Rakvere Viro 29-30.3.2014

Rakveressa turistina

Miniblack's Haaveilimme Pekan kanssa talvella jostain pidennetystä kaupunkilomasta. Virossa oli pari pikkukaupunkia, jotka kiinnostivat. Kuten koiraihmisille käy aina, valitsimme kaupungin sillä perusteella, että siellä nähtävyyksien lomassa pääsee osallistumaan kahteen koiranäyttelyyn. Rakvere osoittautui sellaiseksi kaupungiksi ja sinne siis. Hotellin varaaminen osoittautui melko haasteelliseksi sillä emme todella olleet ainoita suomalaisia ja halusimme hotellin keskustasta läheltä nähtävyyksiä.

Koirat Sisu ja Lumi autoon ja kohti länsisatamaa. Merimatka sujui hyvin ja koirat nukkuivat autossa umpiunessa oletettavasti koko matkan. Rakveressa olimmekin melko aikaisin aamulla ja hotelliin pääsyä odotellessa kävimme ihanassa puuvillatekstiilejä myyvässä liikkeessä. Kaupungilla kiertelyn jälkeen menimme syömään, koirille ruokaa ja hyvin nukkuen odottamaan aamua.

Roppeja ropisee

Miniblack's Arvostelu oli vasta klo 14.00 kieppeillä, joten meillä oli hyvin aikaa kierrellä kaupungilla, aamuvirkkuja kun olemme. Onneksemme Kaisa kumppaneineen oli menossa samaan paikkaan, tosin eri hotelliin, eri rotuisen koiran kanssa ja niinhän me nakitimme Kaisan esittämään koiramme. Pienen harjoittelusession jälkeen Kaisa olikin valmis esittämään koirat. Pikku-Sisu esiintyi tosi hyvin ja olikin Rotunsa Paras saaden Viron sertin, jolla valioitui Eestin valioksi (EE CH). Lumi oli paras narttu 2. Sunnuntaina Sisu oli edelleen ROP ja Lumi kiristi piirun verran ollen paras narttu ja VSP saaden myös Eestin muotovalion tittelin (EE CH). Paikallisia koiria ei näyttelyssä ollut mutta tietenkin muita suomalaisia koirineen. Kuten aina.

Kiitos Kaisa koiriemme hienosta esittämisestä! Laskin että Kaisa teki töitä koko rahan edestä yhtenä päivänä. Hän kävi pyörähtämässä kehissä toistakymmentä kertaa. Hänelle vaan ojennettiin koira ja uudelleen ryhmiin. Onneksi oli ajan tasalla olevat koirien omistajat ettei hänen tarvinnut tehdä muuta kuin kiertää kehää. Yhden kerran kuului huuto Kaaisaa! kun yhdeltä chinin omistajalta puuttui handleri ROP-kehässä. Kaisalta jäi pullakahvit siihen ja kiltisti juoksi pitämään toista koiraa. Hänelle vaan unohdettiin kertoa että oli rop-kehä kyseessä ja olisi pitänyt mennä kehään, mutta selvisihän sekin saman tien.

Lisää ihania uutisia kansainvälisten muotovalioiden muodossa

Viikonlopun parhaat uutiset eivät olleet vielä tässä. Saimme tekstiviestillä tietää että Igor ja Capri olivat saaneet Venäjän valioarvodiplomit ( RU CH ja RKF CH) sekä Belgiasta olivat tulleet kansainväliset muotovalioarvodiplomit (C.I.B). Näin nämäkin on virallisesti vahvistettu. Hienoa Igor ja Capri! Onnea ja kiitokset Kaisalle ja Annalle.

Sunnuntaina kävimme ennen satamaan lähtöä syömässä. Ruokalistalta poimimme kalleimpia ruokia ja juomien kanssa maksoivat vähän päälle 20 euroa. Suomessa emme olisi saaneet edes yhtä sisäfileepihviä sillä hinnalla. Kaupoissa teimme jonkin verran ruokaostoksia eikä matkakassa hirveästi huvennut sielläkään. Auto täynnä tavaraa köröttelimme pikku hiljaa kohti Tallinnaa.

Pari päivää meni reissusta palautumiseen, mutta sitten ajatukset kohti uusia seikkailuja. On se vaan ihan mukavaa kun voi yhdistää näyttelyt ja lomamatkat. Tykkään!

Anneli ja Pekka, Lumi sekä Sisu