Matkakertomus: Viro: Pärnu, 4.-6.7.2014

Miniblack's Perjantaiaamuna 4.7.2014 matkamme alkoi kohti Pärnua. Mukaan lähti turisti-Anna, Kaisa ja Jussi Into-mäyräkoiran kanssa sekä Emma, Hemmo ja Noppa. Anna, Kaisa ja Jussi jättivät bostoninsa kotiin, sillä he ovat saaneet Eestistä jo kaiken saatavan! Matka alkoi hyvin. Laivassa saimme aamupalaa ja nauttia ihanasta iskelmämusiikista laivan keinuessa. Tallinaan saavuimme ajallaan ja matkamme kohti Pärnua alkoi. Hotellimme Pärnussä oli hieno; kunnon rantahotelli kylpylöineen!

Noppa perjantaina Rotunsa Paras ja Eestin Muotovalio

Perjantaina oli Pärnussa ryhmänäyttely, johon Noppa oli ilmotettu kahden muun bostonin lisäksi. Jätimme Hemmon ja Inton hotelliin lepäämään ja suuntasimme kohti näytelmää. Tuomarina oli suomalainen Harto Stockmari. Noppa esiintyi hienosti ja hän sai laatuarvosteluksi erinomaisen. Tämän lisäksi Noppa voitti avoimen luokan, sai sa:n ja hänet valittiin parhaaksi urokseksi! Miniblack's Noppa sai myös Eestin sertifikaatin, joten samalla Noppa valioitui Eestin muotovalioksi! Nartuista ei ollut Nopalle vastusta, joten Noppa valittiin vielä rotunsa parhaaksi! Jäimme Nopan kanssa vielä odottamaan isoja kehiä menestyksen toivossa. Noppa esiintyi ryhmäkehässä itsevarmasti ja hänet valittiin kääpiökoiraryhmässä kahdeksan parhaan joukkoon! Jee!

Pärnun kylpylässä on kiva rentoutua

Miniblack's Lauantaiaamuna aamupalan jälkeen suuntasimme koko kööri kohti Kalev stadionia ja kv-näytelmää. Tällä kertaa kehään oli ilmoitettu virolaiselle tuomarille 9 bostonia. Vaikka Noppa eilen valioitui Eestin valioksi, silti hänet piti esittää avoimessa luokassa kunnes valioituminen vahvistetaan. Sekä Hemmo että Noppa esiintyivät hienosti kumuudesta huolimatta ja saivat erit. Noppa oli avoimen luokan toinen ja sai sa:n. Noppa oli myös pu3. Lauantaina näytelmämme loppui siis hyvissä ajoin, mikä sopi hyvin meille. Pääsimme nauttimaan kuumasta kesäpäivästä hotellimme kylpylään! Lauantai-iltana lähdimme Pärnun keskustaan syömään ja kiertelemään.

Hemmosta Kansainvälinen Muotovalio sunnuntaina

Miniblack's Sunnuntaina oli toisen kv-näytelmän vuoro. Tällä kertaa tuomarina oli tiukka ruotsalaisnainen. Bostoneita oli ilmoitettu 11. Avoimessa luokassa Noppa sai erin ja oli luokkansa toinen. Hemmo oli valioissa erinomainen ja hänet sijoitettiin valioiden ensimmäiseksi. Hemmo oli myös ainoa uros, joka sai sa:n! Näin ollen Hemmo oli pu1 ja sai kauan himoitsemansa viimeisen Cacibin! Hemmo siis vahvistusta vailla oleva C.I.B eli kansainvälinen muotovalio! Itkuhan siinä tuli :D Hemmo ei enään roppikehässä jaksanut esiintyä, joten Hemmo oli vsp! Myös Into-mäyräkoira oli hienosti sunnuntain kunniaksi samalla ruotsalaistuomarilla junnu-roppi!

Reissu meni siis kokonaisuudessaan kivasti. Noppa valioitui ja Hemmo sai viimeisen Cacibin! Pokaaleja ja ruusukkeita siis tuli tälläkin reissulla! Kotimatkalla Tallinan huoltoasemalla pojat pääsivät ulkoilemaan vielä ennen laivaan menoa. Eräs suomalainen koiraihminen tuli ihailemaan koiriamme ja häntä ihmetytti kovasti kun kuuli Hemmon iän; hän oli luullut Hemmoa pennuksi :)

Kiitos Anna, Kaisa, Jussi ja Into matkaseurasta!
- Emma ja pojat