Uutiset 2014

20.12.2014Joulun aikaa..

Nyt alkaa joulun aikaan rauhoittuminen perheessämme ja toivotamme kaikille ystävillemme monia hyviä hetkiä karvakorvien kanssa. Kaikille siis...
Miniblack's

Rauhallista Joulua ja Räiskyvän Railakasta Uutta Vuotta!
Wish you a ‘ho’ ‘ho’ whole lotta fun this holiday season!
God Jul och Gott Nytt År!
Frohe Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr!

Palaamme koira-asioihin seuraavan kerran tammikuussa, siihen asti lepäilemme perheen parissa.

30.11.2014Ruotsin kuulumisia ja titteleiden päivityksiä

Miniblack's Meidän ihanaisen Martti -bostonin napakka ja nätti tyttö on hienosti menestynyt Ruotsissa. Marraskuun alkupuolella pikkuinen Kandansa Cha-Cha oli ollut näyttelyssä Växjössä (tuomari: Nina Karlsdotter, SE). Yli 20 bostonin kehässä koiran handler ja hyvä ystävämme Stina Johansson esitti Cha-Cha:n Rotunsa Parhaaksi luonnollisesti sertin ja cacibin kera. Ett stort Grattis till Sverige! Heja Cha-Cha!

Olen päivittänyt kaikki uudet tittelit viimeaikaisille voittajakoirille. Uudet tittelit löytyvät ainakin menestyneiden koirien omilta sivuilta sekä valioituneet-, kasvattejamme-, ja koiriemme saavutuksia-sivuilta. Jos jokin titteli vielä puuttuu, niin ilmoita Annelle! BTW: Pyörittelin pävitellessäni peräti viittä uutta C.I.B -titteliä. Tämä on aivan käsittämätön luku, superkiitos kaikille. Äärimmäisen iloiseksi ja kiitolliseksi vetää! Lukuisien tänä vuonna saavutettujen titteleiden lisäksi olen listannut kaikki matkaraportit viime vuosilta artikkelit -sivulle. Minkäs maan näyttelyyn sitä seuraavaksi lähtisi? Anyone? Nähdään messukeskuksessa pian ja mietitään seuraavia siirtoja.

1.11.2014Veni vidi vici sanoi Igor, kun radalta poistui!

Miniblack's Meidän Viimeinen Valloittaja, Miniblack's Final Conquest tuttavallisemmin Igor, sai tänään kolmannen hyväksytyn suorituksen Rally-Tokon alokasluokassa. Kolmannella hyväksytyllä tuloksella Igor sai koulutustunnuksen RTK1 ja luokkanousun avoimeen luokkaan.

Igor aloitti Rally-Toko kisauransa vain kaksi kuukautta sitten Hangossa 6.9. (75 pistettä). Toisen ykköstuloksen Igor sai 4.10. Ylöjärveltä (95 pistettä) ja kolmas startti oli tänään 1.11. Lahdessa (80 pistettä). Pieni taituri kävi siis kolmessa kisassa ja keräsi jokaiselta radalta ykköstulokseen tarvittavat pisteet. Handlerimamma on niin ylpeä upeasta pienestä miehestä! Ensi vuonna kisat jatkuvat seuraavassa luokassa.

9.10.2014Elämässämme surua ja iloa

Miniblack's Iloisia uutisia tuli Tallinnan reissusta 27-28.9. Tuolloin Ande esiintyi niin loistavasti Kaisan seurassa että Ande palasi luokseni Eestin valiona. Tallinnan näyttelyissä oli aika monta koiraa ja lähes kaikki Suomesta. Ande esiintyi tanskalaisille tuomareille hyvin ja rennosti ja lauantaista oli tuloksena Eestin Muotovalio eli EE CH. Toisin sanoen juuri se mitä lähdettiin hakemaankin. Matkakertomuksen reissusta kirjoitti Anneli, se sisältää myös kaikkien bostoneiden tulokset launtailta ja sunnuntailta. Miniblack's

Surullinen uutinen on se, että Disa on nukkunut pois vanhuuden vaivojen vaivaamana 17.9.2014 lähes 12 -vuotiaana. Pieni Tapanilan "poliisi" ei jaksanut enää vahtia joukkoja ja voimien huvettua ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin auttaa pikkuistamme nukkumaan ikuiseen uneen. Poliisipäällikkö oli niin tärkeä Annelille, että en koskaan saanut Disaa itselleni edes hoitoon. En kuulemma osaa arvostaa "Disan ylhäisyyttä". Lepää rauhassa, päällikkö-Disa!

Miniblack's Boris ja Igor ovat nauttineet 21.9. Vantaalla "mölli" rally-tokossa. Igor suoritti radan varmasti lähes täysillä pisteillä (96/100). Boris oli aavistuksen parempi (97/100). Boris oli lisäksi tuomarin suosikki, koska Boris "hymyili" niin hienosti koko radan ajan. Ylöjärvellä samaiset pojat olivat 4.10. Boris ei viitsinyt tällä kertaa "vaivautua" mutta Igor oli sitäkin innokkampi. Igor on yhden yhden ykköstuloksen päässä "luokkanoususta" ja "RTK1 Koularista".

Jos haluatte iloa elämäänne, katsokaa tämä ihana video yhdessä asuvista Ruususta ja Sinistä. Minä tulen videosta aina hyvälle mielelle!

16.9.2014Tallinnan syksy toi Andelle pari Rotunsa Paras -titteliä ja Sertejä

Miniblack's Olimme viikko sitten Annelin kanssa pienellä tripillä ja shoppailureissulla Tallinnassa. Meillä oli mukana koiristamme Ande. Tämä pikkuinen ja bostonimaisen energinen voimakimppu oli molemmissa Tallinnan näyttelyissä Rotunsa Paras, tietysti Eestin sertien kera. Kertomuksen matkaltamme kirjoitti Anne. Raportti sisältää myös muutaman rivin samaan aikaan kotopuolessa olleesta RalliTokosta. Anden sukulaisjätkät Boris ja Igor kävivät ensimmäisessä virallisessa Ralli-toko kilpailuissaan ja pikkuiset suoriutuivat hienosti ja iloisesti radastaan.

30.8.2014Tervakoski INT-näyttelyssä Riemulla menestystä

Miniblack's Kävimme sisarusten - Riemu ja veljensä Ande - kanssa Tervakoskella kansainvälisessä näyttelyssä belgialaisella tuomarilla - Dimitry Van Raamsdonk. Tuomari oli erittäin tiukka ja tutki kaikki koirat suunnattoman tarkkaan. Olen tuomarin kanssa pitkälti samaa mieltä sijoituksista. Hän oli hyvin tarkka sellaisistakin asioista mitä monet tuomarit ei noteeraa/välitä. Koirien oli lisäksi oltava tyylikkäitä ja ei-bulldoggimaisia. Näistä kaikista ominaisuuksista propsit hänelle. Kehässä oli lähes 20 bostonia. PU-kisaan pääsi vain kaksi koiraa ja PN-kisaan kolme narttua. Sellainenkin harvinaisuus koettiin, että yksi koira sai Tyydyttävä-arvion. Ihan heti en muista moista nähdyn bostoni-kehässä vaikka joskus syytä olisi. Tuomari arvosti Anden PU2-sijalle ja sai CACIBin. Vielä paremmin kävi meidän superkoira Riemulle. Riemu esiintyi kehässä tyylilleen uskollisesti - kuin maailmantähti. Tätä narttua on aina ilo esittää. Niin nytkin. Riemusta tuli ensin Paras Narttu tietysti Sertin ja Cacibin kera ja loppupeleissä Riemusta tuli VSP. Hienoa Riemu, olet niin upea!
Tältä sisaruskaksikolta alkoi tästä näyttelystä juosta vuoden CACIB-aika. Eli kansainvälinen valioituminen on mahdollista vuoden kuluttua ;-)

Viikolla tuli Dollylle postissa pari vahvistusta: FCI:ltä Kansainvälinen Muotovalio eli C.I.B ja Sloveniasta ko. maan valio eli SLO CH. Dollyn koko rimpsu on: C.I.B, FI CH, RU CH, EE CH, BY CH, SLO CH, RKFV RKFV-11 Miniblack's Blaze Of Glory.

21.8.2014Maailman Näyttely (WDS) Helsingissä, Valioitumisia Liettuassa ja muuta

Miniblack's Sunnuntaina 10.8. koitti vihdoin kauan odotettu koirien Maailmannäyttely (WDS) Helsingissä. Viimeksi maailmannäyttely oli Suomessa vuonna 1998. Lauantaina 9.8. olin ollut jo kehätoimitsijana, joten säännöt olivat jo hyvin hallussa. Ne poikkesivat jonkun verran Pohjoismaisista. Maailmannäyttely oli taas aivan omaa luokkaansa ja bostoneitakin oli peräti 128. Ikinä en ole ollut - 30 vuoden bostoniharrastuksen aikana - näin suuressa kisassa mukana. Minä sain kunnian esittää näyttelyssä itselleni tärkeän koiran - Riemun. Siinä vasta söpö, herttainen, kaunis, viisas ja ennen kaikkea temperamentiltaan TODELLINEN Bostoni. Näyttelyn kaikki parhaat sijat menivät ulkomaille ihan odotetusti ja ansaitusti. Miniblack's koirista kahdeksan yhdeksästä saivat EXCELLENT-sijan. Ainoastaan tällä sijalla pääsi jatkokilpailuihin. Olen kaikista osallistuneista Miniblack's-koirista ylpeä ja iloinen. Jokainen esitti parastaan tässä mega-luokan tapahtumassa.

Miniblack's Sokerina pohjalla ja henkilökohtainen ilon aihe oli kasvattajaluokkamme. Kasvattajaluokkia ilmoitettu peräti 13 kappaletta mutta vain n. 10 kasvattajaa pystyivät esittämään luokkansa. Miniblack's -kasvattajaluokka oli suomalaisista luokista paras eli 3. (Luokassa esiintyi nyt Igor, velipoika Ande sekä "tyttökaveri" Capri.) Kasvattajaluokat voitti saksalainen kasvattaja ja nr. 2 kasvattaja oli Ruotsista. Koska Miniblack's koiria ei ole syntynyt enää kolmeen vuoteen, oli luokan esittäminen näin kovatasoinen näin tasokkaassa seurassa erittäin merkittävä asia. Erään kasvattini omistajan sanoin "eikö ole kiva lopettaa huipulla". Toden totta Maailman Voittaja-näyttelyyn onkin kiva lopettaa nämäkin geimit.

Miniblack's Kaisa kävi koirineen pienen tripin Liettuassa heinäkuun loppupuolella. Molemmat koirat Igor ja Boris palasivat kotiin Liettuan Muotovaliona (LT CH) ja Baltian Muotovaliona (BALT CH). Kirsikkana kermakakun päällä oli Boriksen voittama osallistumisoikeus maailman suurimpaan koiranäyttelyyn eli Englannin Cruft'siin. Saa nähdä nähdäänkö Boris vielä ensi vuonna Birminghamin lavalla Cruft'sissa? Well Done, Guys! I'm sooo proud of you two! Koko reissun matkaraportti on luettavissa täällä. ps. Alkaa olla jo niin paljon titteleitä päivitettävänä, että toivottavasti muistan ne kaikki päivittää joka paikkaan. Ihana positiivinen ongelma.

Miniblack's Isojen tapahtumien lisäksi Ruusu on ollut 26.7. Saarijärvellä (tuomarina Mery Chantal) PN2 ja Rotunsa Paras -veteraani jo totuttuun tyyliinsä hienosti esiintyen. Itse olimme 26.7. Tuomarinkartanossa helteisessä säässä. Marja Talvitie ihmetteli miksi olimme tulleet helteeseen lyttänokkaisten koirien kanssa. Hän oli hyvin huolissaan koirien hengityksestä ja oli ihmeissään kun koirani eivät kärsineetkään kuumuudesta. Päinvastoin hän ihmetteli meidän koirien normaalia olotilaa kovasta helteestä huolimatta. Voi kunpa minulla olisi ollut mahdollisuus kertoa muutama esimerkki bostoneidemme kesäharrastuksista 30 asteen paahteessakin ja että huolimatta kuumuudesta millään koirallani ei ole koskaan ollut hengitysvaikeuksia tai oireita kovastakaan helteestä. Kasvattajaluokkamme oli Tuomarinkartanossa Rotunsa Paras.

14.7.2014Pari viikkoa lomalla ja heti napsahtelee kaksi C.I.B-titteliä sekä muita valioita

Miniblack's Lähdimme perheemme kanssa lomailemaan juhannuksena ja kas kummaa lomareissuumme osui taas näyttelyitä. Tällä kertaa loma suuntautui pohjoiseen ja katsastimme Lapin sekä tietysti Joulupukin pajan Rovaniemellä. Kun olimme nauttineet Suomen Lapista kävimme omassa lempinäyttelypaikassani Gällivaressa Ruotsin Lapissa. Vastassa meillä oli vajaat 20 bostonia, lähinnä Ruotsista ja kielen perusteella ilmeisesti Norjastakin. Portugalilainen tuomari Manuel Loureiro Borges piti meidän Sisusta erityisen paljon ja kehui sitä eleettömästi mutta selkein sanoin. Meidän pikku-pätkä oli lisäksi niin erilainen kuin kaikki muut ja koira esiintyi kuin maailman luokan tähti. Tämä takasi Sisulle Rotunsa paras -palkinnon kaikilla herkuilla.

Miniblack's Viimeinen Cacib Sisulle tuli nopeasti C.I.B.-arvoon vaadittavan 1 v 1 pv täyttymisen jälkeen. Sisu leivottiin reissulla sekä Kansainvälinen Muotovalioksi (C.I.B) että Ruotsin Muotovalioksi (SE CH). Hauska yksityiskohta näyttelyssä oli; Meidän koiria ei ole viime vuosina kanssakilpailijat kehuneet ääneen yhtä vuolaasti kuin ruotsalaiset Gällivaressa. Olin kehuista melkeinpä vaivaantunut ja hämilläni, se on jotenkin niin odottamatonta koiranäyttelyissä.
Miniblack's Sisulla on muuten kunnia olla nr. 20. Oelandica's C.I.B -koira ja koira on kasvattajan nr. 41. SE CH -bostoni. Tätä kutsuisin jo menestykseksi! Ulla on tehnyt hienoa työtä kymmenien vuosien pelkällä bostonien kasvatuksella saaden hienoa tulosta. Tunnetusti asiantuntemus ja perehtyminen kasvatustyöhön on erittäin tärkeä ja näihin lukemiin on monella pitkä matka vaikka jokunen kasvatti olisi jotain voittanutkin. Grattis Ulla och tusen tack för denna lilla gubben!!

Miniblack's Viikkoa myöhemmin kasvattiemme omistajat ja kaksi kasvattiamme Noppa ja Hemmo kävivät kääntymässä Virossa näyttelyviikonlopussa Pärnussa. Pärnussa oli poikiemme lisäksi muitakin suomalaisia koiria. Meidän suurimmat uutiset ovat kuitenkin seuraavat: Hemmon perjantain lepopäivän takia meiltä kehässä oli ainoastaan Noppa. Suomalaisen Harto Stockmarin tuomitsemana Noppa oli ainoa ERI:n saanut koira. Näin Noppa oli Rotunsa Paras ja Eestin sertillä koira valioitui Eestin muotovalioksi. Ryhmäkilpailuissa Noppa valittiin vielä 8 parhaan joukkoon. Hienoa Nopsukka!

Miniblack's Sunnuntaina linjakas Hemmo oli VSP ruotsalaisella tuomarilla Kansainvälisessä näyttelyssä. Tästä näyttelystä voitettu CACIB toi koiralle hienon tittelin Kansainvälinen Muotovalio eli C.I.B-tittelin. Tarkemman Pärnun reissun matkaraportin kirjoitti Emma. HUOM! Tonttu-pentueemme (* 2.12.2010) koirat voivat lisätä isälleen Hemmo'lle FCI:n vahvistuksen jälkeen käyttöönsä upean C.I.B-tittelin.

Miniblack's Kaunis veteraanimme Ruusu kävi Juvalla näyttelyssä 5.7. Koiria paikalla oli kymmenkunta, näistä vain kaksi narttua ja urosta saivat jatkoon oikeuttavan SA:n. Ruusu oli super-kiiltävässä turkissaan hienosti PN2 ja Rotunsa Paras Veteraani. Kriittisen tuomarin (tanskalaistunut Tuula-Maija Tammelin) sanoin "Erinomaisessa kunnossa esitetty ja hyvin esiintyvä veteraani". Tästä koiran on hienoa jatkaa elokuun Maailmannäyttelyn veteraaniluokassa.

20.6.2014Ruotsin reissu toi uuden maan muotovalio-tittelin (SE CH) Borikselle

Miniblack's Kaisa kävi kavereineen Ruotsin Bostoneiden erikoisnäyttelyssä Örebrossa ja näyttelyssä Norrköpingissä. Boris voitti Norrköpingin matkalta (tuomarina ruotsalainen Annika Ulltveit-Moe) uuden tittelinkin Ruotsin Muotovalio. Tällä kertaa hauskan matkaraportin on kirjoittanut Kaisa.

Railakasta Jussia Jussille ja tietty muillekin ystävillemme!

7.6.2014Suru-uutinen Sipoosta - Apa on poissa

Miniblack's Sunnuntaina 1.6. meitä kosketti suuri suru-uutinen. Miniblack's perheen ikä-nestori ja sukumme tämän hetken vanhin edustaja Alpo, Apa on nukkunut pois kunnioitettavassa 14,5 vuoden iässä. Apa oli myös Miniblack's klaanin viimeinen hengissä oleva kasvatti viime vuosituhannelta (v. 1999).
Meiltä lähti Aulikille ja Karille ensimmäinen bostoni 17 v. sitten, sittemmin Miniblack's bostoneita heillä on ollut monia. Tänään on enää yksi: 10 -vuotias Immu. Perheemme lähettää paljon voimaa antavia ajatuksia Alpoa suremaan jääneelle perheelle.

29.5.2014Liettuasta iloisia uutisia - LT CH, Cacibeja sekä BALT CH

Miniblack's Viikonloppuna olimme hauskalla ja helteisellä (25-30 c) kesälomareissulla Moletaissa Liettuassa. Koirista seuranamme oli Lumi ja Ande. Reissu oli raskas mutta menestyksekäs. Lumi sai ne mitä toivoimmekin matkalta. Suomeen tulimme tarvittavien cacibien kera ja Lumi valioitui Liettuan muotovalioksi ja Baltian Muotovalioksi. Tällä kertaa tarkemman reissuraportin kirjoitti Anne.
Vanhemmat raportit ovat luettavissa täällä.

17.5.2014Champanjaa ja Cacibeja & Cäpinää

Miniblack's Helsingin kansainvälinen koiranäyttely toteutettiin epävakaisessa säässä lauantaina 10.5. Tuomarinkartanossa. Meidän koirat menivät hienosti (paitsi Lumi), erityisesti sydäntä lämmitti Anden keskittynyt meno. Miniblack's koirat saivat molempien sukupuolien Cacibit. Cacib oli päivän tärkeimmät voitettavat ja jota mm. Lumin kanssa halusimme. Igor oli bostoneiden VSP. Miniblack'sLisäksi saimme ruotsalaiselta Nina Karlsdotter'lta Kasvattajaluokan Rotunsa Paras-voiton joukolla Ande, Boris Igor sekä Lumi.

Samaisena lauantaina Pommi oli samaan aikaan Agility-kisoissa Savonlinnassa. Pommi oli kolmessa eri startissa (hyl, 1. ja 2.) Ensimmäiset kisat kakkosissa, heti nollatulos ja luvilla. Pommi esittäjineen ei ole ehtinyt kunnolla treenata ja silti tällaista jälkeä. Pommin omistajan sanoin "koira on luonnonlahjakkuus". Kasvattajana olen tietenkin iloinen ja ylpeä sekä voin yhtyä omistajan sanoihin. Well Done, Pommi ja Kirsi!

Miniblack's Sunnuntaina (11.5.) Haminassa meidän hieno kasvattajaluokka oli Juha Putkosella Rotunsa Paras kasvattajaluokka PU- ja PN-sijoituksin. Päivällä kännykkäni piippasi ja toi lisää menestystä - tällä kertaa Tanskasta. Suloinen Ulpukka oli Roskildessa italialaisella Ferdinando Asnaghilla sijoittunut PN3-sijalle kahden valioluokan koiran jälkeen. Sijoitus oli tuonut Ulpukalle Tanskan Sertin. Kun Ulpukka valioituu Suomen valioksi, Ulpukasta tulee (tällä hetkellä) vähintään kolmen eri maan muotovalio samalla kertaa. Hieno juttu pohjanmaalle!

Upea viikonloppu ja ihana äitienpäivä - Champanjat sille!

Miniblack's Tänään olimme Riihimäellä ainoastaan pikku-Anden kanssa. Nyt alkaa jo koira toimia ja tasainen tahti löytyä. Lähdin harvinaisen vastahakoisesti Riksun näyttelyyn kun vielä tuomarinvaihdoksen takia meille tuli uppo-outo romanialainen tuomari Petru Muntean. Olin aamulla varma, että tästä päivästä tulee jokinlainen "arpapeli" johtuen ennakkoluuloistani. Toisin kävi. Tuomari arvosteli kovaäänisesti ja ainakin ne (lähinnä urokset) joiden arvostelut kuulin, olin arvosteluista täysin samaa mieltä. Varsin suoraselkäinen, oikein arvosteleva ja herrasmiesmäinen tuomari eikä hän ollut ERI-automaattikaan. Yllätyin erittäin positiivisesti. Kaiken kukkuraksi Ande oli isossa urosten sakissa (kaikki näyttelyn urokset hakivat sertiä) PU2 vara-sertillä. Hieno päivä ja ammattitaitoiselle tuomarille menemme vastakin. Kiitos vielä seurasta Mansen Miisalle, oli taas huippuhubaa..

12.5.2014Latvian reissu reilassa, championeja matkassa

Miniblack's Vanha reissukaksikko - Lumi ja Sisu - matkustivat 2.-4.5. Latvian Talsiin Annelin ja Pekan seurassa. Reissulaiset raijasivat Talsista alkoholijuomien sijaan molempien päivien Rotunsa Paras-tittelit ja kasan muotovalio-titteleitä. Anneli kirjoitti matkaraportin heidän vaiherikkaasta matkasta.

29.4.2014Caprista Baltian Muotovalio ja Lahden näyttely

Miniblack's Viime viikolla saapui odotettu muotovalio-vahvistus Latviasta. Meidän Caunis Caprin pitkän tittelirivistön jatkeena on nyt viralliset Baltian Muotovalio ja Latvian Muotovalio. Upeaa Upea Capri! Well Done!
Viikonloppuna kävimme vain poikaporukalla Lahden koiranäyttelyssä tiukkaa linjaa vetävällä australialaisella Danielle Dryburgh'lla. Lahdessakin koiriamme pääsi tiukan ERI/SA-seulan läpi. Parhaimmat tulokset tarjosivat tyylikkäät Noppa ja Igor PU2 ja PU3-sijoillaan. Kasvattajaluokan voitimme veikeällä poikaryhmällä Noppa, Ande, Igor sekä Boris eli (Rotunsa Paras -kasvattaja). Toivotan vielä kaikille railakasta Vappua ja kauniita kuohuviinikelejä. Simat suuhun, Hatut päähän ja nauttikaa keväästä ja koiristanne!

19.4.2014Uudet Eestin muotovaliot - Sisu ja Lumi

Miniblack's Onneksi tajuan joskus olla järkevä! Ai että miksikö? Älysin jättäytyä Rakveren (Viro) matkalta pois ja heti tuli menestystä niin että ranteet rotkui. Ihana nuori narttumme Lumi ja Ruotsin tuontimme Sisu kävivät Viron Rakveressa näyttelyissä upein tuloksin. Suomalaisten kansoittamissa kisoissa (ei virolaisia koiria paikalla) pikku-Sisu oli molempina päivinä Rotunsa Paras ja Lumi sunnuntaina VSP. Luonnollisesti Sertit tulivat kummallekin koiralle ja molempien koirien titteliä koristaa tästä lähtien myös titteli EE CH eli Eestin Muotovalio.
Matkaraportti on tällä kertaa Annelin kirjoittama. Sanoi mummi mitä tahansa minun eskarilaiseni totesi matkasta lakoonisesti "huonosti meni kun ei tullut edes palkintoja". Ruusukkeet kuin eivät ole voittoja ollenkaan, ainoastaan pystit. Ihana äidin kullanmuru!

19.4.2014Keväisiä kuvia ja Kankaanpää

Miniblack's Tämä kevät on ollut bostoneille mitä mainioin. Ainakin omat koirani tykkäävät. Tämän jutun kuvasta näkyy miten Suomen kevät 2014 on hellinyt meitä. Maaliskuun alussa alkoi auringon otto-kausi ja huhtikuun alussa uimakausi. Wau! Kankaanpäässä olimme myös näyttelyssä ja ihanaa oli nähdä miten hyvässä terässä kaikki olivat talven jäljiltä. Sekä Riemulla että Ulpukkalla oli lisäksi yksi parhaimmista näyttelyesiintymisistä. Hienoa tytöt! Näyttelyn VSP oli Wallun seuraaja Marttin poika Ruotsista Manseen muuttanut Kalle. Koiralla on hyvä kroppa ja kivat liikkeet mutta pää kaipaa vielä kehittymistä. Seurataan tätäkin pikku miestä tulevaisuudessa.

31.3.2014Virallisesti kauniit - Capri ja Igor

Miniblack's Kuten männävuosina meillä oli tapana sanoa kun Wallu vahvistettiin Kansainväliseksi Muotovalioksi, että Wallu on nyt "virallisesti kaunis". Viime viikolla näitä virallisesti kauniita tuli meille ihan kaksin kappalein. FCI:stä Belgiasta lähetettiin viralliset vahvistukset C.B.I -tittelistä uros Igor'lle ja narttu Caprille.
Igor saavutti tittelinsä jo hieman yli 2-vuotiaana mikä on äärimmäisen nopeasti. Täytyyhän ensimmäisen ja viimeisen Cacibin välissä olla "vuosi ja 1 päivä" aikaa ja ensimmäinen Cacib on mahdollista voittaa vasta 15 kk vanhana. Kaikki meni Igorin kohdalla ihan nappiin! Hatunnosto ja iso kiitos kaikille näiden kahden koiran hyvään hoivaan vaikuttaneille. Olemme näistä(kin) koirista tosi ylpeitä!!

30.3.2014Dollysta Kansainvälinen Muotovalio 22.2.2014

Miniblack's Upealiikkeinen, ihanaluontoinen ja reipasotteinen Dolly saavutti Kansainvälisen Muotovalion tittelin Valko-Venäjällä keski-Eurooppalaisella tuomarilla (Jasna Matejcic). Dolly oli erään tutun koiraihmisen matkassa ja reissu meni dollymaisen tyylikkäästi ja tietenkin ilman ongelmia. On ihanaa kun koira on niin lungi ja luottavainen, että ei stressaa mistään eikä kenestäkään. Kaiken lisäksi Dolly on vielä se koira, joka on nuoruudessaan jäänyt auton yliajamaksi. Luulisi vähintään siitä jäävä traumaa. Upeaa Dolly! Kiitos Annalle ja kotijoukoille että pidätte hyvää huolta tästäkin kaunokaisesta!

8.2.2014Uusi vuosi aloitettu - Suomessa, Sloveniassa ja Latviassa

Alkanut vuosi 2014 on lupsahtanut kuin varkain helmikuun puolelle. Valitettavasti omien kiireitteni vuoksi en ole ehtinyt päivittää sivuja. Miniblack'sTammikuussa lomailimme, sairastelimme viikkoja perätysten sekä pieni onnettomuuskin sattui vanhemmalle (ihmis)lapselleni. Valitan viivytystä koko sydämestäni mutta meikäläinen ei aina taivu kaikkeen - vaikka haluaisin. Selitykset sikseen ja super-hienoihin tapahtumiin.

Vuosi aloitettiin taas Turun kansainvälisestä koiranäyttelystä hieman erikoisen belgialaisen tuomarin kehästä. Esim. PN-kisassa tuomari itse pudisteli päätään ja ihmetteli itseään omista valinnoistaan! Tuomari ei tunnelmaa haitannut ja tälläkin kertaa koiramme komeilivat sekä Paras Uros että Paras Narttu -luokissa neljän parhaan joukossa. Parhaat Miniblack's sijoitukset olivat Riemulla ja Noppalla. Kasvattajaluokkamme valittiin Rotunsa Parhaaksi, luokassa esiintyi Noppa, Riemu Igor sekä Lumi.
Miniblack's Turun näyttelyssä oli hyvä tunnelma, olihan meitä myös yksi ystävämme koirakin kilpailemassa Sisun kasvattajalta Ulla Severiniltä Ruotsista. Lisäksi kaikki kummityttöni käsintehdyt koiran purulelut loppuivat suoralta kädeltä. Leluja voi ostaa lisääkin kun sovitaan sopiva näyttely. Kevään kuuma uutuus-väri on muuten limen vihreä. Kysy lisää Annelta.

Samaan aikaan Turun näyttelyn kanssa oli Dolly kisaamassa Sloveniassa bostoneiden erikoisnäyttelyssä. Dolly toi koti-Suomeen Sloveniasta Erikoisnäyttelyn! Rotunsa Parhaan -tittelin ja Slovenian muotovalio -titteli ansaittiin myös reissulla. Ihanaa Dolce, Well Done!

Miniblack's Koska Dolly pääsi kilpailemaan Sloveniaan oli perheen toisenkin koiran (Capri) päästävä ulkomaille. Suunta Caprilla oli Latvia ja siellä Ogre-kaupunki. Kyseisessä näyttelyssä oli ilmeisesti kaikki muutkin koirat Suomesta. Täältä Capri nappari tuomarilta Rotunsa Parhaan. Caprista tuli nyt samalla kertaa sekä Latvian valio että Baltian valio. Todella hieno homma, Capri.

ps. Kuvia en vielä saanut nettimuotoon mutta niitä on runsain mitoin. Toivottavasti saan niistä pian ainakin osan julkisuuteen. Be patient!