Uutiset 2005

JOULUKUU 2005


Iikkoo väsyneenä mutta onnellisena Annen tyynyllä!
♥ ♥ ♥ Miniblack's porukka toivottaa kaikille ystävilleen, kasvateilleen ja muille tukijoilleen Menestyksekästä sekä Bostonimaisen Railakasta Vuotta 2006 ♥ ♥ ♥

Muistakaa katsoa uutena vuotena kooste Pohjoismaiden Voittaja 2005 -näyttelystä. Ainakin Nelonen plus-kanavalta näytettiin ROP-koira Iikkoon menoa ryhmäkehässä. Uusintakooste esitetään Nelosella (tavallinen TV4, ei siis digikanava) uudenvuodenaattona eli lauantaina 31.12.05 kello 16.00 - 16.30. Eli tuolloin videot tai DVD:t nauhoittamaan...

Pitäkää lisäksi peukkuja uusien bostonvauvojen synnytykseen ;-)

Olemme kirjautuneet molemmat Skypeen ja meille voi molemmille soittaa ilmaiseksi internetissä. Mikäli haluat jutella ja kysellä bostoneista niin se käy vallan mainiosti Skypen kautta. Annen osoite on miniblacks ja anneli.kariluoto -osoitteessa vastaa luonnollisesti Anneli. Varmimmin meidät tavoittaa arkisin kello 18.00-21.00 välisenä aikana.


NORDIC WINNER-05 & NORDIC JUNIOR WINNER-05
Miniblack's Hot Topic

Osallistumisoikeus Crufts'n koiranäyttelyyn Englantiin
Miniblack's bostoneiden osalta näyttelyvuosi 2005 päättyi mitä onnellisimmissa merkeissä. Vuoden viimeisessä näyttelyssä 'Pohjoismaiden voittajanäyttelyssä' oli esillä lähes 40 bostonia ja nuori uroksemme Iikkoo voitti koko potin ollen ROTUNSA PARAS.

Arvostamme voittoa todella korkealle, koska kisaamassa oli monta ennen paljon voittaneita koiria mm. yksi monen maan (mm. Amerikan) valio, yksi moninkertainen maailmanvoittaja unohtamatta omia suomalaisia multivoittajia mm. upeaa lähes voittamatonta "serkkupoikaa". Tämä koiranäyttely oli myös "Maailman suurin yhden päivän koiranäyttely", esillä oli päivän aikana yli 7000 koiraa. Bostoneitakin oli kilpailemassa suomalaisten lisäksi koko joukko ruotsalaisia ja norjalaisia staroja. Anu, Olen niin superylpeä upeasta koirastamme. Tästä on ihanaa jatkaa eteenpäin vuodelle 2006 Iikkoon ja muiden kauniiden kasvattiemme kanssa. Skool Anu ja Markku!

Muutkin Hot-pentueen koirat esiintyivät erinomaisesti. Tuomari Karl-Erik Johansson piti ehkä Iikkootakin enemmän hänen veljestä Hotsista. Tämä vaan ei tällä kertaa halunnut esiintyä kuten Iikkoo. Seuraavalla kerralla kun Hotsi esiintyy, niin katsotaan mitä sitten tapahtuu...

Iikkoo debytoi myös TV4:n ohjelmassa 'Maailman suurin koiranäyttely'. Siinä näytetttiin ryhmien kulkua ja pikkuinen linssilude tietenkin näytti itsensä edest' ja takaa. Ohjelmasta tulee vielä kooste uuden vuoden aikoihin, eli videot valmiustilaan... Hot-pentue on muutenkin meille hyvin rakas ja odotettu, koska se on ensimmäisiä pentueita, joilla on sekä isänä että emänä Miniblack's bostoni. Olemme odottaneet tätä hyvin pitkään, koska emme suosi liian läheistä sukusiitosta. Emme ole näemmästi odottaneet turhaan. :-)

Edellisten vuosien Miniblack's bostonit, jotka ovat täyttäneet Cruft'n tiukat pääsyvaatimukset ovat:
Disa vuonna 2003 sekä Iikkoon velipoika Immu vuonna 2004.

ps. 3-vuotias kummityttöni ilmoitti aamulla äidilleen, että tuo koira, joka on pöydällä voittaa (esitin Iikkoota juuri pöydällä).. Lasten suusta se totuus näköjään tulee tai sitten Venlalla on jo nyt parempi koirasilmä kuin monella aikuisella.

Iikkoo vasemmalla ja ruotsalainen VSP-koira tuomarin (Karl-Erik Johansson) vieressä oikealla.
Iikkoo nauttii näyttelystä


Miniblack's bostonilaiset toivottelevat rauhallista joulua!

♥ ♥ ♥ HYVÄÄ JOULUA & ONNELLISTA BOSTONVUOTTA 2006 ♥ ♥ ♥

Joulukuun ohjelmaan kuuluu Messukeskuksen suurnäyttelyiden lisäksi, joulun odotusta, muuttolaatikoiden pakkausta ja rauhallisia sekä toivottavasti lumisia hetkiä koirien kanssa.

Ensi vuoden suunnitelmia ollaan hiottu ja palataan tarkemmin vuoteen 2006 tammikuun alkupäivinä.
Suurnäyttelyiden jälkeen kuitenkin ensin rauhoitumme joulun viettoon!

Toivotamme kaikille kasvateillemme, ystävillemme ja tutuillemme joulurauhaa ja hyvää mieltä!
Anne & Anneli

ps. Olemme messukeskuksessa 17.12. ja 18.12. heti aamusta alkaen. Vetäise hihasta jos emme huomaa sinua...


MARRASKUU 2005


♦ Annen perheeseen tulee tulevaisuudessa hieman muutoksia, hän muuttaa perheineen tammikuussa uuteen kotiin Suutarilaan Helsingissä. Fyysinen osoitteemme tulee näin muuttumaan tuolloin, mutta sähköiset osoitteet tulevat pysymään samoina ja tietenkin kännykkänumeromme toimivat normaalisti.
Näiden maallisten uutisten lisäksi toivomme saavaamme jossain vaiheessa lisää boston-pentujakin mielenkiintoisesta yhdistelmästä. Ole siis kuulolla.
Sitä ennen käymme kuitenkin vielä Messarin suuret näyttelyt läpi 17.-18.12. Voittaja-05 ja Pohjoismaiden voittaja -05 näyttelyiden jälkeen rauhoitumme Joulun viettoon perheen kesken ja tietenkin ihanien bostoneidemme kanssa.

♦ Uusittu valokuvagalleria on avattu tähän http://www.kolumbus.fi/miniblacks/gallery.htm -osoitteeseen. Pääset sinne suoraan klikkaamalla tästä. Valokuvia löytyy eri kategorioissa ihanista bostoneistamme kymmenittäin jo kolmelta vuosikymmeneltä. Olemme skannanneet jopa monia vanhoja kuvia iloksenne ajalta ennen digikameroita. Kuvista löytyy bostoneitamme aina 80-luvun alkupuolelta asti, ja tietysti teini-ikäinen Anne nuorine sukulaisineen.
;-)

♦ Venäjänkielinen esitteemme on jo jonkin aikaa ollut valmis. Tässä se nyt tulee niille, jotka sitä ovat odotelleet. Muun kieliset esitteet julkaistaan heti kun ehditään.

Mahtava persoona on poissa!
Tiistaina 25.10.2005 jäi Suuri aukko sydämeemme,
sinut ihana koiramme ikuisesti muistaen ja kaivaten Anne & Anneli perheineen

Kun aika on niin on pakko antaa periksi, lepää rauhassa upea ystävämme.


LOKAKUU 2005


Hyvinkään ja Lahden pentunäyttelyissä menestyjien kuvat:
Miniblack's Hot Gossip *Sissi*
ROP-pentu (kuvissa oikealla)
Miniblack's Hot Stuff *Hotsi*
VSP-pentu (kuvissa vasemmalla)
Hotsi & Juha Putkonen & Sissi Hotsi & Jari Partanen & Sissi
♦ 22. ja 23. lokakuuta osallistui joukko nuoria kasvattejamme pentunäyttelyihin oikein urakalla. Itse osallistuimme vain katsojan ominaisuudessa näihin koitoksiin. Veeti oli tosin tsemppaamassa vaarin ominaisuudessa tyttärensä lapsia Hyvinkäällä. Lauantaina oli koko Hot-pentueen kööri paikalla. Tuomarina Hyvinkään Vanhassa Willatehtaassa toimi Juha Putkonen. Viidestä bostonpennusta rodun parhaaksi valittiin Sissi ja VSP:ksi tuomari valitsi pentuesisaren Hotsin . Velipoika Iikkookin hävisi vain omalle veljelleen ollen PU2. Kaikki pentumme saivat lisäksi kunniapalkinnon. Eli hymyä riitti joka suuhun.

Sunnuntain koittaessa osallistui Iikkoo aamulla kotikontunsa kansalliseen näyttelyyn Seinäjoella. Iikkoo oli siellä Rotunsa paras -pentu. Tuomariksi oli kutsuttu Hanne Laine Jensen Tanskasta, mutta tuomarinmuutoksen vuoksi tuomarina toimi Zlatko Kraljic Kroatiasta.

Samaan aikaa Lahdessa vierailimme Annelin kanssa Katan kotona ihailemassa nuorta kasvattiamme. Täältä jatkoimme matkaa Lahden pentunäyttelyyn. Tuomarina toimi suomalainen Jari Partanen. Hän valitsi Rotunsa parhaaksi -pennuksi somasti esiintyneen Sissin , samalla kehuen erittäin komeaksi nuoreksi mieheksi Hotsin . Jälkimmäinen valittiin lopuksi VSP-pennuksi (vastakkaisen sukupuolen paras). Lempi esiintyi Lahdessa myös erinomaisesti tullen heti toiseksi Sissin jälkeen. Kaikki pentumme saivat Lahdessakin kunniapalkinnot.

Voisin todeta, että kaikki kauniit kasvattimme onnistuivat täydellisesti kisoissaan. He voittivat kaikki, mitä nämä menivät näyttelyihin hakemaankin.
Vierailimme Annelin kanssa tällä kertaa näyttelyissä vaan katsojina ja taustajoukoissa. Olimme paikalla vain lähinnä henkisenä tukena, mitä ei sitten liiemmälti tarvittukaan. Kaiken kaikkiaan kaikki pentumme esiintyivät viikonlopun mallikkaasti ja erittäin hienosti. Näin sivustaseuraavana voin todeta että kaikki handleritkin hoitivat koiriensa esittämisen erinomaisesti, vaikka he eivät olekaan mitään 'vanhoja kehäkettuja'. Hienoa työtä kaikilta!

♦ Miniblack's bostoninterrierin pentuja on suunnitteilla ja hartaissa toiveissa lähitulevaisuudessa.
Jos olet kiinnostunut pennuistamme, ota ajoissa yhteys Anneen tai Anneliin ja kysele lisää.


♦ Bostoninterrieri-rodusta haaveileville tiedoksi seuraava linkki. Sivuillamme on kattava lista kysymyksiä, joita on meiltä kyselty toistuvasti vuosien varrella. Siis tästä linkistä löytyy paljon tietoa ihanasta bostoninterrieri -rodustamme.

♦ Tiedoksi Classics Drina's Kenzinasta eli Kennasta kiinnostuneille kanssaihmisille:

Korviini on kantaunut vääriä huhuja yllämainitusta koirasta.
Joudun puuttumaan näihin muualla velloviin juttuihin koirastamme näillä omilla virallisilla nettisivuillamme:
Kenna on meidän - Anne ja Anneli Kariluodon - sijoituskoira, joka on ostettu ruotsalaiselta kasvattajalta nimeltään Margitha Hernström-Wallen. Kenna asustaa oman bostonkasvattimme Miniblack's Watch Me Quick 'Quattro':n luona. Koirien emäntä on Anne Koskela Kempeleeltä. Koskelan perheessä asustaa Annen aviomiehen ja Quattron lisäksi Kennan kavereina keskikokoinen snautseri 'Satku' ja vehnäterrieri 'Omega'. Pyytäisinkin kaikkia, jotka ovat kiinnostuneet tietämään enemmän suloisesta ja ihanasta Kennastamme, ottamaan yhteyttä jompaan kumpaan meistä Anneista.

Muutenkin toivon, jos jollain on koiristamme kysyttävää tai epäselvyyksiä, ottamaan yhteyttä suoraan minuun. Lähempiä tietoja asioistamme antaa Anne Kariluoto 040-551 6071
Kenna nauttii elämästään Omegan kanssa

SYYSKUU 2005

Lauantaina 17.9.05 pentunäyttelyssä Tampereella Suomessa:

Tuomarina toimi Anne Sume ja esillä kehässä oli ennätysmäiset neljä Miniblack's bostoninterrieriä. Tunnelma oli hauska ja jännittynyt, kun yksi kerrallaan pentumme esiintyivät - jotkut hieman tottuneemmin toiset vielä vähän harjoitellen.

Tulossaalis oli:
Miniblack's Hot Topic Iikkoo VSP-pentu
Miniblack's Gothic Girl Lempi PEK-1 kp
Miniblack's Hot Stuff Hotsi PEK-2
Miniblack's Hot Gossip Sissi PEK-2

Pentujen omistajat esittivät yhtä lukuun ottamatta itse. Omistajat eivät ole mitään vanhoja kehäkettuja, joten pikkupentujen esiintyminen oli kuulemani perusteella erittäin onnistunut.

Omaa mieltä lämmitti, se että saimme ensimmäisen kerran elämässä esitettyä bostoninterriereiden kasvattajaluokan pennuissa. Sitä herkkua emme ole koskaan ennen saaneet 'maistaa'. Siis teimme Miniblack's kennelin historiaa Tampereella, ellei sitten koko rodun historiaa Suomessa. Korjatkaa, jos emme tehneet rodun historiaa. Samaan aikaan olin itse toisaalla hieman kauempana....
Sunnuntaina 18.9.05 KBhV-näyttelyssä Kööpenhaminassa Tanskassa:

Kööpenhaminan voittajanäyttelyssä oli tuomarina italialainen Paolo Dondina.
Matka meni joutuisasti ja sääkin oli suht hyvä koko ajan. Mahtava retki kaiken kaikkeaan.

Nuori äitimme Geri sai Tanskan sertin. Rotunsa paras oli erinomainen narttu Oelandica's Kiri Te Kanawa, joka on mielestäni tämän hetken parhaita ellei paras bostoni Ruotsissa. Nuoren Gerin PN2-sija tällaisen championluokan nartun jälkeen oli mannaa.

Nyt täytyy vain odotella kahden vuoden ikää täyttyväksi ja mahdollista viimeistä Suomen sertiä. Kun Geri tulee Suomen muotovalioksi, niin hänestä tulee samalla Tanskan valio eli FIN & DK CH yhtä aikaa. Kätevää eikö totta!
Harvinainen pentujen kasvattajaluokka
Kuvassa vasemmalta:
Anneli Hotsin kanssa, Anu & Iikkoo, Hele & Lempi, Henna & Sissi.
Kuvan on ikuistanut Markku Rinta-Halkola.

Hotsi (Miniblack's Hot Stuff) on saanut omat nettisivut, johon tulee ainakin Hotsin näyttelytuloksia. Katso tästä pikkusen uutta sivua.

♦ Porvoon näyttelyssä lauantaina esiintyi Hotsi (Miniblack's Hot Stuff) edukseen omistajansa esittämänä. Siellä toimi tuomarina Malgorzata Supronowicz Puolasta. Tuomari piti näkemästään ja Hottis valittiin rotunsa parhaaksi pennuksi. Onnittelut Kirkkonummen suuntaan.


♦ Tulokset KV-näyttelystä Kotkasta. Tuomarina on tuomarinvaihdoksen johdosta Andrzej Kazmierski niin ikään Puolasta.
Miniblack's Admiral Nelson Niilo hoiti ROP-veteraanin virkaa ja Miniblack's Me Too J'Ani'S eli Lola oli VSP-veteraani. Tuomari ilmeisesti piti Niilosta todella paljon, koska hän valitsi Niilon myös Paras uros luokassakin toiseksi siitäkin huolimatta, että Niilo on jo veteraaniluokan koira. Niilo hävisi vain ja ainoastaan 'sukulaispojalleen' Nevicata's Indiana Jones'lle. Tämä koirahan on ollut jo useamman vuoden lähes voittamaton bostonikehissä.
Miniblack's Hot Gossip meidän pikkuinen Sissi esiintyi pentuluokassa ikäisekseen erittäin hyvin ja kauniisti. Sissi on ilmeisesti tullut hyvin paljon isäänsä Niiloon ainakin upean käytöksensä vuoksi. Tuloksena Sissille oli tällä kertaa PEK2 ja kunniapalkinto.
1.9.2005

Anin voinnista huolestuneille kerrottakoon, että Ani on hyvässä kunnossa. Syksyn flunssa on hieman vaivannut, josta lievä hengitystietulehdus on tullut. Tämä on kuitenkin lääkkeillä hoidettavissa. Eläinlääkäri tutki Anin eilen samalla lääkärireissulla rutiininomaisesti. Anin pumppukin on kuulemma 'harvinaisen hyvässä kunnossa' eikä Ani tietenkään tarvitse minkäänlaisia lääkkeitä - ikinuori kun on ;-)) Ani on siis ikäisekseen (noin 13,5 vuotta) vielä huippukunnossa.
Ani lepäilee ylhäisessä yksinäisyydessään
ELOKUU 2005

Miniblack's Hot Topic pohojaalaisittain *Iikkoo* Suomen Kääpiökoirayhdistyksen näyttelyssä Helsingin Kaivopuistossa oli esillä hirmuinen määrä koiria - jopa 39 bostonia. Näistä oli pentuja ennätysmäinen yhdeksän pennun joukko. Sää ei ollut tällä kertaa valitettavasti paras mahdollinen, mutta tunnelma oli hauska. Vettä tuli koko päivän, joko vain vähän tai kuin saavista kaataen. En muista Kaivarin näyttelyä, koska olisi viimeksi satanut hirveesti vettä, liekö koskaan.. Viime vuonna ryhmäkehien aikaan hieman ripotti vettä.

Koiristamme pärjäsivät tällä kertaa pennut ja veteraanit. Päivän parasta antia tarjosi kolmen pennun Hot-pentueemme kokonaisuudessaan näin suuressa pentumäärässä. Miniblack's Hot Topic eli Iikkoo oli VSP-pentu ja velipoika Hot Stuff hävisi ainoastaan tälle. Miniblack's Hot Gossip oli narttujen puolella nuorempien narttujen toinen. Kaikki saivat hienosti kunniapalkinnon.

Veteraanien puolelta tulikin sitten Niilo-papalle "Rotunsa Paras Veteraani"-titteli. Tämä vanha herra on muuten Hot-pentueen isä. Oli aivan mahtava nähdä miten n. 11-vuotias "vanha patu" vielä jaksaa nauttia näyttelyiden antamasta fiiliksestä vaikka vettä satoi taivaan täydeltä koko päivän. Niilo piti hieman väliä näyttelyistä ja nyt se on aivan intopinkeenä joka näyttelyssä. Niilo nauttii niin, vaikka hänen vanha kaverinsa Ani (13,5v.) onkin jo lopettanut aktiiviuransa. Niilo-papan kaveri Ani sai muuten (ainakin toistaiseksi) viimeisen 'Vuoden bostonVeteraani'-palkintonsa vuodelta 2004 tässä näyttelyssä.

Tämän hetkinen pentueemme lennähti maailmalle noin 7-viikkoisina. Katso "isojen" pentujen kuvat tästä. Samasta paikasta löydät jo kuvia pennuista uusissa kodeissaan.. Kaikki ovat hyvin sopeutuneet uusiin koteihinsa, sopeutuminen ei tosin ollut mikään yllätys ;-) Yllätys ei myöskään ollut se että tässäkin pentueessa oli monia 'maailman parhaita bostoneita'. Monissa uusissa perheissä on bostoneita ja boksereita kavereina entuudestaan, uutena rotuna kaverivalikoimaan tulivat tällä kertaa villakoirat. Lissu jäi vielä joksikin aikaa meille odottamaan uuteen kotiin siirtymistä - bostoniperheeseen muuttaa hänkin.

Annen pienen loman aikana tapasimme monia kasvattejamme eri ympyröissä eri puolilla Suomea. Oli hienoa nähdä miten kasvattimme nauttivat elämästään yksin tai useamman koirakaverin kanssa.
Erikoisin elämys oli Iikkoon uintiesitys pohjanmaan lakeuksilla suht kylmässä ilmassa. Pohojaalaiset kun eivät vähästä pelästy, joten Iikkookin ui bokserikaverinsa Rokin kanssa. Hän meni jälkikäteen tyynesti saunaan istumaan hyvin kuumaan löylyyn. Aivan uskomaton dogi!
Katsokaa oheinen Video ja ihastelkaa Iikkoon menoa.
Hauskin muisto matkalta oli puolestaan Koskelan Annen auto-ostos.. "Black Mini" oli pakko ostaa, olihan hänen koiransa Miniblack'sistä. Siinä on ollut autokauppiaalla naurussa pitelemistä. Eli jos näette Oulun seudulla kaksi bostonia pienessä mustassa Mini-merkkisessä autossa, niin menkää ihmeessä juttelemaan bostoneista. Juttua piisaa takuuvarmasti!

Veteraani Lola edusti 20.8. yksinään Miniblack's koiria KV-näyttelyssä Hämeenlinnassa. Tuomarina tuolloin oli JAU Yrjölä ja Lola sai sen mitä lähti hakemaankin ROP-veteraanin arvon. Hyvä Lola!

Kuusiviikkoiset pentumme melkein valmiina maailmalle.. Katso söpöt kuvat tästä.

Miniblack's Hot Stuff *Hotsi* Elokuun 7. päivä esiintyivät nuoret puolivuotiaat pentumme ensi kertaa näyttelyssä Helsingin tuomarinkartanossa. Herttaiseksi ja ystävälliseksi pentutuomariksi osoittautunut Gun Holmström toimi arvostelutehtävässä. Hän valitsi sisaruksista Miniblack's Hot Stuff uroksen Rotunsa parhaaksi bostoniksi ja sisar Miniblack's Hot Gossip sijoittui VSP-bostoniksi. Tuomari kehui molempien käyttäytymistä ja hienoa luonnetta. Siitä on hyvä jatkaa. Oheisessa kuvassa Hotsi treenaa pöydällä.

5-viikkoa vanhat pennut, katso kuvat täällä. Katso myös alla olevista linkeistä uusimmat pentuvideot...
Video n:o 3 Video n:o 4 Video n:o 5

Odottelemme myös innolla Sissin (Miniblack's Hot Gossip) omia kotisivuja, jotka valmistunevat pian. Osoite on jo linkkisivulla.

Suomen Kennelliitosta on tullut rekisteröinnit viimeisimmälle pentueelle. Katso tästä klikkaamalla, mitkä pikkusten nimet ovat.

HEINÄKUU 2005

Tulossa !
Elokuun ensimmäisellä viikolla pentueen viralliset nimet rekisteröitynä Suomen Kennelliitosta. Seuraa nettisivujamme, niin saat tietää kvintetin oikeat nimet...

Tähän linkkiin sekä tähän linkkiin päivittyy sunnuntai-iltaan (30.7.) mennessä pari videofilmin pätkää pennuista. Välttäkää katsomasta, jos pentukuume on liian korkealla jo ennestään... ;-)) Pentuvideot ovat vartavasten lyhyitä, koska videoiden koko on hyvin suuri (hieman alle 2 megaa)

Katso uusimmat kuvat (otettu 30.7.) neliviikoisista pennuistamme tästä.

20.7. korjattu Tuusulan näyttelyn linkki.

Ihanan helteisen ja myös sopivasti vilvoittavan sateisen 16.-17.7. viikonlopun kruunasi hieno menestys. Geri on päässyt vauhtiin. Näyttelyuran alettua pentujen jälkeen, ja jo toinen viikonloppu peräkkäin Gerpusta tuli Rotunsa paras... Ypäjällä tuomarina toimi Hans Almgren Ruotsista. Ryhmäkilpailuissakin tuli lisää kivaa menestystä, Geri oli isossa kehässä ryhmänsä kolmas. Pian Annen rooli handelerinä on uhattuna, niin hienosti Anneli hoiti Gerin esittämisen. Anneli ei yleensä esitä koiria, mutta nyt voikin olla osat kohta toisin päin. Niin varmaa ja sujuvaa Gerin ja Annelin yhteistyö oli. Eiköhän tämä ROP ja ison kehän menestys RYP3 jo anna pientä osviittaa yhteistyön sujuvuudesta. Hyvä Geri ja Anneli!

Sunnuntaina oli Nivalassa kansainvälinen näyttely, jossa puolestaan kilpaili ainoa suomalainen virallinen pelastuskoira-boston Urho. Hän näytti kyntensä tällä kertaa kauneuskilpailuissa. Tänä vuonna Urho on käynyt kolmessa eri koiranäyttelyssä Suomessa saaden sertifikaatin joka kerta.(3 sertifikaattia tarvitaan FIN muotovalioksi) Viimeisellä kerralla Urhosta siis leivottiin Suomen muotovalio erinomaisten PK-tulosten lisäksi. Ei hyvän koiran kanssa tarvitse vuosi tolkulla metsästää sertejä, kun ne voi poimia jo pelkästään kolmesta näyttelystä peräkkäin. Eiks niin Taina? ;-) Onhan se upeaa, että koira on niin erinomaisessa kunnossa, että sertit napsahtelee joka kerta, kun vaivautuu paikalle. Lisäksi joka kerta on ollut myös vastustajia kehässä, eli yksinään Urho ei niitä saanut.
Suuronnittelut meidän Urkille ja terkkuja pikku-Voitto bostonille! Vielä kerran vilpittömät onnittelut molemmilta ylpeiltä kasvattajilta iloisille omistajille ja Urkin kouluttajille Taina sekä Jarmo Martiskaisille.

Ohessa viikonlopun menestyjien kuvat:
Miniblack's Dream On Doll *Geri*
& Anneli: ROP ja RYP3
FIN Ch BH Miniblack's Up and Go *Urho*
om. Taina Martiskainen
Ypäjä RYP3 Geri handlerinsa Annelin kanssa FIN Ch BH Minblack's Up And Go


Vauvat senkun vaan kasvaa ja komistuu, uusimpia kuvia voit katsella täällä. Pikkuset nauttivat äidin hellästä huolenpidosta, mutta helle voisi kyllä vähän hellittää. Nukkuminen luonnistuu kohta pelkkien ohuiden pyyhkeiden päällä, koska ilma on niin kuuma. Emme kuitenkaan valita 'bostonisäätä'. Nautitaan edelleen auringosta!

Helteinen ensimmäinen heinäkuun viikonloppu oli meille bostonintäyteinen. Itse kiersin näyttelyt Tuusulassa ja Hyvinkäällä. Kotiin jäänyt Anneli sai auttaa Disan pennut maailmalle. Oheisesta linkistä voit lukea enemmän Disan kauniista pentueesta tai Anneli voi antaa päivitettyä tietoa 'on-line' puhelimitse. (Huom! Annelin ns.lankapuhelin ei enää ole käytössä, eli GSM-numerosta saa kiinni) Mamma-Disa on ylpeä ison pentueen äiti ja hän voi erinomaisesti hiostavasta ilmasta huolimatta.

Tuusulassa oli Immun päivä. Miniblack's Lord Invincible voitti (nimeänsä mukaillen) koko paras uros luokan ollen vielä VSP (eli vastakkaisen sukupuolen paras). Hän sai myös sertin. Iskä-pappa Niilo voitti puolestaan veteraaniluokan kilpailijansa, ja oli Niilo siten paras veteraani. Tuomarina toimi puhelias ranskalaisrouva Sylvie Desserne, joka kuulemma itsekin omistaa bostonin ja on omien sanojensa mukaan täysin hullaantunut rotuun.

Seuraavan päivän tuomari oli italialainen Pietro Paolo Condò. Hyvinkäällä oli melkein samat koirat kehässä kuin Tuusulassakin. Sillä erolla että Geri oli tällä kertaa mukana kilpailemassa, eikä vaan harjoittelemassa näyttelyssä oloa.

Geri on kehittynyt valtavasti viimeisien kuukausien aikana. Hänen päähänsä on tullut myös hieman järkeä. Alkaa näköjään melkein kahden vuoden ikä rauhoittaa meidän neitiä. Myös superkuumassa ilmassa odottelu myöhässä laahaavaa kehää teki Gerille erittäin hyvää. Geri riehui koko odotteluajan eri ihmisiä 'kiusaten', joten kun kehään piti mennä, sinne astui hyvin esiintyvä ja tyylikäs Geri.

Geri tuli loppupeleissä parhaaksi nartuksi ja sai sertin. Lopulta Geristä valittiin koko Rodun Paras eli ROP. Niilo voitti myös Hyvinkäällä veteraanikaverinsa Masin. Niilo saavutti siis toistamiseen ROP-veteraanin arvon.

Tuusulassa tuli otettua pari kuvaakin, tästä linkistä löytyy pari otosta.

Perhepotretissa: Sissi-tyttönen äitinsä Gerin kanssa ~ 
Niilo-isä & Immu-poika Anne kera Gerin
Tuusulassa: Sissi ja Geri treenaamassa
Niilo ja Immu näyttelyssä
Hyvinkään ROP-boston Geri
Anne palaneena mutta onnellisena

Muistattehan, vaikka bostonit rakastavat lämpöä, niin auto on koirille aivan liian kuuma paikka oleilla, vaikka ikkuna olisikin ns. raollaan. Helteisessä Hyvinkäänkin näyttelyssä jouduttiin moneen kertaan kuuluttamaan kuumiin autoihin jätetyistä koirista, vaikka näyttelykentälläkin oli tuskaa seistä jopa ihmisten. On käsittämätöntä kuinka välinpitämättömiä ihmiset voivat olla. Onneksi Miniblack's bostoneiden omistajat ovat erittäin valveutunutta porukkaa, joten heille tämä koirien jättäminen paahtumaan autoon on yhtä käsittämätön asia kuin minulle.

Hyvinkään näyttelyssähän menehtyi vuosia, vuosia sitten berninpaimenkoira lämpöhalvaukseen autoon. Silloin eivät auttaneet enää eläinlääkärien antamat lääkkeetkään. Kun omistaja vihdoin saapui paikalle, olivat 'elvytystöitä' tehneet ihmiset raivoissaan. Nauttikaa kesästä ulkona vaikka varjoisilla paikoilla, ja koiraanne seuraten. Bostonithan eivät kärsi kuumasta, päinvastoin. Niitä kannattaa kuitenkin seurata kesähelteellä tarkemmin, ettei tapahdu mitään ikävää.
Sitten iloisempiin asioihin.

Olen tehnyt viidellä eri kielellä bostoninterrierin rotumääritelmät PDF-muodossa. Löydät ne kaikki tämän linkin alta. Myöskin selittävä rotumääritelmä englanniksi on hauskaa ja hyödyllistä luettavaa kaikille. Koirasilmäähän voi aina kuka tahansa harjoittaa. Siitä sitten treenaamaan ja vertaamaan näyttelyihin mikä koira vastaa parhaiten juuri bostonin ihannetta.

Tällä hetkellä puuhaan Miniblack's-esitettä venäjäksi, jonka teko kieltämättä hieman kestää. Esitteet muilla kielillä ovat jo lähes valmiita. Kesän aikana tulevat nekin 'kaiken kansan' nähtäville. Valokuvagalleria tulee uudistumaan kesän aikana. Lisäksi ainakin uusimmista pennuista tulee varmasti juttua enemmän ja vähemmän ennen syksyä.

Odottelen jo heinäkuun lopun Porin näyttelyä: "Lilla-Lola" täyttää 8 vuotta ja hän pääsee tuolloin ensimmäistä kertaa kilpailemaan veteraaniluokkaan.
Tärise Niilo - Täältä tulee Lola!! ;-))
Lisäksi pian pääsevät muutamat Miniblack's-pikkupennut pentunäyttelyihin treenaamaan. Yes, odottelen jo intopinkeenä syksyä.

KESÄKUU 2005

Nyt hiljennymme ratsastusharrastuksen, muiden juhlien ja erityisesti keskikesän iloisen juhlan -Juhannuksen- viettoon.
Palaamme taas Miniblack's kotisivujen päivityksen pariin heti heinäkuun alkupäivinä.
Kaunista kesää toivotellen, Saga
Toivottavasti jo tuolloin olisi iloisia vauvauutisia kerrottavana..
Katso miten Disa loistaa - kyllä odottava äiti onkin kaunis..
Ei anna selkä periksi eikä turkki ole samea, hän on siis melkein normaalissa näyttelykunnossa ;-))
Saga-mummo toivottelee
Leppoisaa kesää 2005 ja relatkaa bostonin lailla


Miniblack's Watch Me Quick eli Quattro on käynyt luonnetestissä Oulussa ja tuomarina oli toiminut sama palveluskoiratuomari, joka vuosia sitten arvosteli Urhon hienot tulokset. Urho on kuulemma ollut ko. tuomarin uralla paras koira, joka testiin on tuotu. Mielenkiintoista kuulla! Quattro käyttäytyi luonnetestissä tapansa mukaan hyvin ja asiallisesti, joskin myös bostonimaisen oman arvon tuntevasti.

Tuomari totesi, että tällaisia koiria pitäisi olla enemmän ja että Quattro on hauska ja mukava, jopa voisi sanoa huvittavaksi. Ohjaajan Annen ja Quattron suhde oli tuomarin mukaan erinomainen. Kaikki katsojatkin olivat aivan hurmaantuneita Quattrosta. Kuulemma mikään muu koira ei sellaista huomiota saanut, eikä katsojamäärää kuin pikkubostoni. Omistajan Anne Koskelan sanoin "Miniblacks on siis täyttä rautaa ja maine kasvaa!"

Lue tarkempi Annen (Koskela) selostus luonnetestistä ja tuloksista tästä linkistä.

TOUKOKUU 2005Arttu - tuomari Juha Kares - Disa


Olen tekemässä uusiksi valokuva-galleriaa ja siihen haluaisinkin mahdollisimman paljon kivoja boston-kuvia. Lähettäkää minulle kuvia vaikka sähköpostitse (miniblacks@luukku.com), niin saan laitettua niitä nettiin.

Kauniin keväisen viikonlopun vietimme seuraavissa näyttelyissä:
Lauantain 28.5. olimme koiramaisissa merkeissä Riihimäen näyttelyssä ja iltapäivä kului pikkupentuamme Sissiä ihaillen. (Kiitos Henna ja Jussi vieraanvaraisuudesta.) Tuomarina näyttelyssä toimi suomalainen juuri bostoneiden arvosteluoikeudet saanut Juha Kares. Koiria osallistui näyttelyyn 11. ROP näistä oli tietenkin 'sukulaispoika' multivoittaja Kurttu-Arttu ja VSP oli meidän suloinen Disa.
Helsingissä vuorostaan oli sunnuntain näyttelyssä tanskalainen Leif Lehmann-Jörgensen. Sunnuntaina oli kehässä 11 koiraa ja Veeti oli tästä joukosta VSP. Iloinen tapaus sunnuntailta oli se että pikkuinen Yoda sai sertin ollen paras uros 2. Eli erittäin kiva tulos Tuomarinkartanon näyttelystä myös. Onnea Meri ja Mikko!

Kuvia kasvateistamme kotioloissa lisätty UKK-sivulle! Käy katsomassa, jos juuri sinun vauvasi löytyisi sivuilta.

Oulussa iloinen joukko ja tuomari keskellä
Äitienpäivän kunniaksi vietimme iloisen näyttelypäivän kaukana kotoa eli Oulussa mukavien koiraihmisten kanssa. Näyttelypaikka oli ulkona ja erityisen kylmä, mutta onneksi 'henki' oli lämmin. Tuomarina toimi ruotsalainen vanhanlinjan tuomari Carl-Gunnar Stafberg, joka paleli varmasti yhtä paljon kuin bostonit kehässä. Näyttelyyn oli kaikesta huolimatta uskaltautunut peräti kymmenkunta koiraa, ihan Ruotsistakin asti. Oheisesta linkistä löydät pari kuvaa kylmältä näyttelyareenalta.

Varsinaisen tempun teki Urho, joka voitti melkein koko potin. Tuomari mietti parasta urosta valitessaan Veetin ja Urhon välillä. Veeti oli paras uros ja Urho paras uros 2 saaden sertin. Urho on virallinen pelastuskoira ja eksyy hyvin harvoin näyttelyihin. Tämä oli Urhon kolmas kerta kehässä ja kaksi sertifikaattia on jo plakkarissa. Hienoa Urkki! Rotunsa paras oli loppuviimein Veeti ja vanha rouva Lolasta leivottiin Vastakkaisen Sukupuolen Paras eli VSP. Lolahan odottelee jo kiihkeästi pääsyä veteraanikehiin, joten intopiukeena odottelemme heinäkuuta...
8.5.2005 Onnea äitienpäivänä kaikille äideille, erityisesti kaikkien ihanien pentujemme äideille.

Miniblack's suvun vanhimmat tytöt täyttävät 4.5.2005 kunnioitettavat 13 vuotta. Virtasten (kennel Wanita's) Veera eli Miniblack's Sweet As Sugar ja itse omistamamme koira Ani ovat tällä hetkellä sukumme vanhimpia edustajia. Nyt tytöt elävät rauhallista eläkeläisbostonien elämää Helsingissä ja Joensuussa. Seuraavaksi vanhimpia suvussamme ovat Anin pojat Arri, legendaarinen Roni ja Atte, jotka ovat jo melkein 11 vuotiaita herrasmiehiä.

Viimeisten kahden vuoden aikana on valitettavasti muutama suvustamme siirtynyt 'Sateenkaarisillalle' ja paremmille puruluuniityille. Viimeisin Mini siirtyi keväällä 2005 toiselle puolelle 9,5 vuotiaana. Häntä ennen pilven reunalle siirtyivät Mickey syksyllä 2004 ja Midi syksyllä 2003. Nämä viimeksi mainitut olivat molemmat pari kuukautta vajaa 15 vuotiaita jättäessään meidät. Mickeyn ja Midin kuolinilmoitukset löytyvät klikkaamalla nimiä. Muistelemme kaiholla ja ikävöiden kaikkia näitä kolmea poikaa.
Lahti KV-näyttely Disa oikealla
HUHTIKUU 2005


HYVÄÄ VAPPUA!
GLADA VAPPEN!
HAPPY FIRST OF MAY!
Anne & Anneli & Miniblack's bostons


Lahdessa 24.4. oli kansainvälinen koiranäyttely, jossa meillä meni erittäin hyvin. Tuomarina toimi suomalainen Leni Nousiainen. Disa oli VSP eli vastakkaisen sukupuolen paras. Kuin vanhan kertauksena, oli ROP (Rotunsa paras) Ronin poika Kurttu-Arttu. Nartuissa oli tämän hetken parhaimmat nartut esillä, eli paras narttu -titteli ei ollut mikään 'läpihuutojuttu'. Disa esiintyi taas edukseen, vaikka handlerin jalka olikin kipeä. Handlerin liikkeet eivät olleet siten parasta ykkösluokkaa, mutta onneksi vain handlerin jalka, eikä koiran. ;-))

Vauvamme kasvavat ja nettisivut uudistuvat hyvää vauhtia. Oheisesta linkistä löydät tarkempaa tietoa Kennan suloisista lapsista ja kuvia pikkusista.
Nettisivujen kehitysprojekti on alkanut ja päivityksistä löydät lisää tietoa oheisesta linkistä.

Ihanille kasvateillemme on löytynyt muutamia omia nettisivuja. Tässä alla kaikkien niiden Miniblack's koirien omat 'fanisivut' mitä tällä hetkellä tiedän...
Miniblack's Hot Topic eli pohojaalaane Iikkoo
Miniblack's Real Showman eli ihan vaatimattomasti Elvis vaan
Miniblack's Little Mermaid alias Lilli
Jos tiedät muita linkkejä, niin kerro Annelle.

Gerin viime pentueen linssiluteet ovat voittaneet kunniamaininnan eläinsairaalanystävien valokuvauskilpailussa. Katso oheisesta linkistä lisää.

Seuraavan kerran meidät löytää koiriemme kanssa sunnuntaina 24.4. Lahden KV-näyttelystä.

Pääsiäisen jälkeen olimme Lappeenrannan näyttelyssä, jossa olikin kiva tunnelma vaikka Jäähallin jää pressujen alla oli kylmettää allekirjoittaneen aivan kokonaan. Olinkin totaalikoomassa arvostelun ajan, mutta onneksi Disa ei reagoinut kylmään millään lailla vaan esiintyi hienosti pää pystyssä ja tyylikkäästi.
Upeaa Disa, olet ihana!!

Tuomarikin myös piti hänestä ja Disa valittiinkin parhaaksi nartuksi eli oli VSP (vastakkaisen sukupuolen paras). Eipä hävinnyt tyttö myöskään huonolle koiralle. Voittaja oli tietysti odotetusti Ronin poika Kurttu-Arttu.

Ilon hetkiä koimme 20. maaliskuuta. Meille syntyi tuolloin kaksi suloista bostonpentua - molempia yksi eli narttu ja uros. Terhakkaat pikkuset ovat kummatkin täysimerkkisiä ja hyvin potria. Myös Kenna-äiti voi erittäin hyvin. Kenna on parempaakin parempi äiti ja hän hoitaa pentunsa huolellisesti. Lisäksi (kuten kuvasta näkyy) Kennan karva on pysynyt pennuista huolimatta erinomaisena. Se on todella yllättävää ja aika harvinaista.
Näistä pennuista lisää tekstiä ja kuvia myöhemmin pentujen omilla sivuilla. Ohessa näin aluksi yksi kuva pikkuisista.
~~~~~~~~~~~~
Gitta! Som du kan se att Kenna mår utmärkt och se vilken fin päls har hon. Hon är så duktig mamma, att du kan inte tro. Jag skriver egna sidor till valparna lite senare, sedan kan du se mer bilder av dom. MVH, Anne
~~~~~~~~~~~~
Tampereen näyttelyssä ennen pääsiäistä nautti 10-vuotias veteraani Niilo näyttelypäivästään. Ilmeisesti muutaman vuoden tauko näyttelyistä on tehnyt hyvää myös Niilolle ja hän on nyt suuremmalla innolla kuin koskaan esiintymässä tuomareille. Hyvä niin ! Niilo nautti ihmisten ja erityisesti näyttelyn Italialaisen tuomarin ihailusta. Tuomarin kommentoikin Niiloa erittäin hyväkuntoiseksi ikäisekseen, eikä hänessä kuulemma ikä vielä näy. Me toivotamme pitkää ikää tälle iki-nuorelle amerikkalaiselle herrasmiehelle.

MAALISKUU 2005
Miniblack's Hot Stuff pääsiäispupuna
Miniblack's pentu - Miniblack's puppy
Koirarintamalta sen verran iloisia uutisia, että tämä vuosi alkoi erinomaisesti. Saimmekin vihdoin pikkupentuja ja parin viikon kuluttua nämä pikkuset lähtevät isoon maailmaan siis 'oikeisiin koteihinsa'. Ennen pääsiäistä on vuorossa sitten kansainvälinen näyttely Tampereella ja pääsiäisenä on Lappeenrannassa näyttely. Ihanaa taas päästä näyttelyihin talvitauon jälkeen.

Lisäksi meille on tulossa uusia pikkuvauvoja lähiaikoina... Odottelemme jännittyneenä.

HELMIKUU 2005

4. päivänä se tapahtui.Geri sai kolme ihanaa pentua - kaksi urosta ja yhden nartun. Kauan odotettuja pentuja tuli siis viimein. Äiti ja lapset voivat hyvin ja paksusti alusta alkaen...Ensimmäisestä päivästä alkaen paino alkoi nousta huimasti. Oheisesta linkistä voit lukea lisää koirista ja katsella lisää kuvia. Oheisessa kuvassa pennut ovat vain noin 12 tuntia vanhoja. Gerin pennut n.12 h vanhoina - Geri's puppies at the age of 12 h

Katso myös ohessa oleva videopätkä isoveli-Immusta (Miniblack's Lord Invincible) pentuaikoina. Klikkkaa oheista linkkiä niin näet Immun pienenä. Huomioi videon pätkän iso koko ( ~ 3,12 Mt) Immun pentuvideo

Mietteitä Webmasterilta
Nettisivumme ovat viimeinkin valmistuneet pitkän talven yli kestäneen koitoksen jälkeen. Oheisesta linkistä voit lukea Webmasterin mietteitä, uudistuksia ja parannusehdotuksia.


TAMMIKUU 2005

Uusi vuosi 2005 ja uudet kujeet.

Olen ahkerasti paneutunut uusien sivujemme tekoon ja uudesta ilmeestä esimakua näet tällä uutiset-sivulla. Kotisivut tehdään alusta asti koodaamalla ja ulkoasu ym. seikat voivat muuttua vielä paljonkin. Toivon, että nämä sivut toimivat paremmin kuin entiset, joiden kanssa oli ongelmia. No se tekniikasta ja varsinaiseen asiaan eli ihaniin koiriimme.

Pentuja on meillä odotettu kauan ja hartaasti. Ikäväkseni pitää todeta, että liian vähän on viime aikoina syntynyt. Viimeisen kahden vuoden aikana meille on siunaantunut vain kolme pentua!. Nämä olivat kyllä sitten sitäkin hienompia koiria ;-))
Toivotaan, että tänä vuonna 2005 tuulen suunnat muuttuvat ja saamme nauttia enemmän uusista pennuista. Yritystä ainakin on heti kevään ja kesän aikana. Kysy lähemmin jatkosuunnitelmista lisää Annelilta.

Peräkkäisinä vuosina ovat äiti ja poika valikoituneet Suomesta edustamaan bostoneita Cruft's-koiranäyttelyyn Englantiin. Vuonna 2003 Guinness Book of Records nimesi Crufts-näyttelyn virallisesti maailman suurimmaksi koiranäyttelyksi, ja sinne on ollut perinteisesti vaikea päästä osallistumaan. Nykyisin näyttelyyn on mahdollisuus osallistua Suomestakin, mikäli täyttää valikoitumiskriteerit. Disa ja Immu ovat valikoituneet Suomesta peräkkäisinä vuosina (Disa v. 2003 ja Immu v. 2004) Cruft's koiranäyttelyyn Englantiin.

Immu poika-Immu son cruft's logo Disa äiti-Disa mam
Poika kuin äitinsä
Äiti kuin poikansa

Kaikille Anista huolestuneille bostoniystäville tiedoksi, että vaikka Ania ei enää ymmärrettävistä syistä näy kilpakentillä. Ani voi kuitenkin todella hyvin ja nauttii täysin rinnoin ansaituista eläkepäivistään. Anihan on monien suruksi vetäytynyt viimein eläkkeelle n. 13 vuoden iässä. Ani nautiskelee kotona lämmöstä ja omasta sängystään, mutta voi joskus vielä piipahtaa esiintymässä epävirallisesti. Somewhere - Someday !

Joulun alla kiertelin kirjakaupoissa, ja tutkiskelin uusia koirakirjoja. Mielenkiintoni heräsi, kun huomasin lähes jokaisessa uudessa julkaisussa herttaisia bostoneita. Ne näyttivät kovin tutuilta, lähemmän tarkastelun tuloksena huomasin niiden olevan joko omia koiriamme tai kasvattejamme. Silmiini osui ainakin seuraavat koirakirjat, missä meidän koiriamme esiintyy:

Tapio Eerola: Suomen koirarodut
Ulla Kokko: Koirien pikkujättiläinen
Heidi Leppäniemi: Suuri koirarotujen käsikirja

Ruusut ja risut voit lähettää alla olevaan osoitteeseen Annelle
Hän vastaanottaa mielellään kommentteja ja mielipiteitä bostoniystäviltä ympäri Suomen niemen.

Ruusut ja risut

Lue viime vuoden uutisia, tapahtumia ja yksittäisten näyttelyiden tuloksia alla olevasta linkistä..

Kuulumisia vuodelta 2004 -

Takaisin pääsivulle