Svenska Boston Terrier Klubben Club Show 19.5.2012, Jönköping

Klikkaa kuvia katsoaksesi niitä isompana

Lähtö Öölantiin

Miniblack's Päätimme Pekan kanssa lähteä nauttimaan Ruotsin Bostonyhdistyksen (SBTK) vuosittaisesta Club Show'sta. Tällä kertaa matkustimme oikein ajan kanssa rakkaudesta boston-rotuun järjestettyyn tapahtumaan. Suuntasimme auton kohti Turkua jo keskiviikkona. Pakollisen koirien pissatauon jälkeen Turun linnan puistossa pääsimme laivaan. Raikkaassa aamuilmassa matkasimme pitkän matkan kohti Öölantia ystäviämme Ullaa, Stinaa ja Dannea tapaamaan. Upean lounaan jälkeen Ullan luona siirryimme Stinan ja Dannen kesämökille päiväkahville ja sieltä lähdimme tutustumaan Alvaret 'iin, jossa oli juuri sopivasti orkideat täydessä kukassa. Niitä oli ihan silmänkantamattomiin. Stina ja Danne kertoivat meille myös ainutlaatuisesta Öölannin maaperästä ja kasvillisuudesta.

Miniblack's Vaelluksen jälkeen saimme kaikki viisi nauttia jälleen Ullan hienoista päivällispöydän antimista. Olimme ihan sanattomia hyvästä ruoasta viineineen ja siitä välittämisestä mikä meitä odotti jo ensimmäisenä lomapäivänä. Aika riensi huimaa vauhtia ja juttua olisi riittänyt vaikka aamuun asti, ovathan intressimme yhteiset ja bostonirakkaus suurta kaikilla. Pakko oli kuitenkin välillä pistää päätä tyynyynkin.

Perjantaina olikin aika ajella hiljalleen kohti show-paikkaa. Hotellimme oli kauniilla paikalla mäellä ja alhaalla avautui kaunis Jönköping'in kaupunki. Majoituimme isoon rivitalohuoneistoomme joka ei todellakaan ollut mikään ahdas hotellihuone. Ilma oli aurinkoisen kaunis ja aurinkoisia tuntuivat olevan kaikki osallistujatkin. Halauksia ja lämpimiä tervetuliaistoivotuksia ja esittelyjä vastaanotimme yhtenään. Miniblack's Illalla oli vuorossa ravintolassa illallinen, jossa osallistujia oli pitkälti toistasataa. Tunnelmakin oli iloinen ja välitön. Nautimme erinomaisen illallisen ja rupattelimme pitkään ystäviemme kanssa. En tiedä mitä kummasta he olivat saaneet mm. arpajaisvoittoja ja myytävää bostonrekvisiittaa niin paljon. Ruotsalaiset kantoivat pöytään koko ajan lisää arpajaisvoittoja ja myytävääkin riitti kahdeksi päiväksi. Vatsa täynnä ja arpajaisvoitot kainalossa lähdimme viimein nukkumaan ja odottamaan seuraavan päivän H-hetkeä.

Club Show ja tuloshehkutus

Miniblack's Meidän muut ihanat Miniblack's-kasvattimme saapuivat Ruotsiin omistajineen ja huoltojoukkoineen perjantaisella laivalla. Siinä samaisessa paatissa oli muuten puolen tusinaa muutakin suomalaista bostonia matkalla Ruotsin Club Show:hun.

Näyttelyaamu valkeni kauniina ja aloitimme päivän seuraamalla koiratanssi- ja rally-tokoesitystä. Ohjattuihin näyttelyharjoituksiinkin oli mahdollisuus osallistua ennen kehään menoa. Kello 10.00 itse arvostelu alkoi. Näyttelyyn osallistui 84 bostonia - toinen toistaan ihanampia. Tuomarina toimi Milos Caban Saksasta. Näyttely eteni samoilla säännöillä kuin Suomessa. Hellyttävät pennut aloittivat. Joku osasi, joku ei. Eräskin pentu ei kerta kaikkiaan liikkunut senttiäkään. Maahan maate ja ilmoitti 'Husse! JAG vill bort'. Suosionosoituksia pikkuinen sai roppakaupalla ja juuri tästä itsepäisestä syystä. Ehkä ensi kerralla kehässä onkin jo tutumpaa.

Miniblack's Omista koiristamme parhaiten menestyi Noppa. Hän näyttikin taivaan merkit esiintymällä upeasti. Toiset kasvattajat tulivatkin kysymään, että mistä yhdistelmästä tämä nuori uljas uros oikein on. Noppa voitti nuorten luokan ja valittiiin vielä kaupan päälle varasertin saajaksikin. Sertejähän tämä koiramme ei Ruotsista vielä tarvitse ikänsä takia. Ruusukkeet olivat tietty mahtavan kokoisia ja näyttävän näköisiä kuten ruotsalaisilla yleensäkin. Tietysti oman yhdistyksen logolla varustettuina. Eikä tässä kaikki! Heillä on kiertopalkinto parhaalle nuortenluokan koiralle. Ullan narttukoiran kanssa Noppa kisasi tästä tittelistä. Nopan voittaessa, siitä tuli näyttelyn paras nuorten luokan koira, BIS-nuori koira.

Seuraavaksi areenalle astui Boris tutulla varman hyvällä tyylillään. Boris sijoittui toiseksi. Todella hyvä esitys ja tietty sijoitusruusuke kotiin. Nuorten luokan voitti näyttävä Bright & Brindle's Eternal Flame Norjasta, eli Boris ei ainakaan huonolle hävinnyt. Nuoret veijarimme Sisu, Igor ja Lumi, saivat roppakaupalla kokemusta suurimmissa luokissaan eli 12 koiran luokissa.

Miniblack's Erikoisnäyttelyssä on lisäksi jälkeläisluokat ja tähän kilpailuun oli ilmoitettu neljä luokkaa. Kasvattajaluokkia oli ilmoitettu peräti kahdeksalle eri kasvattajalle ja me voitimme kasvattajakilpailun eli Best In Show - kasvattaja. Mielestäni ryhmämme olikin melko hyvä, varsinkin kun mukanamme oli ainoastaan kasvattajaluokkaan vaaditut neljä (Boris, Noppa, Igor, Lumi) Miniblack's-koiraa. Parilla kasvattajalla oli jopa seitsemän omaa kasvattia ja täten mahdollisuus valita tasainen kasvattajaryhmä.

Ensi vuonna on ilmeisesti pakko lähteä uudestaan Ruotsiin ja ottaa kotimieheksi joutunut Anne mukaan. Onhan meikäläisten palautettava voittamamme kiertopalkinnot parhaalle nuorten luokan koiralle (Svartskogens vandringspris) sekä kasvattajaluokista parhaalle (Classics vandringspriset).

Jälkitunnelmia ja kotiinpaluu

Tuomari teki tunnontarkkaa työtä joten lopettelimme näyttelyä illalla kello 19.00 maissa kun kaikki luokkavoittajat sekä jälkeläis- ja kasvattajaluokkien voittajat oli kuvattu SBTK:n lehteä varten. Odotan innolla vapaaehtoisvoimin kasattua SBTK:n lehteä missä todella satsataan valokuvien tasoon ja kaikkien koirien esiintymisiin niissä. Samanlaista ambitiotasoa koirakuvien suhteen ei valitettavasti löydy kaikista rotulehdistä.
Miniblack's

Virallisten kuvien lisäksi meillä oli oma mahtava kuvaajamme Jussi. Kiitos hänelle ahkeroinnista! Illan vietimme voittajille skoolaten ja Jussin ottamia kuvia katsellen. Heillä oli melko pieni auto, mutta onneksi tällaiset tärkeätkin tavarat - kuten läppäri - mahtui mukaan. Seurasimme kuinka he lähtöaamuna pakkasivat kolme koiraa, kolme ihmistä ja huiman määrän tavaraa autoonsa. Eikä siinä vielä kaikki! Ruotsalaisten Ikeasta ja Stadiumista piti saada vielä tuliaisia mukaan.

Kotiin lähtö koitti sunnuntai-iltana. Saimme vielä laivalla illastaa yhdessä ystäviemme seurassa ja aamulla Turusta kotia kohti. Anne porukoineen oli hoitanut kotiin jääneitä koiriamme hyvin ja vastaanotto lopuilta mustavalkoisilta ystäviltämme oli vähintäänkin riehakas. Mamma on viimein kotona,yeah! Suurkiitos mukaville matkakumppaneillemme Emmalle, Kaisalle, Jussille ja Pekalle mukavasta seurasta. Ei kun suunnittelemaan tulevaisuuden reissuja lisää...

Anneli


Svenska Boston Terrier Club Show
Jönköping, 19.5.2012 - results (84 bostons)
BISBright & Brindle's Top Of The Line
BIMYankee's Neverending Story
......
BIS pentuBright & Brindle's Love At 1st Bite
BIS junioriPretty Poison Julia
BIM junioriPretty Poison Julius
BIS nuoriMiniblack's Magnificent Noel
BIM nuoriOelandica's Renee Fleming
PU avoinBright & Brindle's Eternal Flame
PN avoinEvitaperon's Bright Angel
BIS veteraani Chringel's Star Kristoffer
BIM veteraaniYankee's Penny Lane
......
BIS-kasvattajaluokkaMiniblack's kennel
BIS-jälkeläisluokkaLillfjällets Manne


SBTK Club Show 2012: BIS & reserve
Judge (Milos Caban, Germany) in the middle
Miniblack's