Liettua, Moletai 23.-25.5.2014

3 x Kansainvälistä koiranäyttelyä

Miniblack's Tällä kertaa lähdin suhteellisen vastahakoisesti matkaan. Perinteiseen tapaan matka alkoi länsisatamasta hypätessämme King Toursin bussiin. Gösta ja Maritta veisivät meidät uuteen kaupunkiin Moletaihin Liettuaan. Hotelliyöpymiset olivat kuitenkin Liettuan viidenneksi suurimmassa kaupungissa nimeltä Panevežys. Hotelli oli mahtava italialaistyyppinen ja "romanttistyylinen" siisti ja laadukas yöpaikka. Lautalla Tallinnaan meitä kyllä kidutettiin karaokessa, jonkun veisatessa (nuoruusiän lempikappalettani) Heartin Alone'a niin nuotin vierestä että jouduin pakenemaan paikalta. Yhden julkkiksenkin bongasimme - Pepe Willbergin.

Miten näyttelyissä meni?

Miniblack's Näyttelyissä oli lähes päivittäin samat koirat (14 koiraa) ja tietysti puolet oli Suomesta, kuten arvata saattoi. Muut koirat olivat liettualaisia, virolaisia ja venäläisiä. Perjantaina ja lauantaina Rotunsa Paras oli Tiina Tauloksen kasvatti - valtavasti voittanut - Canmoy's Grid Girl. Linjakkaan Hemmon jälkeläinen oli lauantaina VSP. Lumi sai lauantaina (PN2-sijalla) Vara-Cacibin joka tullaan FCI:ssa vaihtamaan Cacibiksi koska PN1 on jo C.I.B.

Sunnuntaina Lumi teki hattutempun. Lumi voitti kaikki nartut Cacibilla ja "isolla" sertillä. Liettuassa paikallinen "iso" serti jaetaan vain parhaalle nartulle ja urokselle. Lumi oli myös VSP. Cacibit tarvitsemme Kansainvälistä Muotovaliota varten joten tällä kertaa Lumille tuli vasta kaksi titteliä - Liettuan Muotovalio "LT CH" ja Baltian Muotovalio "BALT CH". Matkalla Liettuaan bussissamme rikkoutui yksi pullo ja sen sirut todellakin taisivat uumoilla meille hyvää.

Anden esiintyminen oli kahdessa kolmesta näyttelystä erinomaista tasoa. Ande voitti luokkansa joka päivä ja Anden paras sijoitus oli luokkavoitto ns. luokkasertin kera.

Yllätyksiä, ihmettelyjä ja Sashlikia

Miniblack's Näiden vuosien jälkeenkin edelleen ihmettelen, että monet paljon näyttelyitä kiertävät suomalaisetkin ostivat myyntikojuista puolen metrin korkuisia pokaaleja 40-50 euron hintaan. Olemme itse ruvenneet karsimaan kotonamme olevia pokaaleita kovalla kädellä, eikä tulisi mieleenkään ostaa ylihinnoiteltuja pokaaleja lisää. Sitä paitsi näitä jätti-pokaaleita ei edes oltu voitettu näissä kilpailuissa vaan kuka tahansa pystyi niitä ostamaan kuin supermarketista.

Näyttelypäivien aikana löysin itseni parikin kertaa nr. 6:n ryhmäkehästä Suomen ajokoira Kaken kanssa. Tämä koira oli upealiikkeinen ilmestys ja ainakin minun silmääni miellytti koiran tasapainoinen olemus sekä hieno luonne. Aion pitää tätä koiraa silmällä jatkossakin.

Miniblack's Viimeinen sananen vielä ruoasta. Näyttelypaikalla oli äärimmäisen hyvää Saslikia mutta paikallinen olut ei ollut valitettavasti kummoista. Kun alkumatkasta lähdin vastahakoisesti matkaan, niin reissun lopussa kaikki vastahakoisuus oli tipotiessään ja mieli korkealla. Nyt sulkeudun suunnittelemaan uusia matkoja, pakko päästä jonnekin. Mikä olisi kiva paikka? Ehdotuksia?

Raportti kirjoitti tällä kertaa Anne