Showing

Anne esittää maailmanvoittajanäyttelyssä Miniblack's koiraa

Anneli ja Anne ovat näyttelyistä kiinnostuneita bostoninterrieriereiden kasvattajia. Oman näyttelyharrastuksemme lisäksi mm. aktiivisia agility-harrastajia löytyy kasvateistamme. Näyttelykärpänen puraisi meitä jo varhain ikään kuin vahingossa.

Tähän päivään mennessä olemme kiertäneet näyttelyissä Suomessa sekä muissa Euroopan maissa mm. pohjoismaat, Baltia, Venäjä sekä keski-Eurooppa. Kaukaisin paikka, missä olemme koirinemme olleet, on Italia. Näyttelyitä on tullut kierrettyä aktiivisimmillaan vuodessa (talvea lukuunottamatta) lähes joka viikonloppu.

Koiranäyttelyt veivät meidät kokonaan vuonna -84, jolloin teini-ikäinen Anne lähti esittämään ensimmäistä koiraamme Ladya. Tällä samalla näyttelytiellä olemme edelleen. Oheisessa kuvassa Anne esittää Miniblack's koiraa Maailman voittajanäyttelyssä v. 2008.

Anne on ns. handler eli koirien esittäjä. Hän on bostonien lisäksi esittänyt lukuisia erirotuisia koiria ihan teini-iästä alkaen eli yli 25 vuotta. Pääasiassa hän esittää ihanaa omaa rotuamme, mutta kokemusta on mm. isoista boksereista ja bullterriereistä aina pieniin griffoneihin asti. Anne on toiminut 18-vuotiaasta alkaen Helsingin Seudun Kennelpiirin virallisena kehätoimitsijana erimaalaisilla tuomareilla ensin Suomessa ja sittemmin myös Virossa.

Anne on antanut handling-apua eli koiran esittämisapua kasvattiemme omistajille jo monet vuodet. Apua annetaan vieläkin jos apua pyydetään ja sitä halutaan. Esimerkiksi 90-luvun alussa eräs kasvattimme omistaja halusi tulla näyttelyihin ainoastaan hakemaan palkinnot. Kun Anne oli esittänyt hänen erittäin menestyksekkään koiransa, riensi omistaja mielellään hakemaan palkintonsa. Koiran omistaja ei koskaan kehään tohtinut astua, mutta palkinnot hän halusi ehdottomasti hakea itse ;-)

Miniblack's koiria

Miniblack's koiria omistajineen

Anne Kariluoto

Leif-Ragnar Hjorth ~ Anne Kariluoto