Uutiset 2006

JOULUKUU 2006
♦ Oheisesta linkistä löytyy tiedot Sissin pennuista. Erinomaisen kattavan 5-sukupolven sukutaulun lisäksi linkistä löytyy uusia kuvia 3- ja 4-viikkoisista pennuista. Sukutauluun on linkitetty hyvin suuri joukko sukulaisten kuvia, eli käy katsomassa minkätyyppisiä koiria Sissin pentujen takaa löytyy.
Sissin pennut

♦ Uusin Kansainvälinen muotovalio kasvateistamme vahvistettiin juuri ennen joulua. Waldemar siis Miniblack's WeeWillieWinkie on nyt kansainvälisen kennelorganisaation FCI:n vahvistama KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO. Miisan sanoin, Mansen kuningas on nyt "virallisestikin kaunis". Onnea Miisa ja Kari!!
PS. Waldemarille & porukalle on tulossa omat nettisivutkin. Seuraa Miniblack's sivuja. Täällä tiedotetaan, koska sivut ovat valmiimmassa kunnossa kuin vain 'raamit'.

meidän bostoneiden railakas uuden vuoden juhlinta

Joulu tulla jollottelee, mutta pari asiaa vielä...
Sissun pennut 5 tuntia vanhoina ♥ Sissin pennut ovat syntyneet 2.12. ja niitä tulikin oikein ennätysmäärä - peräti kolme narttua ja kaksi urosta. Kaikki pennut voivat hyvin. He ovat tasalaatuisia ja tasakokoisia. Lisäksi Sissi on todella huolehtivainen äiti ja maitoa tulee. Kuvassa vasemmalla pennut ovat vain 5 tuntia vanhoja.

Oheisesta linkistä löydät lisää pentujen kuvia 5 tuntia vanhoista, aina 2 viikkoa vanhoihin palleroihin. Videoita ei vielä ole eikä 5-sukupolven sukutauluja. Molemmat ovat kyllä tulossa. Pentukuvat

♦ Nekku-bostonin vuoden viimeiset kuulumiset voit lukea tästä linkistä. (Huom! Linkki on jo aika iso, joten latautuminen saattaa kestää jonkin aikaa. Odottaminen kuitenkin kannattaa, onhan Nekulla 'aina painavaa asiaa')

♦ Nyt rauhoitumme jouluun (paitsi tietty pentukuvia otamme joka viikko...).
Muistakaahan nauttia joulurauhasta ja upeista ruoista bostoneidenne kanssa.

KAUNISTA JA RAUHALLISTA JOULUNODOTUSTA VUONNA 2006
hyvät bostonystävämme!
♥ ♥ Joulun odotuksen lomassa käväisemme vielä näyttämässä koiriamme turuilla ja toreilla. Muuten hiljennymme kuitenkin odottelemaan pentujen syntymää ja joulupukkia. Palaamme asiaan vauvakuvien päivityksen osalta heti kun pikkusista on kuvia, joita voi julkaista...
Yleisvaroitus: Kuvat ja videot tulevat varmasti sisältämään ylisöpöä materiaalia.

♥ Kuten voitte havaita, Miniblack's sivujen ulkomuoto hieman muuttuu vuodelle 2007. Anne tekee paranteluja koko ajan. Voit lähettää (mielellään!) kommentteja nettisivujen ulkoasusta hänelle.

Wish you a ‘ho’ ‘ho’ whole lotta fun this holiday season 2006.
God Och Trevlig Jul 2006
Froehliche Weihnachten 2006
pikkuboston

♦ Lilla Selma (Miniblack's Self Portrait) on käynyt Ruotsissa toisessa näyttelyssä elämässään. Pikkupentu oli jälleen ROP-pentu erinomaisin arvosteluin ja lisäksi sijoittui ryhmissä viidenneksi. Erittäin hieno saavutus pikkuiselta, Grattis Lise-Lott!

MARRASKUU 2006

♦ Olemme vielä tänä vuonna tekemässä omista linjoistamme bostonpentuja, joten jos kiinnostaa ja koet itsesi sopivaksi Miniblack's koiran omistajaksi, ota yhteyttä Anneliin. Pennut ovat antaneet odotuttaa itseään, mutta emmeköhän me tässä vielä saa -sitäkin ihanampia- pentuja. Toivotaan niin! Tämän jälkeen tulee sitten pentuihin väkisinkin pientä taukoa.

Tartun kansainvälinen koiranäyttely lauantaina 4.11.2006 Virossa
♦ Virossa kansainvälisessä koiranäyttelyssä lauantaina 4.11. sai nuorikkomme Iikkoo (oikealta nimeltään Miniblack's Hot Topic) Viron sertifikaatin ja vara-cacibin. Tuomarina toimi tuomarinmuutoksen jälkeen israelilainen Zafra Sirik.
Iikkoo joutuu nyt valitettavasti vielä pari kuukautta odottamaan, että Suomen viimeinen sertifikaatti-ikä tulisi täyteen. Sitten kun Iikkoo saa viimeisen sertin Suomesta, niin 'pikku-herrasta' tulee samalla kahden maan valio eli FIN CH ja EST CH. Onnea Markku ja Anu!

♦ FCI (kansainvälinen kennelliitto) on vahvistanut Disalle kansainvälisen muotovalion arvon. Siitä tuli postitse nyt jo ihan virallinen vahvistus. Eli nyt Disan uusin titteli rivi menee seuraavasti...
INT CH & FIN CH & LTU CH, JW-03, LTUW-06 Miniblack's X-clusive Diva
Eli kaikki joilla on Disa sukutaulussaan, he voivat käyttää tätä titteliriviä.

väsynyt mutta onnellinen Viron matkaaja


♦ Lue Nekku-bostonin (Miniblack's Go-Go Gorgeous) uusimmat syysterveiset tästä linkistä.

♦ Lisäksi Ruusun (Miniblack's Ghost of A Rose) blogissa on aivan loistavia kuvia pikkubostonista, ja tietysti hauskoja, uusia tarinoita tyttösestä. Käy katsomassa tästä linkistä.

LOKAKUU 2006
Ihania kauniin kesän muistoja...
aurinko paistaa ja elämä on ihanaa...

pelastamassa ihmisiä - ihan tosissaan

♦ Anin poismenon jälkeen on ollut tyhjää ja yksinäistä. Nyt kun alamme taas toipua suuren persoonan menetyksestä, on kiva muistella ihania hetkiä 'prinsessamme' kanssa ja ajatella kaikkia positiivia asioita mitä tässä muidenkin bostoneiden kanssa olemme viettäneet. Elämä ei näytä yhtään niin synkältä. Nyt kun suurin näyttelysuma on mennyt, Anista kaunis muisto, niin on syytä ja aikaa keskittyä taas muihin asioihin. Lämmin kiitos myös kaikille ihmisille, jotka ovat myötäeläneet suuren koirani poisnukkumisessa. Anin ei ainakaan tarvitse enää kärsiä syksyn kylmää, sillä on nyt lämmin ja hyvä olla. Ani elää ikuisesti muistoissamme.

IN MEMORIAM
kaunis ja ylväs rakkaamme, Mummojen Mummo ANI

4.5.1992 - 1.10.2006

INT & FIN & EST & RUS CH, EstW-93, -96, VDH- Bayern Sg-97, W-99
Miniblack's Ain't She Sweet
Annen oma kulta Meidän oma rakkaamme, merkittävä persoona, Grand-Old-Lady ja Bostoneiden-Bostoni Ani on päättänyt maallisen vaelluksensa 1.10.2006.

Ani-Antsu-Antero oli legenda jo eläessään ja hän jätti merkittäviä tassunjälkiä koko suomalaiseen bostonikantaan.
Ani eli täysillä loppuun asti, mutta vanhuuden heikkous vei lopulta Antsun hautaan 14 vuotta ja 5 kuukautta vanhana. Hänen sydämensä oli kuin nuoren koiran, mutta vanhuuden vaivaisuus ja kylmyys iskivät kuin yllättäen, jättämättä vaihtoehtoja.

Vaikka vanhuutesi oli tiedossa, silti ratkaisu oli raskas. Lepää rauhassa upea rakkaamme!!

Sinua aina kaivaten,
Anne & Olavi
& koko Kariluodon perhe


Syksyn satoa!
♦ Kauniin kesän taittuessa kauniiseen syksyyn on syytä vähän pysähtyä ja kerrata mennyttä.
Meillä on ollut ihana kesä ja paljon kauniita asioita on tapahtunut. Tällä hetkellä katsomme hyvillä mielin tulevaisuuteen ja nautimme 'kauniiden ja rohkeiden' kasvattiemme seurasta. Kasvattimme ovat kunnostautuneet monella saralla kesän aikana ja todistaneet sillä todeksi sen faktan, että Miniblack's bostonista on todella moneksi. Agility-harrastuksen ovat aloittaneet koko Hot-pentue ja Iikkko on nähty jopa VEPE-harjoituksissakin (= vesipelastus). Näyttelyissä aktiivisesti pyörineitä kasvattejamme väheksymättä tai unohtamatta. Syksyn saapuessa on tulossa 'pakollista' vapaata erilaisista tapahtumista, joka korvataan meillä pentujen vipinänä ;-)

mä vaan hyppelen...


♦ Kunhan Anne ehtii, myös nettisivumme uudistuvat jouluun mennessä. Uudet kuviot ovat miltei testaamista vaille valmiit. Siis muutoksia myös sivustollemme luvassa.

SYYSKUU 2006
Selma pentunäyttelyssä RYP-3 Ruotsissa 24.9.06
♦ Selma eli Miniblack's Self Portrait on aloittanut näyttelyuransa ensimmäisestä pentunäyttelystä. Tuloksenakin oli 'vaatimattomasti' Rotunsa paras pentu ja Ryhmäkilpailussa 3. sija. Tuomari oli kuulemma pitänyt Selmasta kovasti, tosin tuloksestakin sen voi huomata. "Han tyckte, hon hade ett trevligt temperament med vackert huvud och uttryck, bra hals och rygg. Bra bröstkorg och bra steg för åldern." Tuomari oli siis tykännyt Selman iloisen temperamenttisesta bostonluonteesta, hänellä oli lisäksi kaunis pää ja ilme, hyvä kaula ja selkä. Hyvä rintakehä ja hyvät liikkeet ikäisekseen. Mitä muuta voimme toivoa, ei muuta kuin hyvää jatkoa toivottaa Ruotsin-maalle! Grattis Lise-Lott och Selma!
Helsingin koiranäyttely 17.9.2006
tuomari Pirjo Aaltosen vasemmalla puolella ROP-koira ja oikealla VSP-koira

♦ Helsingin näyttelyssä tuomarinkartanon koiratoimintakeskuksessa oli syksyn viimeinen näyttely, siellä toimi tuomarina suomalainen Pirjo Aaltonen. Pirjo tykkäsi eniten kasvatistamme Sissistä ja hän valitsi Rotunsa Parhaaksi Sissin. Heti perässä tulivat äiti Geri ja isomummo Lola, jälkimmäisen tuomari valitsi ROP-veteraaniksi. Muita Miniblack's koiria näyttelyssä ei sitten ollutkaan.

♦ Lisää ihastuttavia Nekku-bostonin seikkailuja kesän aikana voit lukea tästä linkistä. On se Nekku vaan viisas ja upea koira. Kaikkien bostoneihin hurahtaneiden sekä hurahtamassa olevien kannattaa tutustua Nekun elämään!

♦ Myöskin näyttelyissä pärjännyt Hotsi-bostoni on viikolla voittanut taas Agility-kilpailut, tosin Mölli-luokassa kuten omistajansa aina vaatimattomasti korjaa.. Joka tapauksessa voitto mikä voitto ja tuomarilta oli kuulemma vielä saatu vuolaat kehut kaupan päälle.

Porvoon koiranäyttely 10.9.2006
♦ Kauniissa ja syksyisessä Porvoon näyttelyssä tuli Geristä kolmen maan valio ja pojastaan Hotsista VSP. Tuomarina toimi tuomarinmuutoksen jälkeen Kroatti Igor Selimovic.
Porvoon tuomari ROP:n ja VSP:n kera

Lolan tuomari valitsi ROP-veteraaniksi ja Miniblack's kasvattajaluokka oli Rotunsa paras. Siinä esiintyivät Lolan lisäksi Geri, Sissi ja Hotsi. Paras uros-luokan ykkönen ja loppupeleissä VSP oli Hotsi. Se sai myös sertin. Paras narttu-luokassa oli tytär Sissi neljäs ja äitinsä Geri toinen ja isomummo Lola kolmas. Geri avoimesta luokasta vei sertifikaatin ja valioitui tässä näyttelyssä.

MINIBLACK'S BOSTONEISTA kennelimme 30. valiokoira
Geristä kolmen maan valio Porvoon koiranäyttelyssä 10.9.
Geristä eli Miniblack's Dream On Doll tuli Porvoon koiranäyttelyssä kolmen maan valio samalla kertaa - Suomen lisäksi Tanskan ja Venäjän valiot. Geri valioitui Suomen valioksi ja samalla sai käyttöön myös muut valiotittelit. Eli Gerin tittelirivistö on tällä hetkellä seuraavanlainen:

FIN CH, DK CH, RUS CH, RKFW-06
Miniblack's Dream On Doll


Eli kaikki koirat, joilla on Geri sukutaulussaan, voitte käyttää tätä tittelirivistöä tästä lähtien.
Geristä kolmen maan valio
♦ Käykää katsomassa viimeisimmän pentueen kasvattiemme sivuja. Ohessa ruotsalaistuneen Selman (eli Miniblack's Self Portrait) nettisivut ja Ruusun (eli Miniblack's Ghost Of A Rose) oma nettiblogi . Suosittelen erinomaisia sivuja luettavaksi kenelle tahansa. Tässä on Mimmin eli Miniblack's Candice Candle kuva-albumi. Mimmille tullee myös tulevaisuudessa nettisivut, ilmoitan sitten mistä ne löytyvät.

ELOKUU 2006
♦ SKKY:n erikoisnäyttelyssä sunnuntaina 28.8. valittiin meidän Lola ROP-veteraaniksi. Vain 9-vuotias 'Lillis' esiintyi todella edukseen sekä rotukehässä että ryhmäkehässä. Jälkimmäisessä kaunis Lola nostettiin näyttelyn kahdeksan parhaan veteraanin joukkoon. Lolasta on muuten kuoriutumassa samanlainen superesiintyjä kuin jo näyttelykehistä eläköitynyt äitinsä Ani. Tämä 14v. 4kk. vanhus on muuten vielä vetreä ja ruoka maittaa. Koskaan Ani ei missaa ruokakaapin aukaisua rientämättä välittömästi paikalle.

Erikoisnäyttelyn ROP ja VSP oli sitten vanhaa toisintoa. Ronin eli Miniblack's Oh Sweet Arnoldin lapset voittivat nämä halutut tittelit ties kuinka monennen kerran. Onnittelut siis söpöille lapsosille vaikka toinen jo huitelee melkein veteraani-iässä. Ronin lapset ne vaan jyllää, vaikka nuoremmat yrittävät kovasti kammeta tätä teräskaksikkoa ;-)

Hämeenlinnan Kansainvälinen näyttely 26.8.2006
♦ Kauniin helteisessä Hämeenlinnan näyttelyssä meillä kävi kokonaisuudessaan erinomaisesti. Tsekeistä tullut tuomari Bozena Ovesna nimittäin piti kaikista esillä olevista koiristamme ja mm. kaikki ikäluokat, missä koiramme esiintyivät, myös bostonimme ne voittivat. Ohessa kaikki tulokset.
Hämeenlinnan tuomari ROP:n ja VSP:n kera

Ninni eli Miniblack's Second to None valittiin toisessa näyttelyssään toistamiseen ROP-Pennuksi ja Lola ROP-veteraaniksi varmaan jo 50:ssä näyttelyssään ;-). Paras uros-luokan ensimmäinen oli valioluokan Waldemar. Heti sen jälkeen tulivat veljekset Hotsi ja Iikkoo, jättäen muut urokset taakseen. Paras narttu-luokassa oli tytär Sissi toinen ja äiti Geri kolmas. Kasvattajaluokan voitto irtosi kokoonpanolla Waldemar, Geri, Hotsi ja Iikkoo lisänä tuomarin ihailevat kommentit 'Super Gruppe'.

Loppupeleissä Waldemar sai VSP:n. Lisäksi sisarukset Hotsi (PU2) ja Sissi (PN2) saivat molemmat sertit ja varacacib't. Koska molemmat voittajat ovat jo Kansainvälisiä valioita, muuttuvat kansainvälisessä koiraorganisaatiossa FCI:ssä varacacibit oikeiksi Cacibeiksi. Näin tuli taas muutama kiinnitys KV MVA-titteleihin, eli ei ollenkaan huonompi suoritus nuorisoltamme. Kiitos kaikille ihanille kasvateillemme ja heidän omistajilleen taas kerrran. Te teette tämän kaiken mahdolliseksi.

Sitä sun tätä elokuulta
♦ Niille tiedoksi, jotka haluavat seurata Miniblack's bostoneiden menestystä näyttelyissä. Kannattaa pysyä Miniblack's omilla nettisivuilla, tänne laitan kasvattiemme menestyksiä sekä näyttelyissä että muissa tapahtumissa. Olen ikäväkseni todennut, että hyvin monet tuloksemme jäävät erilaisilla keskustelupalstoilla mainitsematta. Näillä joko tiedostamatta tai tiedostaen jää usein tuloksista ilmoittamatta muut kuin ROP ja pentutulokset. Itse päivitän tuloksia vain omille sivuillemme sekä eräälle kansainväliselle palstalle. Nyt kun bostonyhdistyskään ei näyttelytuloksia päivitä, jää tulosten ilmoittelu harvojen keskustelupalstojen keskusteluihin. Joten Miniblack's koirien tulokset kokonaisuudessaan näet parhaiten jatkossakin omilla sivuillamme "uutiset"-otsakkeen alla ;-)

♦ Muutama kiva tulos elokuulta:

Hotsi eli Miniblack's Hot Stuff jatkaa hyvin alkanutta Agilityuraansa loistavasti. Tällä kertaa tuli voitto Agilityssä Helsingin Ruoholahdessa.

Lissu eli Miniblack's Tiny Legend (sivu ei vielä valmis, eli linkkiä ei ole vielä) otti VSP-tittelin Pyhäselällä 13.8. Paavo Mattilan tuomaroidessa. ROP meni samaan perheeseen eli onnea vaan Wanita's Sipelle ja Satulle.

19.8. Kouvolassa oli Lilla-Lola ROP-veteraani ja Miniblack's kasvattajaluokka Rotunsa paras. Luokassa oli tällä kertaa Lola, Milo, Geri ja Lempi. Kiitos kasvateillemme!

Pentunäyttely Helsingissä 5.8.2006
Ninni pentunäyttelyssä ROP-bostoni ja Ryhmänsä 3

♦ 7-kuukautta vanha Ninni aloitti upeasti näyttelyuransa elämänsä ensimmäisestä pentunäyttelystä. Ninni eli Miniblack's Second to None oli lauantaina 5.8. pentunäyttelyssä Rotunsa paras bostoni ja vielä illalla sijoittui 9-ryhmässä 3-sijalle. Ei pöllömmin noin ensimmäiseksi näyttelyksi ;-) Tuomarina toimi Marja Kurittu.
Ninni esiintyi vaihtelevasti ja välillä jopa kieltäytyen esiintymästä. Tuomari kuitenkin piti kauniista Ninnistä ja ehkä sen takia valitsi pennun jatkoon ryhmässäkin. Mitenkähän olisi mennyt, jos neitonen olisi vielä esiintynyt kunnolla?

♦ Terveystuloksia!
Nuorisopolvestamme Sissi ja Helmi kävivät silmä- ja polvitarkastuksissa. Molemmat todettiin terveiksi ja sekä silmien (ei osoita PRA, HC, RD) että polvien (polvet 0) osalta.

HEINÄKUU 2006

Mäntsälän näyttely 23.7.2006
Kata-boston oikealla Mäntsälän näyttelyssä oli kauniin kesäisen hellepäivän kunniaksi monta nuorta koiraa hakemassa FIN MVA:n oikeuttavaa sertifikaattia. Nimittäin yhtään valiokoiraa ei ollut joukossa. Tuomarina toimi unkarilainen Annamaria Tarjan. Nartuista hän nosti meidän vain 1-vuoden ikäisen Katan parhaaksi nartuksi ja pikkuinen sai myös himoitun sertifikaatin. Nartuista toiseksi tuli oma koiramme Geri (Miniblack's Dream On Doll). Tuomari valitsi lopuksi Maffi's King of Hearts nimisen uroksen ROP:ksi ja VSP:ksi nousi Miniblack's Tiny Cutie. Oikea cutie-cata! Onnea koko omistajakaartille Lahteen!

Hotsi eli Miniblack's Hot Stuff on aloittanut Agility-uransa vaatimattomasti voittamalla luokkansa 10.7. järjestetyssä kilpailussa Helsingissä. Osallistujia oli peräti 20. Oheisesta linkistä kaikki tulokset: agilityurheilijat. Radan jälkeen Hotsi pääsi vilvoittaviin vesiin järveen uimaan, Hotsi näet rakastaa uimista ja sukeltelua. Suuronnittelut Hotsi ja Pirjo!

♦ Euroopan voittajanäyttelyn 3. päivän monipuolisista tapahtumista näytetään kooste lauantaina 5.8. kello 11.00 alkaen TV4-kanavalla. Toivottavasti tässä ohjelmassa näytettäisiin myös Miniblack's bostoneiden esiinmarssia. Niin sanotussa isossa kehässä - josta tapahtumat suurimmalta osalta ovat - esiintyivät ainakin Lilla-Lola (Miniblack's Me Too J'Ani'S) ja nuorten bostoneiden kansoittama ROP-kasvattajaluokka (Disa, Sissi, Hotsi & Iikkoo).

Kennan pennuista viimeisimmät pentuajan kuvat (8 viikkoa)!

♦ Kennel Miniblack's on vienyt Ruotsiin bostoninterrieri-nartun Miniblack's Self Portrait "Selma".
Kennel Miniblack's har exporterat boston terrier tiken Miniblack's Self Portrait "Selma" till Sverige.

♦ Helteisessä Savonlinnan näyttelyssä lauantaina 8.7.2006 on suomalainen tuomari Jouko Leiviskä valinnut Rotunsa Parhaaksi Lissun eli Miniblack's Tiny Legend. Koira oli lisäksi kerännyt vuolaan määrän ihailevia ja mairittelevia lausuntoja itsestään tuomarin suulla. Helteisen lämpimät onnittelut Satu ja Sirpa!

Kuvassa laiskottelee kaksi bostonia - Ani ja Saga ... Löydätkö sinä heidät?
Ani ja Saga nauttivat elämästään

Kennan pennuista kuvia 6- ja 7-viikkoisina. Materiaali vaan paranee ja pennut kasvavat päivä päivältä suloisemmiksi.

KESÄKUU 2006Aurinkoista Juhannusta kaikille
Juhannuselämää

Kennan pennuista kuvia 5-viikkoisina. Varoitus, sisältää suloista materiaalia.

♦ Juhannuksen vieton lisäksi hiljenemme kesän viettoon ja bostonimme pääsevät auringonottoon muutamaksi viikoksi. Anne lomailee ajalla 23.6.-14.7. nettihommista. Tällöin päivitettyä tulee ainoastaan vauvojen kuvia ja joitain tärkeitä, puuttuvia lisäyksiä. Heinäkuun lopussa palailemme taas takaisin uusin kujein ja uusin suunnitelmin.
Rentouttavaa kesänaikaa kaikille toivottelee A & A & karvakorvat

Kansainvälinen näyttely Pärnussa Eestissä 17.6.2006
Pärnun ROP & VSP, keskellä tuomari

♦ Kotiuduimme Miisan kanssa Pärnun KV-näyttelystä ROP:n ja VSP:n kanssa. Matkassamme ollut nuori Sissi-tyttönen (Miniblack's Hot Gossip) voitti sukulais-pojan Valdemarin (Miniblack's Wee Willie Winkie), ollen ROP. Sissi sai myös ensimmäisen CACIB:nsa, koska se on nyt iällisesti mahdollista voittaa. Matkalla leivottiin lisäksi Valdemarista meidän uusin KANSAINVÄLINEN MUOTOVALIO. Suuronnittelut Hannumarjalle siis Vallulle! (rakkaalla lapsella on monta lempinimeä).

Tuomarina toimi itsekin bostoneita kasvattava Inese Pablaka. Näyttelyssä oli hauskasti kaikki muutkin koirat Suomesta eli tunnelma oli kuten Suomessa, kun sai ihan omaa kieltäänkin puhua ;-) Uroksista toinen oli suomalaisomistuksessa oleva amerikkalaiskoira Oui's The One ja Sissin jälkeiset sijat sai Barroco's koirat.

♦ Tuurissa Pohjanmaalla Miljoona-koiraa koiranäyttelyssä sunnuntaina 18.6. on pohojaalaisvahvistuksemme Iikkoo ollut VSP, saaden sertin. ROP-koirasta minulla ei ole tietoa. Näyttelyssä oli tuomarina, niin ikään bostoneita itsekin kasvattava Leni Nousiainen. Erittäin mukava saldo yhden viikonlopun tuloksista. Iloa lisää se fakta, että tuomarit olivat myös itse tätä rotua harrastavia, niin voitot maistuvat vielä kaksin verroin paremmilta.

Suloisista pennuista muutamia kuvia 4-viikkoisina.


EUROOPAN VOITTAJANÄYTTELY SUOMESSA 10-11.6.2006
Lola ROP-veteraani kasvattajaluokkamme odottelee vuoroaan
Viimeksi 15 vuotta sitten Suomessa pidetty Euroopan Voittajanäyttely käytiin viikonloppuna Helsingin messukeskuksessa. Sunnuntaina 11.6. oli näytillä n. 30 bostonia, kaukaisimmat rotumme edustajat taisivat olla jopa Italiasta asti. Tämä on aikamoinen määrä kun vertaa esim. rodun pieneen syntyvyyteen. Tuomareina toimivat Jorge Nallem (juniorit) ja varsinaiset luokat arvosteli hollantilainen Peter van Montfoort.

Meidän juniorit eivät tällä kertaa pärjänneet niin hyvin kuin veteraani-ikäinen Lola. "Grand old lady" Anin (14v.) annettua tilaa tyttärelleen, nautti 9 v. Lola silmin nähden olostaan näyttelyssä. Lola saavutti myös yhden lisä-tittelin eli hän on nyt lisäksi EuVW-06.

Tämän lisäksi kasvattajaluokkamme oli ROP-kasvattajaluokka. Koiriamme on siis voitu nähdä TV4:n suorassa näyttelyohjelmassa pariinkin otteeseen.

♦ Kovin odotetut pentujen kuvasivut avautuvat tänään. Tästä linkistä löytyvät kuvat on otettu pennuista 6 tuntia vanhoina sekä 1-, 2-, ja 3-viikkoisina. Tästä lähtien pentukuvia päivitetään joka viikko. Ensimmäinen videokin on päivitetty ihanista 3-viikkoisista 'söpöläisistä'. Huomenna sunnuntaina 11.6. sitten olemmekin bostonikehän laidalla EUW-06 näyttelyssä.

♦ Mäntän koiranäyttelyssä 4.6.2006 valitsi tuomari Paavo Mattila Iikkoon Rotunsa parhaaksi. Onnea Iikkoo!


TOUKOKUU 2006

Urosmainen uros ja narttumainen narttu?
Serkukset Hotsi ja Nasu Meiltä usein kysellään millainen bostonin tulee olla ja mitä tarkoittaa "selvä sukupuolileima" siis verrattaessa eri sukupuolta olevia yksilöitä toisiinsa ainoa selkeä ero on, että narttu on kauttaaltaan hieman sirompi. Tässä kuvassa on minun mielestäni hyvin selkeä sukupuolileima, vaikka kyse onkin kahdesta aika nuoresta yksilöstä. Näistä kuitenkin erottaa nartun ja uroksen selvästi toisistaan.

Mannekiinina toimivat serkukset Hotsi eli Miniblack's Hot Stuff ja Nasu eli Miniblack's Tiny Delight.

♥ Meille syntyi ennätysmäinen bostonpentue 19.5.2006. Saimme oman ennätyksemme pentulukumäärässä tuolloin. Pentueessa oli vain yksi uros mutta jopa viisi narttua. Taattuun tyyliimme ilmoittelemme pentujen kasvaessa viikoittain lisäinfoa näillä nettisivuilla. Nyt ensimmäiset kuvat pennuista tästä linkistä!
Tiedoksi kaikille kiinnostuneille, että pennut ovat nyt noin viikon ikäisiä. Ne sekä vauvojen emä voivat erittäin hyvin ja 'paksusti' ;-)

♦ Lue tästä hulvattoman hauska Nekku-bostonin päiväkirja. Aivan uskomattomia juttuja bostonit keksivätkään. Varsinkin silloin kun seurana on toinen ihana kaveri ;-) Paljon terkkuja Nekulle ja koko Jyväskylän kotijoukolle. Lue ja ihastu Nekkuun.

KV-näyttely Helsingin jäähallissa 21.5.2006
Jäähallin tunnelmaa

♦ Jäähallin näyttelyssä 21.5. oli tuomarina englantilainen bostoninterrierikasvattaja Terence Burgess. Tuomari valitsi VSP:ksi Veetin . Päivän iloisimman yllätyksen järjesti kuitenkin Sissi. Hän oli PN2, saaden sertin ja vara-cacibin. Viimeksi mainittu tulee muuttumaan Cacibiksi. Sissi sai siis ensimmäisen kiinnityksensä KV-muotovalioon ja "Cacib-ikä alkaa juosta". Parin nuoremman kanssa pitänee kuitenkin vielä vähän treenata, koska mm. pikku-vauva Helmi (10kk) hyppeli kehämaton "SKLserti"-tekstien yli kuin pupu. Se näytti kyllä hassulta ;-) Kaiken kaikkiaan oli kiva päivä.


Bostonimaisen railakasta äitienpäivää kaikille bostonäideille
sekä omalle kärsivälliselle ja erinomaiselle ihmisäidilleni Annelille!
You're the best!


Bostoneiden "helluntai-hulinat" sunnuntaina 4.6. Helsingissä
Harjoitus tekee mestarin Huom! Tapahtuma siirretty myöhäisempään ajankohtaan! Sunnuntaina 4.6. kello 15.00 järjestetään Helsingissä "helluntai-hulinat" bostoneille. Se on yhdistetty picnic ja koulutustilaisuus. Tilaisuus on mm. hyvä paikka treenata tottelevaisuuttta tai tulevaisuuden näyttelyjä varten. Sinne voi myös tulla tapaamaan muita bostoneita sekä tuttuja, katselemaan koiria tai muuten vaan nauttimaan tunnelmasta.

Tilaisuudessa harjoitellaan lähinnä näyttelyitä varten, tavallista arkitottelevaisuutta kuitenkaan unohtamatta. Voit olla 'vanha tekijä' tai vasta-alkaja, kaikki varmasti viihtyvät.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteys Anneen niin saat tarkemmat tiedot tapahtumasta. Sähköpostini on miniblacks@gmail.com tai soita GSM-numerooni 040-551 6071.


Ani ja Veera täyttävät 14 vuotta 4.5.2006 - ja supermummot vaan porskuttaa eteenpäin...
♦ Sukumme vanhimpien Anin ja Veeran kunniaksi nimitämme 4.5.2006 Miniblack's suvun juhlapäiväksi. Supermummot ovat saavuttaneet kunnioitettavan 14 vuoden iän ja molemmat ovat lisäksi erinomaisessa kunnossa. Monet Miniblack's bostonit ovatkin saavuttaneet pitkälti yli 10 vuoden eliniän, näin Ani ja Veerakin jatkavat tätä positiivista perinnettä. Ennätyksen teki Ukko , hän oli kuolleessaan 2 kuukautta vajaa 15 vuotta. Lieneeköhän se koko Suomen bostonkannassa ennätys? Muutenkin meillä on ollut monia 13- ja 14- vuotiaita kasvattejamme, mistä olemme suunnattoman iloisia. Kaikista tärkein terveydellinen seikka on kuitenkin se, että koira elää terveenä pitkän ja onnellisen elämän. Tällä kertaa kiitoksemme kuuluu Joensuuhun Virtasille Veeran erinomaisesta hoidosta sekä Veeruskan kunnosta huolehtimisesta vuosien varrella.

♦ Seuraavaksi odottelemme sekä Anin että Veeran sukulaisten suvun jatkoa pikkubostoneiden muodossa. Pidetään peukkuja kummankin mummon sukulaisille, että pikkuisia bostonvauvoja vilisisi pian ;-)) Lisäksi saisimme alla olevaan kuvaan kuudennen sukupolven mukaan.


Onnea supermammat 
	   ja pitkää ikää toivottavat Anne ja Anneli

HUHTIKUU 2006

Viisi Miniblack's-sukupolvea suoraan alenevassa polvessa Anista
Anin sukulaistytöt viidessä alenevassa polvessa

Seuraavaa Miniblack's pentuetta innolla odotellessa sekä Anin tulevan 14-vuotissynttäreiden kunniaksi, päätimme ottaa söpön sukupotretti-kuvan !

Kuvassa mukana suvun tällä hetkellä nuorimmaisista edustajana Ninni (3kk) ja vanhimpana itseoikeutetusti 'Grand Old Lady' ~ 14-vuotias Ani. Kuvan kaikki bostonit ovat suoraan alenevassa polvessa Anin Miniblack's jälkeläisiä. Suloiset koiramme lueteltuna oikealta alkaen:

Samalla toivotamme kaikille oikein ihanaa ja railakasta vappua bostonienne kanssa.

Ani Miniblack's Ain't She Sweet 14 vuotta
Lola Miniblack's Me Too J'Ani'S 9 vuotta
Saga Miniblack's Chic Pocahontas 6 vuotta
Geri Miniblack's Dream On Doll 2 vuotta
Ninni Miniblack's Second To None 3 kuukautta


Suomalaisbostoneita ulkomailla!
Geri esittää itse itseään mielellään Vietimme pääsiäistä näyttelyn merkeissä Pietarissa 15.4.2006. Tällä kertaa mukanamme oli vain yksi koira käytännön järjestelyiden vuoksi, ja erinomaisestihan meillä meni.

Geri eli Minblack's Dream On Doll oli nartuista paras, saaden venäjän sertin ja cacibin sekä Venäjän voittaja-06-tittelin. Geri valittiin myös Rotunsa parhaaksi. Anne on hyvin onnellinen ja väsynyt matkasta...

Matkastamme täydellisen raportin löydät tästä.

Rauhallista pääsiäistä!!

toivottaa koko Miniblack's porukka nykyisille ja tuleville ystävilleen.

Odottelemme kiihkeästi, että sukumme vanhimmat vesat supermummot Veera ja Ani täyttävät 14 vuotta. Enää ei ole onneksi kuin pari viikkoa synttäreihin. Äärimmäisen kunnioitettava ikä siskoksilla. Keep Up the Good 'Age'!

Vieressä "nuorisoikäisiä" kasvattejamme:
Miniblack's Kiss Me Quick vasemmalla, Miniblack's Tiny Pearl oikealla

Mitä isot edellä sitä pienet perässä, täältä tullaan suuri maailma!
Siellä täytyy olla jotain mielenkiintoista...
5-vuotias Kismi & Helmi 3 kuukautta
MAALISKUU 2006

Tiedotteita 3/2006
Tärkeä tiedote !!!

Annella on uusi email-osoite:
uusi sähköinen osoitteeni on
miniblacks@gmail.com

Vanha sähköpostini muuttui ajan saatossa vanhanaikaiseksi. Sain kunnollisen ja ison postilaatikon bostonpostia varten. Nyt minulle voi kirjoittaa vaikka romaanin bostoneista. Tilaa löytyy! Vanha e-mail poistuu samalla pikkuhiljaa käytöstä.
♦ Tampereen KV-näyttelyssä esiintyivät nuoret veljekset Hotsi & Iikkoo edukseen. Kuulin, että molemmat pojat esiintyivät hyvin. Iikkoo oli peräti PU2 kovatasoisessa Paras Uros-kilpailussa. Hän hävisi "ainoastaan" hyvin menestyneelle valiokoiralle, joka sattuu olemaan myös sukulaispoika ;-). Ei siis ollenkaan huono sijoitus junioriluokan koiralle. Iikkoo sai tietenkin näin jo toisen sertin.

♦ Anne päivitti tänään sekä Miniblack's linkkilistan että Ninnin kuulumiset hänen omille sivuilleen.


Liettuan voittajanäyttely Vilnassa 11-12.3.
Uusimmat voittajat & Disasta kansainvälinen muotovalio

FIN & BALT & EST & LV & LTU CH, LTUW-06
	   Miniblack's Wee Willie Winkie INT & FIN & LTU CH, JW-03, LTUW-06
	   Miniblack's X-Clusive Diva LTUJW-06, LTUJCH-06 Miniblack's Hot Gossip
"Wallu"

FIN & BALT & EST & LV & LTU CH, LTUW-06
Miniblack's Wee Willie Winkie
"Disa"

INT & FIN & LTU CH, JW-03, LTUW-06
Miniblack's X-Clusive Diva
"Pikku-Sissi"

LTUJW-06, LTUJCH-06

Miniblack's Hot Gossip

♦ Kävimme viikonloppuna Hennan ja Annelin sekä yllä mainittujen bostoneiden kanssa Liettuassa. Kotiin tuomisina tuli kahdesta eri näyttelystä kasa voittajatitteleitä, cacib'ja, Liettuan serteja, Liettuan valioita, yksi Baltian valio ja sokerina pohjalla Disalle kansainvälinen valio.
Lue tarkempi raportti matkasta ja kaikki tulokset oheisesta linkistä.
♦ Kaikki Disan pennut huomio!
Disan uusin titteli rivi on seuraava: (INT) & FIN & LTU CH, JW-03, LTUW-06 Miniblack's X-Clusive Diva. Valitettavasti INT CH vahvistetaan vasta FCI:ssä, johon menee vielä hetki aikaa, joten malttakaa mielenne sen osalta vielä hetken aikaa.

Hotsi nauttii talvesta Meiltä on usein kysytty mitä bostoninterrieri rotuna pitää talvesta ja voiko bostonin kanssa lenkkeillä normaalisti myös talvella.

Viereisessä kuvassa näette Hotsin, jolle sää kuin sää sopii. Takki tosin on hyvä pitää pahimmilla säillä päällä. Hotsi on uros. Meidän omat tyttömme ovat kyllä niin 'kylmänarkoja' että he eivät ollenkaan tykkää lumesta, mutta auringon paahteessa on sitten jo tosi kiva kellotella... Eli molempi parempi! Voisin sanoa, että bostoni tottuu siihen, mitä sen omistajakin tekee ja haluaa harrastaa. Minä itse rakastan kesiä ja lämmintä ilmaa, ehkä juuri sen takia tytötkin samaistuvat omistajaansa. ;-))
HELMIKUU 2006

♦ Helsingin kaapelitehtaalla 26.2. oli tällä kertaa harjoittelemassa vain Helmi. Helmillä alkaa jo seisominen olla ns. 'hallinnassa'. Seuraamista ja kävelyä täytynee vielä vähän harjoitella. Käynti meinaa koko ajan muuttua laukaksi, koska Helmi on niin iloinen ja pentumainen utelias muista kehän tapahtumista ;-) No ei se mitään, kun seisominen jo alkaa sujua...Ohessa pieni 'taidonnäyte' Helmiltä:

Miniblack's Tiny Pearl eli Helmi
Helmi poseeraa


♦ Gerin pennuista näet ajankohtaiset kuvat tästä linkistä. Pennut ovat nyt 7-viikkoisia. Miniblack's sivujen yhteyteen on tulossa myös Ninnin kotisivut, ensimmäinen siivu on jo valmiina. Ninnin kotisivuille mennään tästä linkistä. Näyttelyrintamalla on hyvin hiljaista, vuoden ensimmäiset näyttelyt kun alkavat vasta toden teolla maalis-huhtikuussa...

♦ Oheisesta linkistä voit katsella Gerin vauvoista kuvia viikoittain alkaen kaksi tuntia vanhoista pennuista. Viimeksi lisätyt kuvat ovat 5- ja 6- viikkoisista pennuista. Pari videon pätkääkin on nähtävillä esim. 6-viikkoisista pennuista leikkimässä. Aivan syötävän suloisia pikkusia!

♦Annen muutto on onnellisesti ohi ja on aika palata normaaliin elämään. Nettisivujen päivitys tehdään taas tavanomaiseen tapaan ja informaatio kulkee. Tiedän, että monet ovat jo kaivanneet uusia kuvia viimeisistä pennuista. Valitettavasti kaikkeen ei ihan voi revetä, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan ;-)

Gerin vauvoista on ohessa nyt samalla kertaa joka viikon otokset. Linkistä näkyy, miten tytöt ovat kasvaneet ja kehittyneet hyvää vauhtia. Geri on huolehtinut pennuista erinomaisella tavalla ja maitoa on riittänyt. Tällä hetkellä pennut ovat jo 5 viikkoa vanhoja ja rekisteröintinimet ovat kennelliitossa. Ohessa heistä monta kuvaa ja pari videonpätkää. Videot ovat kooltaan n. 3-4 Megaa, eli niiden ei pitäisi aiheuttaa suurempaa ongelmaa koneissa.

♦ Turun Winter Dog Show sunnuntaina 22.1.2006 oli Lola ROP-veteraani.TAMMIKUU 2006
♦ Erinomaista Bostonvuotta 2006. Mahat on pullollaan kinkkua ja muita kauden herkkuja. Nyt voimmekin aloittaa rasvan ja makean sulattelun vähitellen. Uuden vuoden ilotulitus-räiskinnästäkin selvisimme ehjin nahoin, kuten aina. Kaikki bostonimme ovat niin tottuneet yllättäviin ja outoihinkin tilanteisiin, joten ilotulitus ei aiheuta ongelmia. Joskus on paljon parjattu ns. näyttelykoirien hermoja ja luonteita, mutta ainakin Miniblack's bostoneilla on hermorakenteet kunnossa ;-)

♦ Meillä Geri teki uuden vuoden aikoihin kaksi suloista bostonvauvaa, narttuja molemmat. Tällä kertaa emme valitettavasti saaneet urosten odottajille iloisia uutisia. Olemme siis nyt mammalomalla jonkun aikaa. Kuvia pennuista koodaamme nettiin perinteisesti, kunhan webmaster (Anne) muuttokiireistä ehtii..

♦ Vuoden ensimmäinen näyttelymme oli Lahdessa 15.1. jossa oli treenaamassa kaksi nuorisostamme - Kata ja Helmi. Pentunäyttelyssä oli tuomarina Unto Timonen. Pikkuiset Kata ja Helmi esiintyivät mallikkaasti vaikka näyttely oli molemmille tytöille elämänsä ensimmäiset. Pikkusen oli vielä treenattava kävelyä ihan neljällä jalalla, mutta eiköhän tytöt sen opi kunhan hieman vielä harjoittelevat. Alku oli kuitenkin hyvä.
Pennut näyttelytreeneissä 15.1.2006 Lahdessa:
Kata ja Helmi tappelun tuiskeessa Pikkuset rauhassa edes sylissä
Helmi leikkii Katan kanssa pennut treenaamassa
Varsinaisista näyttelyistä vuoden ensimmäinen on perinteisesti Turun Winter Dog Show sunnuntaina 22.1.2006. Mikäli haluat tulla katsomaan Miniblack's bostoneita, tervetuloa esim. Turkuun ihailemaan. Meidät voi tuona sunnuntaina nähdä varmimmin kehän nro 10 laidalla hallista B n. kello 12-14 välisenä aikana. Eli jos rotu kiinnostaa enemmän, vetäise hihasta.

♦ Nettisivujemme ulkomuoto on hieman muuttunut viime vuodesta, ei radikaalisti mutta sivujamme edelleen selkeyttäen. Kaikki linkit eivät vielä välttämättä toimi ihan kunnolla, mutta pyydän kärsivällisyyttänne, koska kaikkien linkkien korjaamisessa kuluu vielä jokunen hetki. Uusia kommentteja ja parannusehdotuksia otetaan kuitenkin edelleen muuten vastaan. Haluan koodata sivut ns. oikein, niin että Miniblack's sivuja pystyisi lukemaan millä selaimella vaan ja sivut näkyisivät tarkoittamallani tavalla oikein kaikille.

Mikäli joku kasvattimme omistaja haluaa saada omat nettisivut avatuksi omalle koiralleen Miniblack's sivujen yhteyteen, niin nyt siihen on mahdollisuus. Lähetä Annelle vain materiaalit (teksti ja kuvat) niin hän päivittää ne haluamallasi tavalla. Kiitos Elisa! kun laajensit nettisivujen kokoa 30:stä Megasta jopa 500 Megaan.

♦ Uusi -yhteyskin toimii loistavasti eli Annelille ja Annelle voi soittaa internetin kautta helposti ilmaiseksi. Annen tunnus on miniblacks ja Annelin puolestaan anneli.kariluoto. Jos joku haluaa kysellä lisää bostoneista niin rimpauttaa jompaan kumpaan näistä puhelimista, niin eiköhän asiat selviä.

♦ Annen ja hänen perheensä uusi osoite tulee olemaan 31.1.2006 alkaen Helsingin Suutarilassa osoitteessa Jupiterintie 3 A 1. Helsingin postinumero on edelleen sama 00750.

♦ Viime vuoden viimeisen näyttelyn parhaimmat riemuhetket antoi pohojaalaistunut stadinkundi Iikkoo eli Miniblack's Hot Topic. Iikkoo voitti koko pohjoismaiden voittajanäyttelyn Rotunsa Parhaan tittelin noin 40 bostonin joukosta. Bostonien osallistujamäärä lienee niitä suurimpia määriä koko Helsingin messukeskuksen näyttelyssä. Tästä linkistä voi ihailla Iikkoon kunniakirjoja Pohjoismaiden voittajanäyttelystä. Iikkoo sai samanaikaisesti sekä pohjoismaiden juniorivoittaja -05 ja pohjoismaiden voittaja -05 tittelit.


Lue vuoden 2005 uutiset, tapahtumat ja yksittäisten näyttelyiden tulokset alla olevasta linkistä..


Ruusut ja risut voit lähettää alla olevaan osoitteeseen Annelle
Hän vastaanottaa mielellään kommentteja ja mielipiteitä bostonin ystäviltä ympäri Suomen niemen.