Uutiset 2007

JOULUKUU
Räiskyvän Railakasta Uutta Vuotta 2008 !
Uusia juttuja Miniblack's bostoneilta ensi vuodelle !
♦Kuluva vuosi on lopuillaan ja se on ollut monella tavalla mahtava. Jos kelaa näitä tämän vuoden uutisia taaksepäin niin ei voi olla kuin tyytyväinen. Parempaa on toivottavasti vielä luvassa ja uusia tuulia puhaltaa niin koirarintamalla kun nettisivujen osaltakin. Olen jo jonkin aikaa rakentanut koirimme upo-uusia nettisivuja, ja ne aukeavat heti vuoden alussa osoitteessa www.miniblacks.fi eli siis 1.1.2008 alkaa uusi aika! Tervetuloa siitä lähtien seuraamaan kuulumisiamme uuteen osoitteeseen.
♦ Ensi vuoden näyttelykehiin astuvat - omien hienojen Miniblack's kasvattien seuraksi - kaksi uutta tuontiamme. Brindlen värinen narttu " Melody " U.S.A:sta sekä hyvin musta uroksemme " Musti " EU-alueelta. Klikkaa oheista kuvaa ja koko ilmoitus avautuu. Voit katsella näiden molempien koirien pentuajan kuvia uusilla nettisivuillamme. Kauniin Melodyn ja upean Mustin sukutaulut kuvineen löytyvät myös samaiselta sivustolta. ilmoitus tuonneista

♦ Muistathan katsoa Messukeskuksesta taltioidun koosteen TV4-kanavalta lauantaina 29.12. kello 13 alkaen. Hyvällä tsägällä siellä voi vaikka nähdä meidän Hotsin "Agility Idols" -kilpailussa tai kääpiökoira-esittelyssä.

Rauhallista Joulun Ajan Odotusta Ja Erinomaista Joulua 2007 !

Hyvää Joulua kaikille ystävillemme !
Toivotamme kaikille ystävillemme stressitöntä joulun odotusta ja rauhaisaa joulua !
Syökää hyvin sekä nauttikaa ystävienne ja läheistenne seurasta, varsinkin niiden pienten mustavalkoisten kavereiden.
Anne ja Anneli perheineen sekä koko koirasakki


Eläinmessut -07 eli messukeskus 9.12.2007
Hotsi esiintyy
Eläinmessuilla sunnuntaina 9.12. loisti meidän Hotsi agility-taidoillaan ison hallin esiintymisareenalla leikkimielisessä "Agility Idols" - näytöksessä. Hotsi esiintyi siellä varmasti ja iloisen tyylikkäästi. Oli tilanne mikä tahansa Hotsi jatkaa menoaan vaikka satojen ihmisten tuijottaessa sitä. Energisenä ja vauhdikkaana esiintynyt komea mustavalkoinen koira erottui siniseltä lattiakankaalta katsomoon edukseen. Hotsi jatkoi vielä omistajansa Pirjon ohjaamana esitystään kääpiökoirien näytöksessä klo 14. Kuvia esittelystä täältä. Hypyt ja pomput menivät hienosti sielläkin. Näyttelypuolella emme saaneet suurempaa menestystä. Koirat kyllä esiintyivät mallikkaasti, jopa ne haastavimmat.

6.12.2007 Erinomaista 90:tä itsenäisyyspäivää Suomi !

Pentunäyttely Kaapelitehtaalla 2.12.

♦ Jenkkituontimme Melodyn toinen treenaus oikeita kisoja varten sujui varsin mallikkaasti. Koska harjoitus-mätsäreitä on tähän vuodenaikaan hyvin vähän (lue: ei yhtään) on pakko harjoitella niissä harvoissa pentunäyttelyissä. Tuomari Unto Timonen arvosti Melodyn Rotunsa Parhaaksi Pennuksi ja antoi erittäin hyvän arvostelun. Parasta oli kuitenkin se, että Melody oli kehittynyt viime kerrasta ja nyt mentiin kehässäkin ihan siististi. Hieno homma !

MARRASKUU 2007
Kansainvälistä yhteistyötä - tuonteja ja vientejä !
♦ Olemme tänä vuonna vieneet Ruotsiin viimeisimmästä pentueestamme urospennun Miniblack's Just Wait 'N' See. Itse puolestamme olemme ostaneet pennun EU-alueelta, USA:n tuontipentumme Melodyn seuraksi. Tervetuloa joukkoomme Musti !!
Meidän kaksi upeaa narttuamme, oikeat grandold mamat- Ani ja Lola - ovat jättäneet meidät parin viime vuoden aikana. Nämä kaksi upeaa veteraania tulemme muistamaan aina lämmöllä. Nyt kuitenkin alkaa odotettu uusi vipinä ja vilske talossa. Uusi sukupolvi kasvaa kovaa vauhtia. Vaikka kenestäkään emme haluaisi luopua, elämän väistämätön kiertokulku näköjään vain menee omaa rataansa.
export / import

In Memoriam
FIN CH Miniblack's Sweet As Sugar
* 4.5.1992   † 14.11.2007
Veeran muistoksi Meitä kaikkia kosketti suruviesti keskiviikkona 14.11. suuren persoonan poismenosta. Supermummo Veera on nukkunut ikuiseen uneen huimassa 15 vuoden 6 kuukauden ja 10 päivän iässä. Tänään Veera jo kirmailee surutta ja kivuitta muiden taivaaseen siirtyneiden enkeleiden kanssa.

Supermummon elämä oli kunnioitettavan pitkä ja hyvä. Kavereita riitti - isoja boksereita ja pieniä bostoneita. Hän eli kivutta viime päiviin asti ja vielä jokin aika sitten Veera odotti jouluakin innokkaasti. Pitkän elämän tuoma taakka alkoi kuitenkin jo rasittaa pientä ja viime vuosina haurasta koiravanhusta. Elämän hiipuminen alkoi näkyä silmistä. Ihmisen on tällöin tehtävä se raskain ja ikävin päätös. Nyt Veeralla on hyvä olla, eikä sen tarvitse kärsiä kylmyyttä enää. Lepää rauhassa teräsmummo !

Kuukauden kysymys: Mahtaako bostoni-innostus ja rotuun hurahtaminen olla periytyvä taipumus?

♦ "Anne ja Anneli / Marjukka ja Hannele / Satu ja Sirpa / Aulikki ja Eeva / Hele ja Seija / Lise-Lott och Laila" Sanovatko nämä nimet sinulle jotain? Kaikki ovat tyttäriä ja äitejä, kaikilla heillä on Miniblack's bostoneita sekä he kaikki ovat hullaantuneet tästä rodusta.

Annelia ja Annea tuskin kannattaa muuten mainita kuin he ovat innostuneet rodusta jo varhain. Hannele kääntyi puoleemme vuonna -90 ja hän sai meiltä nartun nimeltä Milly (Miniblack's Hilly The Milly), Marjukka oli tuolloin pieni tyttönen. Tänä päivänä vuosien vierittyä on tällä nuorella naisella jo omakin koira nimeltään Ninni (Miniblack's Second To None).
Kyllä meitä tyttöjä nauratti..
Vuonna '95 Aulikki ja Eeva saivat ensimmäiset Miniblack's bostoninsa. Sittemmin Eevalla on ollut kaksi meidän kasvattiamme ja vuosien varrella Aulikilla on ollut peräti viisi Miniblack's koiraa. Näistä neljä on vielä tänäkin päivänä voimissaan. Seija ja Hele omistavat nuorempaa Miniblack's kaartia eli Lempin (Miniblack's Gothic Girl) ja pikku-Tyynen (Miniblack's Rebel Indeed), sekä Lise-Lott ja Laila omistavat Selman (Miniblack's Self Portrait) ja Sepon (Miniblack's Just Wait 'N' See) Ruotsin maalla.
Satu ja Sipe Virtanen ovat puolestaan pitkän linjan bokseri-ihmisiä. He hankkivat yli 15 vuotta sitten ikinuoren mummelin Veeran (Miniblack's Sweet As Sugar). Tämä tapahtui siis jo vuosia ennen kuin muut bokseri-ihmiset edes tajusivat bostoni-koirarodun olemassaolon. Myöhemminkin heillä on ollut lukuisia bostoneita. Heidän viimeisin bostonhankintansa on ollut meidän pieni Lissu (Miniblack's Tiny Legend). Kuka vielä väittää, että bostonimme eivät veisi ihmisten sydämiä kokonaan? Ei kait kukaan, ainakaan tosissaan.

Veeti - isän ja isoisän virkaa viettävänä - toivottaa kaikille Isille
ERINOMAISTA ISÄNPÄIVÄÄ !!
Veeti-iskä

Hotsi loisti Agility-kisoissa Kirkkonummella lauantaina 3.11.2007
Miniblack's Hot Stuff kiitää
Hotsi eli Miniblack's Hot Stuff voitti kotikisoissaan Kirkkonummella oman luokkansa 3.11. Voitto oli Hoden ensimmäinen kiinnitys nousuun kohti kolmosluokkaa. Syyskuussahan vasta Hotsi vaihtoi luokkaa tähän nykyiseen Medi2:n. Silloinkin Hotsi kiisi hienosti voittoon. Loistava juttu, Hodeliini ! Tuloslinkkisivut 3.11. lauantain kisoista tästä. Hoden kisat jatkuvat ensi viikonloppuna Riihimäellä. Paikkakuntalainen Sissi-sisko omistajineen kannustaa varmasti veljeään loppuun asti.

Hotsin voi bongata myös Helsingin messukeskuksen koiranäyttelyssä järjestettävästä "Agility-Idolit"-näytöksestä vain sunnuntaina 9.12. (Huom! Bostonit arvostellaan myös sunnuntaina) Näytöksessä on kymmenittäin nuoria kokeilemassa tätä mukavaa harrastusta. Lisätietoa www.kennelliitto.fi

Börje Ehnbergin pentunäyttely Espoossa

♦ Jenkkituontimme Melodyn eli oikealta nimeltään T-Bo's Singing In The Rain ensi-esiintyminen tapahtui Espoossa samaisena 3.11. lauantaina. Pentunäyttely järjestetään vuosittain pyhäinpäivänä herttaisen koiratuomarin B. Ehnbergin muistoksi. Koska Melody ei ole yhtään harjoitellut esiintymistä eikä hän ole esim. kertaakaan ollut missään isossa koiratapahtumassa saati sitten halliympäristössä; niin siihen nähden pentu esiintyi erittäin hyvin. Pennun elkein iloisesti häsläten Melody valittiin ROP-pennuksi. Tuomari Marja Kosonen kommentoikin muiden kauniiden sanojen lomassa, että "iloinen pentu". Niinhän koiran kuuluu pentuiässä vielä ollakin..

LOKAKUU 2007
Muutoksia ja parannuksia...
... ja oma sänky taka-alalla on tyhjä
Sopu sijaa antaa, vaikka oma sänky on taka-alalla tyhjä.
♦ Yhdelle erilliselle sivulle on kerätty uusimpia näyttelyraportteja. Nämä kaikki on löydettävissä täältä tai sitten etusivun ARTIKKELIT-linkin alta. Samassa paikassa löytyy ainakin yksi näyttelykuvista tehty kollaasi. Pyrin lisäämään uusia kuvia galleriaan viimeistään vuoden vaihteessa.

♦ Jos olet kiinnostunut tästä rodusta, käy katsomassa "kaikki mitä olet halunnut tietää bostoneista" nettisaitti. Löydät sen www.bostoninterrieri.fi osoitteesta. Suosittelen lämpimästi!

♦ Netin Youtube -palvelusta löytyy kappaleet Ghost of a Rose ja Clock Ticks On. Nämä hienot nimethän ovat saaneet kaksi meidän pentuamme Kennan pentueesta. Kuunnelkaa ihmeessä kauniit kappaleet ja terkkuja näille hienoille tytöille.

♦ Viimeisessä (10/2007) Kennelliiton Koiramme-lehdessä on juttu Mestariuimareista. Jutussa kerrotaan epävirallisista koirien SM-uintikilpailuista, johon kasvattimme Iikkookin osallistui. Juttu sisältää hauskoja kuvia myös himouimari Iikkoosta, joka on vain yksi sisarussarjansa "uimamaistereista".
Helmistä löytyy myös uusia kuvia Helmin omilla esittelysivuilla.
♦ Uusimmat pentukuvat seitsemän viikkoisina täältä.
♦ Nekku-bostonin loistava blogi päivitetty. Uusimmat jutut ja kuulumiset täältä.

Sundsvall INT, Ruotsi 6.10.2007

  Tulos: Rotunsa paras, kaksi Ruotsin valiota ja yksi Kansainvälinen muotovalio  
VSP, tuomari T.Taulos ja oikealla ROP SissiSissin ja Iikkoon ruusukesaalis
Vasen kuva: VSP, tuomari Taulos ja ROP sekä toinen kuva sisarusten tulossaaliista
♦ Iikkoo ja Sissi olivat kuulaana syysviikonloppuna Ruotsin Sundsvallissa kansainvälisessä näyttelyssä. Tuomarina toimi Tiina Taulos Suomesta (tuomarinvaihdos). Iikkoo oli ensin kehässä sijoittuen PU2-sijalle vaatimattomasti Ruotsin tämän hetken voitokkaimman näyttelybostonin jälkeen, saaden sertin ja vara-cacibin. Cacibista tosin Iikkoolle ei olisi ollut iloakaan, koska sitä ei nyt vielä tarvita. Iikkoosta tuli samalla Ruotsin valio. Sissi puolestaan voitti kaikki nartut ja loppupeleissä voitti vielä "Rotunsa Paras"-tittelin jättäen taakseen mm. urosten voittajan. Sissi valioitui myös Ruotsin valioksi, sekä Sissistä tuli kansainvälinen valio jo alle kolme vuotiaana. Onnea Hennalle ja Anulle tukijoukkoineen. Ohessa tulokset ja uudet, näyttävät tittelirivistö sisaruksille.

6.10.07 Sundsvall INT
Tiina Taulos, FIN
Miniblack's Hot Gossip
INT CH, FIN CH, EST CH, S CH,
LTUJCH, LTUJW-06,
Sissi ROP, PN1, cert, cacib,
S MVA, INT MVA
6.10.07 Sundsvall INT
Tiina Taulos, FIN
Miniblack's Hot Topic
FIN CH, EST CH, LTU CH, S CH,
NORDW-05, NORDJW-05
Iikkoo PU2, cert, vara-cacib,
S MVA

♦ Uusimmat pentukuvat kuusiviikkoisina täältä.

SYYSKUU 2007
Syysuutisia
♦ Bostoni 3/07 -lehdessäkin poseerannut uimahyppymaisteri Hodeliini (Miniblack's Hot Stuff) on ollut vuorostaan Agilitykisoissa. Tällä kertaa tuli makea voitto omassa luokassa ja Hotsi alitti ihanneajan yli 18 sekunnilla. Tästä hyvästä Hotsi siirtyi Medi-sarjan kakkosluokkaan eli "korkeammalle tasolle" kilpailemaan. Ohessa linkki järjestäjien sivuille, josta löytyy kaikki kilpailun tulokset. Paljon onnea Hotsille upeasta luokanvaihdosta!
♦ Pikkupennuista kuvat viisiviikkoisina täältä.
♦ Ihana pikku-Nikki (Miniblack´s For Me J´Ani´Na) on lähettänyt 10v. syntymäpäivä kuviaan kaikelle kansalle ihailtavaksi. Kuulemma Nikki on maailman paras perhekoira, kuten varmaan kaikkien omat bostonit ;-) Katso suloisen Nikin kuvat täällä. On muuten Nikki aivan siskonsa kopio, ehkä hieman lyhyempi vain. Ihan kuin meidän ihana Lola olisi taas täällä keskuudessamme.
♦ Nyt on ilmestynyt uusia kuvia mm. Pepin, Tyynen, Muumin ja Sissin omaan esittelysivuun.
♦ Sivustot * Valiot * ja * Pentuja * ovat saaneet uuden ilmeen. Lisäksi Galleria-sivuille on tullut jo vähän aikaa sitten uutta tekniikkaa hyödyntävä kuvakollaasi. Loppuvuoden aikana tulee lisää kuvia ainakin "näyttely" ja "action" osioihin. Kannattaa siis seurata myöhemminkin galleria-sivua.

Welcome To Finland Our " Real Dixie Chic " From U.S.A. !
Newcomer at Miniblack's - first kiss at the airport
Eka pusu lentokentällä
Tuomari Nurmion sanoin: Hän on täällä tänään ! Uusin tulokkaamme aidosta ja alkuperäisestä Bostoninterriereiden kotimaasta USA:sta. Kaunis bostonneitosemme kasvaa nyt ja odottelee kiihkeästi messukeskuksen Voittaja-07 näyttelyä joulukuussa. Siellä pikkuisemme on esillä englantilaisen kasvattajatuomarin tarkassa syynissä.
Monet kiitokset ihanasta pikkuriiviöstämme!

♦ Pienistä pennuistamme on nyt 1-, 2-, 3- ja 4-viikkoiskuvat löydettävissä täältä.

Tampere ja Porvoo 9.9.07
♦ Tämän kesän viimeiset näyttelyt on kilpailtu viikonloppuna. Lyyli aloitti Porvoosta oman näyttelyuransa. Se oli Lyylin ensimmäinen oikea näyttely ja junioriluokastahan sitä ensiksi aloitetaan. Lyyli voitti junioriluokan, sai himoitun sertin ja oli heti PN2 menestyneen valionartun jälkeen. Ihana näyttelyuran aloitus Lyylillä.
Wallu puolestaan kisasi poikkeuksellisesti ihan Suomen kamaralla ns. kotikisoissa Tampereella. Vanhan "monen maan valiokoiran" kokemuksella Wallu vei koko potin näyttelyssä eli oli Rotunsa Paras. Onnea molemmat - Lyyli sekä Wallu -kannustusjoukkoineen.

9.9.07 Tampere
Dusan Paunovic, CS
Miniblack's Wee Willie Winkie Wallu ROP
9.9.07 Porvoo
Natasa Blanusa, HR
Miniblack's Classic Design Lyyli PN2, serti, ROP-juniori

♦ 3-viikkoiskuvat pennuista nyt täältä.

♦ Kuvia kaksi viikkoa vanhoista pikkuboston-pennuistamme löytyy nyt täältä.
♦ Nekkukin on turissut, uusimmat päivitykset Nekun blogissa täältä.
♦ Teräs-mumma Veera mennä porskuttaa... Hän täytti tänään 4.9.2007 peräti 15 vuotta ja 4 kuukautta. Jalka alkaa jo vähän painaa, mutta ruoka maistuu vieläkin. Hyvällä ilmalla Veera haluaa käydä myös pikkulenkeillä. En tiedä kenen toisen bostoni - tai jonkun muun rotuinen - ihan heti pistää paremmaksi. Ainakaan yhtään vanhempaa bostoninterrieriä en tiedä enkä tunne. Onnea Veeralle Joensuuhun!
Tämä, jos mikä olisi jo jutun arvoinen tapaus. Vihjeeksi Bostonyhdistyksen lehtitoimikunnalle.

ELOKUU 2007
Koirien uinnin SM-kisat 25.8.07
Miniblack's Hot Topic
Iikkoo uinnin SM-kisoissa
Miniblack's Hot Stuff
Hotsikin harrastaa uintia
♦ Himouimari ja multitalentti Iikkoo osallistui elokuun viimeisenä viikonloppuna koirauinnin SM-kisoihin. Kisoissa koira vietiin kumiveneellä 50:n metriin ja ohjaaja kutsui koiraa rannalta. Alkuerät olivat pituudeltaan 2 x 5 0m ja välierä 50 m. Lopullinen Iikkoon sijoitus oli 3. omassa (alle 15 kg) luokassaan. Koko kisassa Iikkoo sijoittui sijalle 10. Kaikkiaan erirotuisia koiria oli kisoissa ~ 40. Ei siis hassumpi tulos rodulta, joka ei ui. ;-)
Ohessa on myös kuva toisesta innokkaasta uimarista velipoika Hotsista. Hänen omana erikoisalana on puolestaan agility, vaikka Hotsistakin löytyy monenlaista talenttia.

♦ Kuvia pennuistamme löytyy nyt täältä. Sieltä löytyy ensimmäiset kuvat vain 6 tuntia vanhoista vauvoista ja samat pennut viikon ikäisinä. Tästä lähtien pyrimme laittamaan kuvia nettiin viikottain. Katso ja ihastu!

Kaivopuiston Boston Picnic 26.8.2007
Miniblack's Classic Design
Miniblack's Classic Design
Kannatusjoukkoamme
Kasvattiemme omistajia.. ainakin osa
♦ Meidän näyttelykesämme huipentuu aina Kaivopuiston kesäiseen picniciin siis kääpiökoirien erikoisnäyttelyyn. Niin tänäkin vuonna. Tällä kertaa pelkkiä Miniblack's koiria oli esillä ennätysmäiset 12 , näistä jopa 8 oli pentuluokissa. Aivan loistava määrä koiria, kiitos kaikille upeiden koirien kivoille omistajille. Koko näyttelyssähän oli ennätysmäärä bostoneita - kaiken kaikkiaan 58 kappaletta. Erikoisnäyttelyssä on kiva tunnelma, niin oli nytkin. Kaikki kasvattimme esiintyivät erinomaisesti ja erityisen upeasti koko pentukavalkadi. Muutama luokkavoittokin tuli. Lyyli voitti vanhemmat pennut ja Geni voitti saman urosten puolella. Lyylistä valittiin sitten viimein VSP-pentu monista pennuista. Muutkin Miniblack's pennut menestyivät erinomaisesti sijoittumalla Lyylin ja Genin perään.

Ninni osoitti taas huippu turnauskuntoa voittamalla oman luokkansa ja loppupeleissä Ninni sijoittui vielä PN 3-sijalle. Ihan hyvin 25:stä nartusta, kun taakse jäi todella monta erinomaista narttua. Ei siis pöllömmin villikko-Ninniltä. Hyvä vire näköjään jatkuu, Marjukka. Kaikenkaikkiaan näyttely meni kivasti, kun ottaa huomioon, että meillä ei tällä kertaa ollut kisoissa paljon muita kuin pentuja. Kaikki pennut esiintyivät ja menestyivät hyvin. Se tietenkin tietää vain hyvää tulevaisuutta ajatellen, kun pennut menestyvät. Uusi sukupolvi on siis hyvää vauhtia kasvamassa. Tuomarina erikoisnäyttelyssä toimi Frank Sabella USA:sta.
Geni otti jo lauantaina varaslähdön näyttelyharjoitteluun Tervakoskella, alla hieno tulos.

25.08.07 Tervakoski INT
Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, FIN
Miniblack's Tuxedo Gent Geni ROP-pentu

Joka paikassa ja samaan aikaan eli hässäkkää tiedossa...
Huoltojoukot tarkkailevat tilannetta kun Lempi esiintyy
Huoltojoukot tarkkailevat tilannetta kun Lempi esiintyy
♦ Viikonloppuna oli kännykkä valttia. Koko porukkamme olivat levittäytyneet ympäri maailmaa, puhelimet olivat kovassa käytössä ja tekstarit lauloivat edestakaisin.

Anne oli Kouvolan näyttelyssä junioreiden kanssa treenaamassa, Anneli päivysti synnytystä, Geri lähti varhain lauantaina näyttelymatkalla Tallinnaan ja K.E.P.O. liikkui lentäen jossain päin ilmatilaa.

Jo viikonlopuksi odotettu uutinen:
suloinen bostonpentue näki päivän valon tiistaina 21.8. (neljä urosta & narttu).
Lue lisää täältä.

• Lauantaina olimme nuorison kanssa Kouvolan pikkunäyttelyssä treenaamassa. Kaikki esiintyivät erinomaisesti, mistä onkin hauska jatkaa seuraavaan suureen kilpailuun eli Kaivarin erikoisnäyttelyyn. Päivän parasta antia tarjosi ehdottomasti Ninni. Pitkä harjoitusprojekti alkaa olla takana ja tulos rupeaa näkymään. Ninni oli näyttelyn suuresta narttumäärästä PN3 saaden vara-sertin. Harvemmin sitä meikäläinen näin iloinen pelkästä vara-sertistä on. Nyt olin ja syystä ;-) Hieno homma Marjukka. Suurkiitokset näyttelypäivän avusta ja matkaseurasta Maaritille, myös "Seija-täti" ja "Päivi-täti" olivat suureksi avuksi. Kiitos teille.
• Geri oli Tallinnan KV-näyttelyssä sunnuntaina. Tällä arvostelukerralla ei tuomari enää Geristä tykännytkään, mutta kaunis kiitos ystävällemme Marialle Gerin esittämisestä.
• Sunnuntaina olivat lisäksi treenaamassa sisarukset Kamu ja Lyyli. Kamu oli ihan vaan mätsärissä mutta sielläkin tulos oli "ihan hyvä". Kamreeri-Koikkalainen oli Match Show:n kaikista pennuista paras. Lyyli puolestaan oli ihan virallisessa näyttelyssä Heinolassa ja tyyli-Lyyli toi kotiin ROP-pentu pokaalin. Ihan hyvin treenattu molemmilta ;-))
19.08.07 Heinola
Dick Baars, NL
Miniblack's Classic Design Lyyli ROP-pentu

Haluatko nähdä runsaslukuisen ja edustavan otoksen Miniblack's koirista sekä jutella niiden omistajien kanssa?
Tule Kaivopuistoon sunnuntaina 26.8. klo 11. jälkeen, siellä kasvattejamme on paljon esillä. Mekin olemme siellä.

pikku Muumi relailee
MINIBLACK'S PENTUJA

Syntymässä olevista pennuista kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Anneliin. Kunhan pennut syntyvät, niitä esitellään perinteiseen tapaan viikottain näillä nettisivuilla. Uusien pentujen omistajat ovat tervetulleita katsomaan sydänkäpysiään alun emon "rauhoitusajan" jälkeen.

Annelin yhteystiedot ovat:
GSM:  040-7188 198 tai e-mail: anneli.kariluoto(et)kolumbus.fi

(välttääksemme roskapostia, vaihda et-merkin tilalle @ lähettäessäsi postia)
Pentueemme isä ja emä ovat molemmat testattu v.-08 tulevien PEVISA-sääntöjen mukaisesti: silmistään normaaliksi (ei osoita HC, PRA eikä RD) ja polvilumpiot on tutkittu normaaleiksi (molemmat polvet 0/0). Näiden lisäksi molemmat vanhemmat ovat JC-testattu Englannissa ja kummatkin on todettu terveeksi JC:stä, eivätkä kummatkaan koirat ole myöskään JC-geenin kantajia. Näin ollen kaikki pennut ovat täysin vapaat JC:n geneettisestä mutaatiosta. Katso alla oleva teksti. Emä on myös Baer-kuulotestattu, ja todettu normaalisti kuulevaksi.

Animal Health Trust DNA Test for Juvenile Hereditary Cataract:
"The dog ( = sekä isä että emä) is CLEAR of Juvenile Hereditary Cataract. The dog have 2 copies of the normal gene and will neither develope Juvenile Hereditary Cataract, nor pass a Juvenile Hereditary Cataract gene to its offspring"

Helsingin pentunäyttely 12.08.07
Vasemmalla - On Left = Miniblack's Charming Indeed
Vasemmalla ROP-pentu : Miniblack's Charming Indeed
♦ Elokuisen sunnuntain aamun aloitimme pentunäyttelyn merkeissä. Tuomarina toimi suomalainen Marja Kurittu. Kehässä oli tällä kertaa meiltä Muumi ja Alma, ensimmäinen oli PU2 ja siskonsa Alma jatkoi menestystään ollen ROP-pentu. Näin sitä taas kerran "jouduttiin odottelemaan" ryhmiä alkavaksi iltapäivällä. Jussi, eikös se ole niin että kauneudesta pitää kärsiä ;-)
♦ Oheisesta linkistä löydät Liettuan näyttelyreissusta Annelin kirjoittaman yksityiskohtaisen matkakertomuksen.
♦ Nettiin on ilmestynyt mieletön tietopankki bostoninterrieri-rodusta kiinnostuneille ihmisille. Käykää ihailemassa sivustoa tästä linkistä. Sivusto sisältää kaikkea maan ja taivaan välillä, mitä vaan olet ikinä halunnut tietää tästä rodusta. Sivusto sisältää myös kattavan näyttelytulos-listakin, joka on osakseen tarkistettu SKL:n tietokannasta. Hienoa työtä ja tyylikäs sivu!
♦ Yksi surullinenkin ilmoitusasia. Yksi on joukostamme pois, katso ilmoitus.

Elokuu alkoi tohinalla
Liettuan tuliaiset ♦ Elokuun ensimmäinen touhuviikonloppu alkoi jo perjantaina Liettuan Palangan kansainvälisestä näyttelystä. Tuolloin kehässä olivat näytillä sekä uros Iikkoo että narttu -edellisen koiran äiti- Geri. Iikkoo oli päivän paras uros, sertillä ja cacibilla höystettynä, eli Iikkoosta tuli Liettuan valio ja sai kiinnityksen INT-valioon. Gerin kiinnityksen Cacibiin vahvistaa FCI, koska Cacibin sai jo entuudestaan INT-valio.

Lauantaina Palangassa oli uusi INT-näyttely. Näyttelyn tulokset olivat perjantain toisinto. Tosin tällöin lauantaina sinetöitiin Gerin Kansainvälisen muotovalion titteli, jonka FCI vielä vahvistaa.
Sunnuntain valjetessa Helsingin pentunäyttelyssä oli esillä yksi pentumme Lyyli. Kaunis pikkuneito valittiin ROP-pennuksi suomalaisen tuomarin toimesta. Suuronnittelut kaikille omistajille tasapuolisesti. Kuvia julkaistaan nettisivuillamme, mikäli julkaistavaa tulee webmasterin saataville. Alla tittelirivit uusille valioille sekä kaikki tulokset tuomareineen:
INT CH & FIN CH & DK CH & RUS CH, RKFW-06
Miniblack's Dream On Doll (FCI vahvistaa)

FIN CH, EST CH, LTU CH, NORDW-05, NORDJW-05
Miniblack's Hot Topic
03.08.07 Palanga INT, Liettua
Andrzej Kazmierski, POL
Miniblack's Hot Topic Iikkoo PU1, CACIB,
SERT, LTU CH

03.08.07 Palanga INT, Liettua
Andrzej Kazmierski, POL
Miniblack's Dream On Doll Geri PN2, res-CACIB
(FCI:ssa cacib:ksi)
04.08.07 Palanga INT, Liettua
Pedro Bispo, POR
Miniblack's Hot Topic Iikkoo PU1, CACIB, SERT
04.08.07 Palanga INT, Liettua
Pedro Bispo, POR
Miniblack's Dream On Doll Geri PN2, res-CACIB
05.08.07 Helsinki, pentunäyttely
J.A.U. Yrjölä, FIN
Miniblack's Classic Design Lyyli ROP-pentu
HEINÄKUU 2007
Hakunilan Haka - Helmi 29.7.07
Helmi ROP Vantaalla äiti Helmi ROP ja tytär Tyyne ROP-pentu
♦ Vantaan Hakunilan näyttelyssä oli pentujemme esiinmarssi. Viimeisistä pennuistamme oli monia vauvoja esillä ja kaikki esiintyivät erittäin hyvin. Oli oikein ilo katsoa, kuinka 7- ja 8- kuukautta vanhat pentumme esiintyivät edukseen. Kaikki omistajat olivat selkeästi harjoitelleet kotona pikkuisten kanssa. Näistä pennuista pisimmän korren tässä näyttelyssä veti Tyyne. Ruotsalainen Annika Ulltweit-Moe valitsi Tyynen ROP-pennuksi. Muuten olikin tuomarilla erittäin tiukka linja, lähes ketään ei saanut mitään merkittävää, punainen oli päivän väri. Ainoan erinomaisen palkinnon koko rodusta sai Helmi. Helmistä tulikin Rotunsa Paras ja se sai myös sertifikaatin. Hauska yksityiskohta oli, että sekä ROP ja ROP-pentu olivat sukua - äiti ja tytär. Tuomarilla oli ainakin sama maku ja linja mistä piti. Onnea kaikille omistajille.
♦ Orimattilan paikallisen kennelkerhon järjestämän ison pentunäyttelyn tulokset (ja superhienot) kuvat ovat ilmestyneet tähän osoitteeseen. Sieltä loppupäästä eli ryhmä nro 9 löytyy bostoneiden kuvia.

Nettipäivitys lomalla 15.- 28.7.2007
Anne perheineen lomailee
♦ Kiireellisissä asioissa ota yhteys Anneliin puhelimitse 040 7188 198 tai sähköisesti anneli.kariluoto@kolumbus.fi

Pentutapaaminen ja Orimattilan pentunäyttely 15.7.
kasvattajaluokkamme pennuista
♦ Meillä oli kiva pentutapaaminen kesäisessä, mutta hieman harmaan sateisessa Orimattilassa. Sinne olivat kerääntyneet kahden viimeisen pentueen pentuja ja heidän omistajiaan. Jutskasimme, harjoittelimme ja höpöttelimme, niin että meinasi jäädä näyttelykin käymättä. Itse pentunäyttelyssä tuomarina toimi aito terrieri-ihminen Paula Valakari. Hänen tarkan silmän alla oli esillä koko köörimme eli kaikkiaan kolme urosta ja kolme narttua. Kaikki pentumme esiintyivät erinomaisesti. Koko rodun kauneimmaksi kruunattiin Alma ja VSP:ksi nousi Geni.

Harvinaistakin harvinaisempi pentukoirista muodostuva luokkamme oli ROP-kasvattajaluokka. Tässä luokassa esiintyivät: Alma, Tyyne, Lyyli ja Geni. Loppukilpailuissa illalla tuli vielä roppakaupalla menestystä; ryhmässä 9 Alma nousi sijalle 4. ja kasvattajaluokkamme sijoittui sijalle 3. hauskasti boksereiden ryhmän sijoituttua seuraavaksi. Siis aika täydellinen oli meidän harmaan sateinen sunnuntai. Kaikkien koiriemme tulokset olivat, PEN/PEK:

Miniblack's Fabulous Indeed "Muumi" 1/1 KP PU2 5-7 kk, uros
Miniblack's Showbiz Bloke "Kamu" 1/2 7-9 kk, uros
Miniblack's Tuxedo Gent "Geni" 1/1 KP PU1 VSP 7-9 kk, uros
Miniblack's Charming Indeed "Alma" 1/1 KP PN1 ROP RYP4 5-7 kk, narttu
Miniblack's Rebel Indeed "Tyyne" 1/2 5-7 kk, narttu
Miniblack's Classic Design "Lyyli" 1/1 KP PN2 7-9 kk, narttu
Miniblack's kasvattajaluokka 1/1 KP RYP3

Väsyttää jo
← Väsyttää jo mamma tää kauniina olo

→ Miniblack's Charming Indeed RYP4
Miniblack's Charming Indeed RYP4

♦ Voit myös lueskella eräiden kasvattiemme loistavia blogeja. Ruusun blogi löytyy täältä ja Nekku-bostonin blogi täältä. Iikkoonkin sivuille on ilmestynyt päivityksiä, niitä kannattaa vilkaista tästä linkistä.

Juvan Kansainvälinen näyttely 07.07.07
Komia Iikkoo ROP
Iikkoo (Miniblack's Hot Topic) kävi, näki ja voitti Juvan kansainvälisen koiranäyttelyn 7.7.07. Tuomarina toimi tiukkaakin tiukempi Karl-Erik Johansson. Ruotsalainen tuomari jakoi erittäin niukalti ERI-palkintoja, vaikka koiria oli 14. Tämä tietysti nosti Iikkoon saaman ROP-tuloksen arvoa. Onnea koko Päntäneen porukalle.

30.6. Saarijärven Ruusu
Ruusu (Miniblack's Ghost of a Rose) jatkoi hyvin alkanutta uraansa keski-Suomessa.

Ensimmäisen sertinsä ja PN2-sijan jälkeen Ruusu vain paransi tahtiaan Saarijärvellä. Tällä kertaa Ruusu oli jo Paras Narttu saaden Sertifikaatin.
Tuomari Lilian Hanniste valitsi loppupeleissä Ruusu vielä VSP:ksi.
Onnea koko joukkueelle Jyväskylään.
Miniblack's Ghost of a Rose

KESÄKUU 2007
Näyttelybostonin vapaapäivä
Hyvää keskikesän Juhannus-juhlaa kaikille!

♦ Nautitaan kesästä kuten nämä kasvattimme tekevät.. Näyttelypäivän jälkeen on kiva pulahtaa vilvoittaviin rantavesiin sekä ottaa aurinkoa mökkiterassilla. Näin relaavat upeat & aidot bostonimme!

Ps. Nettipäivitys lomalla heinäkuun loppupuolella.
Uintiretki

Päivityksiä sukutauluihin
♦ Seuraaviin sukutauluihin on tehty muutoksia (esim. titteleitä ja kuvia): Lyyli, Siiri, Mimmi, Ruusu, Ninni, Muumi, Geni ja Helmi. Parhaiten nämä sukutaulut löytyvät pentueet-linkin alta "2000-luvun kasvatit" -osiosta.

Iikkoo Hämeenlinnassa 17.6.2007
Miniblack's Hot Topic: ROP
Iikkoo aloitti valioluokassa kilpailemisen Hämeenlinnassa sunnuntaina. Tuloskin oli ihan 'kiva'. Toista kertaa peräkkäisinä viikkonloppuina Iikkoo valittiin Rotunsa parhaaksi. Hämeenlinnassa tuomarina toimi Vija Klucniece (LV).

Loistosunnuntai 10.6.2007
Miniblack's Ghost of a Rose
Ruusu (Miniblack's Ghost of a Rose) aloitti FIN CH-sertijahdin vuoden ikäisenä kovassa seurassa Jämsänkoskella. Tuomarina oli irlantilainen Paul Lawless. Ruusu näytti, mitä oli oppinut koirakoulussa ja tuloksena oli "vaatimattomasti" PN2-sija sertifikaatilla. Ruusu hävisi ainoastaan valioluokan nartulle, joka oli mm. vuoden -06 maailmanvoittajanäyttelyn ROP. Ei siis mitenkään huono sijoitus Ruusulta. Onnea omistajille & Ruususelle!

Samaan aikaan Vehmaalla puolestaan Iikkoo (Miniblack's Hot Topic) lopetti Suomen sertifikaattien haun huipennukseen eli valioitumiseen. Tuomarinvaihdoksen johdosta tuomaroinnin suoritti Pirjo Aaltonen ja hän piti Iikkoosta niin, että kruunasi Iikkoon tähän astisen uran tähtihetken kahdella muotovaliolla (sekä FIN että EST muotovaliot kerralla). Lopuksi Aaltonen valitsi Iikkoon bostoneista Rotunsa Parhaaksi. Onnea Pohojalaasille Päntäneelle! Iikkoon tämän hetkinen tittelirivi on:
Miniblack's Hot Topic

TOUKOKUU 2007
Helmi Helsingissä 26.5.2007
Helmi (Miniblack's Tiny Pearl) osallistui Helsingin näyttelyyn 26.5. sateen uhkasta huolimatta. Helmi esiintyi ensimmäistä kertaa pentujen jälkeen tyylilleen uskollisena - kauniisti ja ylväänä. Siitä tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa palkitsi Helmin Rotunsa parhaaksi. Helmi sai lisäksi Suomen muotovalio-option eli muidenkin havitteleman sertifikaatin. Onnea Hempan koko perheelle !
Miniblack's Tiny Pearl : ROP

Virallisesti kauniin Sissin tunnelmia (Miniblack's Hot Gossip)
   Uusia muotovalioita Miniblack's koirista 19.5.2007
♦ Helsingin kansainvälisessä näyttelyssä leivottiin uusimpia muotovalioita koiristamme. Hennan ja Jussin omistama Miniblack's Hot Gossip (edellisen pennun äiti) eli Sissi sai Suomen muotovalion arvon lisäksi myös Eestin muotovalion tittelin. Tällä kertaa tuomarina toimi hollantilainen Ilona Onstenk-Schenk.

Sissi on - ennen tätä kilpailua - käynyt voittamassa Virossa tarvittavat tittelit ja odotti vain tarvittavaa ikää ottaakseen viimeisen sertin. Näin hänestä tuli samalla molempien maiden valio. Hauska yhteensattuma, että Sissi sai samaisessa Helsingin KV-kilpailussa ensimmäisen Suomen sertinsä lähes päivälleen vuosi sitten.

Sissin pennut huomio! Sissi-äidin tittelirivi on tällä hetkellä seuraava:
FIN CH, EST CH, LTUJCH, LTUJW-06 Miniblack's Hot Gossip
Onneksi olkoon koko perheelle Riihimäelle!

Tampere 17.5.2007
♦ Ensimmäinen Sissin pennuista, poika nimeltä Geni eli Miniblack's Tuxedo Gent aloitti näyttelyuransa Tampereen pentunäyttelystä, ollen heti Rotunsa Paras Pentu.

Tuomarina toimi itsekin terrieri-ihminen Juha Palosaari, joka kehui pentua kehässä maasta taivaisiin.

Ohessa briljantti arvostelu: Erinomaista tyyppiä oleva urospentu, hyvä pää ja ilme, erinomainen ylälinja, hyvät kulmaukset, vahva raajojen luusto, luonnollisesti vielä hieman ilmava runko, kauniit sivuliikkeet.

Tästä on kiva jatkaa, onnea Merjalle & perheelle !
Miniblack's Tuxedo Gent

OOPS! She did it again 13.5.2007!!
Miniblack's Self Portrait vasemmalla - on left
Kuvassa: Edustava & kaunis Miniblack's Self Portrait 'Selma' äärimmäisenä vasemmalla
Miniblack's Self Portrait kasvattimme lilla Selma oli äitienpäivänä Ruotsin Voittajanäyttelyssä Tukholmassa. Tuomarina toimi Adolfo Spector. Hän piti paljon Selmasta ja tuloksena oli jo toinen sertifikaatti Ruotsin muotovaliosta. Selma on käynyt nyt kahdessa näyttelyssä ja molemmista sertifikaatit. Nyt puuttuu enää yksi Ruotsin muotovaliosta ja sen ratkaisevan sertin voi Ruotsissakin ottaa vasta kaksi vuotiaana.
Ohessa tuomarin arvostelu: Type and general expressions: excellent. Excellent head, front and rear movement, excellent body.

bostonin pentu
Päivä paistaa, hymyy suu.
Linnut laulaa, tuoksuu puu.
Tänään tahdomme sinulle
onnea toivottaa!

Hyvää Äitienpäivää bostonäideillemme
& muille ystävillemme !!

Anneli & Anne


MINIBLACK'S SWEET AS SUGAR täyttää tänään 4.5.2007 loistavat 15 VUOTTA!
Miniblack's Sweet As Sugar eli kasvattimme Veera täyttää tänään mahtavat 15 vuotta. En tiedä yhtään bostonia, joka olisi elänyt näin vanhaksi, vaikka olemme seuranneet rotua yli 20 vuotta. Veera on myös Miniblack's suvun vanhin edustaja. Kertokaa minulle, jos tiedätte yhtä vanhoja bostoneita. Meidän Miniblack's koirista on moni kyllä päässyt yli 14-vuotiaaksi, mutta ei koskaan yli 15-vuotiaaksi.

Sipen (omistaja) mukaan Veeran kunto on edelleen rautaa, jotain pientä kulumaa on kyllä jo. Lämpimillä ilmoilla Veeruska käy vielä lenkkeilemässäkin. Veera ottaa onnitteluja vastaan kotonaan Joensuussa. Lisäksi Veera juhlii maksalaatikon merkeissä. Pentunakin kun Veeruski oli nirsompi, niin maksalaatikko teki aina kauppansa. Siinäkö pitkän iän salaisuus, mene ja tiedä?

Kiitos - Satu ja Sipe, kennel Wanitas - että olette huolehtineet pienestä Veerasta erinomaisesti, että hän on saanut elää näin vanhaksi. Kaikki kunnia kuuluu Teille. Veerasta on selkeästi pidetty huolta kaikki nämä vuodet ja rakastettu! Upeaa, jatkakaa samaan malliin.

 Ikuiset leikkijät - Miniblack's bostonin pennut

HUHTIKUU 2007
♦ Meidän lilla Selma eli Ruotsiin muuttanut kasvattimme Miniblack's Self Portrait osallistui elämänsä ensimmäiseen viralliseen näyttelyyn pääsiäisenä 'Lilla Stockholm'-nimiseen kansainväliseen näyttelyyn Tukholmassa. Tuomarina siellä toimi italialainen Antonio Di Lorenzo ja erinomaisestihan pikku Selmalla lähti näyttelyura käyntiin. Vain 10 kuukautta vanha Selma kilpaili junioriluokassa, voitti luokkansa ja sai sertifikaatin eli ensimmäisen kiinnityksen Ruotsin muotovalioon. Loppukilpailuissa Selma oli Paras Narttu 2, ja voittaja "kokenut kehäkettu" kilpaili valioluokassa. Ei ollenkaan hassummin nuorisolta. Grattis till er, och ett stort kram och puss till Selma.

♦ Tiedoksi !
Anne on tehnyt itselleen oman nettisaitin - omista asioistaan, jotka hieman koskettavat myös koiria. Ne ihmiset, jotka ovat kaivanneet vieraskirjaa, löytävät sen nyt näiltä Annen henk.koht. sivuilta.

♦ Nekun blogin uusia tarinoita tästä (päivitetty pääsiäisenä)

Hyvää Pääsiäistä ystävillemme !!

toivottaa koko Miniblack's bostonien väki

Virpojien 'kissa'

Terveiset Hyvinkään agikisoista 1.4.2007!
Agilityvoitto kotiin - Hotsi the winner
♦ Ei - ehei tämä ei ole aprillipilaa - vaan totisinta totta ;-))

Aprillipäivänä tuli täyspotti Enoille (siis laivakoira Waltsulle ja meidän bostonillemme Hotsille). Molemmat voittivat oman luokkansa Hyvinkään agilitykilpailuissa!! Tämä oli ensimmäinem nollatulos (siis virheettömästi suoritettu tulos) virallisissa kisoissa Hotsille ensimmäisessä luokassa.

Oheisessa kuvassa Hotsi näyttää bostonimaiset taitonsa - siis miten meidän bostonit hyppää !

Tässä linkki Riihimäen agilityseuran sivuille, jossa ovat kaikki tulokset
MAALISKUU 2007

♦ Tampereen KV-näyttelyssä lauantaina 24.3. oli Lola ROP-veteraani. Tuomarina toimi (ikävän tuomarinmuutoksen takia) argentiinalainen Adolfo Spector.

♦ Nekku-bostonin kevätturinoita Nekun omassa blogissa (päivitetty 22.3.07)


Erinomaista Naisten Päivää kaikille - myös miehille ;-))

♦ Seuraavien kasvattiemme esittelysivuja uudistettu kuvien tai tietojen osalta. Osaan on lisätty upouusia linkkejä ja niihin alle sukulaisten kuvia ja tietoja! Alla koirien nimet, joiden esittelyissä muutosta, satunnaisessa järjestyksessä.

→ Selma, Helmi, Lissu, Wallu, Elvis, Disa, Veeti, Onni, PR, Lola, Sampo, Ninni, Voitto, Milo, Nemo, Nekku, Lempi, Kata, Nasu, Geri, Yoda, Ruusu, Alpo, Saga, Leevi, Midi, Mysse, Arri, Roni, Sa'Pe, Cindy, Mickey, Otto, Blacky, Rofe, Urho, Winnie, Hotsi, Iikkoo, Sissi

Parhaiten esittelyt löytyvät joko pentueet- tai valiot-painikkeiden alta. Please! Ilmoittakaa Annelle, jos jokin linkki vie edelleen väärään paikkaan tai jokin kuva tai linkki ei aukene. Linkkejä on niiiin paljon että on aivan mahdotonta saada kaikkia kerralla 100-% kuntoon.

→ Näiden lisäksi pian on tulossa uudistettu esittely jo edesmenneestä Siiristämme, kunhan kuva saadaan skannattua. Kahdesta nuorimmasta pentueesta, jotka on luovutettu tänä vuonna, ei ole vielä muita kuvia kuin pentukuvia. Kunhan pennut hieman kasvavat otan mielellään heistäkin kuvia vastaan, joita käytän sitten esittelysivujen materiaalina.

Meidän bostoneitamme talvikauden harrastusmenoissa ja juhlatamineissa !

Riina & Hode ← "Enot" siis laivakoira Waltsu ja bostoliini Hotsi olivat lasten hiihtoloman kunniaksi kulttuuri- ja liikuntaretkellä jäällä Porkkalan maisemissa. Jäällä hiihtelyn lisäksi, ulkona näkyi pilkkireikiä ja kalanrääppeitä. Rannalta löytyi myös lohkareinen kallio, jossa koirilla oli mukava kiipeillä. Evääksi koirat nauttivat kuivattua kalaa, ja lapsilla oli mukana kuumaa kaakaota ja vaahtokarkkeja. Edes pienoinen pakkanen (-14) ei menoa haitannut, vaikka tulomatkalla aurinko laski ja oli vastatuuli.Heidi & Helmi Vasemman puoleisessa kuvassa näkyy erinomaisesti, miten Hode on 10-vuotiaan Riinan paras kaveri. Ilmeetkin sen jo kertoo - myös koiran nautiskeleva muikistelu.

→ Oikealla on vaihteeksi hieman vanhempaa ja hienostunutta tyyliä, vanhojen tanssien odottelun muodossa. Pikkuinen ja siro Helmi-bostoni sopisi vaikka vanhojen tanssipartneriksi, niin tyylikäs smokkiasuinen koira kuvassa on. Näyttää siltä, että kuvassa on kaksi illan kruunaamatonta kuningatarta odottamassa kutsua vanhojen tanssien pyörteisiin.

HELMIKUU 2007
♦ Vihonviimeiset pentuajan kuvat Helmin kauniista 8-viikkoisista pennuista löydät täältä. Pennut alkavat lähteä pikkuhiljaa omiin tuleviin koteihinsa omien perheidensä luokse. Eli nyt voi vielä ihailla meillä otettuja otoksia villeistä ja sykähdyttävistä pennuista. (päivitetty 21.2.07) Uusia kuvia!

♦ Uusia Nekun juttuja tässä osoitteessa..
(päivitetty 13.2.07)

♦ UKK-sivusto (usein kysytyt kysymykset) päivitetty täällä
Miniblack's kasvattimme : äiti ja poika nauttii elostaan

    Meidän uusin Venäjän valio leivottu Pietarissa 3.2.2007

♦ Miniblack's WeeWillieWinkie eli Waldemar oli ollut lauantaina 3.2.2007 Pietarissa koiranäyttelyssä. Tulokseksi näyttelystä Wallulle tuli Rotunsa Paras sekä samalla Venäjän Valio. Upeaa Miisa ja Kari, onnittelut meiltä kaikilta! Tällä hetkellä Waldemarin koko tittelirivistö näyttää tältä:
INT CH & FIN CH & EST CH & LV CH & LTU CH & BALT CH & RUS CH, LTUW-06
Miniblack's WeeWillieWinkie

TAMMIKUU 2007
Turun KV-näyttelyn tulokset 28.1.
Miniblack's X-clusive Diva Rotunsa Paras Turussa vasemmalla
♦ Aloitimme näyttelyvuoden Turussa Kansainvälisessä koiranäyttelyssä pakkassunnuntaina 28.1.2007. Siellä oli bostoneita yli 20 kappaletta, aina Ruotsista asti. Meillä oli paljon kasvatteja siellä ja muutenkin tunnelma oli leppoisan hauska. Tuomarina tässä näyttelyssä toimi Australialainen James Hayward. Parasta antia esittivät monet koiristamme, jopa ne jotka olivat vasta alkaneet treenata näyttelykehiin.

Iikkoo oli uroksista hienosti toiseksi paras, häviten vain valioluokan urokselle. Iikkoo sai myös FIN muotovalion arvoon oikeuttavan sertin, vaikka Iikkoo sillä ei vielä ennen 2 vuoden ikää enää tarvitsekaan, koska niitä on jo tarpeeksi kerättynä. Nartuissa Lola otti ROP-veteraanin tittelin ja Lolasta alenevassa polvessa tyttönen nimeltä Disa vei koko Rotunsa Parhaan tittelin.

Päivän kruunasi vielä kasvattajaluokan voitto. Iloa lisäsi, että saimme yhden parhaimmista kasvattajaluokan arvosteluista pitkään aikaan. Kehuja tuli mm. tasaisesta rotutyypistä, sukupuolileimasta ja tasalaatuisista koirista. Tämä on kasvattajalle parasta mahdollista palautetta kasvatustyön onnistumisesta, koska kyseessä oli lisäksi erittäin tiukka ja vaativa tuomari. Meidän oli siis todella helppo hymyillä. Kasvattajaluokassa esiintyivät uros Iikkoon lisäksi nartut Lola, Disa ja Nasu. Kotimatka taittui illan hämärtyessä väsyneenä, mutta onnellisena.

♦ Käy katsomassa uudistettu Nekku-bostonin blogi tässä osoitteessa..

Uusimmat kuvat pennuista & sukutaulut kuvineen!
Sissin pennut Helmin pennut
8 viikkoa vanhoina (kuvat päivitetty 27.1.07) 5 viikkoa vanhoina (kuvat päivitetty 30.1.07)

♦ Sissin pentueen isä Classic's Silva's Lohman on täyttänyt 2 vuotta ja valioitunut Ruotsissa tammikuun alussa. Harmi, kun pentujen rekisteripaperit ovat jo printattu kennelliitossa, mutta nyt pentujen isä on virallisestikin Ruotsin muotovalio eli S MVA.
Vuonna 2007 tapahtuu... ainakin seuraavaa!
Miniblack's ♥ Meidän alkuvuosi lähtee käyntiin lähinnä pentuja hoidellen. Emme kovin paljon ehdi nyt näyttelyihin heti alkuvuodesta, tosin ei niitä vielä ennen kevättä paljon Suomessa olekaan.

♥ Sissin pennut kasvavat ja komistuvat kovaa vauhtia. Ne ovat kohta 5-viikkoisia villejä söpöläisiä. Kiinteä ruoka on maistunut kauan ja pikkujaloilla viipelletään jo hurjasti. Ohessa uusimmat kuvat niistä. Sissin pentujen kuvat

Helmi pyöräytti söpöjä pentuja 27.12.06. Pentusia syntyi yhteensä neljä, niistä kolme on narttuja sekä yksi erittäin komia miehen alku. Oheisesta linkistä löydät lisää pentujen kuvia alkaen 12 tuntia vanhoista pennuista. Videoita ei vielä ole eikä 5-sukupolven sukutauluja kattavilla kuvakollaaseilla sukulaisista. Tulossa ovat nekin... Helmin pentujen kuvat
♦ Uusin projektini on saatu vihdoin päätökseen. Olen kopioinut mielenkiintoisimpia juttuja ja kirjoitamiani artikkeleita vanhoista bostonlehdistä aina 80-luvulta nykyiseen nettiaikaan. Homma oli suuritöinen, mutta onneksi lopussa kiitos seisoo ja tässä koko kirjo, jonka sain aikaan. Osa saattaa olla hyvinkin isoja tiedostoja, mutta odottelu on sen väärti. Aivan loistavia tarinoita esim. Ruotsin Bostonyhdistyksen 30-vuotisjuhlanäyttelystä missä teini-Anne opetteli kahviakin juomaan (toim. huom. pahaa oli, mutta kaksi kuppia oli juotava) hienojen päivällisten kunniaksi. Tänä vuonnahan ruotsalainen bostonyhdistys täyttää jo 50 vuotta.

♦ Joulun -06 alla ilmestyneessä KKK-lehdessä (Kirkkonummen koirakerho) oli aivan loistava juttu bostoneista ja siinä oli haastateltu Hotsin emäntää Pirjoa. Ohessa kopio lehtileikkeestä. Hotsi esiintyi edukseen myös agility-näytöksissä (sekä lauantaina että sunnuntaina) joulukuussa -06 messukeskuksen näyttelyssä. Tästä koirasta kuulemme varmasti vielä sekä näyttely- että agility-saralla. Hienoa, että Hotsi tuo upealla tavalla PR:ää tälle ihanalle rodulle, ominaisella sydämenvaltaajan tyylillään.

♦ Suosittu ja paljon kehuttu Nekku-bostonin blogi jatkuu yhä vuonna 2007!
Niille, jotka eivät Nekkua tunne tiedotettakoon, että hän on Miniblack's Go-Go Gorgeous eli Nekku. Hän seikkailee ystävänsä Vilin kanssa keski-Suomen maastoissa lähinnä Jyväskylän ympäristössä. Koirien mamma Tuula Railo kirjoittelee mahtavia tarinoita koiriensa elämästä.

Waldemarin (Miniblack's WeeWillieWinkie) & kumppaneiden nettisivut ovat auki - tosin vielä vähän keskeneräisinä. Tässä kuitenkin Wallun sivuille osoite.
Wallu on erinomainen osoitus kasvateistamme, jotka viihtyvät hyvin myös isompien kavereiden kanssa - rotuun tai sukupuoleen katsomatta. Wallun seurana on ollut vuosien varrella hyvin eri-ikäisiä boksereita ihan pennusta vaariin saakka. Hyviä esimerkkejä ovat myös Wanita's bokserit ja kasvattimme Veera-vanhus (Miniblack's sukumme vanhin edustaja tällä hetkellä) sekä pikku-Lissu, lisäksi ruotsalaistunut pentu-Selma Ruotsissa Rottweilereiden kanssa. Erinomaisesti ovat kaikki yhdessä pärjänneet, kunhan koirat on koulutettu! Mitään ikä- tai kokosuosituksia ei siis voi antaa bostoneiden kanssa toimiessa.
Miniblack's WeeWillieWinkie

♦ Tammi-helmikuun aikana päivitän kasan kuvia vanhemmistakin kasvateistamme. Monista koiristamme on tullut erinomaisia, uusia poseerauskuvia, joita päivitän pian nettiin.

♦ Varsinaisista näyttelyistä vuoden ensimmäinen on tietysti Turun Winter Dog Show sunnuntaina 28.1.2007. Mikäli haluat nähdä Miniblack's bostoneita, tervetuloa esim. Turkuun ihailemaan. Meidät voi tuona sunnuntaina nähdä varmimmin siellä. Eli jos rotu kiinnostaa enemmän, vetäise hihasta.

♦ Nettisivujemme ulkomuotokin muuttui, ei radikaalisti mutta selkeyttäen kokonaisuutta. Uusia kommentteja ja parannusehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Haluan koodata sivut ns. oikein, niin että Miniblack's sivuja pystyisi lukemaan millä selaimella vaan ja sivut näkyisivät tarkoittamallani tavalla. Siksi haluan pitää sivut selkeinä ja asiallisina, turhia 'pörinöitä' ja 'flasheja' välttäen. Koiramme ovat pääasia, ei nettitekniikka.


Haluatko tutustua Miniblack's historiaan?

Tästä linkistä löydät lehtijuttuja meistä aina 1980-luvulle uusitun bostonyhdistyksen alkujuurille asti.
Sisältä löytyy paljon materiaalia 2000-luvulle asti, kunnes kaikki materiaalimme alkoi löytyä vain omilta sivuiltamme.


Vuosi 2006 on koottu oheisiin linkkeihin:

Miniblack's kuulumisia vuodelta 2006

The Miniblack's Year 2006 in English

Lue vuoden 2005 uutiset, tapahtumat ja yksittäisten näyttelyiden tulokset alla olevasta linkistä..

Miniblack's kuulumisia vuodelta 2005

The Miniblack's Year 2005 in English

Kuulumisia vuosilta 2004, 2003(vain osa)

Ruusut ja risut voit lähettää alla olevaan osoitteeseen Annelle
Hän vastaanottaa mielellään kommentteja ja mielipiteitä bostonin ystäviltä ympäri Suomen niemen.

Ruusut ja risut