Vuolasvirta -palkinto

Vuonna 1998 Anneli palkittiin Suomen Kennelliiton arvostetulla kasvattajapalkinnolla: Vuolasvirta-palkinnolla.
Vastaavan palkinnon Anne sai vuonna 2002 vielä 'vanhoilla tiukilla säännöillä'. Me olemme olleet pitkään ainoat Vuolasvirta-palkinnon saavuttaneet kasvattajat Suomessa. Vuolasvirtapalkinnon vaatimuksia on tosin madallettu vuonna 2004, joten palkinnon saajia voi tulla helposti lisää.
Annelin palkinnon järjestysnumero on 415 ja Anne palkinnon numero on 518.Malja Annelille ja Vuolasvirtapalkinnolle! Ystävät ja kasvattien omistajat juhlistamassa palkintojenjakotilaisuutta Messukeskuksen näyttelyssä 1998.


Anne vietti Vuolasvirta-juhlia pari vuotta myöhemmin vuonna 2002 omien ystävien ja kasvattien omistajien kanssa. Juhlia juhlittiin myös messukeskuksen näyttelyn yhteydessä.

Suomen Kennelliitto perusti Vuolasvirta-palkinnon koiranjalostuksen kehittämiseksi ja edesmenneen taitavan kynologin Lauri Vuolasvirran ansioiden kunnioittamiseksi. Suomen Kennelliitto myöntää palkinnon korkeimpana huomionosoituksena ansioituneille kasvattajille. Palkinnon myöntämisperusteet ovat vaativat. Kasvattajan ansiot määräytyvät hänen kasvattamiensa koirien määrän ja niiden saavuttamien käyttökoe- ja näyttelytulosten perusteella palkintoon liittyvän pisteytysjärjestelmän mukaisesti. Kasvattjan kymmenen perättäisen pentueen rekisteriin merkitty pentulukumäärä on kyseiseltä kasvattajalta vaadittava pistemäärä. Saavutettujen pisteiden tulee jakautua vähintään kymmenen koiran osalle. Lisäksi laskettavien pentueiden on oltava syntyneitä kymmenvuotiskaudella. Vähintää 10% pisteistä on oltava saavutettu koirilla, joiden jompana kumpana vanhempana on kasvattajan oma kasvatti. Koiraa kohden hyväksytään yksi käyttökoepistemäärä ja yksi näyttelystä saatu pistemäärä, siis korkein mahdollinen molemmista.
Laskelmissa huomioidaan vain Suomessa saavutetut tulokset. Ulkomuotopisteitä voi kerätä seuraavasti: Pohjoismaiden Muotovalio 6p., Voittajatitteli 4p., Kansainvälinen Muotovalio 5p., Suomen Muotovalio 4p., CACIB 3p. ja Serti 2p. (Huom! Sääntöjen ehtoja on madallutettu vuonna 2004)