Uutiset 2010

30.12.2010 Menestyksekästä Uutta Vuotta 2011

Miniblack's Hyvää ja menestyksekästä Boston-Vuotta 2011 toivottaa Anne ja Anneli kaikille ystävilleen.
Päivitin muutamia kivoja kuvia pennuista. Isommat alkavat olla jo pienenpieniä bostonilaisia. 4-viikkoiset Tontut ovat hilpeitä. Joulu-pentue täytti viikon, tästä pentueesta jouduimme luopumaan yhdestä pennusta.

25.12.2010 Uusia kuvia pennuista

Miniblack's Tonttu-pentueesta on julkaistu uusia kuvia (3 vk) ja samalla on latasin pari kuvaa uudesta Joulu-pesueesta. Nauttikaa nallukka-kuvista suklaan, kinkun ja lanttulaatikon syönnin ohessa.

23.12.2010 Eläväinen pentue on syntynyt Joulun aikaan!

Miniblack's Joulu-pentue on vihdoin syntynyt - 2 urosta ja 3 narttua. Pikkupentusista lisätietoa päivitetään heti pyhänä...

16.12.2010 Pennut pariviikkoisia & Saga-neiti täyttää vuosia

Miniblack's Nöpönenäiset pennut ovat nyt kaksiviikkoisia ja söpöliinien kuvia löydät esittelysivulta.
Rautarouva Saga viettää 18.12. lauantaina 11 v. syntymäpäiväänsä. Pidämme juhlat kotioloissa ja pienessä piirissä, mutta Saga-mummo juhlistaa paremmin päiväänsä Turun Top Dog Show:ssa. Seuranaan veteraaniluokassa Saagulilla on (10 v.) ystävänsä Veeti. Midin herrasmiespoika jatkaa vuosien tauon jälkeen esiintymisiä näyttelyissä. Ihanaa esittää tämä hauska kaksikko tammikuussa Turkkusessa ;-)

14.12.2010 Sissi ja Kamu on luonnetestattu ja luonteikkaiksi todettu

Miniblack's Agility-kaksikko Sissi ja poikansa Kamu on luonnetestattu lokakuussa. Sissi sai pisteitä 152 ja Kamu 144. Koirat olivat toimineet itsensä näköisesti eikä kummallekaan jäänyt luonnetestauksesta mitään "hampaankoloon". Kun itse koulutin Sissiä pentuna, nimesin Sissun "Todelliseksi Terrieriksi". Se on aivan mahtava pippurinen sisupussi. Sissiä oli kuulemma ajanut tilanteissa eteenpäin taistelutahto ja Kamu puolestaan oli "häslännyt" eikä viitsinyt aina keskittyä tehtäviin.

12.12.2010 Joulun ajan iloa ja surua

Miniblack's Messukeskuksen näyttelyissä olimme Annelin kanssa tänä vuonna ilman omia koiria. Parille kasvatille olin lupautunut handleriksi ja lupaukset pidin. Tunnelma messarissa oli taas railakas ja jouluinen. Saimme nauttia mukavien ihmisten seurasta ja katsella - tällä kertaa - rauhassa koiria. Viikonlopun tuomarit olivat tiukkoja ja koirien laatutaso korkea. Meillä viikonlopun parasta antia tarjosi juuri syntyneen pentueen isä Hemmo ollen Paras Uros-luokan 4. sunnuntaina. Bostoneita oli todellakin huima määrä, joten sijoitus PU-luokassa oli "mannaa". Tuomarina toimi Leni Finne, joka itsekin kasvattaa bostoneita ja on vielä kuuluisa tiukasta linjastaan.

Tässä vaiheessa haluamme toivottaa kaikille ystävillemme ympäri Suomen niemen Erinomaista Joulun Odotusta ja Joulurauhaa ! Nauttikaa suurista nietoksista ja hartaasta tunnelmasta sekä erityisesti muistakaa rapsutella koirianne! Me rauhoitumme suuren juhlan viettoon ja tietysti pentujen hoitamiseen. Uusia pentukuvia päivitetään perinteisesti viikottain juhla-aikanakin. Seuraa sivujamme, niin näet huiman kehityksen.
Tiedoksi kaikille, että odottelemme vielä yhtä bostonpentuetta syntyväksi jouluhässäkän lomassa. Siinäkin mammakoira näyttäisi olevan hyvin tukevasti tiineenä. Mahdollisesta pentueesta toivoisin saavani ilmoittaa piakkoin.

Sitten lopuksi joulukuun surullinen uutinen, josta en ole jaksanut keskustella. Olemme yllättäen joutuneet luopumaan Geristä kohtutulehduksen seurauksena. Koko Annen perhe on ollut pentu-ilon keskellä valitettavan erilaisissa tunnelmissa. Elämässä on vaan muistettava elää ja nauttia joka päivästä täysillä, huomisesta kun ei voi koskaan tietää. Meidän on vain hyväksyttävä mitä elämä eteemme tuo ja jatkettava eteenpäin.

9.12.2010 Bostonpennut ovat viikon ikäisiä

Miniblack's Uusimmat pikkuhauvojen kuvat on päivitetty. Pennut ovat viikon ikäisiä ja nauttivat elämästään lähinnä syömällä ja nukkumalla. Esimerkillinen äiti on rauhallinen ja tarkka ja silminnähden onnellinen pennuistaan. "Tonttu"-pentueen esittelysivuille on päivitetty myös sukutaulu kuvineen.

5.12.2010 Hyvää itsenäisyyspäivää ja riemullisia katseluhetkiä vauvakuvien parissa

Miniblack's Pikkuruisten boston-pentujen ensimmäiset kuvat löytyvät pentueen esittelysivulta. Sivuilla on pennuille ns. työnimet. Se on vain keino erotella vauvat toisistaan nettisivuille. Viralliset nimet keksitään myöhemmin (ehdotuksia saa toki antaa) ja lempinimet keksivät omistajat itse.
Toivotamme samalla Erinomaista Itsenäisyyspäivää 6.12.2010 kaikille suomalaisille!

4.12.2010 Pennut ovat maailmassa!

Miniblack's Kaikenlaista on ehtinyt tapahtua mutta, mutta, mutta .... Iso pentue reippaita pikkusia on nähnyt päivänvalon 2.12.2010. Iso kiitos peukuttajille - se on todella toiminut. Pentueessa on jopa neljä urosta ja kaksi narttua. Päivitän kuvia pian ja mielenkiintoista lisätietoa mm. pentujen kuvia kehitysaskeleista viikoittain. (Sukutaulut sukulaisten nimillä & kuvilla julkaisen heti kun taulukko on valmis.)

19.11.2010 Vauvoja toiveissa!

Miniblack's Pitäkää - ystävät hyvät - paljon peukkuja, että saisimme pienen pieniä bostonin pentuja. Mamma-koira alkaa jo näyttää paksulta tai ainakin erittäin hyvin syöneeltä. Nettisivuille tulee viestiä kunhan mahdolliset pennut ovat maailmassa. Sivuja seuraamalla tiedät ensimmäisten joukossa...

08.11.2010 Kansainväliset koiranäyttelyt Viron Tartossa 6. - 7.11.

Miniblack's Olimme viikonloppuna Viron Tartossa kahdessa eri kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Matka oli hauska ja menestyksekäs. Takaisin Suomeen matkusti mm. kaksi uutta Viron muotovalio-bostonia. Tarkemman tason kertomuksen matkamme vaiheista löydät matkakertomus-linkistä tai artikkelit-osuudesta.

22.10.2010 Sivupäivityksiä ja muuta pohdintaa

Miniblack's Eteläiseen Suomeenkin on jo saapunut todellinen syys - lähes talvi. Kesän hikipisarat ja kuumuus on auttamattomasti ohi ja päivätkin ovat lyhyempiä. Päivitin joukon yksittäisiä sivuja mm. koirien esittelyitä sekä kuvia (listaus sivupalkissa ⇒), valioituneita, artikkelit, sertin saaneita, ukk, sivukartta jne. Toivon, että pikkuviilaukset olisi tehty eikä sivuilla olisi puutteita. Kerro Minulle mahdolliset epätarkkuudet, korjaan ne heti. Kohta suurin osa koiranäyttelyistämmekin on kisattu joten keskitymme muihin juttuihin...

16.10.2010 Wallun upea menestys ulkomailla

Miniblack's Tänään Virossa Rakveren näyttelyssä on "vanha herra" Wallu ollut menestyksekkäästi esillä. Suomessakin arvostellut Tino Pehar oli toiminut rotutuomarina ja herra oli vuolaasti kehunut Wallua. Tuloskin oli mairitteleva "Rotunsa Paras" ja "ROP-veteraani". Wallun reissusta opin itsekin, että Suomen kennelliitto rekisteröi virallisesti Wallun voittaman tittelin Rakveresta. Se on EE VCH siis Viron veteraanivalio. Wallun koko titteli-rivistö näyttää tällä hetkellä tältä: (huom ! kaikki Wallun jälkeläiset)
C.I.B & FI CH & EE CH & LV CH & LT CH & BALT CH & RU CH, LTUW-06, EE VCH Miniblack's Wee Willie Winkie

Iltapäivän finaaleissa jatkui Wallun kova meno. Inese Pablaka, joka on bostoni-kasvattaja itsekin, valitsi Wallun hienosti "Best in Show-3 veteraaniksi" eli BIS-3 vet. Onnea Wallulle & paljon makoisia kabanosseja. Olet ne todella ansainnut!

10.10.2010 Hämeenlinnan näyttely Tuuloksessa; paljon menestystä ja upea uusi FI CH

Miniblack's Ajelimme jo sunnuntain aamuyön tunteina Tuulokseen, jossa tuomarimuutoksen takia uudeksi tuomariksi oli valittu Juta Haranen. Todella harvoin saamme kilpailla sertistä lähes 30:n bostonin kesken, mutta tänään saimme. Tuomari piti meidän bostoneista paljon ja hän kertoi avoimesti niiden hyvät ja huonot puolet. Yllättynein tuomari oli kertoessani että kasvattajaluokan koirat olivat neljästä eri yhdistelmästä. Siksikin hän piti luokkaamme erinomaisena ja kirjoitti upeat arvostelut. Vetskuissa olimme liikkeellä sekä äidin (~11 v.) Saga että pojan (~9,5 v.)Wallu kanssa. Tuomari kehui mm. veteraaniemme tasokkuutta ja hyvää kuntoa. Wallun ja Candyn vuotisesta pojasta Minosta tuomari kertoi pitävänsä kovasti mutta surkutteli hallin meluisuutta ja sopimattomuutta nuorille koirille. Kehältä ei puuttunut myöskään dramatiikkaa. Arvostelu pysähtyi Wallun kohdalla joksikin ajaksi erään nuoren pojan kohtauksen takia, mutta onneksi lapsi selvisi pian.

Päivän iloisin asia oli, että leivoimme uuden Miniblack's Suomen muotovalion Candysta. Tuossa supersuuressa sertin haluajien sakissa Candy voitti lopulta narttujen sertin ja on nyt FI CH !. (Jälkeläiset, huom! käyttäkää FI CH äidin nimen kanssa tästä lähtien). Paljon onnea Candyn omistajalle ja lähipiirille. Alla kaikki päivän tulokset taulukoituna:

Rotunsa paras kasvattajaluokka Miniblack's kasvattajaluokka Saga, Candy, Mino & Wallu
ERI1, PN1, Serti, VSP, FI CH Miniblack's Just Like Candy Candy
ERI1, VEK1, PU4, ROP-veteraani Miniblack's Wee Willie Winkie Wallu
ERI1, VEK1, VSP-veteraani Miniblack's Chic Pocahontas Saga
ERI1, VAK1, PN3 T-Bo's Singing In The Rain Melody
ERI1, VAK1 Cabanterra Zodiac at Miniblacks Musti
EH Miniblack's Golden Blackfoot Mino

5.9.2010 Koiranäyttely Tampereella

Miniblack's Tänään sunnuntaina iloiset näyttelyuutiset jatkuivat Tampereen suunnalla. Nuori herrasmies Mino esiintyi saksalaistuomari Karin Voyve'lle. Mino toi kotiin Rotunsa Paras-tittelin (15:sta bostonista) ja miehenalku sai ensimmäisen Sertinsä. Sisko-plikka Doriskin sijoittui kisoissa hyvin - PN3:ksi vara-sertillä. Kannatusjoukot olivat siis suuret molemmille karvakorville. Minon omistaja kuvailee fiiliksiään seuraavasti: "Omistajat ovat vieläkin ymmällään Minon tempusta: eka serti ja ekaa kertaa rotunsa paras kotikaupungissaan, juuri kun sitä vähiten odottaa. Näyttelypäivä oli oikein mukava, Mino sai leikkiä siskonsa Doriksen kanssa ja kehässä molemmat esiintyivät kivasti, tosin nuoren bostonin intoa ja uteliaisuutta puhkuen. ;) Näyttelypäivän jälkeen (ja jo sen aikanakin) uni maittoi pojalle."

4.9.2010 Julkinen eläin-kilpailu ja Tuomarinkartanon Mastery-näyttely

Miniblack's Kirpeän kipakassa syyssäässä kisasimme Helsingin Tuomarinkartanossa tänään kello 10. alkaen. Tuomarina toimi Dick J. Baars Hollannista ja bostoneita oli kehässä 13 kappaletta. Melody palasi "omaksi itsekseen" ja tällä kertaa loisti kehässä vaikka ongelmallinen kenttä oli tiedossa. Tuomari kommentoi "that's the way boston should be". Lause ounasteli hyvää ja lopuksi Mellu valittiin Rotunsa Parhaaksi.

Miniblack'sLisää "julkkiksia": Perjantaina 3.9.2010 ilmestyneessä Helsingin Sanomien NYT-liitteessä "Julkinen Eläin"-kilpailu on ratkennut. Ehdoton suosikkini, meidän Hotsi oli valittu "kilpailun parasta antia" -joukkoon ja hassunkurinen pentukuvakin oli päässyt lehteen. Onnea vaan Riekkolan perheelle Väyrysestä ;-))

1.9.2010 Stockmann - kuvastossa Vilho ja Boris

Miniblack's Helsingin ja ehkä koko Suomen tasokkaimman kaupan Stockmannin uunituore kuvasto "Premiere" on tänään ilmestynyt otsikolla Say Yes to Boston. Ja ketkäs ne siellä sisäsivuilla (s. 42) komeilevatkaan; ei enempää eikä vähempää kuin meidän Vilho ja hänen pentu-ikäinen kaverinsa Boris. Parempi tasoinen lehti on luettavissa netissäkin Stockan sivuilla (Kts. sivu 42). Well Done pojat!

29.8.2010 Kesän päätösviikonloppu: INT Tervakoski ja SKKY:n erikoisnäyttely

Miniblack's Tämän ihastuttavan kesän 2010 viimeinen viikonloppu sujui perinteisesti näyttelyiden merkeissä ja nimenomaan Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä ja erikoisnäyttelyssä Kaivopuistossa. Sattumien summana jouduimme lähtemään suuremmalla koiraporukalla Tervakoskelle ja yritin parhaani mukaan näyttää kroatti-tuomarille Miro Zlojutro'lle esitettäväkseni annetut koirat. Näyttelymme meni hienosti ja saimme toivomiamme tuloksia:

 • 7 kk 2 pv vanha Boris oli ensimmäisessä tavallisessa näyttelyssään pentuluokassa ja tuloskin hieno ROP-pentu.
 • Juuri Cacib-ikään päässyt Hemmo sijoittui PU3-sijalle ja sai vara-cacibin (FCI vaihtaa tämän vielä Cacibksi koska cacib-koira on INT-valio). Hemmon INT-valioitumisaika on siis lähtenyt rullaamaan jo heti ensimmäisestä INT-näyttelystä. Hienoa Hemmo!
 • Ihana luottomatkalaiseni Candy oli aivan upea Tervakoskella. Tuomarikin huomasi loistoesiintymisen ja hän valitsi "Bändän" PN 2:ksi saaden sertin ja vara-cacibin.
 • Omistajansa kanssa esiintynyt Doris antoi kovimman vastuksen Candylle. Nopeasti päätöksiä tekevä tuomari vertaili mm. näitä narttuja hyvinkin pitkään. Doris paransi koko ajan esiintymistään ja sijoittui PN3-sijalle varasertillä.
 • Pitkälti yli 10-vuotias Saga esiintyi reippaasti Annelin kanssa ja toi kotiin Rotunsa Paras veteraani-tittelin
 • Kaiken tämän lisäksi voitimme Rotunsa Paras kasvattajaluokan kokoonpanolla Hemmo, Candy, Saga sekä Doris.

Miniblack's Kaivopuistossa Helsingissä pidimme hauska picnic'in ystäviemme kanssa kylmässä mutta kuumatunnelmaisessa erikoisnäyttelyssä. Bostoneita oli ilmoitettu peräti 57 kpl ja tuomarina toimi Carlos Salas Melero Espanjasta ja upeat tuloksemne jatkuivat. Miniblack's koiria oli näyttelyssä ainoastaan neljä (+Mellu). Jokainen koiramme sai erinomainen-laatupalkinnon lisäksi hyvät muutkin tulokset:

 • Pentuluokassa kisaili Boris ja tuomari piti pikkubortsua parhaana urospentuna ja sen jälkeen vielä valitsi Boriksen VSP-pennuksi. (Pentuja näyttelyssä oli 10 kpl)
 • Sitten kehään tuli Hemmo, joka esiintyi kuin ihmisen unelma. Hemmokin oli tuomarin mieleen ja Hemmo voitti melko suoraan nuortenluokan.
 • Urosten valioluokkaan tuli kisaamaan Martti, Marduz esiintyi taas marttimaisesti ja hyvä kehäesiintyminen toi valioluokan toisen sijan. Valioluokan ykkönen valittiin myöhemmin rotunsa parhaaksi.
 • Nuori ja elegantti (tuomarinkin kommentti) Wanda esiintyi varmasti ja tyylikkäästi koko ajan. Wanda voitti nuorten luokan ja myöhemmin voitti kovatasoisessa paras narttu-luokassa sertin.

Nyt on ohi upean kesämme hieno päätösviikonloppu, näistä päivistä voisi yhteisesti sanoa "i'm so happy (and so tired)". Erityisen tyytyväinen olen kaikkien kasvattiemme esiintymisiin; ne olivat koko viikonlopun priima-luokkaa. Kiitos kaikille osallisille, tukijoukoille ja omistajille.

21.8.2010 Väyrynen eksyy metsään ja muuta mielenkiintoista

Miniblack's Herra Väyrynen eli Hotsi on ylittänyt "uutiskynnyksen". Perjantain 20.8. Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä jatkui juttusarja samanlaisista koirista ja julkkiksista. Oheisessa "pikkukuvakkeessa" on Nyt-liitteen juttu. Jos haluat enemmän lukea Hotsista, niin Helsingin Sanomien sivuilla on Hotsin "oma"-linkki.

 • Kouvolan näyttelyssä 21.8. esiintyi harvoin näyttelyissä näkyvä Tyyne. Kouvolassa tämä pikku söpöliini sijoittui PN2ksi varasertillä. Typyn jälkeen sijoittui Mellu. Onnea Seijalle ja porukoille.
 • Ensi viikonloppuna (28.-29.8.) on luvassa mukava näyttelyputki. Lauantaina Tervakoskella Hämeenlinnan kupeessa on kansainvälinen näyttely ja sunnuntaina on vuorossa kääpiökoirien (SKKY) erikoisnäyttely, joihin molempiin osallistumme. Sunnuntaina otamme - sateen uhallakin - mukaan picnic-korit ja lähdemme nauttimaan päivästä Helsingin kauneimpaan puistoon - Kaivopuistoon. Tarkemmat arvostelu-aikataulut "koiramme rapsuteltavissa"-osassa.

15.8.2010 Boris ensimmäisessä näyttelyssään ja tuloksena RYP 4-sija

Miniblack's Viimeisimmän pentueemme uros-pentu nimeltään Boris vietti ihanan lämpimän elokuisen sunnuntain Heinolassa pentunäyttelyssä. Tämä pikku-mies aloitti näyttelyuransa vahvasti Juha Putkosen tuomitsemana. Boris valittiin ensin parhaaksi urokseksi ja sen jälkeen myös Rotunsa Parhaaksi pennuksi. Iltapäivän kuumuudessa tämä pikkuinen lyttynenä valittiin vielä ryhmäkilpailuissa RYP-4 sijalle. Ohessa kuva tästä upeasta tapahtumasta. Suuronnittelut Borikselle ja omistajille hyvästä startista.

10.8.2010 Itä-Suomi Go-Go ja syntymäpäiväsankareita

Ihanan leppoisa mutta superkuuma näyttely-lomailureissumme on nyt ohi tuhoisien myrskyjen runtelemassa itä-Suomessa. Retkeilyviikkoon (31.7.- 8.8.) mahtui monia näyttelyitä - kansalliset kisat Ristiinassa ja Rantasalmella sekä kansainväliset "Sawo Show"-näyttelyt Kuopiossa. Eri kisoissa oli eri koirat ja monennäköistä ihmistä. Tekstissä mainitut tulokset on taulukoitu alempana. Tekstin lomasta löytyy myös paljon reissukuvia (mm. näyttelyiden ROP/VSP-kuvat).

Ensimmäinen näyttelymme oli Mikkelin kupeessa Ristiinassa 31.7. Tuomarina toimi Anne Klaas Eestistä. Hän piti paljon Melodysta ja tuomari valitsi Mellun ensin parhaaksi nartuksi ja sitten vielä Rotunsa Parhaaksi. Ristiinassa oli kilpailemassa myös Dolly, joka sijoittui heti Melodyn perään PN2-sijalle ja sillä sijalla tuli "Pöllille" serti.
Mellun poika Pommi oli ensimmäisissä kisoissaan harjoittelemassa. Tämä nuorukainen esiintyi mallikkaasti ja paras sijoitus oli PU2 varasertin kera. Hyvä tulos ensimmäisestä näyttelystä ja hyvä pohja näyttelyuralle varsinkin kun mm. Ristiinan esiintyminen meni nappiin.

Seuraavana päivänä (1.8.) oli vuorossa seuraava koitos Rantasalmella. Siellä tuomarina toimi suomalainen Vellu Kumpumäki. Hän piti Pommin äitiä Melodya Rotunsa Parhaana eli lauantain menestys toistui. Tuomari valitsi PN2-sijalle edelleen Dollyn ja tuomarin antama serti sinetöi edellisellä viikolla 2 v. täyttäneen Dollyn Suomen muotovalion eli FI CH-tittelin. Onnea erityisesti Aaronille ja koko muulle runsaslukuisalle tukiporukalle. Toivottavasti valioitumiskuvat onnistuivat hyvin ja ovat jo kehystettynä kunniapaikalla ;-))

Ehdimme viikolla nauttia turneesta muutenkin mm. käymällä kyläilemässä (ja kultakalan pelastusoperaatiossa), syömällä eräskin jäätelöannos, uimalla useissa järvissä, käymällä tutustumassa nähtävyyksiin ja asuntomessuihin sekä itä-Suomen lasten huvituksiin.

Näyttelyreissukuvat - sisältää sekä henk.koht. materiaalia että näyttelykuvia

Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4 Miniblack's4

Superhelteisessä Kuopiossa oli "Sawo Show"-niminen näyttelyrupeama "narttuporukassa". Huippuhelteisen viikonlopun staramme oli Mellu. Tuo pikku Alabaman ihme oli lauantaina 7.8. italialaisen Antonio di Lorenzon mieleen. Ensin koiralle tuli PN1-sija ja siitä seurasi Cacib. Loppukisoissa tuomari valitsi Melodyn vielä Rotunsa Parhaaksi. Mukana ollut Wanda sijoittui PN4:ksi.
Sunnuntaina oli mielessä vain kotimatka, joka voitiin aloittaa heti mikäli ROP-nakki ei napsahda. Hollantilainen Jo Schepers valitsi Mellun PN1-sijalle Cacibilla sekä loppumetreillä Mellu sai kuuman päivän parhaan mahdollisen palkinnon eli VSP:n. Pystyimme lähtemään oitis palkintojen jakopisteen kautta ja jättämään jo tuskaisen kuumaksi (auton mittari "parhaimmillaan" + 39,4) muuttuneen Kuopion taaksemme. Wanda sijoittui sunnuntaina PN3-sijalle varasertillä ja vara-cacibilla. Wantsu esiintyi paremmin kuin Mellu - lähes legendaarisen Anin tavoin. Tätä herkkua voipi jatkaa kuten vanhaan hyvään aikaan Anin kanssa ;-)
Kuopion kuumuus oli melkein jo etelävaltioiden kuumuuteenkin tottuneelle Mellulle liikaa vaikka viikolla lämpötilan laskiessa alle 26:n lämpöasteen pikku-bostoni asetteli jo peittoa päällensä. Onneksi koirilla oli hyvät oltavat koko reissun ajan. Koiraperheen tarpeisiin suunniteltu ja tuunattu auto on aivan must näillä matkoilla.

Miniblack's Matkamme aikana 6.8. vanha herra Veeti täytti vuosia. Tämä iloinen veikkonen täytti pyöreät 10-vuotta. Ensi vuonna Veeti ja vanhempi Saga-mummeli kilvoittelevat yhdessä veteraaniluokissa. Upeaa saada omistaa tällaisia koiria, jotka ovat tässä kunnossa veteraani-ikäisinäkin! Veetin kaveri, nuorempi "kollimme" Musti täytti myös vuosia (3v.) reissun aikana. Yksi sukumme vanhimmista jäsenistä on täyttänyt 27.7. uuden virtanpylvään eli Onni on nyt 13-vuotias. Oheinen kuva on tästä hyväkuntoisesta ja iloisen pirteästä vanhemmasta herrasmiehestä. Onnea omistajille, kun ovat pitäneet hyvää huolta kasvatistamme.

31.7.2010 - Ristiina (tuomari Anne Klaas, EE)
ROP, PN1 T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"
PN2, serti Miniblack's Blaze Of Glory "Dolly"
PU2, varaserti Miniblack's Dixieland Dice "Pommi"

1.8.2010 - Rantasalmi (tuomari Vellu Kumpumäki, FI)
ROP, PN1 T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"
PN2, serti, FI CH Miniblack's Blaze Of Glory "Dolly"

Sawo Show 8.8. (tuomari Jo Schepers, NE)
Sawo Show Kuopio Kansainväliset näyttelyt
Sawo Show 7.8. (tuomari Antonio di Lorenzo, IT)
ROP, PN1, Cacib T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"
PN4 Miniblack's Glimmer Of Choctaw "Wanda"
VSP, PN1, Cacib T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"
PN3, varaserti, vara-Cacib Miniblack's Glimmer Of Choctaw "Wanda"

27.7.2010 Helteinen lomailu jatkuu!

Miniblack's Miniblack's webmaster on kesälomalla vielä elokuun puolelle asti. Todennäköisesti en pysty päivittämään sivujamme tuona aikana. Valitan! Hätätapauksissa tai muuten kiireellisissä asioissa, soita Annelille tai lähetä hänelle sähköpostia. Tiedot löytyvät yhteystiedot sivulta.

27.7.2010 Kemin koiranäyttely sunnuntaina 25.7.

Miniblack's Pohjoisen oma poika Muumi esiintyi sunnuntaina 25.7. suomalaiselle Ritva Raidalle Kemissä. Tämä suorasanainen tuomari valitsi Muumin parhaaksi urokseksi ja tästä Muumi sai sertinkin. Loppukisoissa ruotsalainen koira oli rotunsa paras ja Muumi oli erinomaisesti VSP. Onnea Hanna ja muu tukijoukko!

24.7.2010 Helsingin koiranäyttely 24.7.

Miniblack's Helteiden välipäivänä "vain" 20-asteisessa säässä kisattiin tämän päivän Helsingin koiranäyttely. Meidän parasta antia toi veteraani-ikäinen Saga -tyttönen. Tämä reippaasti yli 10-vuotias iloinen mummo oli norjalaisen tuomarin (Rune Lysgaard) mielestä ROP-veteraani. Muutkin koirat esiintyivät kauniisti ja sijoittuivat paras narttu-sijoille molemmat.
Ps. Venäjän reissun voittaja-tittelit on lisätty koirille sekä Wandan Venäjän sertikuva päivitetty uutisiin.
Pss. Hellekesän innoittamana kesäkuvia on tullut niin rutkasti että päätin laittaa kesäkuvat erilliseen galleriaan. Kesämuistot vuodelta 2010 löytyy kesä ja talvi - galleriasta.

21.7.2010 Lammin koiranäyttely lauantaina 17.7.

Miniblack's Kuuman helteisessä Lammin näyttelyssä oli bostoneita kilpailemassa kahdeksan, joista ainoastaan yksi oli Miniblack's bostoni. Tämä pikkuinen Aada -tyttönen esiintyi edukseen. Tuomarina toimi suomalainen Pirjo Aaltonen ja hän oli pitänyt Aadasta paljon. Tuomari valitsi koiran ensin parhaaksi nartuksi. Tästä tuli luonnollisesti Serti ja viimeiseksi Aada valittiin vielä Rotunsa Parhaaksi. Hieno tulos harvakseltaan näyttelyissä käyvältä Aadalta. Kolmen päivän kuluttua koiralla on 2-vuotisjuhlat eli seuraava serti oikeuttaakin jo FI CH-titteliin. Paljon onnea omistajille!

7.7.2010 Helteisiä kesäterveisiä

Luin Bostoni-yhdistyksen lehdestä, että peräti 27 eri kasvattiamme on osallistunut viime vuonna näyttelyihin. Se on huima määrä, kun ajattelee miten vähän pentujamme viime vuosina on ylipäänsä syntynyt. Uskomaton ja mieletön luku, mutta kai se on uskottava! Tiedoksi kaikille, että reipas moninkertainen isoisoisoisoäiti Saga esiintyy Tuomarinkartanossa Helsingissä 24.7. Mummosta kiinnostuneet olkaahan kuulolla. Nyt on paljon öttimöttiäisiä liikkeellä, ja ne voivat pistää mustavalkoisia ystäviämmekin. Muistakaa suojautua ja ottaa hyvät dropit mökkireissuillenne mukaan.
ps. Olen korjaillut eräitä puuttuvia asioita eri sivuillamme mm. Martti on siirretty valioituneiden joukkoon, muutamien koirien esittelysivuja lisätty linkkeihin yms. pientä.

Upeita kesän tunnelmakuvia vuodelta 2010 - katsokaa ja nauttikaa

Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3 Miniblack's3

24.6.2010 Hyvää Juhannusta!

Miniblack's Miniblack's Ohessa muistoja viime viikonlopun häähumusta - kuninkaallisten ja muidenkin. Siinä poseeraavat ystävykset Ninni ja Vilho kirkon portailla. (ps. Suuronnittelut myös suomalaiselle hääparille.) Tulevana viikonloppuna muistakaa kaikki nauttia yöttömän yön kauneudesta eli Juhannuksesta parhaiden ystäviemme kanssa - bostoninterriereiden!

19.6.2010 Tuplavoitto ja valioituminen Kotkan kansainvälisessä näyttelyssä tänään

Miniblack's Miniblack's Lauantaina 19.6. olimme koirinemme irlantilaisen Paul Scanlonin arvosteltavana "Kotkan Ruusussa" (kansainvälinen koiranäyttely). Tuloskin oli mitä mahtavin. Melody oli paras narttu ja sai cacibin, vaikka cacibiahan Mellu ei nyt tarvitse. Loppupeleissä Mellu valittiin vielä Rotunsa parhaaksi. Martti valittiin parhaaksi urokseksi ja Mara sai sekä sertin että cacibin. Tämä serti sinetöi Martin uudet muotovaliotittelit eli nyt Martti on FI CH, RU CH Miniblack's Valentine Mate. Onnea! Mahtavan kaunis päivä ei olisi voinut paremmin mennä. Nyt pidämme reilun tauon näyttelyistä ja lepäilemme - ansaitusti.

15.6.2010 Koiranäyttelyissä Pietarissa 11.-13.6.2010

Olimme viikonloppuna Venäjällä Pietarissa kahdessa eri kansainvälisessä (FCI - Cacib) koiranäyttelyssä. Lauantaina oli Belye Nochi I ja sunnuntaina puolestaan Belye Nochi II. Matka onnistui hyvin ja tulokset olivat erinomaisia. Vaikka täytyy myöntää, että viikonloppu oli suhteellisen raskas. Olihan kyseessä kaksi todella pitkää näyttelyä peräkkäisinä päivinä. Molempina päivinä koiramme olivat kuitenkin Rotunsa parhaita ja muutenkin saivat sitä mitä tarvitsivat. Oheisessa taulukossa on jokaisen koiramme tulokset molemmilta päiviltä, pois lukien voittajatitteleitä joita tuli "erinäinen pino". Tarkemman raportin reissusta voit halutessasi lukea matkakertomuksestani.

Pietari, Venäjä "BELYE NOCHI I", 12.6.2010, (Olga Dolejsova , CZ)
ROP, Cacib, luokkavoitto, Cac, PU1 Miniblack's Valentine Mate "Martti"
luokkavoitto, Cac, res-cacib, PN2 Miniblack's Glimmer Of Choctaw "Wanda"
luokkavoitto, Cac, res-cacib, PU2, RU CH Cabanterra Zodiac At Miniblacks "Musti"
Cacib, luokkavoitto, Cac, PN1, RU CH T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"

Pietari, Venäjä "BELYE NOCHI II", 13.6.2010, (Wyacheslav Werbitskij, BY)
ROP, Cacib, luokkavoitto, Cac, PN1 T-Bo's Singing In The Rain "Mellu"
luokkavoitto, Cac, PU2, res-cacib Miniblack's Valentine Mate "Martti"
luokkavoitto, Cac, PN2, res-cacib Miniblack's Glimmer Of Choctaw "Wanda"
ERI, res-cac Cabanterra Zodiac At Miniblacks "Musti"

Pietarin reissulaisia: Melody, Musti, Martti ja Wanda

Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2

28.5.2010 Lisää Miniblack's bostoneita testattu vapaaksi JC:stä tai perineet JC-vapauden

Miniblack's Olen päivittänyt Nuoruusiän kaihi-taulukon (JC, Juvenile Cataract) uusimmilla Miniblack's tuloksilla. Tilastossa on muutama periytynyt JC-puhdas lausunto sekä yksi uusi Englannisssa AHT:ssa testattu tulos. Toivotaan, että kennelliitto saisi pian jalostustietokantansa kuntoon JC-tulostenkin osalta, että saisimme lähettää JC-tulokset liittoon kirjattavaksi. Tilastoa on odotettu jo useampi vuosi ja siksi toivomme sen tulevan tietokantaan pian. Siispä taulukko löytyy ainoastaan täältä ennen kennelliiton tietokannan päivitystä.
ps. Esittelysivut on perustettu Sinille, Borisille ja Minolle. Lisäksi kuvia päivitetty Doris'lle ja kaverit-osioon.
pss. Kiitos, Minna The Tobyn FI CH-valiokahveista viikolla!

22.5.2010 Aptus eli Helsinki KV-näyttelyn menestystä

Miniblack's Kun vähiten odottaa ja jättää kameran kotiin, niin silloin menee hyvin. Tämän päiväinen Aptus-show oli meille menestyksekäs tiukan itävaltalaisen Andreas Schmelin kehässä. Koiramme esiintyivät hyvin ja suurin osa sai ERI-arvostelun, vaikka päivän väri oli lähinnä punainen. Päivän parasta antia tarjosivat äiti Melody sekä poikansa Hemmo. Mellu sai sen mitä hakikin: Cacibin (vara-cacib muuttuu FCI:ssä). Mellun nuori poika Hemmo järjesti puolestaan yllätyksen. Tämä reipas bostoni voitti kaikki urokset ja sai ensimmäisen sertinsä. Lisäksi Hemmo tuli VSP:ksi loppukisoissa ja voitti ROP-juniori-tittelin. Lienee omistajat tyytyväisiä koiraansa, jota tuomari kehui monin ylisanoin mm. true breed attitude. Illan ROP-junioreiden finaalissakin tuomari Hans Lehtinen valitsi Hemmon 15:ta parhaan joukossa (n. 60:sta).
Kaikista esiintyneistä MB-koirista saimme ihanan syntymäpäivälahjan eräälle varttuneemmalle rouvalle lähipiirissäni!

17.5.2010 Kevään ensimmäinen pidempi näyttelyreissu

Vuoden ensimmäinen pidempi koiranäyttelyreissumme on takanapäin. Uusi koira-autommekin on nyt testattu ja hyväksi havaittu. Näyttelyturneen aloitimme Kangasniemeltä keski-Suomesta jo helatorstaina. Tuomarina bostoneilla oli kanadalainen Melvin Beech. Tämä herra valitsi Melodyn parhaaksi nartuksi ja vielä sen jälkeen Rotunsa Parhaaksi. Vastakkaisen sukupuolen paras sertillä oli Wallun poika Teppo. Kangasniemellä esiintyi Wallun tytärkin, joka oli yhtä hyvä kuin veljensä. Upeaa Wallu ja Maija! Olette tehneet hienoja jälkeläisiä.

Perjantai kului kyläillessä ja lomaillessa ennen seuraavan päivän näyttelyä Suolahdella. Siellä tuomarina toimi Zidy Munsterhjelm-Ehnberg Suomesta. Tuomari piti Mellua parhaana narttuna ja valitsi tämän vielä VSP:ksi. Paras Narttu 2-sijalle valittiin Candy ja tällä sijalla irtosi Suomen serti. Sunnuntaina Lappeenrannassa oli tuomarina Miroslaw Redlicki Puolasta ja odotuksemme eivät alunperin olleet kovin suuret. Mellu sijoittui PN2 ja ensimmäisissä näyttelyissään ollut Wanda oli PN3 saaden vara-sertin.

Koirat jaksoivat erittäin hyvin koko reissun vaikka helle oli valtava, joka päivä n. 24-28 astetta. Koirat nauttivat lämmöstä ja auringosta näyttelyiden välilläkin. Mikkelin maisemissa tarvitsimme hieman savo-suomi-tulkkia. ;-)) Ohessa kuva tapauksesta ja tietysti muitakin kuvia iloksenne. Onnea kaikille turneen osallisille tasapuolisesti; kiitos kaikille hengessä mukana olleille !! Nyt me keskitymme suunnittelemaan kaikenlaisia uusia tuulia ja juttuja.

Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2

9.5.2010 Sissin Agility-menestys sekä Erinomaista Äitienpäivää!

Miniblack's "Keisarinna" ja äiti Sissi on nyt tehnyt sen! Jankk ry:n lauantaina 24.4. järjestämissä Agility-kisoissa (tuomari Anne Huittinen) Sissi ja Henna saivat kaksi nollaa, luvan sekä sen viimeisen noususertin! Jo seuraavana päivänä 25.4. he pääsivät korkkaamaan kisauran vaativassa kolmosluokassa. Sissin viikonlopun sijoitukset: B hyppyrata, mini2 sijalle 3 (koirakoita 12) ja A agilityrata, mini2 sijalle 2 (koirakoita 9). Kisojen 15-sivuinen tulosluettelo löytyy Janakkalan koirakerhon sivulta. Perheen toinen bostoni ja Sissin poika Kamu odottaa herrasmiesmäisesti vuoroaan kisoihin. Tässä Sissin esittely kotiseurassaan Riihimäen Agility ry:ssä.

Kopioin Hennan luvalla hänen sähköpostistaan yhden otteen sanasta sanaan. Nämä rivit lämmittivät suuresti mieltäni.. "Kyllä olemme saaneet Sississä niin mahtavan koiran ETTÄ! Harva koira on noin hieno ja monipuolinen, on pentuja, näyttelymenestystä ja agilitymenestystä sekä tärkein ja hienoin rooli perhekoirana, keisarinnana ja sohvaperunana :) Ihan täydellinen ja mahtava pieni koira, hän on kaikkea <3 voi rakkaus pakkaus!"

5.5.2010 Burleski-Bostonimme maailman kartalla!

Miniblack's Miniblack's Bostoneistamme on tullut Burlesque -tähtiäkin. Burleski on nykypäivänä kuuminta hottia ja se tarkoittaa teatterin keinoin esitettyä parodista viihdettä. Miniblack's-"veljekset" - veteraani-ikäinen Milo ja vuoden nuorempi Nemo - ovat esiintyneet Burlesque-taitelija ja pin-up malli LouLou D’vil'n taidekuvissa. Oheinen tummanpuhuva kuva löytyy taiteilija Lou Lou D'Vil:n sivujen galleria-osiosta. Lisäksi suomalaista burleskia esittävä ryhmä The Tease Queens on ottanut samaiset "edustus-bostonimme" kansikuva-pojikseen. Erityisen valloittavaa mielestäni on Nemon heittäytyminen köllimään kuvauksessakin! Erinomaista poseeraustyötä Burleski - Bostonit Milo ja Nemo!

30.4.2010 Hauskaa Vappua kaikille ystävillemme!

Miniblack's Riehakasta Vappua Miniblack's lukijakunnalle! Viereisen kuvan alta löytyvä hyppäävä "ötökkä" ei ole jänis, vaan "ihanan" tuoksuiselta kompostilta livistävä pikku-bostonilaisemme.
ps. Tilastojen mukaan kävijöiden määrä kasvaa tasaisesti ja ainoastaan viimeisen vuoden aikana vierailuja on kertynyt lähes 130 000 käyntiä! Näitä sivujamme siis todellakin seurataan - Kiitos taas kerran teille kaikille aktiivisuudestanne!

11.4.2010 Topi on valioitunut Suomen Muotovalioksi tänään itä-Suomessa

Topi on sunnuntaina 11.4. kisannut vuoden ensimmäisissä näyttelyissä Joensuun Kiihtelysvaarassa. Topi meni ja valioitunut Suomen Valioksi (FI CH) suomalaisella Pirjo Aaltosella! Tuomari valitsi Topsun myös näyttelyn VSP-koiraksi. Vielä hauska yksityiskohta tästä näyttelystä. Samaisesta näyttelystä Topi sai aikoinaan ensimmäisen sertinsä ja nyt muutamien sertien jälkeen Topi valioitui samaisessa paikassa. Topi on ensimmäinen vuonna 2010 valioitunut bostonimme ja järjestyksessään Topi on peräti 35's Miniblack's muotovalio! Koska Suomen Cacibit on jo Topilla plakkarissa niin seuraava suunta onkin sitten ulkomaat ja INT CH-titteli. Paljon onnea Topin omistajalle Minnalle sekä muille asianosaisille! Miniblack's

Sissi on vuorostaan viilettänyt Agility Areenalla

Maanantaina 5.4. Sissi on taas ollut kisaamassa Helsingin Purina Areenalla agikisoissa ja tuloksen oli tupla nolla :). Sissi sai myös ensimmäisen "Luva nolla"-tuloksen kakkosluokasta. Vielä tulee saada toinen luva nolla ja serti niin sitten kutsuu kolmosluokka. Se onkin sitten korkein luokka kisata ja siihen kaikki pyrkivät. Sissin luokassa oli osallistujia noin 30 ja Sissi oli niistä kolmas ! Ei pöllömpi sijoitus ollenkaan, kommentoi Anne. Kaikki tulokset kisoista on luettavissa osoitteessa: Helsingin Agilityurheilijat.

2.4.2010 Hyvää Pääsiäistä kaikille Miniblack's sivujen seuraajille !

Miniblack's Hyvää ja rauhallista pääsiäisen aikaa kaikille ystävillemme ympäri Suomen niemen!

28.3.2010 WaudeVille Vilho-Wallunpoika on "Julkkis"

Miniblack's Meidän kasvattimme Vilhosta on tullut "Julkkis". Vilho on esiintynyt omistajansa kanssa Stockmannin MeVi-lehdessä palstalla missä kerrotaan parhaista kavereista. Oheista poseerauskuvaa klikkaamalla löydät koko artikkelin. Mihin vasta vuoden ikäinen Vilho-poika ehtiikään, kunhan kasvaa miehen ikään?

24.3.2010 Sukumme vanhin jäsen on poistunut keskuudestamme 22.3.

Miniblack's Tämän hetken Miniblack's kasvattien vanhin jäsen Sulo on nukkunut pois ja siirtynyt koirien taivaaseen. Sulo olisi ihan kohta täyttänyt huikean pyöreät 15 vuotta. Sulo sai olla loppuun asti talon herra ja nauttia etuoikeuksista. Nyt Sulo leikkii Otto -kaverinsa seurana koirataivaan pilvellä. Sylintäydeltä voimaa surun murtamalle omistaja-perheelle!
Touch Of-pentueesta löytyy tästä päivästä alkaen vanhimmat kasvattimme, eli sisukkaat herrasmies-vaarimme: Venäjällä asusteleva Rofe ja Naantalissa asuva Pontus.

23.3.2010 Pennut ovat 8-viikkoisia

Miniblack's Lumi-pentue on täyttänyt kahdeksan viikkoa ja he ovat valmiina suureen maailmaan. Pennut ottavat jo kovin mittaa toisistaan ja rääkkäävät tasaisin väliajoin mm. äitiään. Disa-mummeli ei kamalasti enää veteraani-ikäisenä välitä pikkupentusista, hän jo varmaan tuumailee että "eiköhän noi pennut oo jo nähty".

Viimeiset Lumi-pentueen pikkupentu-kuvat ja tietysti edellisten viikkojen kuvat löydät "Esittely"-linkin alta.

20.3.2010 Nuoriso-jengi näyttelyssä Pirkkahallissa 20.3.

Miniblack's Olimme tänään Pirkkahallissa nuorison kanssa treenaamassa. Olin todella tyytyväinen mm. nuoren uroksemme Minon esiintymisestä, vaikka omistaja oli etukäteen jännittyneen oloinen. Tämän pikku-prinssin esitys jäi ainakin minulle ihanana asiana mieleen! Olen viime viikot fiilistellyt tulevaa kesää, jatkan siis samaan malliin. Oheisessa kuvassa Geri hyppää suorilta jaloiltaan. Kaikkeen bostonit pystyvätkin, entäs sinä?

16.3.2010 Pennut ovat villejä 7-viikkoisia

Miniblack's Pennut ovat tällä hetkellä vilkkaita ja eläväisiä 7 viikkoisia pentusia. "Esittely"-linkistä löytyy kaikki tähän asti otetut valokuvat pennuista. Viimeiset pentuajan kuvat tästä Lumi-pentueesta otamme viikon kuluttua juuri ennen omaan kotiin siirtymistä.

8.3.2010 Hyvää Kansainvälistä Naisten Päivää 2010 !

Miniblack's Pennut ovat jo kuusi viikkoa vanhoja ja syötävän söpöjä. Totea itse ! "Lumi-pentue" linkistä löydät kaikki tähän mennessä otetut pentukuvat. Viime viikolla pääsin jo kevään fiilistelyihin, joten jatkan samalla linjalla. Vieressä hiukan tunnelmointia kesältä 2009. Katsokaa ja nauttikaa - kesä on kuitenkin tulossa !

2.3.2010 Kevään odotusta ja uusia kuvia

Miniblack's Maaliskuu ja ensimmäinen kevätkuukausi on alkanut. Kunnon kevättä odotellaan jo kiihkeästi sekä tietysti näyttelyjen alkamista. Ensimmäinen koitos on pian eli lauantaina 20.3. Tampereen Pirkkahallissa. Mansessa nähdään!! Lisäsin myös Gallerioihin pari hauskaa kuvaa. Lumi-pennut ovat juuri nyt 5-viikkoisia. Kaikki tähän mennessä otetut pentukuvat on katsottavissa Lumi-sivulla.

25.2.2010 Pennut 4 viikkoa

Miniblack's Lumi-pentueen pennut ovat nyt 4-viikkoisia. Uusimmat otokset - kuten aiemmatkin kuvat - on katsottavissa pentujen esittelysivulla eli Lumi-sivulla.

18.2.2010Boston-lapaset

Miniblack's Ohessa upeat itsetehdyt bostonfiguurilla varustetut lapaset. Käsineet on eräs kasvattimme omistaja kutonut ihan itse! Nostan suuresti (olematonta) hattuani. Samaan aikaan ei kuulemma enää pystynyt katsomaan televisiota. Olisiko hyvä haaste kätevälle aviomiehelle? Otaiskohan joku haasteen vastaan?

16.2.2010 Lumi-pennut 3 viikkoa

Miniblack's Lumi-pentueen pennut ovat tällä hetkellä täyttäneet kolme viikkoa. Uusimmat kuvat ovat katsottavissa pentujen esittelysivulla. Söpöliinit saivat ensimmäistä kertaa elämässään kiinteää ruokaa - jauhelihaa. Kuvistakin näkee, että aluksi jauheliha oli outoa mutta aika pian maku alkoi miellyttää. Eipä tässä tarvita mitään erillisiä eläinohjelmia, kun näitä ihanuuksia katselee.

10.2.2010 Lumi-pentue kaksi viikkoa

Miniblack's Lumi-pentueen pennut ovat täyttäneet kaksi viikkoa. Uusimmat kuvat ovat katsottavissa pentujen esittelysivulla. Jouduimme päästämään yhden pennuista Taivaan Isän huomaan. Onneksi näitä surullisia pentuluopumisia ei meillä ole ollut vuosikausiin, mutta nyt voimakkaammat tahot määräsivät toisin.

4.2.2010 Lumi-pentue yhden viikon

Miniblack's Lumi-pentue on täyttänyt yhden viikon ja uusimmat kuvat on päivitetty esittelysivulle. Pentueen sukutaulukin on tehty ja se löytyy samaiselta sivulta. Sukutaulusta löytyy paljon kuvia pikkusten sukulaisista sekä peräti viiden sukupolven suku nimineen ja titteleineen.

1.2.2010 Ensimmäiset kuvat pikku-pennuista

Miniblack's Tämän vuosikymmenen ensimmäistä pentuetta voit ihastella pentujen esittelysivulla. Pentukuvia ilmestyy viikottain lisää eli seurattavaa riittää ainakin seuraavien viikkojen aikana.

30.1.2010 Vauvauutisia Miniblack's bostoneilla

Miniblack's Uuden vuosikymmenen ensimmäiset bostonin pennut ovat syntyneet. Lataan äärimmäisen söpöjä kuvia ja tietoa pentujen esittelysivuille. Joka viikko otan perinteiset kuvat pentujen kehityksestä eli luovutukseen asti sivuillemme ilmestyy viikoittain tavaraa. Seuraa kuvasatoa jatkossa.

23.1.2010 Turun KV-näyttelyssä historiaa

Tänään pidetyssä Turun näyttelyssä teimme Miniblack's historiaa ja lähes varmasti myös Suomen Bostoneiden historiaa. En ole koskaan näiden 25:n aktiivisen näyttelyharrastus-vuoden aikana nähnyt missään bostonkehässä saman näyttelyn veteraaniluokissa äitiä ja poikaa. Tämä historiallinen tapaus tapahtui tänään. 10 vuotta täyttänyt Saga kilpaili yhdessä hieman nuoremman poikansa Wallu-Waldemarin kanssa vetskuissa. Saimme ikuistettua myös kivan "sukupotretti" -muiston, koska "Inkkari"-pentueen isä Wallu ja äiti Candy sekä yksi pentueen pennuista Doris kilpailivat näyttelyssä samaan aikaan !

Kovan ennakkokohun saattelema Saga ei yltänyt parhaimpiin tuloksiinsa, vaikka esiintyi paremmin kuin nuorempana. Mielestäni kanadalaisen tuomarin arvostelut lähes jokaisesta kehässä käyneestä bostonista olivat vähintään mielenkiintoiset. Itse pidin erityisesti Sagan keväisen keltaisesta nauhasta, vaikka tuomari-setä olikin jo siinä vaiheessa aivan muissa mietteissä.. Kaiken kaikkiaan tämä oli yksi "hauskimmista" näyttelyistä koskaan.

Miniblack's2 Miniblack's2 Miniblack's2

18.1.2010 Ihan pakko mainostaa ...

Miniblack's Olen kuin pikkutyttö, joka odottaa joulua. Turun KV-näyttelyssä esiintyy ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa (n. 8 vuoden näyttelytauko) oma 10-vuotias Sagani. Olen odottanut tätä näyttelyä kauan ja pian se on käsillä.. Näyttelyssä esiintyy muitakin koiriamme ja toki nekin ovat rapsutettavissa lauantaina 23.1. Turun messukeskuksessa kehän 26 laidalla kello 10:sta alkaen. Tervetuloa tsemppaamaan Sagaa!

14.1.2010 Elämme jännittäviä aikoja

Miniblack's Odottelemme innoissamme josko saisimme pieniä boston-vauvoja lähiaikoina. Mikäli olet kiinnostunut vuoden 2010 ensimmäisestä pentueesta - siis kevään vauvoista, ota yhteys Anneliin. Hän antaa lisätietoa pennuista, vanhemmista ja suvuista. Sittten vaan pitämään peukkuja, että kaikki menee hyvin..

10.1.2010 Ensimmäisiä uuden vuosikymmenen boston-uutisia

Miniblack's Pari kylmää pelkäämätöntä bostonia omistajineen on aloittanut näyttelyvuoden heti ensimmäisestä mahdollisesta eli Kajaanin kansainvälisestä näyttelystä tänään. Itse emme ole Kajaanin näyttelyyn koskaan tohtineet lähteä kylmyyden takia, mutta tällä kertaa Kajjaaniin lähti pari kovaa talvi-sissiä. Valitettavan monen tuomarimuutoksen jälkeen tuomariksi valikoitui viimein Paula Heikkinen-Lehkonen. Järkyttävästä pakkasennusteesta huolimatta pakkanen ei ollut aivan kamala eikä reissukaan ollut turha.
Topi oli PU2 ja sai Suomen Cacibin. Nyt Topilla on Suomen Cacibit koossa ja seuraava suunta lienee ulkomaat? Matkakaveri Lissukin sai ERI:n vaikka tiedossa oli Lissun olevan tuomarille pienehkö. Onnittelemme pakkasmatkaajia!

 • Muistakaa talvi-ulkoiluttaa bostoneitanne näillä leveyksillä ja etenkin näillä pakkasilla mielummin monta pienempää lenkkiä päivässä kuin muutama pitkä lenkki. Yleensä bostonilaiset eivät pidä talven kylmästä viimasta. Poikkeuksena kuitenkin ne muutamat todelliset sissit, jotka eivät välitä pakkasen purevuudesta.

 • Veikeä ja iloinen Weksu-bostoni (tunnetaan muillakin nimillä mm. Weikka) on siirtynyt taivaaseen "tätinsä" Pepsin luokse. Weikka kasvoi aikuiseksi Pepsin ja perheen tytärten kanssa. Näillä kaikilla oli monia upeita hetkiä Weksu-ilopillerin kanssa. Otamme osaa kaikkien omistajien suruun ja toivomme monia iloisia hetkiä Putte-bostonin kanssa.

 • Uusia valokuvia on taas kerääntynyt päivitettäväksi gallerioihin. Kiitos kuvien lähettäjille kaikista kivoista valokuvista. Käy kurkistamassa omat otoksesi ko. gallerian kohdalta.

2.1.2010 Uusi Vuosi 2010

Miniblack's Hyvää uutta vuosikymmentä kaikille bostonihmisille. Uusi vuosi 2010 on alkanut Helsingin leveyksilläkin todella lumisissa merkeissä ja kipakassa pakkassäässä. Omat koirani eivät vilukissoina erikoisemmin välitä märästä tai kylmästä, joten vanhemman Sagan avustuksella nuori Gerikin toivoo pääsevänsä ulkoa heti sisään takaisin. Kaikista mieluiten Gerppu kuitenkin toivoisi muuttuvansa pulloksi ;-)

 • Vuoden 2009 viimeisin ja samalla yksi surullisimmista uutisista oli, että sukumme vanhin jäsen Arri on nukkunut pois joulukuun viimeisenä päivänä hieman yli 15-vuotiaana. Linkin kuva on otettu 15-vuotiaan Arrin syntymäpäivänä ja korkean iän kunniaksi. Upean Arrin elämä oli todellista koiran elämää. Koira nautti varmasti joka hetkestä ja Arrin tyytyväinen olo huokui koirasta aina. Omistaja piti koiran erinomaisessa kunnossa. Senkin vuoksi Arri eli hyvin pitkän ja hyvälaatuisen elämän. Olemme kaikki todella surullisia omistajan ja perheen puolesta. Toivomme että Arrin paras kaveri Pontus-bostoni eläisi vielä monta vuotta!

 • Vuoden 2010 nettisivujen yksi uusi parannus on yhden uuden kuva-gallerian lisäys jo ennestäänkin laajaan kuvakokoelmaamme. Se on nimeltään "Bostonimme ja lapset". Galleriaan voi aina lähettää hauskoja kuvia bostoneista ja kaikenikäisistä lapsista. Osoite on sama kuin muullekin materiaalille - eli Annen sähköposti.

 • Nekku-bostoni on pakinoinut blogiinsa joulun alla.