Talsi, Latvia 3.-4.5.2014

Vappuhulinan jälkeistä elämää Talsissa

Miniblack's Vapun vieton jälkeen suunnistimme perjantai-aamulla 2.5. varhain länsisatamaan koiriemme kanssa odottaan laivan lähtöä kohti Tallinnaa ja tietysti meriaamiaista. Edessä oli yli 500 kilometrin ajomatka Pärnun ja Riikan kautta Talsiin - kauniiseen 10.000 asukkaan pikkukaupunkiin.

Hotelliin asettumisen jälkeen ruokailimme upeassa ravintolassa herkullisen päivällisen ja koirat syötettyämme lähdimme tutustumaan ympäristöön. Hotellimme oli herttaisen järven rannalla suurien vihreiden nummien ympäröimänä kauniin vaihtelevassa maastossa. Kaupunki on kaunis pienine omakotitaloineen. Sunnuntaina koko kaupunki oli vielä koristeltu Latvian lipuin, koska silloin oli itsenäisyyden julistamisen muistopäivä.

Molempina päivinä Rotunsa Paras

Miniblack's Mielenkiintoista kuinka paljon siellä kuuli suomea puhuttavan. Monet suomalaiset kertoivat käyneensä Talsin näyttelyssä edellisinäkin vuosina. Niin, ja olihan kaikki muutkin bostonit lauantaina Suomesta, sunnuntaina oli paikallista väriä bostoni-kehässäkin. Kaisa pääsi taas koiriemme kanssa bostonikehään vaikka olikin matkassa erirotuisen koiran ja ystävättärensä kanssa.

Lauantaina koiramme olivat Rotunsa Paras (ROP) ja vastakkaisen sukupuolen paras (VSP), joten Lumista tuli heti Latvian muotovalio (LV CH). Sisu sai vielä paikallisen muotovalio (LV CH)-tittelin lisäksi Baltian muotovalio (BALT CH)-tittelin. Esittämisestä taas suurikiitokset Kaisalle. Sunnuntaina vain fiilistelimme ja nautimme koirien hienoista esityksistä näyttelykehässä. Tuomari tarjosi kyllä molemmille koirille serttiä, mutta emme voineet ottaa niitä vastaan, koska olivat valioituneet ja saaneet kaiken jo edellisenä päivänä. Sunnuntaina Sisu oli vielä Rotunsa Paras (ROP).

PikkuPoliisi PartioPaikalla

Miniblack's Näyttelyiden jälkeen usvaa putkeen ja kohti Tallinnaa. Laiva lähti klo 22.30, joten melko raskas reissu tuli tehtyä. Onneksi Kaisa kumppaneineen tuli samaan laivaan ja keskiyöllä turistessa matka sujui rattoisasti. Disa (11,5 v) oli palannut iltasella hoidosta ja nukkui onnellisena palattuamme. Kun hän kuuli että ovi kävi niin yritti ravistaa unihiekat silmistä. Voi sitä meidän rakkaan ’pikkupoliisin’ komentoa kun tajusi että nyt ne sitten tuli. Vielä Lumin ja Sisun kanssa pikkupikkupissa ulkona ja taas sisälle väkättämään meille että missäs olette olleet. Ihana Disa!

Niinpä matkan jälkeen olimme kaikki väsyneitä mutta onnellisia matkan onnistumisesta joka suhteessa - näyttelyt, majoitus, ruoka ja seura. Olihan voittajan kotimatka muutenkin hyvin lyhyt kun kaikki näyttelytavoitteetkin saavutettiin.

Mitäpä sitä seuraavaksi keksittäisi? Katsotaan.

Anneli ja Pekka sekä Lumi ja Sisu