Miniblack's Up And Go
"URHO"
* 7.11.1999
(Cedrigo Klar-Kan - Miniblack's Me Too J'Ani'S)

Miniblack's Up and Go hyppää
Oululainen Miniblack's Up And Go eli tuttavallisemmin Urho on ensimmäinen bostoninterrieri Suomessa, joka on suorittanut Raunio A- ja B-kokeet. Urho on suorittanut muiden kokeiden lisäksi myös lisäksi rauniokoirien hakukokeen.

Urho on tiettävästi ainoa kääpiökoirarotuinen koira ja bostoninterrieri, jolla on virallinen verottomuusstatus poliisien apuna tehdyn vapaaehtoistyön vuoksi. Urho toimii Oulun seudulla poliisin hälyryhmässä ja on valmis öisinkin lähtemään etsimään metsään eksyneitä lapsia ja vanhuksia.

Urhon sukulaiset ovat monen sukupolven ajan olleet lähes kaikki näyttelykoiria, mutta Urho on näyttänyt tämän olevan monikäyttöinen pieni koira. Urho on omistajansa ja ohjaajansa Taina Martiskaisen mukaan sitkeä ja hyvin rohkea sekä samalla sosiaalinen ja ihmisrakas. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia pelastuskoirille.

Urho on harrastanut muitakin lajeja ja suorittanut joukon erilaisia kokeita mm. käyttäytymis- eli BH kokeen. Urho on saanut luonnetestissä huikeat 249 pistettä.
(Bostonin)terriereille ominainen omapäisyys tuottaa joskus ongelmia tottelevaisuuskokeissa mutta toisaalta itsenäisyys ja vahva itsetunto ovat eduksi pelastuskoiratehtävissä. Urhon suoritukset ja menestys todistaa myös sen, ettei lyhyt kuono ole este hajujen jäljittämistaidoille. Pikku-urho on raunioilla kuin kotonaan ketteryytensä ja vahvan lihasvoimansa ansioista. Pienestä koosta on myös hyötyä raunioilla. Urho mahtuu sellaiseenkin raunionkoloon johon suuremmat eivät kokonsa vuoksi pääse.

Kotonaan urholla on kaverina toinenkin bostoni Voitto. Urho on vuosien vieriessä asunut myös muiden rotujen kanssa, joita Martiskaisilla on ollut (mm. bokserit ja dobermann).

Miniblack's Up And Go