaaksi nartuksi ja Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi tuomari katsoi hienosti käyttäytyneen ja tyylikkään Riemun. Vielä kun kauniisti käyttäytyvä kasvattajaluokkamme valittiin Rotunsa parhaaksi kasvattajaluokaksi oli päivä mennyt täysin putkeen. Hyvässä luokassamme esiintyi Final-pentueen pentuja eli tyylikäs Igor, villi Ande, linjakas Justus sekä narttuja edustanut Riemu. Viimeinen lause kasvattajaluokkamme arvostelussa kuului upeasti: elegantteja ja rodunomaisia!

Tarkoitus oli hieman treenailla Lohjalla mutta tuloksemmekin olivat erinomaisia. Saan olla tyytyväinen ihanaluonteisiin ja hyvin esiintyviin koiriimme. Ainoa joka tarvitsee treenausta on Ande, muut esiintyivät kuin "ammattilaiset". Hyvä niin! Illan finaaleihin jäi vielä päivän namupala. Pentuja 9-ryhmässä oli taas normaaliin tapaan - älyttömästi. Tuomari Marja Kosonen valitsi Igorin 10:n parhaan joukkoon, jonka jälkeen palkintopallille: RYP 3! Upea sijoitus Igor ja Kaisa, olen teistä ylpeä että jaksoitte vielä pitkän päivän illalla loistaa!