Matkakertomus: Tallinna, Viro 6.-7.9.2014

Tallinnan ruskaa katsomassa

Miniblack's Perjantaina 5.9. oli taas lähtö kohti Tallinnaa ja kahta koiranäyttelyä. Tällä kertaa matkassa oli vain Ande. Laivalta suoraan lähdimme etsimään näyttelyaluetta. Onnistumme niinkin pienessä paikassa kuin Tallinna eksymään, vaikka olemme jo aiemmin olleet ko. näyttelyalueella. Ymmärrän eksymisen Tukholmassa mutta että pikku-Tallinnassa. Ziisus! Kymmenisen kilometrin matkalle saimme tällä kertaa kulumaan yli 70 kilometriä. Vihdoin erinäisten sattumusten jälkeen päädyimme viimein Luigen näyttelyalueelle.

Näyttelyt Tallinnassa

Miniblack's Kehä Luigessa alkoi n. klo 10 ja Ande tietysti oli taas innokas ja touhukas kuin "Laakson nahkakinnas". Italialainen bokseri-harrastaja Orietta Zilli piti koiran energisyydestä. Andesta tuli ensin paras uros ja paras narttu -kisan jälkeen loppupeleissä vielä Rotunsa Paras. ROP-koira sai tietenkin Eestin sertin.

Sunnuntai alkoi sumuisissa merkeissä ja hyvän hotelliaamiaisen jälkeen lähdimme tuttuun paikkaan tallinnalaisten "mekkaan" Laululavalle. Siellä oli sunnuntain näyttely. Ihanaa kun saimme parkkeerata lähes kehän viereen, tämä ei ole mahdollista täkäläisissä näyttelyssä. Tuomarina Laululavalla toimi Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Sunnuntai oli meille toisinto lauantaista ROPpeineen päivineen. Muutkin koirat olivat lähes samassa järjestyksessä kuin edellisenä päivänä paitsi muutama koira jotka olivat ns. uusia kilpailijoita.

Miniblack's Molempina päivinä ROP ja VSP voitot matkasivat Suomeen. Virossa ei ole niin kaukaista näyttelyaluetta ettei siellä suomalaisia olisi. Niin nytkin. Paikalliset koirat eivät tällä kertaa saaneet kummassakaan näyttelyssä mitään merkittävää. Eestiläiset koirat hakivat näyttelyisstä nyt vain kokemusta.

Hotellimme Tallinnan keskustassa oli aivan loistava, parkkipaikat upeat ja muutenkin järjestelyt menivät nappiin. Lauantai-iltana kävimme paikallisessa ravintolassa syömässä. Koska ilma oli kauniin kesäinen, ajattelimme syödä terassilla. Kun tarjoilija huomasi koiramme, hän ohjeisti meitä tulemaan sisälle omaan pöytäämme. Lisäksi hän toi oman vesikupin Anden eteen. Emme reissussa jätä koiriamme koskaan yksin. Kiva kun Tallinnassa suhtauduttiin koiran mukana oloon todella hyvin.

Virallista Rally-tokoilua Suomen kamaralla

Miniblack's Lauantaina sain Suomesta tekstarin jossa Kaisa kertoi käyneensä koirineen ensimmäisessä virallisessa ralli-tokossa. Tässä pieni raportti Kaisan reissusta:

Kävimme Hangossa lauantaina 6.9. Boris'n ja Igorin ensimmäisissä virallisissa Rally-Tokokisoissa. Sen verran handleri mammaa jännitti tämä uusi laji, että Boriksen kanssa rata ei mennyt niin sutjakkaasti. Pisteitä saimme Boriksen kanssa radalta 66 eli jäimme vain 4 pisteen päähän hyväksytystä tuloksesta. Igorin kanssa sujui jo paremmin ja pisteitä tuli 75 eli saimme Igor sai ensimmäisen hyväksytyn tuloksen. Vielä jäi petraamisen varaa. Tästä on hyvä jatkaa harjoituksia :) Miniblack's

Matka meni meiltä todella nappiin ja aikataulutuskin oli onnistunut. Roppi-koiran kanssa on hauska hymyillä varsinkin kun ko. koira sattuu olemaan äärimmäisen energinen ja välillä jästipäinen. Ihana koira, juuri tuollainen andemainen pitää bostonin ollakin. Kuten arvata saattaa, uudet näyttelymatkat on jo suunnitteilla.. Perästä kuuluu sanoi torvensoittaja.

Anne